Ciddi ve mutlu bir ilişkim varken eski eşim mesaj attı süreci nasıl yönetmeliyim?

Eski eşimle çok iyi arkadaştık ayrılmaya yakın senelerde, çok hoşlanarak evlenmiştim, o aşıktı. Çok çabaladım çok emek verdim, sadakat, ilgi alakala, oda çok romantik ve iyiydi ilk 1 sene ama ailesi aşırı muhafazakardı ve sürekli evimize uzaktan karışıp telefonla onu baskılıyorlardı, saygımı sevgimi bozmadım onlara, eski eşime, eşim sonra hastaymış yatak ilişkimiz yoktu bizim çok direttim çabala hastaneye git diye ama psikolojik olarak da erteledi hep. En sonunda telefonunda bazı şeyler yakaladım, biz ayrı yatıyorduk, kadınlar ile ilgili p... no, evde viegra buldum bir kadına gidecekmiş gitmemiş vs kendisi söylemişti ben yakalayınca, pişmanım diye çok söyledi ağladı, sakince ayrılma kararı aldım zaten yapamıyoruz bak sende yoluna hayatına bak hakkımıza girmeyelim dedim elinden tuttum konuştum, hatta evdeki eşyaları da ona verdim erkek kendini idare edemez dedim kaç yılın hatırına. Boşanalı 3 sene geçti, bana ne zaman başın sıkışırsa ben burdayım hakkın çok var demişti, numaramı değiştirdim fakat beni uzun zamandır takip ediyormuş, annemi aramış ona ağlamış onun hayatında birisi var cafede el ele gördüm diye çok pişman olduğunu dayanamadığını söylemiş, ben hayatımda ki adamı çok seviyorum ve 3 ay sonra evleneceğiz. Eski eşim bana çok düşkün biriydi, takıntılı kötü biri diyemem ama onada çok üzülüyorum içim acıyor, keşke bu kadar üzülmese. Geçen hafta instagram dan beni bulmuş mesaj atmış olurda birgün düşersen kimsem kalmadı dersen bana burdan ulaş koşar seni çeker alırım düştüğün yerden bir yabancı olarak da düşün dedi. Sevdiğim adama söyledim mesaj atmış dedim. Kesinlikle sevdiğim adamla mutluyum ama bu duruma çok ama çok üzüldüm. :((

Güncellemeler
11 ay
Bu arada hayatımda ki adam ona çok sinirlendi kıymetini bilememiş seni hala takip mi ediyor, bir daha sana yazar da yarın karşımıza çıkarsa olaylar çok kötü olur dedi onun için. Bende öyle bir şey yapmayacak yapmaz dedim. şu an her şey stabil gidiyor
Ciddi ve mutlu bir ilişkim varken eski eşim mesaj attı süreci nasıl yönetmeliyim?