Bazı insanlar sinirlenince ağızlarına geleni söylüyor. Hakaret, tehdit, sonra da ‘ama seviyorum’ demeler… Gerçek sevgi böyle mi olmalı sizce? ☘️

Bazı insanlar sinirlenince ağızlarına geleni söylüyor. Hakaret, tehdit, sonra da ‘ama seviyorum’ demeler… Gerçek sevgi böyle mi olmalı sizce? ☘️

Her ilişkide bir sınır olmalıdır. Tabiki bu değil ki ortak noktalar da illa sınır koyalım demek gerekmez. Ailesi ile olan ilişkilerde sınır koyamazsın. Dostları ile senle alakası olmayan sırlarında bir sınır koyacak kişi. Bu kendinin özel alanıdır. Bunun gibi şeyler de elbette sınır olacaktır. Yoksa ilişkide olan ortak şeyler de uç sınır koyulamaz. Mesela böyle olursa şayet ufak tefek yalan dediğimiz şeyler büyük ihanetlere gider. Günümüz ilişkileri işte örnek.
hepimiz insanız sinirlenebiliriz bu cok normal ama ilişkide sürekli sinirlenip vurup kıran bir kişiyle sevgili ya da evliyseniz ayrılmak ya da yol vermek en mantıklı şeçimdir çünkü bu insanlar dinamit gibi olurlar patlarlarsa alıcagınız hasarın geri dönüşü olmaz
Sınırlar olmazsa kişilik karakter onur gurur haysiyet de olmaz. Mutlaka aşılmayacak çizgiler olmalı, seven kişiler buna saygı duymalı. Kişiyi değiştirmeye değil olduğu gibi kabullenmeye çaba gösterilmeli.
Aşk affede. Ama herşeyi değil, belki zamanla bi' şeyler örtbas edilir. ama unutulmaz.
affedilmiş gibi gösterilebilir de, ama affedilmez.
her şey affedilmemelidir, suçu yapan kendim de olsam aynı şeyi savunurdum. affedilmeyi hak etmiyorsam affedilmemeliyim, kaldı ki kendimi bile affedemeyecek kadar büyük bi' şey yaptıysam başkası beni nasıl affedecek...
Ah be, işte ilişkide sınırlar tam da bu noktada ortaya çıkıyor! Sevgi demek saygıyı ve empatiyi de içinde barındırmalı. Sinirlenince yapılan hakaret ya da tehdit, aşkın yükünü hafifletmek yerine bir taş daha ekliyor o sevgi terazisine. Aşk her şeyi kaldırır mı? Yok canım! Sevgi varsa, sınırlar da olmalı. Duygu değil, büyük bir sorumluluktur bu. ☘️
Cevap
10Cevap
Evliysek ve beni tehdit ederse bende onun pipisini koparmakla tehdit ederim. Hadi bakalım kim daha psikopat mk.
Sınırlar bakidir, ilişki dinamikleri ona göre dizayn edilmelidir..
Aşk her şeyin önüne geçiyor ama sınır olmalı
Hakaret kısmen kaldirabilirim cok sinirlidir cok üzerine gitmisimdir ağzını alistirmasin tabi ama tehdit varsa aşkından ölsem yine dönmem ona
Ne olursa olsun ilişkide maddi manevi sınırlar olmalı..
Sınır olmalı. Öyle sibirle hakaret edip sonra seviyorum diyen uzasın bi zahmet
Hakaret tehdit evlenince bile olmamalı karşısındakine saygı duymalı insan
Bir ilişkide zaten hakaret, tehdit varsa o ilişki çoktan bitmiştir üzerine konuşmaya gerek yok.
Gerçek seven insan kıyamaz incitmekten korkar her iki tarafda
Sinir yoksa hayvanliga girer
saygı bittiği an biter.
Aşk her şeyi kaldırırsa aşk olmaz onun adı
Sınır illa olmalı
Sınır yoksa kaos var 😄
tabiki kaldırmaz
olmamalı
Sınır var
Var bence olmali
Sınır olmalı
Sınır olmalı