Bir kadın kesinlikle ama kesinlikle ana kuzusu bir erkekle evlenmemeli. Kadın yapısal olarak ana kuzusu şeklinde tatlı bir kız çocuğu halindeyse sorun olmuyor fakat annesinin sözünde ilerliyorsa kesinlikle olmaz. Olmamalı böyle olunca evli çift için hayat çileden başka bir şey olmuyor kişi eşi ile bırakın özel veya genel evliliğe dair yaşanabilir durumların hepsini. Yalın bir şekilde eşini kendi iradesi ile sevemiyor bile.
Bir evlilik içerisinde yaşanan tüm olaylar, niteliğine bakılmaksızın karı-koca arasında kalmalı. Bunun tek istisnası, işinde profesyonel hareket eden, objektiflikten sapmayan aile danışmanı ya da aile terapisti gibi kişilere evlilikte yaşanan sorunlar hakkında özele girmeden danışmak ve olayları dramatize etmeden yalnızca uzlaşma ve evlilikteki duygusal güven bağını güçlendirme odaklı hareket ederek çözüme ulaşma niyetiyle hareket etmektir. Erkeğin annesi, her ne kadar adil ve iyiniyetli olmaya çalışsa da bir noktadan sonra annelik içgüdüsünün etkisiyle oğlunun tarafını tutarak, sorunları çözüme ulaştırmaktan ve hakkaniyetten uzak, duygusal kararlar verebilir hatta ilişkiyi manipüle edebilir. Ebeveynlere saygılı olmak başka, takıntılı ve hastalık derecesinde bağlı olup tüm ilişkilerini bu takıntı çerçevesinde yürütmek başka kavramlardır. Bir erkek, kadına güven verecek ve ilişkinin mahremiyetini muhafaza edip, ebeveyn ve eş arasındaki sınırı çizecek kadar güçlü ve bağımsız kişilikte olmalı. Bu konuda büyük konuşup bu durumla imtihan edilmek istemiyorum. O yüzden size bu kadarını söyleyebilirim.
Umarım evlenmem. Ailesini elbette önemsesin, değer versin ama hiçbir zaman ailelerin kendi eşiklerinden içerideki konulara karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. İşim en başından bunu sağlamayacaksa da evlenmemeli
İşim olmaz. Kendi ayakları üzerinde duran, annesine ve gerçekten üzerinde emeği olan insanlara karşı saygılı olması önemli ama biat edecek cinsten ya da kendi kararlarını alamayacağı düzeyde ise asla..
Anne kuzusu olan erkek kendi kararını veremez ilişkide daima 3. bir kişi olur. Yeri geldiğinde partnerinizi size karşı doldurur, yeri geldiğinde tavsiye adı altında vesvese verir. Buna örnek olarak geçen yaşadığım bir olayı anlatabilirim. Erkek arkadaşımın evine aç kalmasın diye (annesi ve kız kardeşi çalışıyor) ara sıra yaptığım yemeklerden yolluyorum. Yine böyle bir olayda laf arasında bana anne yemeğinin tadı başka oluyor ama neyse demişti çok umursamadım ama aklıma takılmıştı. Birkaç hafta önce annesigile yemeğe gittim. Elim boş gitmek istemediğim için yemek yaptım. Erkek arkadaşım yemeği beğendiğini söyleyince annesi şöyle dedi "E benim yaptığım yemeğin yerini tutmaz oğlum, yanlış anlama kızım, anne yemeğinin tadı bı başka" en baştaki düşüncenin nerden geldiğini anlamış oldum. Bidaha ikiside yemeği nah bulur...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Evet, kesinlikle. Bir insanın ana kuzusu olması, ona ailesine olan bağlılığını ve aile değerlerine önem verdiğini gösterir. Bu da benim için önemli bir kriter. Aile, hayatımızın en temel yapı taşıdır ve bir insanın ailesine olan sevgisi, benimle olan ilişkisine de yansıyacaktır. Bu nedenle, ana kuzusu biriyle evlenmek bana oldukça cazip gelir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Mesele annesine danışmadan bir şey yapamama o ne derse ona gore haraket etme onun kararları ve onayı doğrultusunda yaşama kendi başına bir şey yapamama ise sorundur. Ancak Anneye hürmetkar olma ona danışma ise mesele kusura bakmayın bu adamı ana kuzusu yapmaz.
evlenilmemesi lazım. vefa başka anne sevgisi başka, anneciyim adı altında karşı tarafı gömmek başka. anneci erkekler/kadınlar maalesef ev hayatı ile aile hayatını ayırt edemiyor. evliliğin mantığına aykırı bir durum
Eskilerin sözleri doğru aslında diyorlar ya evlenince bir tek koca ile evlenmiş olmuyorsun diye vallahide doğru bu ben annemi dizginleneye kadar 4 yılım geçti aşırı yılışık ve fazla sevgisi var bana karşı ve bu ilişkine zarar veriyordu
Cıks evlenmem öyle biriyle aramı yapmaya çalıştılar olmaz dedim. Sonra kız başkasıyla evlenmiş 2 ay sonra boşanmışlar sebep anne 🤣 sonra bana diyorlar ki böyle olacağını bilemedik sen iyi fark etmişsin. Bazen insanın başını cevresi yakıyor 🤣
Büyük konuşmak istemem ama istemezdim çünkü kendi kararlarını alamayan herşeyini annesine soran vs vs durumlardan dolayı düşünmezdim öyle erkekler varsa zaten evlilik yapmasınlar bile
Kesinlikle hayır bunu evlilik hayatınada taşıyacak her anında anneye hep bir ihtiyaç duyacak onay bekleyecek. Ana kuzusu daha öncede cevap verilmiş ama ben farklı yazmak istiyorum. Kendi kararlarını halen kendisi veremeyen henüz bir birey bile olamamanın sorumluluğunu almamış biri bence. Kesinlikle uzak dur hep hayatında bir huzursuzluk mutsuzluk olacak ve eninde sonunda ne yaparsan yap yaptıkların bile arniyet olarak değerlendirilip seni suçlu hissettirecekler
Annem ve babam uzun yıllardır beraberlerdi sonra ayrıldılar. Babamda ana kuzusuydu ayrılmalarının en büyük etkenlerinden biriydi açıkçası. Yani olmuyor belirli bi yaşa geldikten sonra bi aile kurup hala annesinin söylediği şeylerle hareket etmek o ne derse onu yapmak bu iğrenç bi durum bence bu tarz biriylerin kişisel gelişimine dikkat ermesi gerekir ve bence en tehlikeli insan tipleri bunlar bana kalırsa
Hayır. Elbette saygısı, sevgisi her daim olmalı ama hayatının kontrolünü kendi eline alamamış, sorumluluk bilinci eksik, benimle aile olmayı başaramayacak bir adam ile hayatımı birleştirmem.
Evlenmem onlar annesiyle yaşasın evlenip kadına yazık etmesinler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
bu kişilik sorunlu bir kişilik demektir. insanın sınırları vardır bu sınırları bilmeyen öğrenememiş biriyle işim olmaz. bu yaştan sonra çocuk eğitemem ben.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bilemiyorsun ki bunu. Evlenmeden anlaşılmıyor bana ne sözler verildi tam olarak olmasa da ana kuzulugu var. Boşanmayı düşünüyorum.