İlişkilerin gelecek odaklı yaşanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü bu gelecekten kasıt genelde evlilik oluyor. İlişkilerin bu kadar sığ olduğunu düşünmüyorum. Birinden hoşlanmamız onu sevmemiz ona aşık olmamız onunla sevgili olmamız evlilik hayalleri kurmak zorunda olduğumuz mânâsına gelmiyor. Benim ilişkimin geleceğini evlilik belirleyemez. Aslında hayatta her konuda anı yaşamak gerekir diye düşünüyorum. Evet sevgiliyle ileride yapacaklarını konuşabilirsin hayal kurabilirsin ki bunlar olmalıdır onu hayallerine dahil edebilirsin ama gelecek diye bir algı yaratmak bence hoş değil. Gelecek dediğin nedir ki birkaç gün ay yıl sonra gelir yaşanır ve sonra geçmiş olur.
Kalırım kaldım da. Hatta bunu hep bildiğim için ayrılık acısı da çekmiyorsunuz. Kaldı ki ciddi görünen ilişkiler de saçma sapan nedenlerle bitebiliyor her şeye bu kadar anlam yüklersek o yükün altında eziliriz bence. En iyisi anın tadını çıkarmak 🧚🏻♀️
Hiç bir ilişkinin garantisi, ileriye dönüklüğünün kesinliği yoktur. Koca bir aşk, koca bir yalnızlık bile iki dudağın arasına sıkıştırdığımız nefeste saklıdır. Hayaller kurarız ve umutlarımızla o hayallerimizi süsleriz. Duygularımızın her birisi, bir rengi temsil eder. Ulaşmak istediğimiz umutlarımıza o renklerden bahşederiz. Sonuç olarak hedefe ulaşmanın mutluluğuda bir renktir, yarı yolda kalmanın hüznüde bir renktir. Önemli olan o renklerin o an dediğimiz anlık zamanlarda bizlere ne derece mutluluk verdiğidir..
Evet geleceği olan ilişkilerin bile garantisi yok çünkü. Yarın bu dünyada olmama ihimalimiz varken gelecek olaylarına bu kadar takılı kalmak istemiyorum.
Evet yaşarım sonuçta her ilişki mutlaka ciddi bir yola gitmek zorunda değil her ilişki evlilik ile sonlandırmak zorunda değil gelecek olarak bakmamak lazım o sırada mutlu muyum tamam mutluyum bitti Bu kadar
Benim için her ilişki evlilik amacıyla başlamaz zaten. İyice tanıyıp çözdükten sonra, belki de ben evliliğe uygun görmeyeceğim o kişiyi. O yüzden bir ilişkiye başlarken tek amacım mutlu olmak ve mutlu etmektir. Anı yaşarım, bugünü bırakıp çok çok sonralarının planını programını yapmam. Anda kalmadıkça insanın huzuru ve keyfi kalmıyor. Zaten ilişkinin gidişatı iki tarafta da o "bir ömür" düşüncesini oluşturur. Oluşturmazsa da devam edilmeyecek noktaya gelene kadar sürer sonrasında herkes kendi yoluna devam eder.
Kalırım. Yaşlanınca keşke deneseydim, hayatım nasıl olurdu acaba demek istemiyorum. ✨ Deneyim, olmazsa da yaşamış olurum. Sonuçta hayatımıza aldığımız biriyle illa ki birbirinizden hoşlandığınız, birbirinizi sevdiğiniz dönem oluyor. Biraz anı yaşamak lazım. Anlaşamadık mi ayıralım yolları ama keşke demek istemiyorum.
Bunu bilmiyorum. İlerisinin olacağını sanmıyorum. Daha doğrusu inanmıyorum. Lakin kendimi konuşmaktan alıkoyamıyorum. Önceden ileriye yönelik düşüncelerim vardı şimdi ise ondan herhangi bir tepki göremeyince tüm hevesim gitti. Ama niye hala konuşmaya devam ediyorum bilmiyorum.
Gelecek bir sır perdesi olduğuna göre, bu tarz söylemler ilişki babında bana göre düşünülmesi bile “Önyargı” vasfına girer. Hiçbir ilişkinin başlangıcı da “Önyargı” ile başlayamaz, sadece koşullu yönlendirme ve kabul edilmiş birliktelik olabilir bu yani “Anı yaşayalım gittiği yere kadar” bu olabilir. Gecelik ilişki için birliktelik yaşayıp sabahına yanımda uyurken aşık olduğum aylarca birlikte yaşadığım kadınlar oldu, gelecek ön görülemez…
Hiç bir geleceğin garantisi yok! hayatımda olanlar anlık gelişmiştir her zaman , ben bu kişiyle sırtımı dayarım ömrüm sonuna kadar diyemiyorum maalesef eğer bunu söylersem tek taraflı düşünmüş olurum ayrılık olduğunda üzülen taraf ben oluyorum çünkü yaşadım bunları, bir ilişkiye başlarken ne zaman biteceğini bilemezsin, yaşarsın herşeye rağmen sonunu bile bile insanlar yaşıyor zaten birgün o limandan gemi sessizce gider sadece yaşadığınla kalırsın
Kalırım, insan sadece geleceği düşünerek ilişki yaşamaz. Bazen anı yaşayabilmek, herşeyden daha kıymetlidir..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani çok genç yaşlarda insanlar çoğu zaman biliyor ilişkilerin geleceği olmadığını. Dolayısıyla çoğu ilişki o yönde zaten. O yaştayken istesen bile gelecek kurman mümkün değil. Ha devam edenler yok mu elbette var. Ama herkesin karakteri değişiyor büyüyor. Sonra da zaten o ilişkiler sadece güzel bir anı olarak kalıyor. Onun dışında anlık bir ilişki olabilir mi dersen elbette bu sana ve karşındakine bağlı. Ama sürekli bu tarz ilişkiler yaşamak insanı ruhen tüketir diye düşünüyorum.
Benim için hiç bir ilişkinin geleceği yok garantiside yok yarın ölmiceğimin garantisi olmadığı gibi bu yüzden anı yaşayın mutlu olduğunuz şeyi yapın gelecek düşünürseniz hiç bişeyden zevk alamazsınız, herşeyin bir başlangıcı olduğu gibi bide sonu var
Bu yaştan sonra manitacılık işlerine kalkışıp zaman harcamam ve karşımda kı ınsana Ümit vermem. Hee yaşım 18-28 arasındayken bastığım yerden alev çıkıyordu o ayrı mesele 😂
Zaman andır zaten. 3 ay sonra garanti ayrılacağım bir ilişkide 2 aylık ömrüm kalmış bile olabilir. Bu yüzden sonrasını düşünerek devam etmek hayatta çoğu şeyi kaçırmaya sebep olur.
Kalırım, kaldım. Geleceği olmadığı halde gerçekten sevdiğim onunla yaşamak istediğim şeyler olduğu için iki seneye yakın bir ilişki yaşadım. Olur, oluyor.