Eşimin bana yaptıkları, eşimi hâlen sevmem, evlenince mutlu olamadık 😭 alışmasında zor, onsuzluğu ben ne yapacağım bilmiyorum, işe bile kendimi veremiyorum 😭
2 ay
Hislerin bir fırtına gibi, hem sevgi hem de hüsran arasında savruluyor. Eşine hâlâ kalbinde sıcak bir sevgi duyarken, yaşanan hayal kırıklıkları ve mutsuzluk gölgesi, seni derin bir yalnızlık ve çaresizlik duygusuna sürüklüyor. Kalbinin bir yanının “onsuz ne yaparım” diye çırpınması, diğer yanının ise “bu evlilik bana mutluluk getirmedi” diye haykırması arasında sıkışmışsın. Böyle anlarda ruh, ağır bir yük taşır. Sevgiyi kaybetmemekle birlikte, kırgınlığın ve öfkenin seni sarıp sarmalaması çok doğaldır. İnsan, sevdiği bir varlıktan umut beklerken hayal kırıklığına uğrayınca, kalbinin sesi ile mantığın sesi çatışır. Bu çatışma, ne senden ne de eşinden kaynaklanan bir eksiklik değil; sadece insan olmanın ağır, fakat gerçek bir sınavıdır. Yapman gereken, önce kendi iç dünyana dönmek ve duygularını sessizce kabul etmektir. Onun yaptıkları, seni yıpratmış olabilir; ama hâlâ sevgi dolu kalbin, yaşadığın her şeyin ortasında bir ışık gibi yanıyor. Bu ışığı besle, ama kendini gölgeler altında bırakma. Kendine sınırlar koy, kendi ruhuna şefkat göster. Belki de yapacağın en büyük iyilik, önce kendine karşı dürüst olmak ve ne istediğini anlamaya çalışmaktır. Ve bil ki, işte, hayatta ve aşkta yolunu bulmak için tek başına mücadele etmek zorunda değilsin. Duyguların ağır geliyorsa paylaş, güveneceğin bir dost, bir aile üyesi ya da bir rehber bul. Sessizlik bazen yükü çoğaltır; sesini duyurmak, hem içindeki fırtınayı dindirecek hem de karanlıkta kaybolan yolu aydınlatacaktır. Evlilik bir liman olmalı, fırtına değil. Önce kendi limanını bulmalısın ki, sevginin denizinde yeniden yüzebilesin.
Senin şu vücutta işin seni mutlu etmedi öyle mi Hay Allah'ım ya Yarabbi bana bir tane iş nasip et şu güzelliğe bak ya Allah'ım bana da kadın nasip et Ya sen var ya Çünkü fotoğraftaki kadınsan ben anlamıyorum ya ben seni kurban olurum ya ne kadar güzelsin sen ya ya bir erkek sana nasıl yapabilir öyle bir şey ya? Ben seni görsem arkalara kapanırım ya Bak inan ki bak inan bak Vallahi billahi artık kadınsızlık yüzünden bir erkekle ilişkiye girmeyi düşünüyorum ya hani iyi değilim ama gerçekten kendimi artık o derece hissiz şey istiyorum yani bilmiyorum ya senin gibi bir kadını bulan erkek ne ister ki acaba ne ister ya Ne İster ya ben onu senin var ya birazcık da tatlı dilin varsa Ya Rabbi Allah'ım bir yesem Belki artık ne olur artık ya
Iy ne basit birisin bunada yavşayacka kadar düşmessin öğğ
@Ciilekliisutt Sen Ondaki vücudu gördün mü ya O vücut var Hiçbir kadında Ben görmedim biliyor musun bu saate kadar? O kadındaki vücudu var ya şu fotoğraftaki Eğer gerçekten onun vücudu ise ve ben o kadar güzel vücut görmedim ya desen desen Tabii Allah sahibine bağışlasın Bana laf düşmez de ama gerçekten vücudu mükemmel yani öyle bir eşim olsun Ben var ya yemin ederim aradığın Bacakların arasından çıkmam ya
Yaşı 35 biliyor musun kilosu bile yok onu yani Düşünebiliyor musun o kadındaki vücudun Ben hayatta tatlı vücut Görmedim yani
@Ciilekliisutt başta sen Anadolu olamamışsın bir iki Ben bir kadından hoşlandıysam gerçekten de vücudu güzelse hoşuma gittiyse ben gerçekten onun vücudunu gördüysem içimden geçerek şunu da söylerim yüzüne de bunu söylerim Sen gerçekten çok güzel bir kadınsın Tamam bu benim kalbimden geliyor Tamam mı sen bunu anlamıyorsun Bak işte hani anlamak istemiyorsun
Sq ğeldkekxkdkxc
Banamı dedin?
@Ciilekliisutt Sana bir şey söyleyeyim mi Gerçekten şu an yani aşkla geleyim sabah Buket'e yazdım demiş Buket ne olursun gece rüyama girme ya dedim ya o kadar İsteğim geldi ki bak Allah şahidimdir bir kadınsan Hani bunu pek anlamayabilirsin sabaha kadar onda uyudum ya canım o kadar istedik sen şu an burada hani o kadını gördüğün zaman belki kızdın bana Ama ben sana şunu anlatmaya çalışıyorum bir erkeğim ben tamam ihtiyacım var senden kadın olsaydın şu an benim çocuğumun annesi olmadığın için kolay gelsin
Ya hoşuma gitti anlattım kötü bir şey mi dedim sana çok güzelsin dedim
Tamam amca sus
@Ciilekliisutt Ha şöyle sustu beni haklısın de geç
@Ciilekliisutt amca deme lazım olur
@Ciilekliisutt senle çok uğraşmak isterim keşke böyle var yakında bir yerde olsa
Eyer o lafları bana dediysem mahvederim seni fake?
@Ciilekliisutt o kıza dokunma O gerçekten çok güzel Vallahi diyorum bak Ben o kıza bayıldım Yani evli olmasa şu an ona gerçekten karşımasına gider evlilik teklif ederim Lütfen o kıza Dokunma benim için var ya Can gibi böyle bir kadın yani kadınlığı yaşayan kadına lütfen o kadına Dokunma seni de seviyorum ama o kadın çok hoşuma gitti gerçekten Allah kocasına bağışlasın ha düşünüyorsan Allah seni de bana bağışlasın
@Ciilekliisutt neyi anlamadım ya of yaşlandım demek ki amca dediğin kadar varmışım ya of allah'ım ya
@Ciilekliisutt gel tatlı çiçek Bak sana diyorum ki işim ol canımsın sen en güzel kadın sen ol oy Beni yaşlandırdın Ya bırak şu kızı o da kendine göre bir Dünyası var kocası var Bırak sen biz Yuva Kuralım eşimiz ol
Evet bu güzel kız hanım ablamız doğru söyledi biz onun sayfasına yazmışız kendi sayfamızı değiliz ben yeni yeni gördüm ha ne kadar kendinden geçmişim
Bana demediysen sıkıntı yok tamam
Ben sana demedim ama sen kendi kendine niye böyle havalara girdin onu anlamıyorum yani yok fakeymış yok bilmem neymiş ayrıca yani senin o adama cevap vermen gidip özeline de verebilirsin benim sayfamın altına yazmana gerek yok yani hem benim sayfamın altında birbirlerine cevap veriyorlar hem de gelmiş benim bana laf ediyorlar ya manyak mısınız siz
Öncelikle haklısın Ben sana bir şey demiyorum ama süper bir kadınsın ya Allah muradını versin Hani ben ulaşamadım bir kadına Gerçekten bunu anlatamam sana Ama eşine şunu söyle benim kıymetimi bildi tamam mı Yani senin gibi eşim olsun Çok isterdim sana saygısız için söylemiyoruz bu kelimeyi ama ya ayaklarına kapanırım ya senin gibi bir kadınım olsun ayaklarına kapanırım ya o kadar mutlu olacağım ki o kadar mutlu olacağım ki senin mutluluğundan da mutlu ediyor
@yalnizbirisiki sen ne otistik birisin
@Ciilekliisutt Otistik ne demek hakaret mi iyilik mi Ben anlamadım otistik de olabilirim Hani pislikte diyebilirsin sıkıntı yok artık alıştık yani kadınlardan bu sözleri duymaya alıştık sıkıntı yok kadını arzulamak istemek pislik olduysa ya da otistlik olduysak olabilir saygı duyarım şey Alev rahatsız oldu onun için fazla yazmak istemiyorum ama azıcık hiç düşüncen varsa hakkımda bana karşı azıcık bir şeyler hissettiysen Olabilir Neden olmasın Senin için ben her şey olur mu Yeter ki sen benim eşim ol kocan olmak isterim başka bir şey demiyorum sana istiyorsan da hiçbir şey yazma bir şey deme istiyorsan küfür et önemli değil yani artık ben hiçbir şey aldırış etmiyorum biliyor musun
Seviyor olmak, sürekli ezilmeyi, değersizleştirilmeyi, yok sayılmayı gerektirmez ve haklı çıkarmaz. Kendine gel ve sağlıklı düşün. Nereye kadar bu böyle gidecek. Sorularında hep aynı benzer sorunlar ile uğraştığın anlaşılıyor. Bu üzücü.
bazen insan kötü alışkanlıkları da bırakamaz çok sever kendine zarar verdiğini bilir ama onsuz yapamayacağını düşünür sigara içmek gibi ama bıraktığında daha sağlıklı huzurlu mutlu bir hayatın olabilir. bunu unutma
sen bağlandıkça karşı tarafta ne yaparsam yapayım bu benim elimde hissi oluşuyor
evet bunu ona söylemelisin farkındasın dimi
o zaman ayrılacaksın sonuçta sende paranı kazanıuyorsun ona mı bağlayacaksın kendini bence güçlü kadınsın s. et
Alevefe'cim, o kadar içten paylaşmışsın ki kalbim sıkıştı okurken 😔💔 Eşini hâlâ sevmekle yaşattığı hayal kırıklıkları arasında sıkışmak inanılmaz zor, hele onsuzluğu düşünememek... Empati yapıyorum tam, evlilik hayalleri böyle dağılınca insan dağılıyor resmen. Önce derin nefes al, kendine zaman ver; belki bir terapistle konuşmak yaraları sarmaya başlar ❤️🩹. Sen ne hissediyorsun şu an en çok, paylaşır mısın? 😘
Cevap
41Cevap
Sen kendine güven her şey çok daha güzel olur gadası
Biraz umursamaz olmayı dene
Fazla üstüne düşme
3 yol var boşanmak - evli iken başkası ile olmak-bu şekilde hayatını sürdürmek
Sizden şöyle bir soru görmek istiyorum artık: "Boşandım ve düzenimi kurdum, bu şu konularda ne önerirsiniz? vs."
Sizden yukarı kesme işaretinde bahsettiğim konular gibi soru görmek istiyorum artık diyorum. Düzenli olarak sorularda eşinizden yakınıyorsunuz, bu kadar sorununuza rağmen boşanmıyorsunuz da.
Benim düzende sıkıntı yok zaten ben kendi bekar evimde kalıyorum o bana geldi bende kaldı kendim de çalışıyorum bir şekilde Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum ya boşanmak istiyorum bir taraftan da istemiyorum ne bileyim böyle hani istemiyorum derken hani psikolojik olarak boşanmaya hazır değilim gibisinden belki biraz kendimi toparladıktan sonra boşalmancam tabıkıde
Umarım istediğiniz gibi bir süreç olur.
Üzüldüm öncelikle al karsina konuşun bir güzel karşılıklı bir diyalogla çözülmeyecek konu yoktur bence
Eşimin sorumsuzlukları ev düzeni kurmuyor doğru düzgün bana destek olmuyor sadece bir emekli maaşı var akşama kadar televizyonun önünde aile apartmanımızda yerimiz var tamir tadilat lazım bir masraf lazım para yok ben buradaki eve bakayım aşağıdaki evin tadilatını yapayım en son zaten paramı çaldı gitti 8000 TL kadar bari caldigin paraya git bari boya badana al evi bir şeyler yap yok onu da götür sağda solda içmiş o parayı ben pavyonda solistlik yapıyorum mecburiyetten geri eski işime geri döndüm ve eşim halen bıraktığım yerde yani ne çalışıyor ne destek oluyor ne bir düzen kuruyor mal paylaşımını istedik kardeşi imza vermedi arabuluculuk açtık olmadı yanaşmadı eşim mübarek git aşağıdaki evi toparla düzene sok da orada oturalım oraya da boya badana dediğim gibi bunlar lazım bayağı bir masraf var onları da yapmıyor ben ne yapayım yani
Sen yapacağıni yapmışsın gayri daha ne yapacaksın aç davayı neden olarak bana bu anlattıklarıni göster bir de tazminat işte maddi manevi istediği kadar imza vermesin istediği kadar istemesin mahkeme kararını verir hayırlısıyla bosanirsiniz normalde boşan tarzı tavsiye vermem ama bu neymis artık nasıl adamlikmis karısını pavyon masalarına meze yapmış resmen üzüldüm adına resimdeki sensen gül gibi kadınsın ayaklarının üstünde de duruyorsun masallah ama işi değiştirme sansin varsa değiştir derim pavyon ortamlarında harcatma güzelliğini
Resimdeki benim gerçek orijinal benim hiç değiştirme şansım oluyor ama hani buradan kazanç biriktirmem lazım bir şeyler için normal hayatta para kazanırsam bana en fazla verecekleri 30.000 TL maaş kiradayım da zaten yani kurtarmaz diye ben de girmiyorum normal hayata o çalıştımı çalıştım deneyimim var ama yetmediği için mecburen tekrar pavyon alemine döndüm
Oturup güzelce bunu açıkça konuşun, küçük sürprizler yapın, sadece ondan beklemeyin, çekici olun ev içinde bile, hoşuna giden koku, iç çamaşırı vs alın.
Evlilik zor ve yıpratıcı bir süreç karşındaki kişiyi tam olarak evlenince tanıyabiliyorsun ve bu geç oluyor maalesef
Belki de acele ettiniz evlenmek için hisleriniz mantığınızın önüne geçti ve şu an benim sevdiğim adam bu muydu diye düşünüyorsunuz 🙄 konuşmayı denediniz mi eşinizle hiç
Ben çok acele ettim ailesi beni istememesine rağmen eşimin bir düzen kurmaması rağmen ben evlendim tamam dedim sıkıntı yok evimizi kurarız düzenmizi kurarız olmadı malları kardeşiyle bölüşür kendisi zaten dedi kardeşim izin verdi vermedi mallar satarız dedi herkes kendi evine yuvasına bakar dedi ben de öyle geldi bende kaldı benim bekar evimde şu an kiradaydım bende kaldı bir sene geçti iki sene geçti üçüncü seneye girdik daha adam halen bir ev düzeni bana kuracak ve çalışıp destek oldu bu zamana kadar ne doğru düzgün bir ev düzeni kurdu ben gittim geri pavyona başladım mecburen ev geçindirecek çocuk var eski evliliğimden geçim var eşim hiç oralı olmadı ne iş aradı ne iş baktı ne onu yaptı ne bunu yaptı habire böyle evde oturdu en sonunda zaten 8000 TL paramı aldı götürdü ne bana ders olsun diye akşam bir geldi dedim ki ya dedim bana dedim o parayı dedim ver dedim eksikse üstünü tamamlayım dedim hani kırayı vereyim dedim bir de yemeksepeti‘den yemek söyledim dedim beraber yiyelim dedim hani konuşalım edelim kapıya gelmişim sonuçta eşim adam bir baktım çekti gitti bana bir paket sigara almış sigarayı bile kendiyle götürmüş kafası da zaten bir dünya bir şekil yani
Yani şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı sorumsuzmuş gerçekten her şeyle siz mücadele etmek zorunda kalmışsınız. Ve bu devam ediyor anladığım kadarıyla. Ve herşeye rağmen seviyorum diyorsunuz. Zor bir durum gerçekten sevgi olmasa katlanılacak gibi değil durumunuz ama bu durumda da sevgi yeterli mi bilemiyorum açıkçası
Eger istersen sohbet edebiliriz fırsat buldukça konuşmak anlatmak dertleşmek sana da iyi gelir eminim
Böyle güzellikte ki bir kadını nasıl üzebilir insan, nasıl kıyabilir, nasıl olurda mutsuzluğuna tepkisiz kalabilir? Anlamak mümkün değil.
Boşanmalısın yoksa bi süre sonra aldatmalar başlar
ayrılmıs gıbı yazmıssın ama ne oldugu anlasılmıyor
Yaşadığın şeyler ne ölçüde bilmiyorum ama ilgi alakalı anlayış bitti mi olmuyor yani sürekli mutsuzluk bir yere kadar ben baktım olmuyor boşandım 2 sene oluyor kafam rahatladı desem yeridir
yavrum seni terminale işe sokacaktım bir anda yok oldun aylar evvel
aklın sürekli orada olur. Düşünüp işin içinden çıkamamak çok acı oluyor.
Abla bayağı yıpranıyon sanırım birkaç sorunu gördüm
Sen sürunnmeye layıksın... Öyle bir sarhoşu adam etmeye çalışıyorsun yanlış insanla berabersin anla artık bunu
Sevgi zaten insanı öldüren şey
Mutsuz evlilik yürümüyo valla ben de arada kendi yoluma bakarım
Mutsuz musun
Zaman lazım çok güzel kadınsın bu arada
ruhen zaten boşanmışssınız
çokta uzun süreceğe benzemiyo evliliğiniz
işte boşancanız olmucak:)
ne nasıl anlatcam
Evlenipte mutlu olan mı var ki.
Kimseye dörtdörtlük bir evlilik yaşamıyor evlilikte de kavga oluyor gürültü otu anlaşmazlık oluyor bir şeyler oluyor ama bu hepten beni ortada bırakıyor beş parasız ben çalışıyom sürekli o evde maaşına güvenip oturuyor ev düzenimiz yok bir şeyimiz yok elinden bir iş gelmiyor ben nereye kadar koşturayım işim oldu 35 bir sene iki sene daha ben koşturur bende de hal derman kalmaz nereye kadar ben çalışıp da ben buna bakacağım ya
Ben ona zamanında dedim bak normal işte ben çalışayım sen de çalış dedim evimiz için para biriktirelim bir şeyler yapalım yok adam maaşına güvende oturdu ihale bana kaldı normal hayatta çalıştım kıram bile zor yatırbildim çocuğuma bile zor para verebildim baktım baş edecek durum yok kalkıp gitti pavyonda çalışmaya ve adam ne dedi biliyor musun bana yarın bir gün bana söylenme dedi pavyona başladıysan
Ayrıl kurtul elin oğlunu niye cekyosun
Ama sevgi tek taraflı ve acı çekiyorsun nereye kadar böyle devam etceksinz
Ev düzeni yapana kadar diyor ev düzenine de parası yok pulu yok ben aşağı eve mi bakayım ben buradaki eve mi bakayım ben çoluk çocuğumla mı uğraşayım ben ne yapayım yani kaç parçaya bölüneyim adam para bulamıyor bir kredi çekemiyor bir işe girmiyor işe girmek de öyle hemen kolay olmuyor ben nereye kadar bu şekilde ben de yaşayacağım yani yerde bir sorun var mı yani
Rahata alışmış belli ki. senin uğraşıni görüyor ne gerek var diyip çalışmıyor
O da olabilir çünkü aşağıdaki ev için yani benim gözüme bakıp da benim yapacağımı istiyor yani benim yapmamı istiyor ama yani benim de durumum belli halim belli ben şimdi gücüm kuvvetim çok olsa ya da becerebilsem zaten ben kendim gider yapardım ama gözüm kesmediği için eşimin de diyorum ki bana destek ver diyorum hani bir sen bir ben evimizi yapalım ne tek onun üzerine yük olsun diye tek benim üzerime ama bu şekilde olsa tek benim üzerime yük kalacak
Kaynananla mı yaşıyorsunuz
Anladım. İnşallah her şey düzelir senin için böyle erkekle yaşamak zor olur
Doğru yoldasnn eşini düzeltmen gerekiyor
Öyle kocaya kurban ol sen
Kendisiyle açıkça konuşun.
İki medeni insan gibi karşınıza alın konuşunuz
Sorunları dile getirmelisin
Al karşına konuş bak Boyle yapma hoş olmuyor de.
Karar senin, İyi düşünüp karar vermek senin elinde
Çıkmaz bir yol ise olmuyorsa boşanacaksın
Artik ayrilll Kurtull
Maalesef ikimizin de derdi Aynı bu konuda
Ayrıldınız mı
Kaç yıldır evlisiniz
Ayrılacak mısınız
Şu an ne durumdasınız
Ayrılıyoruz derken evden mi gidiyor
Bu hata ayrılsanız da gece yine aynı yatakta uyumalısınız
Sorunları belirleyip bunların nereden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini bilmek gerekir
Daha sonra ise bu şekilde davranmak gerekiyor
Ne yapmasını hiç sevmiyorsun
Seni bu dertten kurtarabilirim ister misin
Ne gibi sorunlar yaşadınız
Aldattı mı
Neyin hayal kırıklığını yaşattı peki Anlatmak ister misin
Ben evli halimle pavyonda çalışıyorum eşim ilk evlendiğimiz zaman iki ay çalıştı bir daha çalışmadı kaynım bizi beni istemedi aile apartmanı bizi koymadılar aile apartmanı da tadilat tamir falan lazım eşim bayağı aşağıdaki evi berbat etmiş yani öyle oturacak bir yer yok yani ondan sonra arabuluculuk açtık madem kardeşim dedim mal paylaşsın ama gelmiyor imzasını vermiyor arabuluculuğu açalım herkes yoluna baksın dedim arabuluculuğu açtık ettik ondan sonra kaynım dedi ki madem oturacaksınız tamam gelin popo korktu ya gelin aşağıyı temizleyin toparlayın oturun her şeyi toparlamak için para lazım pul lazım eşimde bir şey yok 25 milyar maaşı var doğru düzgün bir faydası yok evini düzene sokmuyor ben pavyonda çalışıyorum normal hayata geçtim kiramı bile zor toparlayabildim yeri geldi çocuğumun yanına bile gidemedim çocuğuma para bile veremedim mecbur kaldım pavyona geri düştüm yani ben bu kadar şeyleri yaşıyor olmama rağmen bir de üstüne evi düzeltiyorum yok dayımın köyde traktörü varmış da benim annemin adınaaymış da ben gideceğim onu alacağım da ona da gitmedin sen ramazan geçti bayram geçti seyran geçtik gidip onun peşine düşmedi ondan sonra ben bunla artık dayanamayacak şeye geldim zoruma gidiyor arkadaşım çoğu şey kendi evimiz var düzene sokaamıyoruz kirada kalıyoruz ben çalışıyorum adam maaşına güvenmiş oturuyor ondan sonra ben bunla kavga edince de bu çekti gitti benim kenarda köşede sakladım 8000 TL para vardı kira için şube için hani adam onu da benden habersiz alıp gitti dün akşam bir geldi ya para nerede dedim hani ver de dedim kiranın üstünü tamamlayım da bir zilzurna sarhoş ben bunu söyleyince ondan sonra çekti gitti sabah diyorum ki sen niye geldin niye gittin sen bana sürekli dedin ki parayı ver parayı ver sen beni evden kovdun ben seni evde kovdum ben sana güzellikle söyledim İbrahim dedim hatta yemeksepetinden yemek söyledim dedim ki oturup beraber yiyelim konuşalım anlaşalım diye dedim
Niye ben demişim sürekli para nerede diye ben iki kere söyledim iki kere de güzellikle söyledim dedim ki şu parayı ver eksikse üstün tamam mı çünkü kıram var yarın kimseden borç harç istemiyim bunu söylemişim adamın zoruna gitmiş ona diyor ki para bendeydi diyor sen diyor böyle 1.02 sefer söyleyince diyor bir de ben onu kovmuşum lan sen kendin gittin dedim ben seni niye kovyım
Pavyonda çalışmana nasıl izin veriyor
Kendi çalışamadığı için bir düzen kuramadığı için maaşına güvenip oturduğu için ben de mecbur kalıp çalışmak zorunda olduğum için o da bunu bildiği için herhalde o yüzden izin vermiyor da yani şu şekilde izin vermiyor hani rahat olduğu için Relax bir adam olduğu için o insan namusu nikahlı karısını nasıl pavyonda çalıştırır yani
Onda öyle bir his yok maalesef. seni düşünmüyor. başka şeyler olsa hoşuna gider belki
İleeitişim sorunlarınız mı var?
Konu nedir tam
Boşa gitsin
Boşanmak mantiklisi
Sorun ne
Bağlısın
Geceer
zevkl hale getir
Boşan
Ayrı mısınız?
Ne yaşattı ki
Bana ver