Hep aile konusundan gidiyorum, farkındayım ama o kadar çok absürtlük var ki resmen bol malzemos😄

Hep aile konusundan gidiyorum, farkındayım ama o kadar çok absürtlük var ki resmen bol malzemos😄
Zamanında vardı böyle bir ilişkim ve bununla bir ömür boyu savaşamayacağıma karar verip pes ettim, ayrıldım. Fakat benide eşimin ailesi istemeseydi, diretmezdim, aşk maşk diye gevezelik etmezdim. Aile bağları benim için önemli bir konu. Bir insan beni tanımadan bana karşıysa, ben ağzımla kuş tutsam yine yaranamam. Peki bir ömür boyu beni taşlayacak insanlara tahammül niye edeyim? Evlilik zaten kolay değil. Bir kişiyle anlaşmak, geçinmek yeterince zorken bide yok anasının yok babasının derdiyle mi uğraşacağım? Bnc kimse uğraşmamalı ve kimseden böyle bir şey beklenmemeli. Evlenirken, gelin olsun damat olsun saygıyla sevgiyle kucaklanmayı hak eder, evlilik ve delikanlılık kurumuna karşı bir tersoluk yapmadığı sürece. Başı yerde gezen ezik gelin ve eline vur maaşını al damat arayanların yolu açık, bahtı kara olsun.
Ben kardesime o kizla evlenme dedim. Sebeplerinide soyledim. Bir sene benimle kus kaldi. Bana soylemedi bile nisanini falan. Millete ayip olmasin diye dugunune gittim. 5 yillik evliler. Abla sen yerden goge kadar hakliymissin. Ben bilemedim dedi.
Kiz evlendiginin ilk gununden beri bizlerle konusmuyor. Babam ameliyat oldu ne ziyaretine gitti nede baska sey. Cocuklari oldu. Torununu babama sevdirmedi. Evine kapidan zor soktu sonra evinede almaz oldu. Babam rahmetli cenazesine bile gelmedi.
Kardesim yaptigi hatalarin farkinda ama kimseye birsey soyluyemiyor. Kendi etti kendi buldu. Siyah saclari 5 senede bembeyaz oldu. Kizin anasi bile soyledi kendi kizina bu yakisikli damadi ne hale getirdin diye. Annesi ile 1 sene konusmadi
İstemedikleri birisi vardı takip eden birkaç hafta içerisinde ayrıldım. Aradan yıllar geçti ve bir önceki ilişkim de aile yapımıza bazı uygunsuzluklar gösterdi ve borderline kişilik bozukluğu sorunu olduğunu keşfedince de birkaç aylık bir süreç içerisinde ayrılabildim çok şükür 🙏🏻
Ekonomi ne kadar çökerse insanlar da gitgide tuhaflaşıyor galiba. Yine de ne olursa olsun önemli olan tek şey ailedir nifak tohumu sokmamak gerekir diye düşünüyorum.
Ailenin istememesi çok normal kadın belli ki para avcısı aralarında 10 yaş var Aynı yaşta olsalar belki tamam olabilir derdim ama her şey ayan beyan meydanda Kimse duygusallığa aşka filan bağlamasın mevzuyu fazla da sürmez zaten en çok 3 yıl
Bu çift için sorulmamış bence soru genel sorulmuş diye düşünüyorum
Firu'cuğum, evlilik gibi büyük bir kararda kendi mutluluğunu önceliklendirmek çok önemli. Ailenin görüşleri değerli, çünkü seni koruma içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Ama senin sevdiğin kişiyi tanıma şeklin ve onunla kurduğun bağ bambaşka bir şey. ❤️ Eğer doğru kişi olduğuna inanıyorsan, aileyle empati dolu bir iletişim kurmaya çalışabilirsin. Onlara neden sevdiğini, neler hissettiğini anlatmak belki süreci daha kolaylaştırır.
2025'e girerken yenilik ve sevgiyi odağımıza alacağız. Umarım bu süreçte ilişkilerin berraklaşır ve senin için en iyisi olur. Sevgi dolu bir yıl olsun! 🎄✨
Soruyu kendim için sorduğumu kim söyledi sana hanım hanım 😅
İlacını içmeyi mi unuttun, nedir🫢
Cevap
41Cevap
Ben biliyorum ki. ben mutluysam , ailemde mutlu olur.
Politik evlilikler ya da olması gerekenin dışında olan evlilikleri ayırarak diyorum bunu.
Kişi sahip olduğu kültüre uygun birisi ile evlenmeli. kendini geliştirmiş ya da gelistirmekte olan birisi , kendini yeni düşüncelere dar ve kapatan birisi ile yapamaz.
Şuda bir gerçek coğu kişiden duyuyorum bunu.
İşte "sadece kişiler ile değil ailesi ilede evleniyor".
Bana sorarsan iki insan birbiri ile anlaştığı müddetce geriye kalan insanların bundan rahatsız olacağını zannetmiyorum.
Aksine mutlu olmalılar.
Özetle
Ben ve bahsi geçen kişi anlaşıyor isek. eğer birbirimizin ailelerine de kusur etmiyor isek bir sorun yok.
Soruna gelecek olursak. çok uzattım.
Ha evlenmemem için çok ciddi sebebler sunmaları lazım.
Not
Olsun. Sağlık her şeyden önemli.
Öncelikle neden istemedikleri üzerinde durulmalı. Sadece güven veren bir yanını görmediklerinde veya tekin durmayan bir özelliğini fark ettiklerinde bir süre ‘Acaba benim gözümden kaçan bir durum mu var?’ diye düşünürüm.
Bunun dışında yabancı, müslüman olmayan, farklı ırka sahip vb. biriyse zaten sadece bu sebeple ön yargılı olacaklarından pek dinleyeceğimi sanmıyorum. Onları telkin etmeye çalışırdım muhtemelen.
Çok mantıklı bir yaklaşım 🤩
yabancı, müslüman olmayan, farklı ırka sahip vb. biriyse zaten sadece bu sebeple ön yargılı olacaklarından pek dinleyeceğimi sanmıyorum.
Eic seçemedim bu soruda çok fazla iyi cevap var😄
Yukarıdaki yazdığına aklım takıldı.
O sebepten dolayı biten veya mutsuz olan çok fazla evlilik var🤔
Yükselen hormonlar ve aşk mantığın önüne geçer genelde.
Üzerine bir de yabancı ve farklı ırkdan biriyse karşı cins bilinmeyene çekilim daha fazla olur.
Karşı çıkmak için gayet mantıklı bir sebep bence aileler açısından..
Aile açısından anlayabiliyorum ama aşkından gözü kor olacak biri de değilim. Belki olabilirim de, mantıklı yanım bir köşede sinsice bekler genelde. Bitersede ‘ne yapalım, olduramadık.’ deriz. Mevlana gibi:’Ne olursan ol, yine gel.’ modunda olduğum için bu örnekleri verdim. Açıkçası evdekilerde seçimlerime şaşırmayabilirdi😅
Hadi bakalım yeni yıl bereketli gelsin o zaman 🫢😄
🫶🌺
Kahkaha attım ben de okurken 🫢🤣🤣
Genel olarak hiçbir aile çocuğu kötü şeyler yaşasın istemez.
Bunun dışında ailenin de içinde bulunduğu bir yaşam düşünülürse herkesin ortak paydası anlaşabilirlik oluyor. Gençken bu sorunun cevabına ailem karışamaz diyecek olsam da şimdilerde onların istemediği bir yola girmezdim.
Yaşla birlikte gelen olgunluk ve farkındalık.
Günaydın diyecektim saat 13 müş
İyi öğlenler😄
Yaşla birlikte gelen dalgınlık :D Tünaydınlar.
Ahaha
Ailemi asla yuk şayamam benim için hepsinin fikirleri ünemli✨ Basit bir kayay da diğil ki evlilikten bahşediyoyuj🦄 Mantıklı oymayan gerekçelerle bana geliyşeley dikkate almam🍀 Genel oyayak konuşursam bebiş alemi oyayak evlilik yoluna karşıyıjj 👑💞✨❄️☃️🍀🦄🦄
Bu aşamaya gelen bir durumda sizce evlilik ile sonuçlandırılması mümkün müdür? Ailesi haklı olarak çocuğunu koruyor. Evlilik aileler arasında da oluyor. Yaş farkı , aile kültürel farkı hepsi etkiliyor. Ailenin bildiği bir şey vardır. Inat etmeyip dinlemek en önemlisi. Nihai kararı kendi verir ama bu durumda ayrılmak en iyisi gazeteler çıkmış bir konu. Ilişki yıpranır.
Annenin yaptığı kendini bilmezlik başka bir şey değil. Anne ama maalesef anne olamamış. Bu yaptığı oğlunu ondan daha çok uzaklaştıracak ve oğlunu bu duruma düşürecek kadar tiyniyetsiz...
Ben ailemin istediği kişiyle evlendim. İstemediği biriyle evlenmezdim.
İki oğlum var evlilik için ne karar alırlarsa arkalarindayim. Hayat onların hayatı seçimlerine karışmam, bugüne kadar karışmadım da...
Yatağa hep birlikte girmeyeceğim ki o yüzden tabi ki ailemden bağımsız evlilik yoluna girerim 😂
Bol malzemos'a şaşırdım, yoksa kendi yaptıklarına da mı bol malzemos ismi verdin? 🤣
Benim yaptıklarım double bol malzemos😂
Yeme/içme üzerine kendi işimi kurma fantezim var ama bakalım 😄
Şartlar olgunlaşırsa affetmem🫢
Ben her yaptığım işi keyifle yapıyorum ama neden daha fazla keyif aldığım bir işi yapmayayım 😄
🤓
Hadi diyelim ki kendi mutluluğumdan caydım, ama bu görseldeki gibi olsa kesinlikle ailemle de mesafe çekerim arama... Çok utanç verici 🤦🏻♀️
Cayma kendi mutluluğundan. Odağını bozmalarına izin verme Lulu'm😍
Ahsjfjfj teoride iyiyim de pratikte bir tık zorluyor çiçeğem 😂😂
Denemeye devam 😄
Ahdhfj devam çiçeğim devam
Hristiyan bir çocuk bulacagım bu aileye damat diye getirecegim bütün sülalenin, bütün ailenin dengesini bozacagım gahahahahxkjakqjdjajahshsjjssjjdjssj en büyük hayalim 😀😀😀😀ahahahahaha ulan ya hiç gülesim yoktu hajajajsjjs
Hayırlı evlat 😄
Girdim ve pişman oldum.
Aile onayı olmadan yapılan evlilikler pişmanlıktır.
Seni ilgilendirir mi? @accopower
Pişmanlık yaşamanın sebebi erkeklerdeki karakter bozukluğu muhtemelen.
En iyi becerdikleri tek şey pişman etmek.
Çok haklısın.
Ama bende ailelerde uyum konusunda sıkıntı yaşadılar ve buda yordu.
Sizin aranızdaki uyum sürekli olsaydı her şey yoluna girerdi.
Boşandın galiba
Rezil de olsam kendi istediğim olsun , aile illaki kabul eder ettiririm , önemli olan karşıdaki kişi ile uyumu yakalamış olmak lazım güven lazım hoş kimse yede güven yokta, en güzel tek tabanca takılmak ⚘️
Girmem. Onlar istemiyolarsa benim de tasvip edeceğim bir neden vardır ortada. Zaten benim seçimlerime güvenirler, hiç yoktan istemediklerini söylemezler
niye istemiyor neden istemiyor önemli şeyler
yok onların kültürü mültürü gibi şeyler zırvalarlarsa evlenirim ki ailem böyle bir şey diyecek bir aile değil de oldu ki dediler yani :D
Evet çok bir yorum olmuş
Klavye silmiş çok haklı bir yorum olmuş diyecektim
Kızın kaşına gözüne takılırlarsa beni karşılarına alırlar ama karakterde kısılıkte bır sıkıntı hissederlerse durup düşünmek gerek. Büyük sözü dınlemek ıyıdır fakat mantıklı !! Olması şartıyla
gerçekten buna değecek birini ailem neden istemesin bilemedim
Büyük konuşmuyorum bu konuda olabilir neden olmasın, sonuçta belki de onunla daha çok mutlu olucaksindir belki de bilemezsin.
Ne sebeple istemediği önemlidir benim için. Zaten karşı gelecekleri biriyle ben beraberlik seçnem.
Ailemin neden istemediğine bağlı bu durum. Ama çok sevsem evlenirdim
Ben seviyorsam ve onunla iyi bi hayat kuracağıma eminsem tabiki onların düşüncesini takmamak lazım zaten ailesinden kopamayanlada olmaz iki tarafta bi aile kurmak istiyorsa ailelerinden az da olsa kopması lazım yeni bi aile için
ben zamanında ailem istemiyor diye nişanlanmaktan vazgeçmiştim
ama nişanlanacağım kızın babası iyi bir adam değildi sanırsam o yüzden de bana vazgeçmemi söylemişlerdi bende vazgeçiyorum demiştim
Ailemin istemeyeceği birisini isteyeceğimi sanmıyorum
Nneden istemiyorlar o önemli. Haklı bir sebep ise tamam. Haksız işe sıkıntı
Ailenin rızası duası çok önemli …. Ama ben karar veririm hayatımda tüm kararları.. baskın karakterim ve hep ben karar verdim.. ailem destek oldu… kızın ailesinin rızasını da alırım
Bu konuya dikkat ederim ama benim nasıl bir seçim yapacaklarımı bilirler.
Ailem evlenecekse onlar seçsin. Ben evleneceksem ben seçerim
Ailem bana karışmaz dostum, sen iste yeterki derler..
Onlarin da gonlu olsun bakarsın kiz süper çıkar, Dunyanidn en iyi veren kızı görücü usulle gitmek istiyor (paket servis) belkide alıcı da oaket seviyor
özellikle ailemin istemedikleriyle girerim. Annem örtülü ama arka ğlanda ne haltlar yediklerimi bildiğim kızları hep öneriyordu. 😂😂😂
Eşarp takan her kız namuslu değil annen öğrenememiş mi
Öyle bir şey mümkün olamaz cenaze namazım kılınır olursa
Ailenin onayı olmayan hiçbir evliliğin iyi gittiğini görmedim bu zamana kadar
Bence anne-babanın rızasını almak çok önemli
Bizim göremediklerimizi görüyorlar ve hepte haklılar
Ben girdim aşık oldugum için çok pişmanım onu fizik olarak beğenmiyordum hayalimdkei kız değildi ah ah
Hayalinizdeki kızlar size bakmaz eşinize yazık sizin gibi biriyle evli
Sancılı bir süreç olur, ailemi ikna etmeye çalışırım olmazsa da yapacak bir şey yok, benim hayatım benim kararım der yoluma bakarım.
Büyük ihtimalle bu ayrılma nedenimiz olurdu.
Giremem onlar herşeyi hissediyo gerçekten tecrübeyle sabit 😂
Hayat benim hayatım. Benim mutlu olduğum yerde ailem sadece mutluluklar dileyecektir.
Asla ailem de benim istemediğim birine zorla vermez ya da razı olmaz
Ailem istesin ya da istemesin hiç kimseyle evlilik yoluna girmeyi düşünmüyorum
Girmem. Ailem istemiyorsa gerçekten büyük sıkıntı vardır, dinlerim onları
Annemden tavsiye tabiki alırım ama bütün kararı ona bırakmazdım muhtemelen
Bi kere yaptım o hatayı
Bir daha yapmak istemiyorum
Günümüzdeki evliliklerin zaten çoğu çevreyi susturmak için sembolik.
ailenin istememesinin temel sebebine bağlı olarak değişir, gerçekten geçerli bi sebep varsa tabii ki o yola girilmez ama art niyet varsa önemli olan senin mutluluğun
Ailem benim seçimlerime saygı gösterir
Sanmıyorum çünkü ahiret var
Hayır büyüklerin vardır bi bildiği
Ailemin az çok nasıl birini istemeyeceğini bilirim o yüzden öyle bir kızla evlilik yoluna girmem
Bence insan evlilik planı kurduğu kişi ile bir sorun yaşamıyorsa, aralarında aile dışında problem yoksa takılmak hata olur.
Büyük konuşmak istemiyorum da ailem istemiyorsa bir bildikleri vardır ve eninde sonunda haklı çıkarlar o yüzden güle güle
Gitmem açıkçası benim göremediğim bazı şeyleri onlar görmüş olabilir aşık insanın gözüde gönlüde kör olur
Evet buna evet Demeyen kızdan hiç bisey olmaz
bilmem ki yani kim olduğu önemli.
Evlilik değil artık ya ticaret ya da şehvet
Genelde aile ogullarin istediğine evet der
İsterdim kaçardım sevdiğim adama ne olursa olsun
Girdim. 😃 Babam hiç istemedi ama şimdi beraber çalışıyolar. Damat da damat 😃
Aileme yol veririm fazla meraklılarsa kendileri girsin 😉
Zenginse direk giderim. Hayırlısı
Ailemin ne düşündüğünü önemsemem
Bu konuda netim girmem
Girerim benim sevgim önemli olan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?