Eski sevgilimle arkadaş kalmak... Açıkça söylemem gerekirse, bu benim için mümkün değil. Çünkü birini hayatına “sevgili” olarak aldıysan, ona karşı hissettiğin duygular, paylaştığın anılar sıradan değildir. O derinlikten sonra “sadece arkadaşız” demek bana pek samimi gelmiyor. Zamanla her şey unutulsa bile, göz göze geldiğinizde o eski bakışlar, bir tebessümle bile geçmişe götürür insanı. Bu da hem senin hem onun duygusal dengenizi zorlar.
Ben duygusal konularda net olmayı severim. Hayatımda yarım bırakılmış ya da askıda kalmış ilişkilere yer yok. Eski sevgiliyle arkadaş kalmak, geçmişi sürekli yanına oturtmak gibidir. Yeni bir sayfa açmak istiyorsan, eski defterleri kapatman gerekir. Kaldı ki, biriyle olan bağ sadece aşk değil, güven, alışkanlık ve kalp emeğidir. Bunlar silinince geriye eksik bir dostluk kalır, o da gerçek dostluk sayılmaz. Bu yüzden ben eski sevgiliyle yollarımı kesin olarak ayırırım. Saygı duyarım, kötü anmam ama mesafe koyarım. Çünkü kalbimi korumak, geçmişin gölgesinde yaşamamaktan geçer.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Yağ tenekesinden saksı yapmaktan farksız eylem. söyle ki eski işlevini kaybetmiş herhangi bir nesneyi veya kişiyi hayatında yer etmeye devam etmesi için farklı bir pozisyona sokarsın, böyle daha güzel işlev göreceğini umarsın. Bazen tutar, bazen tutmaz. Bu anlaşılamayan duygular, atmosfer, gelişen olayların bütünündeki karmaşık oluşumlara bağlıdır. Karışıktır yani.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılArkadaş kalınmaz. Kalınıyorsa onu yedekte tutuyordur. Ya sevgiliden ayrılmamak gerekiyor, ayrılması gerekiyorsa ayrılıp bir sonraki hayatına bakmalı. Yapacağı yeni sevgili bu durumlara sıcak bakmaz. Benim sevgilim olsa eski sevgilisini unutmazsa ve hâlâ araları iyiyse benden ayrılmasını isterim.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u 1 yılEski sevgiliyle arkadaş kalanlar yedekte tutma niyetindedir. Eski sevgiliye hislerim bittiğinde tüm bağı kopartırım. Eskiden arkadaş filan olmaz. Arkadaş kıtlığı mı var ki eski sevgiliyle arkadaş kalayım? Hiç gerek yok...
82 Yorumla
Soran1 yılöyle mi
- 1 yıl
Evet öyle...
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten kişiye ve yaşanılanlara bağlı bir durum 🌱 Eğer ilişki dostça bitmişse ve arada kırgınlık yoksa, arkadaş kalmak mümkün olabiliyor. Benim de deneyimlerimde zamanla bazı eski sevgililerle güzel bir arkadaşlık oluştu 🎨 Ama tabii ki kalbin iyileşmeye ihtiyacı varsa ya da duygular devam ediyorsa, biraz mesafe iyi geliyor. Kendi sınırlarını ve duygularını önemsemelisin. Böyle durumlarda ne hissettiğine kulak vermek en doğrusu 💚
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
178Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılHayır yaşanmışlıklar bunun önündeki mantıklı engeldir..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
1 yılEski sevgilim ile arkadaş kalmamı gerektirecek bir unsur yok..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılNeden kalayım ki yenilere saygısızlık
40 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Kalamam duygular ölmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır kalmam
00 Yorumla Yok ya kalınmaz bence. İllaki beklenti olur veya eski hislerin depreşmesi. Düşünsene eskiden seni özel hissettiren kişi artık sıradan biri gibi davranıyor hatta başkalarına özel davranıyor.
13 Yorumla
Soran1 yılya ben ayeılınca direk herşeyi unutuyom takmıyom o yğznde kalabiliyom
Soran1 yılya haklısın illa bişey oluyor
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar eski sevgilileriyle birçok sebepten ötürü arkadaş kalabiliyorlar. Örneğin, aynı iş yerinde çalışmak, birlikte çocuklarının olması, aynı sosyal çevrede bulunmak gibi durumlar onları arkadaş kalmaya zorunlu bırakabiliyor bunlar gibi bir sebep yoksa arkadaş kalmaya gerek yok
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılYani ayrılınca bneim için sıradan bi insan gibi olduğu için kalabilirim galiba
33 Yorumla
Soran1 yılben de kalıyom bazıları abrtıyor
- 1 yıl
Çünkü ayrılan çoğu kişi saygısız bir şekilde ayrılıyorlar
Soran1 yılaynen ben nerdeyse hepsiyşe arkadaşım
1 yılKötü bir şekilde ayrılmadıysanız, birbirinizi kıracak üzecek bir şey yapmadıysanız ve şartlar sizi buna zorladıysa, ya da birbirinize sevgili olarak uygun olmadığınızı anladıysanız neden olmasın?
Ancak duygusal olarak yeterli olgunluğa erişmemiş kişilerin bunu başarmasının zor olduğunu düşünüyorum. Yani çoluk-çocuk diye tabir edebileceğimiz kesim için pek geçerli değil.
10 Yorumla
1 yılAramızda hiçbir tensel temas olmayan daha çok flört gibi olduğum sevgilimle ilişkimiz bitince arkadaş olarak kaldık daha doğrusu mecburiyetten oldu çünkü ortak arkadaş grubuna sahibiz. Hepimiz yakınız buluşunca falan da dikkat ediyoruz samimi konuşma yapmıyor sınırlara dikkat ediyoruz. Ama sorarsanız arkadaş mısınız diye değiliz herkes eski sevgili olduğumuzu bilerek davranıyor bu da can sıkıcı olabiliyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u 1 yılÇok aşıksam kalırım ilişkim olmasin ama iletisimim hep olsun ben razıyım
21 Yorumla
Soran1 yılbence seversem kalırım
Gayet güzel de arkadaş kaldım, hala da görüşürüm. Bazı şeyleri geride bırakabilmeli insan. Ayrılma sebebi size attığı çok büyük bir kazık ise o başka tabi. Önemli olan karşınızdaki insan ve sizin karakteriniz. Karakterli biriyseniz veya olmaya çalışıyorsanız, ayrıldığınız da değecek biriyse niye bağınızı kopartacaksınız? Unutmayın, bazı şeyleri geride bırakabilmeli, bazı şeyleri de geride bırakmamalı insan...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen kalamam çünkü sevdiğim bir insana başka gözle bakamam üzülürüm...
56 Yorumla
Soran1 yılbilmiyom ya ben oluyom arkadaş
Cevap sahibi1 yılO zaman çok derin duygular beslememiş olabilirsiniz
Soran1 yılbilmiyom olabilir
Cevap sahibi1 yılÇünkü bir insan başka bir insana derin uygular besliyorsa ve ayrılmışsa onunla asla arkadaş olamaz yapamazsın
Soran1 yılya ben genelde ayrılamıyom onlar ayrılıyor arkadaş olunca bazen gröüşüyoz ya o iyi
1 yılGerek yok böyle atraksiyonlara😂 arkadaşım çok.
15 Yorumla
Soran1 yılbazen gerekiyor böyle atraksiyonlar ama xnxjx
- 1 yıl
Amaç geri dönsün beklentisi ise bilemem. Benim beklentim yok😂
Soran1 yılbenim var ya dönücek inşallah gghyuı
- 1 yıl
O zaman canına oku😂
Soran1 yılo iş ben de ghhgf
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
u 1 yılEski erkek arkadaşlarımı tamamiyle sildim hayatımdan
13 Yorumla
Soran1 yılbence bu fazla acımasızca
- 1 yıl
Erkeğe hak ettiği gibi davranacaksın
Soran1 yılvalla doğruda ben yapamıyom
Gizli Üye(25-29)1 yılEski sevgiliden arkadaş falan olmaz çünkü biz onunla arkadaş değildik ki arkadaş kalalım yani şahsen bir bayan olarak kimsenin yedeği olmam belirli bir süre sonra eski sevgili kadınlara cinsel birliktelik yaşayabileceği bir yedek gibi bakar o yüzden tercih etmem açık ve net
05 Yorumla
Soran1 yılolabilir
Cevap sahibi1 yılOlabilir mi o zaman siz yedek olmaya razısınız demekki hayatında bir kadın var düşünün o kadından sıkıldığı zaman size gelecek siz onun için kolay lokmasını çünkü hayır diyemezsiniz ona yani duygularınızın bitmediğini düşünecek öyle olmasa bile çünkü erkekler böyledir bu yüzden benim kanaatim en azından ben olmam sizi bilmem de eski sevgiliyle arkadaş falan olunmaz
Soran1 yılseviyosam bence çok da sıkıntı yok
Cevap sahibi1 yılPeki siz bilirsiniz bana göre bu durum ahlak dışı ama çünkü bir erkeğin hayatındaki ikinci kadın olamam ben tek ve yegane olmalıyım ne ben aldatılayım ne de başka kadın ama tabii bu sizin hayatınız benim böyle bir söz hakkım yok sizin için yani yedek olmaya ikinci kadın olmaya razısınız seviyorum diye bu sizin bahaneniz anladım kolay gelsin o zaman
Soran1 yılsağolun yorum için🌹
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır olamam bu yüzden wpten engelledim oda burdan yediremedi engel attı 😂😂
311 Yorumla
Soran1 yılmgkfk yapma ya
Cevap sahibi1 yılEvet sjajahskj
Soran1 yıliyi yapmışsın
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim ♥️
Soran1 yılama ben yapamıyom
Cevap sahibi1 yılYap sende affetme
Soran1 yılgönlüm el vermiyor ki
Cevap sahibi1 yılVersin o olsa onun gönlü el verir
Soran1 yılvalla çok doğru herkese sitiri çekmek gerek
Cevap sahibi1 yılAynen öyle
Soran1 yılbi de arkadaş olunca münasebet fazl oluyor
Bence kalınmaz çünkü arkadaş gibi olamıyorsunuz ama sevgilide olamıyorsunuz çok kötü bir his arada kalmak ya tamamen uzak dur ya da tekrardan umut varsa eğer konuşun
21 Yorumla
Soran1 yılya öyle
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer eski sevgili dediğin ortaokulda falan çıktığın veya anaokulunda el ele tutustugun cocuksa olur. Ama yetişkinken arada herhangi bir ilişki hele ki işin içine cinsellik girdiyse 1 gün dahi geçmiş olsa hayır kalamazsın. Arkadaşını arzulamıs olman sacnalık olur hayatına birini aldığında kıskanırsın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılNapcaksınız bir birinize sevgilinizi mi anlatacaksınız
21 Yorumla
Soran1 yılyok be yine hiç yoktan iui
1 yılHayır kalınmaz arkadaş kalma niyetine halen görüşüyorsanız mutlaka ikinizde de hisler vardır ya da zamaanla yine eski günlerinizi özlersinşz
27 Yorumla
Soran1 yılvalla ben severek ayrıldaklarımı genelde arkadaş oluyom
Soran1 yıl@userms açıkçası insan sevince bunların farkına varmıyor
Soran1 yıl@userms umrumda değil valla çok
Soran1 yıl@userms sağol
1 yılEski sevgilimle asla arkadaş kalamam, buna dayanamam, kahrolurum. Bu beni sonsuz bir kedere sürükler
211 Yorumla
Soran1 yılya ben öyle olsam ben de kalmazdım
- 1 yıl
Nasıl yani? Nasıl olsan?
Soran1 yılsen dedin ya üzülüyom diye
- 1 yıl
Sen sevgilimden ayrıldığım için üzüldüğümden dolayı mı böyle diyorsun? Elbette üzülüyorum. O benim için her şeyden önemliydi, değerliydi. Hala da öyle. Hep düşünüyorum acaba ne yapıyor? İyi mi, kötü mü?
- 1 yıl
@soran’a söylüyorum.
Çok teşekkür ederim @Kağannnn1
Ben onunla başka bir şeydim.
Kimseyle de öyle olamam.
Ben her önüne geleni seve bilen biri değilim.
Onu sevmiştim ama.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılMümkün olamaz böyle bişey. Sadece merhaba , nasılsın? Hepsi bu kadar olur. Gerek yok ki eski defterin yapraklarını karıştırmaya. O yapraklar karıştırılırsa arkadaş kalınamaz ki zaten..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılyok devenin pabucu
hadi arkadaş kaldık diyelim eee bir dost ortamında yeni sevgilisi ile beraber geldi diyelim!!! o kadar büyükmü işkembe ya cık cık cık
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı. 01 Yorumla
Soran1 yılkfjdkd çok güzel cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 951 cevap paylaştı.
1 yılHiç sevgilim olmadı ama hiç zannetmiyorum. Hiç mantıklı da bulmuyorum. Ayrılmaya sebep olan şey arkadaşlığa da engeldir bence. Ama istisnai bir durum olabilir. Mesela cinsel sorunlar 👍
00 Yorumla
1 yıleskiler eskide kalmıştır dönüp arkama bile bakmam ölsün gebersin :)
00 Yorumla
1 yılHicran gökbayrak ile arkadaş kalmak isterdim ondan sonra nedense hiç sevgilim olmadı 2017 de ayrıldık dile kolay kaç sene geçmiş ömrümün en güzel hatırası sanırım onun üzerine insan çıkmadı karşıma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSelam, hayır kalınmaz. Ben kalmam şahsen, uzun bir ilişkiyse falan zaten kalmam. :)
00 Yorumla
1 yılduruma göre değişiyor kalınmaz aslında ama değişiyor tabii
11 Yorumla
Soran1 yılaynen
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
1 yılArkadaş kalıyorsan, onun sıcaklığını hissediyorsan demek ki eskide değil hiç bir şey..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Olmaz zamanında duygu besledigin. insanla. heleki yarım kaldıysa daha da imkansiz
15 Yorumla
Soran1 yılya bir daha başlarsa
Soran1 yılöyle de umut var
Soran1 yılaynen
1 yılNeden arkadaş kalayım arkadaş olarak kalınabilecek düzgün birisi olsa zaten sevgilim olarak kalırdı
13 Yorumla- 1 yıl
Zaten o arkadaş kalanlardaki psikolojik amaçta birbirlerini yedekte tutmak zaten arkadaş olmak en baştan olur
Abartmayın kalınır yaaa evlenemezseniz de yedek olur normal yaniii
17 Yorumla
Soran1 yılkfkfk yedek ne ya
Soran1 yılcanımız sıkılnca diğerine uğrarız jdjd
Soran1 yılsabah sevgilide akşam kocada nfjf
Soran1 yıltamam kfkfkf
1 yılMazisiyle arkadaş kalınmalı, kendisiyle değil. Her şey hayatı oluşturan birer unsur. Her anı buna bir örnek, mazide kalsın maziside unutulmasın...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEski sevgilimle niye arkadaş kalayım? Saçmalık, sadece helalleşerek ayrılabiliriz görünce selamlaşırız belki, o kadar
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kalınamaz diyorlar erkekler. Çünkü illa cinsellik aklına gelir erkeğin. Bu da arkadaşlığa ters bir şey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı.
1 yılDuygular varsa kalınmaz lisedeki sevgililerimle su an arkadasım ama çünkü umrumda değiller sevgililerimizi falan anlatıyoruz
00 Yorumla
1 yılSadece biriyle,6 ay falan kaldık. birbirimizin ilişkilerini biliyoduk, komikti :)
Biriyle de 3 4 ay DÜŞMAN kaldık, o da garip
00 Yorumlaİmkansız değil ama çok zor. İki tarafında gerçekten hisleri bitmesi gerek genelliklede biri takıntılı kalıyor ve sınır şart
00 YorumlaEski de olsa ister istemez nispet kıskançlık yapabiliriz bence arkadaş olamam onunla defolsun yenileri gelsin
00 Yorumla
1 yılErkekten kıza, kızdan erkeğe arkadaş olmaz. Sevgiliden hiç olmaz
02 Yorumla
Soran1 yılnickine hiç uymuyon cjfj
- 1 yıl
Benim nicim tam da buna uyuyor😎
Kızları takip etseydim o zaman sen haklı çıkardın
Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Olmaz be. Sevdiğinle nasıl birden geri çekilme yapacaksın. O zaman ya yaşadıkların laylaylomdu ya da kendini kandıracaksın arkadaş oluruz ayağına
00 YorumlaHayır Allah korusun bir daha yüzünü görmek istemiyorum
03 Yorumla
Soran1 yılnasıl ayrıldığına bğalı
Soran1 yıltamam
- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
1 yılArada çocuk yoksa bırak arkadaş kalmayı hayatımdan silerim anında. Herkes kendi yoluna.
02 Yorumla
Soran1 yılneden
- 1 yıl
Bittiyse anlaşmazlık nedeniyle bitmiştir, o dakikadan sonra ne işim olur anlaşamadığım insanla.
1 yılExten hiçbir çiçek olmaz kardeş
27 Yorumla
Soran1 yılneden ya
- 1 yıl
Sende de yazdığım şey çiçek olarak mı gözüküyor ona göre
Soran1 yılevet çicek heralde kaka demek istedin fjfk
- 1 yıl
Yok zzzikim dedim z’yi s ile değiş öyle oku apdjwpdkşskd
Soran1 yılkfkfkf hee
- 1 yıl
Her neyse soruna gelirsek exten sevgili bile olamamış arkadaş mı olunacak 😂😂
Soran1 yılo da doğru jfkf
- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
1 yılEski sevgililerimle değil ama eski karımla kaldım evet
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 800 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle hayır mümkünse aynı ülkede bile olmak istemem
00 Yorumla
1 yılhislerim kalmadığına eminsem olabilir ama gerekli bulmuyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
1 yılNapcaz oturuo yeni sevgililerle sevismelerimi konuscaz saçma bittiyse bitmistir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sana döneceğine umut bağlamışsın demektir bu arkadaş kalma davranışı.
00 Yorumla
1 yılAdı üstünde eski. Konular ister istemez aynı konulara gelebilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kaçamaklar yapmak niyetiniz varsa tabiki arkadaş kalınır...
00 Yorumla
1 yılArada sırada seks yapacaksak ancak kabul ederim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. saçmalık bence. yedekte tutanlar böyle yapar. artık ayrılmışsın ne gerek var konuşmaya
00 Yorumla
1 yılAnlaşabilseydik eski sevgilim olmazdı😏 herkes kendi yoluna🤷
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır. Denendi. Onaylandı. Dünyanın en iyi insanı olsa bile eski anılar canlanıyor gözde. Sonra sen neden onu yaptın, niye böyle yaptın vs diye olay çıkıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılIsrar çok.
Benim lugatımda kalbimin öbür yarısı olmuş birine arkadaş demek yok.00 Yorumla
1 yılAsla kalınmaz kalanın kendine saygısı yoktur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 638 cevap paylaştı. Kalamassin abi daha önce kizi s... iktin nasil arkadaş kalacan
02 Yorumla- Devamını Gör (283)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat