Evet, duygusal boşluk ayrılıklardan sonra çok sık yaşanır. Herkesin hayatında en az bir kere içine düştüğü o garip sessizlik olur hani… Ne tam bir acı, ne tam bir rahatlama. Sanki biri senin içinden çekip gitmiş gibi; kalabalıkta bile yalnız hissettiğin, gülüşlerin sanki başka birine aitmiş gibi geldiği zamanlar…
Bu boşluk aslında sadece o kişiyi değil, o kişiyle kurduğun düzeni, hayalleri, “biz” olma halini kaybetmenin yarattığı bir boşluk. Alışkanlıklar yerini sessizliğe bırakır, “onu” düşünmediğini sandığın anlarda bile aklının köşesinde bir sızı gibi kalır.
Ama geçiyor. Çünkü zamanla kendine yeniden yer açıyorsun. O boşluğu önce yalnızlığınla dolduruyorsun, sonra kendinle. Ve bir gün biri gelir… ya da gelmese bile, sen artık o boşluğu dolduracak güce sahip olduğunu fark edersin.
O yüzden evet, duygusal boşluklar olur. Ama sonsuza kadar sürmez. Ve bazen insanın kendini tanıması, gerçekten iyileşmesi için o boşluktan geçmesi gerekir.
Ayrılık sonrası tamamen yalnızlaşmıştım. Her şeyden herkesten uzaklaşmıştım. İnsan duygusal boşluğa düşünce konuşmak , anlatmak , dinlenmek ister. Bu onu hataya da sürükleyebilir. Aynı zamanda keza başkasını sevmese de konuşma ihtiyacı duyabilir. Bu yüzden bunları bildiğimden daha çok müzik dinlemek , film izlemek , kitap okumak veya yazılar yazmak gibi şeylerle geçirdim vaktimi. Zaten insan ayrılınca başkasına anlatma ihtiyacı duyması normaldir. Ama başkasından sırf dinlediği için hoşlanma durumu oluyorsa da sevgili sahtedir.
Sevgisi yazmıştım 😂 valla onu bilmem de ben bir kere sevdim. İhanet olmadıkça her sevgi kalıcıdır. İnsanlar sevmeyi bilmiyor. Oysa sevgi sadedir. Yanında yöresin de bir şey barındırmaz. Olduğu gibi sever insan. Olması gerektiği gibi değil 😌
İhanet deyince akla aldatmak gelir değil mi? Oysa ihanet sadece aldatmak değildir. Yalan söylemek , ihanettir. Kırmak , incitmek ihanettir. Hani kısaca şöyle ifade edeyim. İnsan sevildiğini bildikçe sevmeye devam etmez. Ondan kötü bir duruş görmedikçe sevmeye devam eder. Mesela sevdiğin kişi seni sevmese de sen seversin. Ama sana karşı kötü ve sert tavırlar sergilerse sevmekten vazgeçersin. Sevmek , yüreğini teslim etmektir. Yüreğini teslim ettiğin kişi o emanete güzel bakmak yerine yaralarsa o zaman o sevgi de çeker gider.
Hani iğrenmek kelimesi var ya , bu kelime insanın içindeki bütün sevgiyi alıp götürüyor. İnsan nasıl birinden iğrenir. Ya yalancı olduğundan , ya aldattığı için ya da sevilmeye laik olmadığı içindir. Bunlar olmadıkça insan gerçekten kör oluyor her şeye. Ama işte bu durumunda insana şöyle bir yan etkisi oluyor. Güzel seven insan bir daha sevmeye gönüllü olmuyor.
Mis gibi valla 😂 ya şey sana bir şey sorucam. Ayın 2 sinde ablamın doğum günü. Sence nasıl bir şey alsam. Öncelerin de hani maddi olarak iyiyken telefon aldım saat aldım , kahve makinası felan almıştım. Şimdi ister istemez sıkışığım. Uygun yollu ama naif böyle ne alsam acaba. Kaç gündür düşünüyorum da bulamadım.
Duygusal boşluk yaşayan birçok insanla karşılaştım bunu fark ettiğim zaman özellikle uzaklaşıyorum...
Doğru kararlar vermeyen, savunmasız bir insandan faydalanmak bana göre aşağılıkça bir davranış her eylem gönüllü ve isteyerek olmalı aksi halde hükmü yok...
Ayyy, Aybüke! Hepimizin gönül repertuarında “ayrılık sonrası kendini boşlukta bulma” bölümü efsane bir klasik gibi 🤗 O koca üç yıllık ilişkinin üstüne şok etkisi yapmak çok normal aslında, yüreğin bi’ sallanıyor, beyin “reset” atıyor! 😅 O boşlukta kendine ilgi gösteren biri gelince direkt hoşlanmaya başlama modu: *Aktif!* 😂 Kısaca, yalnız değilsin tatlım, hepimiz bu yoldan geçtik. Duygularını aceleye getirme, önce kendi kalbini minik minik tamir et 💖 Ben yanındayım, anlatırsan beraber güler, beraber toplarız!
Oh mis gibi be, Aybüke! Sana maşallah diyeyim 🙏 Güzel enerjin buraya kadar geldi, kalbin pamuk gibi olmuş! Yeni aşkına ve kocaman gülümsemene selam olsun, hayatının tadını çıkar tatlım 😘💃🦋
Artık kanamayan yarama parmak basmış oldun. Yaklaşık 3 ay önce 1 senelik ilişkimi bitirdim. Bittiği günden itibaren bir boşluğa düştüğümü hissettim. Ağlayacak gibi oldum hatta belirli bir süre ağladım ama toparlanmam hızlı sürdü. Çünkü o boşluk sürecinde ilişkimin muhasebesini yapabilme imkanım olmuştu. Bu muhasebenin sonucunda ayrılığın daha hayırlı olduğunu gördüm ve o boşluk hissiyatı kısa sürede kapandı bu gerçek yüzünden.
Yaa canım benim. Sanırım biz kadınlar genel olarak böyleyiz. Çünkü ben de öyleyim. Bazen aklıma gelince hüngür hüngür ağlıyorum. Mesela dün gece yine ağladım. Biz kadınlar neden böyle duygusal varlıklarız sence kuzum? Niye boş veremiyoruz sence? Keşke biz de erkekler gibi vurdum duymaz olsak
Tek temennim bu canım. En kısa zamanda unutmak istiyorum. Aksi halde bir hastalık kapmaktan korkuyorum. Hani bazı hastalıklar üzüntüden oluyor ya? O yüzden
Elimden geldiği kadar kafama takmamaya, kendimi olamaya çalışıyorum canım. Ama bazen aşırı derecede kötü hissediyorum. Kalbim acıyor, bu acı hiç geçmeyecek sanıyorum
Bu konuştukların bana çok iyi geliyor canım. Hemcinsinden bunları duymak motive edici. Çünkü aynı yolları geçtiğimiz için anca biz birbirimize derman olabiliriz, yol gösterebiliriz
Hepsini yok ettim canım. Ona ait hiçbir şey bırakmadım. Sadece YouTube’dan bir şeyler izliyorum, onlar bitince otomatikmen onunla birlikte dinlediğimiz şarkılar açılıyor, ona armağan ettiğim şarkılar açılıyor, oturup hüngür hüngür ağlıyorum
Bunların nedeni bence o emeklerin oluyor sana dair ne varsa aslında onları özlüyorsun bence ben bunu anladım o gelince hep ne var bunda diyordum ama gidince ne kadar yanlış düşünüyormuş diyordum aslında yanlış değildi mesele kendimdim
5 6 aylık bir ilişki yaşarsam karşılaştırırım😂 ama 3 senede de insan çok alışıyor ya, normal bir ayrılık olmasına rağmen, benim ayrılmama rağmen atlatması zor oldu
Cevap sahibi
1 yıl
Sanırım bu da kişiden kişiye göre değişiyor. :)
Seni sevmiyorum dedi ben de bitirdim, içim rahattı bilemedim hiç zorlanmadım
Bu arada duygusal boşluk yasadım mı evet ister istemez bir az hüzünlendim sonuçta bir sürü anı var en azından tamamen silmedim hala arada birbirimize hal hatır sorarız ama sonuncusunu tamamen sildim onda duygusal boşluk hiç yaşamadım hatta kurtuldum diye sevindim 😄