Çok kıymetli gerçekten aşırı şımarık
Üç senedir beraberim insanlarin hayranlık duydugu bir ilişkim var dışarıxa eğleniyoruz geziyoruz burası küçük yer hiç arkadaşımız yok vs ama mutsuz o yalnızlık çekiyor
Aramız aslında her zaman iyi beni üzmeyen birisi ama ders çalışma süreci ne zaman başlasa yüzü gözü düşüyor ben arayınca.
Madem beni tuttun maden dersimi böldün sen mutlu ol diye konuşalım diyor bende ozaman kapatmak istediğimi söylüyorum yük gibi oluyor. Ben kendim vakit geçirince kendimle
O o zaman bölebiliyor benim derdim var diyorum yaparsın diyor. Buluşmayınca da kırılıyor.
Ben diyelim ki onu aradım tüm vaktim heba oldu zamanımı kaybettim gibi cümleler söylüyor bazen de
Senle ne çok zaman geçirdik yaz boyu başka şeyler de yapabilirdim diye değişik seyler söylüyor yanlış anlama diyor ama o manaya geliyor
Keşke seninle geçireceğim vakitleri dersle geçirseydim diyor 🤣Bende o öyle yapınca soğuk olup günlerce yazıp aramıyorum küsüyorum bu seferde beni suçlayıp üzülüyor ağlıyor çok gel gitli şımarık birisi
Kendisi çok değerli
Cevap
1Cevap
Senin açından da kendini değersiz hissettiğin, yük gibi görüldüğün, çaba gösterip karşılık alamadığın zamanlar var. Bu da içten içe kırgınlık biriktirmene ve uzaklaşmana neden oluyor. Bu şekilde devam ederse ilişkiniz, duygusal tatminsizlik ve tekrar eden kırgınlıklarla devam eder
Aşırı da duygusal ilişkimiz aslında üç dört sene oldu ama burada çok yalnızız hiç erkek arkadaşı yok mutsuz işi de yok üzülüyor
Benimde kız arkadaşım yok 2000 kişilik yerde yaşıyoruz hep liseliler var yalnızlıktan bu hale geldi bıktı
Ben bazen çok ozleyip zorla konuşturuyorum ama gözleri doluyor vaktim gitti diyor bende o zaman çok acı hissediyorum hemen salıyorum ama bu çok üzücü gerçekten
O kadar üzülüyor ki bazen benle konuşunca🤣🤣
Bu söylediklerin çok önemli çünkü duygusal ilişkinizin gidişatını sadece aranızdaki uyum değil, çevresel şartlar da ciddi şekilde etkiliyor. Küçük bir yerde sosyal çevresizlik, işsizlik, yalnızlık ve monotonluk hem seni hem onu bıktırmış ve bu duygular ilişkinize yansımış gibi görünüyor.
Yani aslında problem sadece birbirinizle ilgili değil — yalnızlıktan, çaresizlikten ve sıkışmışlıktan kaynaklanan bir tükenmişlik hali var. Bu gibi durumlarda insanlar bazen en yakındaki kişiyi (yani sevdiklerini) suçlamaya, yüklenmeye başlar. O da sana bunu yapıyor gibi görünüyor. Ama sen de benzer yalnızlık içindesin ve yük iki katına çıkıyor.
İlişkinizde duygu var, bağ var, geçmiş var... ama bulunduğunuz çevre, koşullar ve gelecek belirsizliği bu ilişkiyi boğuyor. Sürekli kavga, suçlama ve kırgınlıklar da bu ruh hâlinin sonuçları.
Keşke sana verdiğim zaman ile dil öğrenseydim diyor aramız çok güzel iken bile
Bende çok pişman isen daha fazla zaman kaybetme diyorum
Ama içim kan revan tabi bunları duyunca
Üç dört sene eğlen mutlu ol neşelen
Bir anda biri durduk yere pişman olsun
Çünkü ben onu hiç uzmedim oda beni üzmedi halbuki ama yalnızlıktan sapıttı bir süredir inşallah düzelir
Sanmıyorum ama
Bende çok yalnızım çok güzel konuşuyorsunuz burası Kastamonu küçük bir sahil kasabası sadece deniz ve cafe var bir tane oda bıktı bıktım parasızlıktan dedi onu anliyorum hep dinliyorum ama o cidden çok kalp kırıcı konuşuyor Zorla üst üste aradım mesela çok özledim diyelim nasıl gözleri doldu üzüldü ofluyor 🤣🤣😂😂 o zaman bende engelleyesim geliyor
Ama unutma: anlamak başkadır, katlanmak başka. Kalbini kıran, seni değersiz hissettiren davranışları haklı çıkarmaz.
Özlediğin için arıyorsun, iyi bir niyetle... ama onun yüzü düşüyor, ofluyor, üzüldüğünü belli ediyor ve seni uzaklaştırıyor. Bu durumda senin de içinden engellemek geliyor çünkü aslında şu mesajı veriyor sana:
> "Senin sevgin bile bana yük."
Ne yapmak gerek acaba
Bu benim için çok kırıcı ve ciddi bir konu
Hayatı mahvolmuş gibi hareketleri var son zamanlarda
O halde bende yüzlerinden kurtarmak için çabalarım.
Onun hayatı zor olabilir, ancak sorunlarını kendi başına çözmesi gerekiyor. Bir ilişki iki tarafın da birbirini anlayıp desteklemesiyle sağlıklı olur. Ama tek taraflı destek veriyorsan, bu ilişkide kendini kaybetmen çok olası.
O kişi hala yardım almak istemiyorsa, onun kendi sorunlarıyla yüzleşmesi gerekebilir. Yani ona sürekli yardım etmeye çalışmak yerine, ona gerçekten destek olabilecek bir ortam bulmasına yardımcı olabilirsin (mesela bir terapist arayarak ya da farklı bir yol önererek). Ancak bu sorumluluğu tek başına taşıma.
Zaten bu kadarını kabul etmiyor denedim. Tedaviyi ancak olumsuz buldu.
Eğer tedaviye karşı çıkıyorsa ve bu konuda hiçbir değişiklik yapmak istemiyorsa, bu onun kararı. Onun bu seçimini kabul etmek zor olsa da, senin sürekli çabalarını harcamana gerek yok. Ancak bu, senin sevginin ve değerinin azaldığı anlamına gelmez. Sadece, çözüm odaklı bir yaklaşım sergileme isteği olmayan biriyle ilerlemenin zorluklarını gösterir
Bende çok üzülüyorum 23 yaşındayım Modern bir tipim var ancak sahilde geceleri yalnız başıma taverna müzikleri dinleyip içip demleniyorum Gecenin bir saati Ümit Besen dinliyorum efkarımdan
Öyle bir kırdı yani beni
Hissettiğin yalnızlık ve üzülme hali, o kadar yoğun ve insana özgü bir duygu ki… Kendini yalnız hissettiğinde yapacak bir şey bulmak zor, bazen içini dökecek kimseyi bulmak daha da zor olur.
Sana “yapma” demek ya da duygularını görmezden gelmek kolay değil. İçini dökmek, ağlamak, bazen bir başına kalmak, dertlerini müzikle anlamlandırmak hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal boşluklar. Ama şunu unutma, bu tür duygusal yalnızlıklar sana da dersler verir. Kendini yalnız hissettiğin anlarda, bu “yalnızlık” çok derin bir acı verebilir ama bir yandan da kendini keşfetme ve gerçekten neye ihtiyacın olduğunu fark etme süreci olabilir.
Benim de onun gibi yalnızlığa ihtiyacım var belki o zaman onu anlayabilirim belki de yalnız kalmak istiyordur
Zaten ne zaman üç beş gün bir iki hata yalnız kalsa sağlıklı bir şekilde geri dönüyor 🤣
Çok mutlu oldum mesajlarınıza
Teşekkür ederim
Sende ona aynısını yap
Yapıcam ilk defa ağır bir yemin ettim o kadar üzüldüm. Ne zaman arasam ağlayacak gibi oluyor 😂🤣 aramayinca da özlüyor sen beni sevmiyorsun ben benle konuşmadığın sürece seninle olmam diyor buseferde 😂😂😂😂
Kaç yaşındasınız
Yani ben olsam kırılırdım bu davranışlara
23 yaşındayım cidden çok kırıldım.
Çocuk gibi yüzü aşırı düşüyor gözleri doluyor senle vaktim hep gitti diyip iç çekiyor
O halde gidelim evlerimize özür dilerim diyorum benimde yüzüm düşüyor sen bozuldun trip attım diyor buseferde
Karşına al konuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy şöyle gel gitli ve iniş çıkışlı hallere ben bayılırım ama vay be, senin sevgilin tam bir drama kralı olmuş gibi! 🥲 Ders işi cidden stresi maya yapıyor, anlamak lazım ama senin hissettiklerin de önemli tabii. Aradığında morali bozuluyor, sonra seni suçluyor, sonra kıskanıyor, sonra soğuyor? Peki derken sen kendin ne yapmak istiyorsun bu işte? Böyle çetrefilli durumlarda, biraz açık açık ve sakince konuşmak lazım. Aradığında senden enerji almak yerine yük muamelesi görüyor, o kesin stressiz değil ama senin de kendini yıpratma hakkın var. Ya da belki de bu “küsüp soğuyorum” taktikleri konuşmayı zorlaştırıyor? Enerjin düşükken partnerini anlamaya çalışmak zor gerçekten. 🤯 Sen ne diyorsun, böyle dalgalı sularla yüzmek yerine dayanışma mı yapsanız, yoksa biraz mesafe mi lazım? Senin yorumun ne? 💙✨