1 yılAİLE EŞ ADAYINI ONAYLAMIYORSA...
Aile eş adayını onaylamıyorsa bu, gençle anne baba arasında çatışmaya neden olur. Gencin kararında, anne babanın da olumsuz tavırlarında ısrarı, ilişkilerde onarılması zor hasarlara neden olabilir.
Bazı durumlarda ise aile onaylamadığı eş adayını, çocuğunu elinden alacak bir düşman gibi algılar. Burada yapılacak tek şey, “Bakalım kimin dediği olacak?” tarzında çatışmayı alevlendirmek yerine, anne babanın yukarıda bahsettiğimiz rol gereği, çocuğuna karşı uyarı görevini yerine getirmesidir. Anne baba gencin önüne alternatifler koymalı ve onun bu alternatifleri karşılaştırmasına yardımcı olmalıdır. “Israr ettiğin kişiyle evlenirsen şu sorunlarla karşılaşırsın, bu evliliğin avantajları ve dezavantajları şunlar...” gibi yaklaşımlarla onu ikna etmeye çalışmalıdır. Tabi bu, anne babanın, gencin seçimini onaylamamasının sağlam temellere dayanması halinde uygulanacak bir yaklaşımdır.
Uyarılara rağmen genç hâlâ eş seçiminde ısrar ediyorsa, anne babanın, gencin yaşayıp görmesine razı olması gerekebilir. Çünkü bir genci zorla yanlış bir evlilikten kurtarmak, onu başka bir yanlış evliliğin kucağına atmak gibi bir sonuç verebilir. Seçiminde ısrar eden gencin, ailenin istediği kişiyle ya da daha sonra başka biriyle evlenmesi, kendisi açısından yanlış bir evlilik olacaktır. Böyle bir durumda, genç, evliliğinde ufak bir sorun yaşadığı zaman hemen anne babasını suçlayacaktır. Anne baba da, sorunlu bir evlilik yapan çocuğunun yükünü her zaman sırtında taşımak zorunda kalacaktır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu an tam olarak böyle bir durum içerisindeyim. Ailem sevgilimi tanımadan (benim anlattığım kadarıyla) istemediklerini söylediler. Sebebi ise başka şehirde yaşaması ve bir otelde gasson olması. Onlar için sadece devlette çalışan birisyle evlenmem uygun olurmuş. Belki otel batar, işten atılırmış ve ortada kalırmışız. Babam ben gidip onu araştırmam, orada ne işim var tarzında bir konuşma yaptı. Sanki evleneceğim kişiyle aynı şehirde yaşamak zorundamışım gibi davranıyorlar. Yüz yüze görüşmeden evlilik mi olurmuş, tanıyamazmışım falan. Sorun şu ki sevgilimle ben aynı üniversitedeydik ama o zamanlar böyle düşüncemiz olmamıştı. Sonradan sosyal medyadan konuşmaya başladık. Ailem kesinlikle izin vermiyor konuşacaksamda sadece arkadaş olarak konuşmamı, kesinlikle evliliği istemediklerini söylediler. Ailemi çok seviyorum ama daha tanımadan, etmeden onu istenmemeleri canımı sıkıyor. Evet mutsuz olmamı istemiyorlar amabu beim kararım. Mutsuz olacaksamda onların değil kendi istediğim kişiyle mutsuz olmayı tercih ederim. Ailemde olsa beni sevdiğim adamdan vazgeçiremeyecekler
10 Yorumla
1 yılBen birini seviyorsam ve içim rahatsa, ailem ne derse desin o kişiden asla vazgeçmem. Tamam saygım sonsuz ama kalbimin seçtiği insana hayır demek bana ve sevdiğime ihanettir. İstemiyolarsa zorundalar kardeşim çünkü hayat benim. Başkalarının onayına göre mi yaşıcam aşkımı? Sevdiğim yanımda olacak o kadar.
Kimseye kendimi ya da sevgimi kanıtlamak zorunda değilim. Kalbim ne diyosa ordayım.🤷🏼♀️
11 Yorumla
u 1 yılAilem öyle şeylere karışmaz bana güvenir
14 Yorumla- 1 yıl
☺️🌹
- 1 yıl
Tskrler hanfendi ☺️🌹🌹🌹
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle zor bir durumda kalırsan seni kocaman sarasım geliyor! 😅 Aile bir yanda, kalp bir yanda… Hiç kolay değil tabii. Benim için aşk gerçekten büyük bir tutku ama ailemin düşüncelerini de önemserim. İki tarafı da dinler, olabildiğince empati yapmaya çalışırdım. Son sözü kalbim söylerdi ama, tabii mantığı da elden bırakmadan! 💃💖 En güzeli, herkesin birbirini anlaması… Umarım böyle bir şey yaşamazsın!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
u 1 yılAilem eş adayımı istemeseydi evlenmezdim. Zaten ailesi yerine eşini tercih eden kişiden olmaz. Ailesini görmezden gelen kişi yarın sevdiği kişiyi daha çabuk terk eder.
40 Yorumlaİş adayım zaten ailem seçer diyeceğim de şöyle ki ben okuyup okulu bitirdikten sonra kendi işimi kuracağım için de mesleğime benzer bir kişi ile evlenirim burada yaygın zaten aynı meslekten biri ile evlenirler genelde
10 YorumlaEvleneceğim kişiye ben karar veririm başkası değil. Ailem isterse yanımda durur isterse karşımda durur..
21 Yorumla
1 yılKendi seçimlerimin sonuçlarını kendim yaşarım, ailem sadece saygı duyabilir..
20 Yorumla
1 yılİstememe sebeplerine dikkat ederim eğer sonrasına bakarım gadası
10 Yorumla
1 yılBir ilişki içerisindeyken bazı şeyleri görebilmek çok zorlaşıyor. Mesela sevgilinin işi olmuyor, belki düzgün bir itibarı olmuyor, belki karakter olarak da uymuyor ama sen samanlık seyran olsun istiyorsun çünkü seviyorsun. O yüzden böyle durumlarda (gereksiz eleştirileri hariç tutarak söylüyorum) ailen senin göremediğin sorunları görebilir. Hayır ben seviyorum evlenicem savunması, böyle bir durumda inattan öteye geçmiyor. Benim de 2 3 sene önce uğruna ailemi karşıma aldığım bir sevgilim vardı, şu an salim kafayla düşünüyorum beni Allah kurtarmış. O yüzden bazen de aileni dinlemek en azından yorumlarını değerlendirmek gerekiyor...
11 Yorumla
1 yılAile mi dinlerim bir daha kine. Onlar gerçekten bizim görmediğimizi büyük pencereden görüyorlar. Benim ailem de istememişti eşimi ama ben inatla evlendim. Şimdi keşke dinleseydim diyorum. Aileler haklı çıkıyor genelde. Yine kendi bulduğun işe evlen ama ailenin de onayladığı birisi olsun.
22 Yorumla- 1 yıl
Evet
Gizli Üye(25-29)1 yılŞimdi neden istemediklerine göre değişir bence. Eğer ki din, dil, ırk vb, şeyler için istemiyorlarsa sevdiğim insan için savaşırım. Ama eğer ki ben şu adam da iyi şeyler sezmiyorum, karakteri iyi değil vb. Şeyler deseler işler değişir benim için çünkü aileler bazen seziyor bu durumu. Ve genelde de ailem haklı çıkıyor. O zaman ailemin dediklerine dikkat ederim.
11 Yorumla
1 yılHerkes hayaller dünyasında yaparım ederim kimse önüme geçemez edalarında alır evlenirsin hayatın mükemmel sanarsın ama eninde sonunda ailen hayatında olur Çok müdahale etmedikçe idare ediceksin eşini ayrı aileni ayı sevip o ince çizgiye özen göstereceksin
10 Yorumla
1 yılAilem kimi ister ve onaylarsa ona he derim dermişim. Tabiki de benim âşık olduğum kimse onunla olurum ama zaten benim prensiplerim herşeyden önce gelir. Bu nedenle başta ben onaylanmadığım için de yalnızım sdfsdf 😃
13 Yorumla- 1 yıl
Klavyeyi boğacağım bir gün artık onaylamadığım için yazdım onaylanmadığım diye çevirmiş 😃😃
- 1 yıl
Yaş doğruysa allah yardımcın olsun 😄 Kılavyenin gazabına uğruyucak yaşa gelmişsin. (onaylanmadığım için )
1 yılAyrılırım çünkü benim görmediğim bir şeyleri görmüşlerdir.
30 YorumlaBenim önemli olan karakter huyuna bakarım iç özündeki nasıl biri olduğunu gözlemlerim. Ailemin kararıyla değil.
11 Yorumla
1 yılNeden diye sorarım ve onlar değil brn evlenicem derim olumsuz neyi varmış istememeleri için o sebebi öğrenmek önemli
11 Yorumla
1 yılöyle bi adam secerim ki es olarak ki bi gun insallah secicem. seve seve kabul edeceklerini düşünüyorum.
14 Yorumla- 1 yıl
tesekkur ederim bitanem sen de istediğin gibi istedigin kisiyi hakediyorsun senin icinde insallah
- 1 yıl
rica ederiim💌💗
Hmm zor bir durum istemeleri için elimden geleni yapardım baktim olmadı evlenirdim sanırım tabi yasamadan bilemem Allah yaşatmasın
11 YorumlaNeden istemedigi önemli. Benimde göreceğim bir sebep varsa ve bu gerçekten ileride beni etkileyecekse gözden geçirir karar veririm. Önce kendimi düşünürüm böyle bir durumda. Çözülecek şeyler varsa zaten halledilir.
10 Yorumla
1 yılBen bir şeyi istersem kimsenin söz edemeyeceği kadar net konuşurum..
Aile de olsa herkesin bir sınırı olmalı, yaşayacak olan bensem aldığım karara saygı duyup, arkamda olamayan kişiler benim Ailem de olamaz..
10 YorumlaAilem istemiyorsa bitmiştir benim için de aileler bizim göremediğimiz şeyleri görebilir
11 Yorumla
1 yılMantıklı bir açıklaması var mı diye sorarım. Yoksa kaşının üstünde gözün var diye, yok efendim biz aslında senin için bunu uygun gördük diye sevenlerin arasına girilmez.
21 Yorumla- 1 yıl
👏🏻👏🏻
Ben aileme bildiririm bakın bir kız var ilişkim var diye sonra iş ciddiye binerse ailemin istememesi beni çok kırar bence baştan işler ciddiye binmeden ailenize bir danışın yoksa iş ciddiye bindikten sonra aileden olumsuz yorumlar gelirse ilişkinize yazık olur
10 YorumlaKonuşurum anlatırım gösteririm nasıl biri oldufunu yine istemiyorlarsa bırakırım mutlu olacağım biri olsa isterlerdi demekki derim napim. eğer anne baba istemiyorsa o evlilik sürmez
10 YorumlaAilemin dedikleri umrumda olmaz sevdiğim kızın huyu kalbi düzgünse birbirimizi seviyorsak başkalarını aldırmayız ailemiz olsa bile
10 YorumlaEş adayım olmak için önce onların isteyeceği biri olmalı zaten eş adayımsa çoktan onaylanmış demekdir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbaskın özgüvenli kimseye aileme dahil yük olmadan yetiştim… dolayısıyla böyle bir ihtimal akıllara bile gelmez… Kendin Hayatını kimseye dayanmadan kurarsan kimse Hayatın hakkında düşünmez sadece saygı duyar….
10 Yorumla
1 yılAilemi karşıma alamadım. Maalesef diyemiycem çünkü insan aşkına kavuşunca aşk bitiyor sonra o evlilik çatırdasa Ailemi dinlemediğimden kaynaklanır.
10 Yorumla
1 yılAileme kararlarıma ve görüşlerime saygı duymaları düşer ve onlar her zaman kendilerine düşeni yapan kişiler olmuşlardır.
10 YorumlaAileler hisseder ve hayat deneyimleri vardır istemiyorsa vardır bı puatlugu
10 Yorumla
1 yılYani bu saatten sonra uyuşturucu müptelası ve şiddet eğilimli değilse evlen kızım derler 😅
10 Yorumla
1 yılNeden istemedigi onemli. Mantikli bir aciklama sunmalilar
10 Yorumla
1 yılFikirlerine değer veririm. Anlayamadıysam mutlaka mantıklı ve sağlam bi açıklama isterim.
10 YorumlaBen dinlemem burnumun dikine giderim.
10 Yorumla
1 yılAyrılırım yüksek ihtimal çünkü öyle bi ilişki pek yürümüyor aile diyorsa vardır bi bildiği
10 Yorumla
1 yılIkna ile devam :) baska care yok. Iki tarafi da kaybetmemelisin :)
10 Yorumla
1 yılikna ederim bir şekilde, çok karışacaklarını sanmıyorum
10 YorumlaOnları anlayışla karşılar gidip evlenirdim 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAilem evlenmiyor, ben evleniyorum. Sadece düğünüme davet ederim gelirlerse eyvallah gelmezlerse de eyvallah
10 YorumlaYinede evlenirdim sonuç olarak benim hayatım benim kararlarım. Sonucta eşim ile bir ömür yaşayacak olan benim ailem değil ne kadar onlarda bir miktar içinde olacak olasalarda benim adıma karar verme hakları yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbu saatten sonra benimle evlenecek adam çıkacakta bi de istemeyecekler öyle mi?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşandı bulduklarıyla evlendik. Benimkinden döve döve vazgeçirdiler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAilem daha önemli her zaman onları karşıma alacak bir şey yapmam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden istemediklerini sorgulardım çünkü aileler hiçbir zaman çocuğunun kötülüğünü istemezler...
10 Yorumla
1 yılİki seçenek var eğer iyi biri evlenilecek biri demissem ailemin dediğini yaparım ama ondan başkası ile evlenmem dediğim biri ise aile vb tanımam
10 YorumlaAilenizin sözünü dinleyin eş konusunda ailem istemiyordu erkek arkadaşımı bu çocukta bi hainlik var falan diyordu sonra erkek arkadaşım beni kız kardeşimle aldattı m*k
10 YorumlaEvlenirim yine de. Seviyorsam mühim değil, kabul etmek zorunda kalırlar bir süre sonra. Etmezlerse de etmesinler.
10 Yorumla
1 yılNeden istemediğini öğrenirim. Örf kurallarına ve Edep Haya. En önemlisi de İslâmiyete uygun mu diye bakarım.
10 Yorumla
1 yılYeni aday ararım.
12 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle 😅
1 yılİstemediler aldım sjsjs
12 Yorumla- 1 yıl
Kararları ben veririm iyi veya kötü ben yaşıyorum
İkna etmeye çalışırım
11 Yorumla
1 yılNedenini sorarım mantıklı bir cevap alamazsam yoluma devam ederim
10 Yorumla
1 yılNeden istemediğini düşünür problemi çözmeye çalışırimm
10 Yorumla
1 yılEğer çok seviyorsam ve ikna olmuyorlarsa kaçarım 😂😂
10 Yorumlaikna ederim ben
12 Yorumla
1 yılYa değişir Bu durum Neden istemiyor Nasıl istemiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılVazgeçmem hatunumdan
11 Yorumla- 1 yıl
Bravo.
1 yılSeviyorsam bırakmazdım.
20 Yorumla
1 yılSen sectiysen vardır bir bildiğin derler))
20 Yorumla
1 yılNedenini sorarım
10 Yorumlabaska eş adayı getiririz
10 Yorumla
1 yılNapabilirim seversem ailemi dinlemem
10 YorumlaAilemin sözünü dinlerim
10 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı