Birisiyle evlenmek istiyorsunuz ama aileniz kesinlikle bu işe onay vermiyor. Sözlerini dikkate almayıp evlenir misiniz. Yoksa onların vardır bir bildiği karşı gelemem deyip ayrılır mısınız?
Aileden aileye değişir bu dediğin. Bazı aileler vardır anlayışlıdır önyargılı değildir ama mesela benim ailem herşeye bahane bulan tipler. Çıtayı yüksekte tutanlardan. E ben napim şimdi? Onları mı dinleyim bana çok saçma geliyor. Onların egosu için sevdiğim insanı bırakamam. Herkes yerini bilecek. Kim olursa olsun ben annemlerin istediği hayTı yaşamak için gelmedim dünyaya. Kendim için geldim.
Körü körüne de benim ailem önyargılı haksızlar gözüyle bakmak olaya , körü körüne ailenin dediğni yapmakta aynı hatadır. Aile haksız olduğu gibi yeri gelir de cidden mantıklı sebepler de sunabilirler. Gözünü kulağını bu kadar kapatmamalısın
herkes yerini bilecek? Birgün sen de anne olacaksın sende çocuğunun hayatında yeri gelecek söz söyleme hakkına sahip olacaksın. Bu kadar büyük konuşma. Ayrıca ailen yerini bildi ve seni saldı sende kafana göre aldın birini. Mutsuz olursan senin annen üzülecek belki bir ömür boyu yanacak sana. Elin oğlu değil
Yaran mı anlamadım 😄 bu ne tepki böyle. Herkes ne yaşadığını kendi bilir. Bu kdr peşin konuşma hakkıda senn önyargını gösterir. Evet herkes yerini bilecek. Bizim Türk toplumunda çocuk anne babanın dediğini yapmak zorunda gibi köle gübi görülüyor evladının fikrine saygı duymayan çok aile var. Daha çocuğu tanımadan olmaz diyenler çok var. Aile demek herşey demek değil. Benim çocuğuma gelince ben onun fikrine saygı duyarım. Kendisinin iyiliği için gereken öğütleri sölerim. Eğer ona saygı duyarsam o zaten benim sözümden çıkmaz bana değer verir. Bilmem anlatabildim mi 😉
Evvelki önemli.
Eş seçmek domates patates seçmeye benzemez.
Seçilen kişi aileye de uygun olmalı.
Evlenirken şahıslarla birlikte aileyle de evlenmiş olunuyo çünkü.
Ben ailemin fikrine önem veririm çünkü hiçbir anne baba evladı için kötü olanı istemez.
Beklediğim cevap
Abim lise1 de sevgili yaptı ilk sevgilisi idi üniversiteden mezun oldu kpssden atandı memur oldu sonra kızı istemeye gitti bizimkiler kızın agilesi kızını vermedi bizimki yıkıldı anneme dediği tek laf anne şu saatten sonra kimle evlendigimin önemi yok bana uygun birini bul sadece gezmeyi sevsin yeter ben gezmeyi severim sonuç 4 senedir evliler oğulları oldu 6 aylık
Evet haklısınız Allah mesut etsin. :) Ucunda ölüm yok olmayınca olmuyor bazen. Bende anneme abinin annene dediğini dedim. Benim de o aşamaya kadar geldi ailem vermedi ve haklılardı. Karşı gelsem pişman olacağıma sonradan fazlasıyla emin oldum. Aile bu asla çocuğunun kötülüğünü istemez
Şimdi mevzu biraz da şu görücü usulü evlilik her ne kadar yobazca yanlış diye ambulansa da sonuçta onu bulan kim annen baban seni senden iyi tanıyan kim annen baban yani pek soğuk baiilmamali bence tabi biriyle tanisirsiniz aşık olursunuz evlenirsiniz o da olabilir mümkün değil diye bir şey yok sadece ask adı altında insanlar uc kuruşluk insanlara şans veriyor ama görücü usulü adı altında annesinin babasının bulduğu insana şans veremiyor bence olaya biraz da böyle bakılmalı :)
Haklısınız :) Benim ailem bugüne kadar yanılmadı. Dinlenmesi gereken yerde de dinledim asla pişman olmadım bugüne kadar. Eğer ailem birgün karşıma birini çıkarıp uygun görürse tanımak isterim. Benim de kafama yatarsa neden olmasın?
Teşekkür ederim :)
Genellikle:
Erkeklerin evlenme ihtimali yüksek,
Kadınların ise yok denecek kadar azdır.
Cevap
38Cevap
Burda çoğu Leyla takılır evet ailemi silerim der ama reelde ilk zorlukta gider o aşık kizlar :D o yuzden samimi cevap alamazsin :) bana sorarsan zorlarım ailemi ama olmuyorsa da cok uğraşmam aile rızası olmayan evlilik biter zaten.
ister istemez etkilenirim ailemden.. ama şu da gerçek ki dinleyeceksem babamı dinlemeliyim, annem çok fazla duygularıyla hareket ediyor
mantıklı ben ikisini de dikkate aldım ikisi de aynı şeyi düşünüyor söylüyordu. Zaten sadece tek tarafı dinlemek yanlış
Insallah öyle bir durumla karşilaşmam🚬
#patates
#rr
Amin inşallah.. Allah düşmanıma bile öyle durumu yaşattırmasın
Amin
Ikna edene kadar çabalardım galiba... kırıp dökerek değil. Konuşurdum tavrımla belli ederdim. Sevdiğimse onun dışında evlenmicem falan derdim. Ama beklerdim ve hemen pes etmezdim büyük ihtimalle.
İkna edemiyorsan peki?
Evlenmedim zaten. Bağım çok kuvvetli hele ki annemle. Hem kuvvetli olmasa bile yine dinlerdim sebep gösterdiler hemde fazlasıyla haklı sebepler..
fazlasıyla :(
büyük konuşmak istemem ama zorunda kalmadıkça hayır diyeyim
Kendi sevdiğimle evlenirim. Ailemin istediğiyle evlenip en kötü şey de aklıma sevdigim adam gelecek sonucta. o zaman da kahrolucam. Buyuzden kendi secimlerimi yaparım.
Seçimlerini kendin yap tabi sonuçta o hayatı sen yaşayacaksın ama onların fikirlerini de göz ardı etme. Ben ''sevdiğim'' dediğim adamla onları dinlemeyip evlenseydim şu an çok pişman olacaktım hayatımın hatasını yapacaktım iş işten de geçmiş olacaktı
Yolda bir kız bulup gitsem ana evlenmek istiyorum desem hemen evlendirirler 😂 torun torun diye kafamın etini yediler 😂
Evlenmem bir süre ikna etmeye çalışırım olmuyorsa zorlamam anne baba hisseder bence
karşı gelemem o ilişki yürümez ki anne baba yoksa hayatta eş olsa ne olur
Ailesinin onayı olmadan evlenemeyen biri, evliliğe hazır değildir. Zaten tüm problemler 3. kişilerin evlilik içine müdahele etmesiyle başlıyor ve boşanmayla son buluyor.
Evlenmem sanırım. Yani ailemle ilgili değil aslında. Evlenmek bana saçma geliyor
evlenirim sanırım ama kötü hissederim sevdiğim biri olsa bile ailem desteklemediği için.
Ya aileniz size daha kötü bir karşı çıkış yaparsa? Daha ileri boyutuyla onuna evlendiğinizde sizinle konuşmamak gibi? Yine de göze alır mısınız?
ama inanın mutlu olup olamayacağınızı önceden göremiyorsunuz? Evlenip pişman olmakta var işin ucunda.. Bazen değecek biri gibi görünüp değmeyebiliyor. Bence bir daha düşünün. Aileye kulak vermekte haklılarsa onlara uymakta fayda var. Ben hiçbir zaman bir ailenin çocuğunun kötülüğünü isteyeceğini düşünmüyorum. Bu benim nacizane görüşüm. Katılmayabilirsiniz
Aileniz onaylasa bile mutlu olup olunmayacağının garantisi yok. Hiçbirşeyin garantisi yok zaten. Hiçbir anne baba demeyelim bence biz ona. Çoğu anne baba kendi doğrularına göre hareket ediyor bu bir gerçek. Sadece kendilerine doğru geldiği öyle bir damat/gelin istedikleri için çocukları için doğru oymuş gibi bakıyorlar. ya da işi gücü düzgün evi barkı var hamarat gibi şeyleri çok duyarsınız. Ben katılmıyorum. Anne babalar kahin değil, insan sarrafı ya da yüce bir varlık değil, insanlar. Herşeyi bilemezler. Halam ve babaannem kuzenimin aklına bizim akrabalardan birini soktular mesela çok hamarat, iyi kız, ne olduğunu biliyoruz evlen kaçırma diye. Kuzenim biran onların gazına geldi evlendiler ve 1 ay sonra boşanma davası açıldı. şu an herkes şaşkın ama karakter olarak fazla zıtlardı biz kuzenlere normal geldi ama büyükler pek karakter uyumuna takılmıyorlar.
Zaten takılamazlar çünkü o insanla oturup zaman geçirecek değiller. En fazla duyarlar birilerinden nasıl biri olduğunu. İçini bilemezler. Zaman gerek. Bir başka kuzenim var mesela kadın.20li yaşlarda birini sevdi ama teyzem istemedi çocuğu. İşi evi barkı yok herşey sevgi değil dedi. Sonra kuzenim 30 yaşına kadar bekar kaldı istemedi kimseyi baya bir süre.31 yaşında biriyle evlendi. Teyzem eniştem hepsi istedi adamı.1 sene önce evlendiler. şu an ayrılar ve 2-3 aylık bir çocuk var ortada. Çocuk doğar doğmaz kuzenim teyzemin yanına döndü geri. Kalabalık bir aile/akraba ortamım olduğu i çin birsürü örnek verebilirim. Anne babalar fazlasıyla yanılgıya düşebiliyorlar. Ki bence hayat benim olduğu için eğer çocukta karakter bozukluğu yoksa atıyorum alkolik veya kumarbaz değil istememeleri için bir sebep yok. Benim için mükemmel bir işe ihtiyacı olmasına gerek yoktur ve öyle mutlu olabilirim. Aileyle aynı şeyleri istemek zorunda değiliz sonuçta.
Sana bazı konularda katılmıyorum. Tabi fikrin saygı duyarım ama katılmıyorum. Karakteri olsun işi önemli değil yazmışsın. Ama iş de en az karakter kadar önemli karakter kadar vazgeçilmez. Benimde etrafımda ailesini dinlemediği için mutsuz evlilik yapan çok insan var. Bende bu örnekleri sayabilirim sana ama gerek yok. Maddi imkansızlıklar evliliği zedeleyen temel sebeptir. O evlilik iki kişi devam etmeyecek. O yüzden işi de çook önemlidir Diyeceğim o ki evlilikte; karakter, iş, senin ve eşinin ailelerinin uyumu, fikir ve düşünce uyumu, maddi ve manevi yönden eşlerin birbirine uyumu = mutlu evlilik. bunların birini bile yok sayarsan hata yapanlar kadrosuna dahil olursun
Yalnız parayı hafife alan bir insan değilimdir. Bencede para olmalı çünkü önemli evet ama dediğim gibi herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Bundan şunu çıkardım açıkcası yarın birgün çocuğunuz maddi durumu dışında herşeyi iyi birini istese siz maddi durumu kötü olduğu için o insanı istemezmişsiniz gibi geldi. Ben böyle birşey yapmam. Bana yapılsında istemem. Elimden geldiğince o konuda onlara yardımcı olmaya çalışırım sadece.. Her neyse herkesin doğrusu farklı. Dediğim gibi ben değecek bir insan olduğunu düşünüyorsam evlenirim. Ailemde benim kötülüğümü istemiyorsa bencillik yapıp benim dediğimi yapmadı barışmam gibi bir kibire düşmüyorsa o üzgün halimi görüp affedecektir. İyi geceler diliyorum.
Ailen sebebinde haklıysa onları dinleyeceksin. Birde bu konuda sadece ailenden değil aynı zamanda çevrenden onu ve seni tanıyan insanların da fikrini alacaksın. Aile hassa davranır çünkü evladının üzülmesini istemez. Hani diyorsun ya aileler de yanılabilir ailen de insan sonuçta yanılabilir. Fikrini al kararı ona göre ver. Bende bu yanılma ihtimaline karsı iki tarafı da tanıyan diğer insanlarında fikrini al derim. Bazen buna da gerek kalmıyor aslında.. Ailen bir insanı sen evlen diye karşına çıkarmışsa hemen evet deme zaten tanı. Flört Nişanlılık söz bunun için var. Kafana yatarsa olur dersin yoksa da olmaz ben körü körüne ailenin dediğni yap demedim. Sadece onların sesini bir dinle kulak ver dedim. Anlamaya çalış dedm onları
Aslında benim anlatmaya çalıştığım şeyde bu. Fikir almak doğru birşey zaten. Şunu söylemeye çalışıyorum. Demişsiniz ya herzaman aileler doğru şeyi ister evladı için diye. Öyle olsabile gerçekten çok fazla yanlış yapabiliyorlar. Biz bu konuda şanslı olabilirz ama herkes bizim ailemiz gibi değil. Yoksa kötü kubarmaz alkolik karaktersiz birini aileme tercih etmem seviyorum diye. Haklısınız der kalbime gömerim.. Ama yüzeysel şeyler için istezlerse karşı çıkarım. Kaşı gözü düzgün değil ya da zengin değil diye istemezlerse mesela. ya da memleketini beğenmeyip oradaki insanlar şöyledir ondan bir hayır gelmez gibi cahilce durumlarla karşılaşırsam mesela karşı çıkarım. Ailem bir yana dünya bir yana yoksa. Onlardan vazgeçmek kolay mı öyle.
Birde ailen yanılabilir. Ama sen de yanılabilirsin.. Sanırım ortak noktada anlaştık. Ama birçok aile davul bile dengi dengine mantığıyla kızlarını dengi olan birine vermek istiyor. O zaman hak vermezdim ama zaman geçince buna hak veriyorum. Ben dengim olmayan birini sevdim sadece sorun o da değildi annesi çok geçimsizdi. Sorun yaşayacağım zaten belliydi. Ben başta burnumun dikine gittim. Ama sonra kendim anladım neyin ne olduğunu
Evet o ailesine düşkündü ve bu iş baştan olmazdı.. Aynen Allah yaşatmasın kimseye. Ama benim yaşayacağım belliydi. Çünkü benim ailem onun ailesini benden daha iyi tanıyordu. Bana da bunu anlatmaya çalıştılar.
Banane ailemden evlenirim yahu. Herkes 18 den sonrası görüş özgürlüğüne sahiptir.
kendi dusundugumu yaparim seviyosam dünyayı tanımam
Bilemem ya çok zor bir durum. Ama yine de aile derim ben
Ben cahilim. Annem onaylasın. :D :D :P
Pardon asıl kısım burada :D
www.facebook.com/.../
Bu kadın zaten ayrı bir alem :) :D :D
Ben öyle bir hata yaptım Sonrası hüsran oldu Sakın öyle bir hata yapma
az kalsın yapıyordum evet. Size çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim geçerli 8 yıl oldu
Onların da istemesi önemli tabii ama istemeseler de ayrılmam. Evleneceğim kişiye ben karar veririm.
Sebeplere bakarım eğer ego odaklı şeyler ise kaale almam
Evlenmem, evlenmedim, iyiki de dinlemişim 😊
Aynen
Belirli bir sebep göstermeleri gerek ve benimde o sebebi onaylamam gerek öyle durduk yere niye sevdigim adamdan vazgeceyim.
Yaptiklarini ailen desteklemiyorsa bil ki iyi bir sey yapiyorsundur demis bir yazar
Çok saçma bir soru. Durup dururken istemeyecek değiller. Bu nedenle nedenine bağlı.
Evlenirim.
Hayatimi gecirecegim kisi uzerinde kimsenin soz hakki olamaz
ileride oğlun veya kızın da sana bunu der inşallah der ve konuyu kapatırım
Karismam zaten istedigiyle evlensin
hayatimla ilgili kararlari kendim veririm. sonucda evlenen benim ailem degil.
Sanmıyorum evlenebileceğimi
Aileyi kaybetmemek lâzım
Aileyi dinlerim heralde
Allah muhafaza hayır evlenmem
Ailem bu konuda kesinlike kararlarıma karışmıyor.
Evet erkekler biraz daha bu konuda rahat
Kendi bildiğimi okurum
Benim ne istediğim önemli
Seviyorsam evlenirim.
Ailenize nasıl gelen gelin adayını kabul ettireceksiniz peki. Diyelim etmedi. Erkeğin ailesinin gelini kabul etmemesi de kötü birşey. Kaynana- gelin kavgaları neden oluyor sanıyorsunuz. Düşünün ki evlendiniz. Onlar kavga ettiğinde bile arada siz kalacaksınız Herkes kendince haklı olacak. Bir tarafta sizi doğup büyüten anne öte tarafta bir ömrü paylaşacağınız hayat arkadaşınız. İkisinin arasında fazlasıyla yıpranıp yorulan taraf si olacaksınız. Birde böyle düşünün
Alışmıyorlar... Alışmadıkları yetmediği gibi acısını sadece gelinden değil oğlundan da çıkarıyorlar. (Tecrübeyle sabittir benim ailem öyleydi) Siz siz olun ailenizin özellikle annenizin benimseyeceği bir kızla ciddi düşünün. Hemen de kestirip atmayın seviyorum ötesi var mı diye belki de haklılardır?
evlılık dusunmırem kanks
Evlenmem istemiyolarsa
Annemin onay vermediği biriyle evlenmem heralde 😂
Net konuşmayalım gençler.
Zamana bırakırım ikna etmeye çalışırım..
Çok seviyosam brkmm :)
Benim istediğimi ailemde ister.
inşallah
Seviyorsam evlenirim. Çünkü ailem cahil.
Bu sözü söyleyerek sen burada cahilliğini ispatlıyorsun. Belki ailen okumamış sen okumuşsundur. Ama onların hayat tecrübesini ne okuduğun kitaplardan ne de okulda öğrendiklerinle öğrenemezsin. Kusura bakma hayatı onlar kadar bilemezsin. Buna gücün de yetmez. Hayatı okullardan öğrenemeyeceğini bilmeyecek kadar cahilsin. 18-24 Yaş arasında bir kişisin daha toysun onlar kaç yaşında senin iki katın. Bende onlar kadar olgun olduğumu iddia etmedim ama şu da bir gerçek ki hayatta ama ben asla aileme cahil demedim demem de senin o küçümsediğin ana babadan daha bilmediğin öğreneceğin çok şey var
Kardeşim genelde konuşma. Benim annem de babam da Üniversite mezunu. Ama hayatımı öyle bir zindan ediyorlar ki babam alkol alıp kavgadan başka bir şey yapmıyor. Annem annelik yapmıyor. Ben küçükken annem bana sarıldığında mutluluktan ağlayan bir çocuktum. Böyle büyüdüm aile sevgisi ne demek çok bilmiyorum. Ben pek aile değilim. Sırf akp yi sevmiyorum diye annem bana düşman oluyor. Senin annen belki çok sevdiğin birisidir ne güzel. Ama maalesef anne baba olmak dünyaya getirmekle bitmiyor. Evet yaşım 18 cahil demeye hakkım var mı? Yoktur ben cahilim daha kabul ama yaşadıklarım kolay şeyler değil.
ikna etmeye çalışırım
ya olmazlarsa?
Hayır
@animegenç evlenir misin kuzum
Evlenirim, benim hayatım
Evlenirim hiç sorun değil
burnumun dikine gider evlenirim sevdiğimle
Evlenmem.
Evlenmem
Hayir evlenmem
Evlenmem
Sevdiysem gerisi yalan