5-6 ay önce benden başka bir kız için tavsiye isteyen arkadaşım 5 ay sonra bugün bana evlilik teklifi yaptı, tepkim ne olmalı?

Üniversite öğrencisiyiz. Lise son da aynı sınıfta idik. Ama üniversite de ayrı üniversitelere gittik. Kendisi çok ahlaklı birisi hiç kötülüğünü görmedim. Neyse 3 yıldır arkadaş olduğum bu kişi (erkek) 5 ay önce bana bir kızdan hoşlandığını söyledi ve tavsiye istedi açıl dedim sonucunda reddedildi. Kötü etkilendi. Neyse 5 ay sonra yani bugün bana evlilik teklifi yaptı. Bense daha birkaç ay önce başka bir kızdan hoşlandığını söyledim neden bana böyle bir teklif yaptığını sordum. Beni çok ahlaklı bulduğunu ve benzer olduğumuz ve evliliğe uygun bir kız olduğumu düşündüğü için bu teklifi bana yaptığını söyledi, yani karakterimi beğendiği için beni kendisine uygun bulduğunu söyledi. Ben ona teklifinin samimi gelmediğini ve kendisini arkadaş olarak gördüğümü söyledim. Sizce böyle bir durumda tepkim ne olmalıydı?

Onu beğeniyor olduğuma göre ve beğenmiyor olduğuma göre iki ayrı yorum yapabilirsiniz.
Sana uygun bir eş olacağını düşünüyorsan evlenebilirsin, 5 ay önceki şeyi umursamaya gerek yok
Her halükarda reddetmelisin, başka bir kıza senin yönlendirmenle açılmış çünkü, mutlu olamazsınız
Bilemiyorum sana kalmış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
5-6 ay önce benden başka bir kız için tavsiye isteyen arkadaşım 5 ay sonra bugün bana evlilik teklifi yaptı, tepkim ne olmalı?