Çocuk fena değil ama aşık falan da değilim
Yakın arkadaşım evlenme teklif etti, ne demeliyim?
Çocuk fena değil ama aşık falan da değilim
Benim bir arkadaşım var mahalleden tanışıyorduk. 2-3 kere görüştük. Bana artık 35 yaşına geldiğini evlenmek istediğini söyledi ve ailemle tanışmak istiyorum dedi. Ona ne cevap vermeliyim?
İnsan birini sevince gerçekten korku falan kalmıyor özellikle evlilik korkusu falan kalmıyor tabii ki endişe duyabilirsin bunda problem yok kaç yıllık evli insanlar bile hala endişeli olabiliyor evliliğim devam edecek mi ne olacak gibisinden ancak dediğim gibi insan birini sevip aşık olduğu zaman bu tarz korkuları kalmıyor yani Büyük ihtimalle bu zamana kadar karşına ya aşık olacağın biri çıkmadı ya da şu anki konuştuğun arkadaşım dediğin kişi yani sana teklif eden kişiye aşık değilsin O yüzden korkun hala devam ediyor benim sana tavsiyem gerçekten seveceğin içinden gelecek biriyle beraber ol sırf iyi kalpli birbiriyle beraber olma
Seveceğime inanıyorum artık
İnanmıyorum
Kabul et ama hemen evlenme gelsin istesin Nişan takın tanı eğer sevdiğinde yoksa evlenmek mantıklı gibi birde evlenme teklifi eden kişiyle kafan uyusuyormu oda önemli
Kafa yapısı fena frğil
Bence nişan tak annen sen o onun annesi felan bir araya gelin aklındaki soruları sor ben böyle bir evlilik istiyorum sen isteklerimi yerine getirebilecekmisin felan gibisinden eğer uyarsa bence tanıdığın biri ile evlilik güzel olabilir
Gel işte dedim
Ailenle tanışalım dedi
Zaten istemeye gelirse ailenide tanır böyle de gerçi demişsindir
Evet dedim bakalım hayırlısı
Gayet norma şekilde olması gerektiği gibi davranıp size duygularını ifade etmiş niyetide ciddi evlenmek ailen ile tanışmak istiyor. Evlilikten neden korkuyorsunuz ki? Yaşınız da 30 olmuş artık bence evlenme vaktiniz çoktan geldi diye düşünüyorum tabi gene sizin kararınız, sizin hayatınız ama böyle güzel kısmeti kaçırmayın derim eğer sizde ona karşı bir şeyler hissediyorsanız.
Kimseyi sevemiyorum
Öyle birim falan yok
O zaman bu duygularınızı ona da söyleyin.
3 kere buluştuk ama
Fark etmez ki? Sonuçta sadece görüştün olumlu düşünmedim de olsun bitsin o halde
Hayır ya olumsuz da değilim
Direkt evlenmemi teklif edilir? Azıcık zaman geçirin, kafalar uyuyor mu bakın bir hele.
2-3 kere görüştük
Biraz zamana yayıp, birbirinizi tanıyın bence..
Ne kadar zamana
1-2 yıl kadar..
Çok ya
Az bile
Cevap
8Cevap
Düşün bakalım içinde duygular var mı senin de eğer sevdiğiyle ilgili olduğunu düşünüyorsan olabilir ama yoksa hiç başlama bile
Bilmiyorum hisler yok
Seviyorsanız evet cevabını verin
İnsanların çevrenin ne dedigi önemli degil senin ne istedigin ne hissettgiin önemli olan insanlar hep konuşur evlendiginde biraz zaman geçincede yaşın geçmiş bir çocuk yapın çocuksuz olmaz derler ama evlenince çevrendeki insanlarla yaşamıcaksın o adamla yaşıcaksın o yüzden kendin ne istiyorsan onu yap kimsenin lafına bakma
Annem de illa artık evlen artık evlen deyip duuuor
İşte insan ailesini mutlu etmek istiyor
Onlar mutlu olucak ama sen mutsuz olucaksın ve evlendigin zaman o adamın beklentileri olucak büyük bir sorumlulugun olucak ve bunu sevmedigin yani bir şey hissetmedigin birine yapmak işkence yani iyi düşün derim sevmedigin bir adamla cinsellik yaşayabilirmisin ya da o kişiyle karı koca hayatı yaşayabilirmisin bunları kendine sor
İnsanlar hep mantık evliliği yapıyor ve evlenmek ödrv yani
Teşekkür 😍
Bu sizin kararınız. isteyip istememek sizin iradenize kalmış. Ben böyle bir teklife sıcak bakmam.
Neden
Bunca zamandır arkadaş olarak yaklaşmış ve birden evlilik diyor. Arkadaşlarına böyle mi bakıyor?
Hayır yani arkadaşım derken sıradan biriydi
Benimde arkadaş dediğim kız bana teklif etmişti bişeyler :) normaldir oluyor böyle şeyler
Sen ne dedin
Bir dene, hemen kestirip atma, imza için acele etme yeter
Evlenmekten korkuyorum
Ya bana sorarsan hiç evlenme bile derim çocuk evlilik tüm yük kadında. Birde sadece erkekle değil sülalesi ile evleniliyor ama yine de bir dene, adamı seversen belki bunlara katlanmak daha kolay dersin belli mi olur
Evlenmeden de ama hayat boyu tek yaşlanacaksın
İnan bu daha kolay benim için. Seni bilemem
Demek ki mutsuz bir evlilik içindesin
Değilim bitti ama sana yazdıklarım her evlilikteki olacak kaçınılmaz şeyler
Bazı rvliliklerrr olmaz
Ben 30 yaşıma kadar beklemem diye düşünüyorum bence değerlendir
Evet mi diyeyim
Tanımaya çalışıyorum zaten
Basit
istiyorsan gel diyeceksin istemiyorsan olmaz diyeceksin.
Bilmiyorum artık evlen diyor herkes
E ne yapayım
ne bileyim abi sen ne istiyorsun :D önemli olan o
İnsanlar hep evlen diyor ya
30
Tamam
Fckbdy takıl bu yaştan sonra evlenme
Evlen evlenince asik olursun belkide...
Sanmam
Değerlendir
İnsanlar hep evlen diyor
Valla canım otuza gelmiş bir kadın evlilik konusunda tercih edilme ihtimali çok düşüktür. Sana birisi talip olmuş işte. Aşkı bu yaşa kadar bulamamışsın bundan sonra nasıl bulacaksın. Zaten ben pek samimi bulmuyorum bunu çünkü aşkı bulamadımdan kasıt alfa erkeği bulamadım demektir. Çirkin ve işsiz güçsüz kızlar bile maddi durumu iyi ve talep gören erkeklerle beraber olmak istiyor. Üniv tercihi gibi otuz tercihin otuzuna da hep aldığı puanın çok üstünü yazan biri hiç bir yere yerleşemez. Olay buna bezer işte.
Ha şöyle bişey var. Adamın da burnundan getireceksen hayatı zulüm edip üç sene sonra boşatacaksan kendini hiç evlenme çünkü bazı insanların gerçekten evlenmeye uygun hem psikolojileri yok hem karakterleri. Her iki cinsiyette de böyle cins insanlar var bunlarla geçim mümkün değil
Valla canım şöyle diyeyim 30
Yaşındayım ama nasıl desem şu an bekleyen 5 tane kişi var yedekte
Aileme söyleyen görücüleri saymıyorum
Onları direk ele
O senin dediğin 30 yaş tabusu 20 sene eskide kaldı
Artık okul oku iş kur para biriktir gez toz derken yaş 30 oluyor
Bir kaç sene daha bekle de gör ayrıca yedek ne demek ya insanlara değer vermiyorsun. Belki de bu yüzden aşkı bulamadın
Aşkı aramadım ki bulayım
Aşk ne MK
Acelem yok
mantık I aşkmi
Mantık
ciddimisın işi gucu geliri iyimi
Hayır değilim
pardon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?