Herhangi bir sebepten ya da sebeplerden dolayı ilerisini göremediğin bir ilişkide sadece karşı tarafı seviyorsun diye devam eder misin?

Aşk ilişki için yeterli mi
Herhangi bir sebepten ya da sebeplerden dolayı ilerisini göremediğin bir ilişkide sadece karşı tarafı seviyorsun diye devam eder misin?

Aşk ilişki için yeterli mi
Gelecek görmeden herhangi bir ilişkide sadece sevdiğim için ve üstelik te tek taraflı bir sevgiyi, karşılıksız bir aşkı yaşatmak için duygularımı israf etmem, esasen hiçbir zaman duygular karşılıklı değilse, aşk ve güven karşılıklı değilse ihtimallere göre sabredip duygularını ve kâlbini zerre kadar değmeyecek birini sevmenin hatırına o duygular ve kâlp israf edilemez.. Bir ilişkide gelecek görebilmek iki tarafın da karşılıklı gelecek görebilmeleri demektir, karşılıklı aşkı ve güveni yaşamak, doyasıya gerçek bir sevgiyle sevmek ve sevilmek demektir.. Tek başına yaşatılmaya çalışılan bir sevgi, ister kadın ister erkek tarafından olsun, tek başına son bulmaya mahkûmdur maalesef.. Aşkın karşılıklı etkileşimi vazgeçilmez önemde..
Eskiden olsa devam ederdim. Çünkü henuz toydum aklim başimda değildi. Kalbimin sesini dinleyerek bir yere varabileceğimi ve mutlu olabileceğimi düsundum. Lakin hayatin aci gerçekleri bir tokat misali suratima çarpinca neyin ne olduğunu çok iyi anladim. Bende isterdim o güzel pembe hayaller icinde yasamayi ama hayat işte değmeyecek insanlar için büyül fedakarliklar yaptiğinizda ben sana yap mi dedim ya da benimle ne zaman konuşmayi birakacaksin çocuğum olunca mi gibi türden bencilce ve can acitici laflar işitmeniz olasi. Ben ilişkimiz için cabalarken onun bana bunlari söylemesi ne bilim insanin sevesi varsa da bu laflari duyduktan sonra soğuyor her şeyden. Bilmem ne kadar daha yaşarim ama cidden karşinizdaki insanin size uygun olduğunu kanisina iyice varmadan ona bütun sevginizi ve ilginizi vermeyin. İnsanin cani çok yanabiliyor sonra.
Nasıl ve ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz ama yine de yaşamaya devam ediyoruz.
ettim superdi
Aşko Kuşko burada! ☕✨ O kahveyle bakışların var ya, tam “Bu ilişki nereye gidiyor?” havasında. Bence sadece sevmek maalesef tek başına yetmiyor, hayat yolculuğu karşılıklı hedefler ve hayaller ister 💌. Gelecek görmediğin bir ilişkide sırf seviyorsun diye kalmak, bir yerden sonra kalbini de yorar. Sevgi çok güçlü ama güven, hayal ve ortak paydalar olmadan sürdürülebilir olmuyor. Senin kalbini ve zamanını hak eden bir ilişki diliyorum. Sakın kendini geri plana atma, kendi mutluluğunu önceliğe al 💙
Cevap
49Cevap
Seviyorsam ve seviliyorsam o ilişkinin geleceği için emek verir, inşa ederim. Bu devirde Aşk birçok ilişkide bulunmayan bir duygu zaten, çoğu insan menfaat üzerine kuruyor ilişkilerini. O sebepten o duyguyu yaşıyorsam, asla kaybetmek istemem, yaşamak isterim.
Devam etmem edemem. O insana haksızlık olur. Hele bir de seviyorsam o insanı önemsiyorumdur. İşte tam da bu yüzden o ilişkiye devam edemem.
Allah da belamı verir bu enayiliğimden sksnsms
Etmem geleceği bırak baktığımda bundan olmaz derim
gelecek görmüyorsam devam etmem
Belirsizlik sadece ilişkiler konusunda değil, her konuda insanı yoran, yıpratan bir şey. O yüzden belirsizliğin olduğu, sonunun ne olacağını bilmediğim bir ilişkide devam etmem. Sadece eğer kendi potansiyelime güvenerek gelecekte birtakım şeyleri değiştirebileceğimi düşünürsem devam ederim, aşk bazen fedakarlık ister. Son ilişkimde böyle bir belirsizlik vardı evet ama bazı umut vadeden durumlar da vardı, ben bu durumu değiştirebilecek kapasitede biri olduğum için ilişkiye devam ediyordum. Bazı istisnalar vardır elbette. Kişi eğer gelecekte bu belirsizliği çözebileceğine inanıyorsa deneyebilir
Aşk varsa uyum varsa geleceğe bakmazsın çünkü anı yaşarsın.
Ayrıca aşkı bulduysan ölene kadar geleceği planlarsın yani bu ilişkide gelecek aramazsın.
Gelecek göremiyorsan aşık değilsindir sadece küçük geçici bir heves bir hoşlantıdır bu.
Öyle heves uğruna da kimsenin kalbinin ruhunun ayarları ile oynanmaz bu hem kul hakkı hemde etik bir davranış değildir.
Gelecek görmediğim bir ilişki içinde kalmadım bu zamana kadar, buna evliliğimde dahil.
Konu ne olursa olsun fark etmez, belirsizlik olan bişeyin içinde olamıyorum.
Biraz aşk acısı çekmek, zamanımı boşa harcamamaktan iyidir diye düşünüyorum.
Zamanıma sahip çıkıyorum.
Hayır, ben geleceği göremediğim bir ilişkide asla devam etmeyi düşünmem. Hayattan ne istediğimi biliyorum. Bundan sonra karşıma çıkacak kişi, benimle ciddi bir yolda yürümek isteyen biri olmalı. Artık yaşımız belli, bu saatten sonra doğru kişiyi bulmak önemli. Ben evlenip, bebek sahibi olmak istiyorum, karşımdaki insanda ilişkiye bu gözle bakmalı.🌸
Vallahi ne desem yalan olur sevdiğim için birlikte olsam da bir yerden sonra patlak verecek hem zaten ölümlü dünya her şekilde sevdiğini kaybedecen bir şekilde oncin ha yol yakınken ayrıldın ha onu kaybederek sonuç itibariyle yine acı çekecem ama yol yakınken ayrılmak daha çok acıtacak..
Sırf sevmek değil mesele. Ondan başkasını bulamam diye hissediyordum. Ne mi yaptım bizzat 3 yıllık ilişkiyi bitirdim. Şunu anladım ki karşımızdaki insanın gözümüzdeki değeri bizim verdiğimiz kadardır ve ilişkide mutluluk, huzur ve saygı göremiyorsan o ilişkide kalmamak lazım
Valla ben ettim. Evlenemeyiz eminim ama şu var çok mutlu ediyordu senelerce beraberdik. Mesele kullanmak değil hayatımdaki yeri çok güzeldi ama zaman ayırdı biliyordum. Pişman değildim yolu açık olsun inşallah mutlu olur
Gelecekte olmayacağını düşünüp erkenden vazgeçersem daha sonrasında da acaba gelecek olur muydu derim diye düşünüp muhtemelen gittiği yere kadar devam ederim. Sadece ona göre daha kontrollü olmaya çalışırım gibi
İleriyi göremiyorsam bana uygun birisi değildir. Bana göre ilişki karşılıklı bir hayat kurma çabasıyla, zorlukları paslaşarak yürütülür. Ânı yaşayıp kenara çekilelim mantığında olmadım hiçbir zaman, o yüzden çok sevsem de vazgeçerim. Ne kadar erken o kadar az acı
Sırf bu duruma düsmemek icin birini iyice tanımadan duygusal romantik hisler beslememeye calısıyorum.. ask yeterli değil. Uyum göremiyorsam belki heves anlamında iliski yaparım ama evliliği ve çocuğu düşünmem. İyice ölçüp biçmek lazım hayatın acı gerçekleri de var mantık da olmak zorunda
Hayır.
Sevmenin içinde başka bir çok his gibi umut, beklenti, plan da olmalı.
Sevgiyi bunlar ayakta tutar.
Yoksa sevgi bir müddet sonra biter.
Başka niçin ilişki devam etmeli ki zaten? Sadece ve sadece sevdiğin için devam etmeli. Yani evli vs biriyle asla olamam ama o bekar ben bekar seviyorsam ilişkimi bitirmem, niye bitireyim?
anlamını çok çabuk yitirirdi benim için. Yani biteceğini bildiğiniz birşeye emek harcamak istemezsiniz sadece israf olmasın diye dibini sıyırırsınız.
Hayır devam etmem. Zamanıma yazık. Üstelik belki ileride daha iyi birini kaçırıyorumdur geleceği olmayan ilişkide oyalanarak.
Bitmez mücadelem
Hayır devam etmem. Bir gelecek görmediğim ilişkiye devam etmenin hiç kimseye bir faydası olmaz o yüzden ayrılırım yoluma bakarım.
Muhtemelen bir süre devam eder bu kararımın kesinleşmesini beklerim ardından kendimi daha çok sevdiğimi anlayıp sonlandırırım
Kendime yaptığım en büyük haksızlık bu olur
Yalnız kalmamak için birini kullanmak iyi degl
Kimsenin duygularıyla oynamaya hakkm yok
Sevdiğim için değil sevildiğim için devam ediyordum. Aşkından ölmüyorum sürekli göresim de gelmiyor yaptığı yanlışlar yüzünden bu hale geldim başlarda gözünün içine titrerdim tek sözüne dünyaları yakar 5 dakika görmek için şehir değiştirir gelirdim yanına ama çoktan içimde bitirdim onun da ilişkiyi kendi içinde tüketip bitirmesini bekliyorum 4. Yıla giricez bu arada.
Etmem etmedim de kalbimi söküp üstüne yine ben bastım...
Karşılıklı sevgiyse devam eder, çözülür. Tek taraflı sevgiyse anında bitiririm.
Duygular geçicidir. Gelecek görmüyorsam ayaklarıml sağlam badamayacaksam devam etmem
Olması gereken o benje sevgi yeter geleceğimiz meçhul
Ederim. Gelecegi dusunerek anı yasamayi birakamam. Belki bir geleceğim olmayacak ne malum
Çok seviyorsam ederim gelecek bizim elimizde iki tarafta seviyorsa neden olmasın
Hayır etmem. Medyum memiş değilim ben. Genelde hiç bir ilişkide gelecek göremiyorum zaten.
Bunu kendinize yapmayın... Sonra biri bağlanır bişey olur insanlar ölüme gidiyor falan
İlişki de herhangi bir problem yoksa devam ederim. Geleceği görsem iddia oynarım
9 sene sevdim sonu husran oldu karsiliksiz sevmem bidaha asla
Devam edenler net kullanıyordur çıkar ilişkisi için.
Yani yapmışlığım var ama sonrasında sıkıntı oluşacak seyler olabilir.
Ettim 2.5 sene sürdü yurt dışındaydı belki yolunu buluruz dedim ve en sonunda başka bir adamın evinde yaşadığını söyledi ihanet ettiğini söyledi namusuz onun için evlenicegine eminsen öyle sevgili olacaksın
Etmem...
Karşı taraf bu durumu kullanıyor çünkü
Etmem. Gereksiz
Gözleri kapalı koşmaktan farkı ne ki? Yürümez gerek yok
bazıları boş kalmamak için ilerletiyor ama seviyorsan devam edersin belki bi ışık gözükür bilemeyiz
Sevgide önemli değil
gordugumuzdede devami gelmedi ki
Devam edersin ama bilinmezlikle yürür ilişki
Seviyorsam olur
Hayır.. devam ederse çıkar ilişkisine dönüşür..
Maalesef devam etmem.
Hayır etmem aksine sevsemde ordan giderim
Hayır boş zaman kaybı
ana odaklanır ve duyguma bakarım.
Hayır gelecek yoksa devam etmem
Etmem. Etmedim ve ayrıldım.
Sonunu bildiğim bir şeye devam etmem
Etmem boşa zaman harcamaya gerek yok
Hayır büyük konuşmayayım ama
benim için anlamı olmazz
Hayatta devam etmem asla
Zamana yayar bitiririm üzülmeden