Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama ayrılamıyorum beni takıntı haline getirdi ne yapmalıyım?

Sevgilimle 5 aydır birlikteyiz nerdeyse her günümüz beraber geçiyor daha önce 3 defa ayrıldım ama peşimi bırakmadı beni seviyor ama bu sevgisinin biraz takıntılık olduğunu düşünüyorum çok fazla darlıyor benimle beraber kız arkadaşlarımla da kavga ediyor birkaç kez vurmuşluğu da var benim de hatalarım oldu fakat davranışları çok aşırı her dakika canlı konum istiyor an be an benim ne yaptığıma bakıyor film izler gibi izliyor dışarıdayken bu durumdan çok sıkıldım ne yapacağımı da bilmiyorum kollarım mı morarmadı gözüm mü şişmedi neler neler ilk tanıdığım kişiyle şuanki kişilik çok farklı bazen çok kötü bazen çok iyi ne yapmalıyım bilmiyorum telefonuma kendi telefonuymuş gibi açıp bakıyor Instagram hesaplarımı kapattı Instagram hesabım bile yok sürekli onun yanında olmamı istiyor arkadaşlarımla cafede otururken bile yanımıza geliyo eve giderken peşimden geliyo gelme diyorum yine geliyo kız arkadaşımın düğünü vardı arkadaşım evleniyordu hazırlandım elbisemi giydim (açık bı elbise deildi) bağırdı çağırdı arkadaşımın düğününe gitmeme müsade ettirmesi makyajımı geri sildim üstümü değiştirdim oturup ağladım sizce ne yapmalıyım

Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama ayrılamıyorum beni takıntı haline getirdi ne yapmalıyım?