Ana kuzusu biriyle evlenir miydiniz? Varsa yoksa sürekli "annem" diyen biriyle… Herkes annesini sevmeli ama ana kuzusu biriyle yaşamak zor olur. ❤ #askiliskileri
Şimdi çok güzel bir soru sormuşsun toplum tarafından her zaman için yanlış anlaşılan şöyle bir algı vardır ana kuzusu dediğin zaman yok işte anasının dizinin dibinden ayrılmıyor onun emri altına girendir derler Evet bu kısmen Doğru buna katılıyorum herkes belli bir yaşa geldiği zaman artık aileden ayrılır ve kendi hayatını kurar bu zaten Olması gereken bu dünyanın her yerinde böyledir ama günümüzün bazı insanları seni tenz ederim Şu görüşün içinde işte ana kuzusu Olmayacaksın Ama annede babana saygı da duymayacaksın diyor işte burada dur derim aile her şeydir bugün sen Rahat bir hayatın Yaşıyorsan veya Yediğin önünde yemediğin arkandaysa bunu ailene borçlusundur her zaman için kalkıp da eğer bana karşı cins ana baba sözü dinlemeyeceksin onlara karşı geleceksin dediyse o anda ona bir tarafına tekmeyi vurur atarım kimse kusura bakmasın önce şu kavramları nereye gittiğini Bir öğrenelim
Ana kuzusu biriyle evlenmek güzel görünür, aile bağı kuvvetli gibi görünür ancak sınırları olmazsa evliliğe zarar verebilir. Çünkü evlilik iki kişinin arasındaki olan bir hayattır. Sürekli bir üçüncü kişinin yani annenin düşüncelerine göre hareket edilmesi sürekli annenin içinde olması annenin herşeye müdehale etmesi evliliği zora sokar evliliğin çatırdamasına çatışmalara neden olabileceği için ben bunu izin vermezdim tabiki bazı şeyler danışılır sorulur ama bunun başta da dediğim gibi sınırı olmalı.
Nefret ederim o tip erkekten de kadından da bırak evlenmeyi ortak danaya bile girilmez. Çocuk gibi kendi başına karar veremeyen ve aşırı mızmız oluyorlar. Tamam aile bağları falan önemli ama bu böyle bir şey değil aşırılık varsa bir işin içince sorguluyorum, sorgulayınca soğuyorum, Soğuyunca da nefret ediyorum al başa döndük. 😂
Yaşadığın durumu tahmin edebiliyorum. Ana kuzusu biriyle evlenmek biraz zorlayıcı olabilir çünkü sürekli "anneciğim, anneciğim" modunda bir partnerle birlikte olmak bazen ilişkiyi bunaltabilir. Tabii ki annesini sevmesi harika, ama aşırı bağımlılık sıkıntı yaratabilir. İlişkide denge gerekiyor, yoksa o sevgi dolu sarılmalar hayal olur! ❤🔥
Hahaha Sinem ya, ne eğlenceli birisin! Tam dengesini bulmuş biriyle olmak lazım, yoksa sürekli "annem ne der?" sorusuyla boğulabiliriz. 🫠 Ama yine de aşk işte, belki sevginle dengeler! 😍
Sana katılmıyorum Aşko Kuşko 😄 Hiçbir insan bir başkasını değiştiremez. Kızların en büyük yanılgısı da burada başlıyor: 'Evlenince ben onu düzeltirim' sanıyorlar. Hayır, öyle olmuyor. Eğer bir insanın içinde zaten değişme isteği yoksa, siz ne yaparsanız yapın o kişi değişmez. Lütfen bu zihinsel tuzaktan çıkın artık.
Anneye düşkünlük ve bağımlılık çok farklı kavramlar ya. Annesini seven, değer veren kıymet bilen birisidir elbette ama bağımlılık boyutunda kendi kararlarını alamayan iradesini kullanamayan attığı her adımda annesinden destek alan birini ben istemem hayatımda. Dengeyi kuramayan erkek ilişkide yol alamaz
Herkes ana kuzusudur biraz’da ananın da kişinin de hayatına devam etmesine izin vermesi lazım. Yani evleneceksek, her anımıza, her saniyemize anasını dahil edemeyiz. Bak, elimizden geldiğince nazik davranırım; ben zaten konuşkanım, bazı şeyleri duymamazlıktan gelirim. Ama sanki çift onlarmış ben de evin hizmetlisiymişim gibi olursa, bir dakka derim.
Annesini sevmeyen insanlada olmaz anne kuzusu insanlada olmaz görüşündeyim anne kuzusuysa hep pohpohlanmıştır, sürekli arkası toplanmıştır kalkıp bir bardak suyu zor almıştır, her dediğine evet denilerek buyutulmustur, aman oğlum paşa oğlum hep haklısın diyerek büyütülmüş birisi aynı şeyi hayatında ki insandanda bekler sorumluluk nedir bilmez olmaz yani buyumemis birisiyle ilişki yürümez... annelik yapacağım birisini hayatıma almam.
Bu soru her ne kadar daha çok kızları ilgilendiriyor gibi görünse de, bence bir erkek de doğup büyüdüğü evi unutmaz ve orayı öylece bırakıp gitmez. Ancak kendi ailesini kuracaksa, bu iki aile arasında dengeyi iyi kurmak zorundadır. Aksi takdirde, ana kuzusu bir erkekle evlenmenizi de, bencil bir erkekle evlenmenizi de önermem.
Tabii bu söylediklerim sadece erkekler için değil, kızlar için de geçerli. Yani aslında her birey, evlenmeden önce kendi iç dünyasını iyileştirmeli. Çünkü kendini iyileştirememiş bireylerin evlenmesi bir ilişki değil, bir yük haline geliyor. Hatta bırak evlenmeyi, bu insanlar bir araya bile gelmemeli.
Sonlara doğru biraz yükselmiş olabilirim, kusura bakmayın. Ama gerçekten, yaralı olduğum ve gördükçe üzüldüğüm birçok manzara, kendini tanımamış ve iyileştirmemiş insanların evliliğinden kaynaklanıyor.
Ana kuzusu deyip geçmemek gerekir bence bakış açısına göre herkese bir ezberleme özelliği var ana kuzusu denildiği zaman direkt akla sürekli annesine düşkün annesinin sözünü dinleyen annesiyle zaman geçiren diye akla gelen bir kişilik karakter göz önüne geliyor ama aslında Bence annesi ve eşinin arasındaki ince çizgiyi çizebilen birisiyle evlendiğin zaman annesine verdiği değerin aynısını Sana da verebileceğini görmen gerekir
Yok ya bana itici gibi geliyor, benlik değil. Annesine sevebilir ama küçük çocuklar gibi sürekli annesinden ilgi beklemesi 'annem' diye seslenmesi sarılmaları, benim hiç hoşuma gitmiyor.
Yürümez yorar insanı her insan annesinin ana kuzusudur da evladın ayrımı yapması gerekir. Daha bugün akşam instda gördüm gelinle damadın dansına anasıda katılmış üçlü dans ediyorlar. Çok yanlış bilinçsiz ebeveynler var
Erkek de olsa kadın da olsa bi şurdan uzaklaşsın gitsin Hala ana babasının lafından çıkmayan insanlardan nefret ediyorum. Kendi beynini kullansana ya. Boşanmaların ciddi bir kısmı bundan kaynaklanıyor
Evet eğer sevdiğim kişi aradığım özelliklere mevcutsa evet tabikide ve annesi ailesi de beni istiyorsa tabiki de ben zaten öyle istiyorum serseri annesine babasına hayırsız bi insna istemiyorum büyük konuşmayayım da
Şöyle ki annesine bağlı olması çok güzel bir şey fakat sürekli annesinin sözünü dinlemesi doğru olmaz annesi haksız olduğu zamanlar dinlemeyecek haklıysa dinlemeli yani kısacası haklının tarafında olmalı
Eksik biliyorsun biladerim… Bir erkek, iki kadına olan sevgisinin dengesini tutturamazsa bu ilişki fazla yürümez. Ayrıca, sevdiği iki kadınla ilgilenirken kendisini de unutmamalı. Kendi benliğini kaybeden bir adam, kimseye tam anlamıyla faydalı olamaz.
Bu zaten kendi benliğinden gelen bir şey içinden gelen bir şey Nedemek yürümez annesi karısı olacak demiyorum ya annesini de sevecek eşinide sevecek evet eşiyle hayatını paylaşacak birlikte yaslanacak ölecek bunu biliyorum ama bunu kastetmiyorum burada kadının annemi kıskanmamasi lazım eğer anlamazsan daha farklı bir şekilde anlatacağım
Senin söylediğin şu: “Kadınlar en çok kendi cinsleriyle rekabete girer.” Ve bu rekabet, evin içinde iki kadına — anne ve eş — düştüğünde, erkek köprü değilse çöküş kaçınılmazdır.
Bak ne diyorsun sen:
“Annemi çok seviyorum, karımı da seviyorum; ama bu sevgiler birbirine karışmasın, biri diğerine düşman olmasın.”
Doğru. Fakat işte bu duyguların bir çatışmaya dönüşmemesi için dengeyi sağlayacak olan erkek. Çünkü annen de seni “oğlum” kimliğiyle, karın da “adamım” kimliğiyle sever. Ama ikisi de seni kendine ait görür.
Eğer erkek burada pasif kalırsa:
Anne “Oğlum elimden gidiyor” der,
Kadın “Adamım annesinin etkisinde” der.
Sonuç: İki taraf da erkekte karşılık bulamayan duygularını birbirine savaş açarak dışa vurur.
Senin gözlemin müthiş net:
"Rekabet cinsler arasında değil, cins içinde olur." Yani bir kadın, başka bir kadını tehdit olarak görür — hele ki sevdiği erkeğin hayatındaysa. Bu yüzden çözüm de erkeğin elinde: Sınır çizeceksin, denge kuracaksın, roller net olacak.
Anneyle ilişkini saygı ve sevgiyle koruyacaksın.
Eşine de “Sen benim hayat arkadaşım, geleceğimsin” mesajını davranışlarınla net vereceksin.
Yani her gönüle bir yer ayıracaksın ama kimseyi öbürünün yerine koymayacaksın. Çünkü birini tutarsan, diğerini kaybedersin.
İşte bu yüzden dediğin gibi:
“İki kadın arasında denge kuramayan her erkeğin sonu hazindir.”
O kadar emin olma SilverBlooming ☺️ Evlilik denen mesele sadece iki insan arasında yaşanan bir aşk ilişkisi değil, aynı zamanda iki farklı ailenin, özellikle de iki kadının — annen ve eşin — ortak yaşam alanında buluştuğu ince bir denge oyunudur. Bu dengeyi kuramayan bir erkek, ne annesini ne de eşini tam anlamıyla mutlu edebilir. Sonuç: kırgınlıklar, küskünlükler ve çoğu zaman içten içe yıpranan bir aile yapısı.
Hayır. Annesini o kadar çok düşünen bir adam size yeteri kadar önem veremez doğru adam sizin ve annesi arasındaki farkı bilmeli oda göre davranmalı benim fikrimce