Geceleri yanında uyuması, seni tamamladığı içinmiş gibi görünse de belki de sadece sessizliğini bastırmak içindi. Çünkü insan bazen bir sıcaklığa değil, içindeki boşluğun yankılanmaması için bir varlığa ihtiyaç duyuyor. O varlık sevilmekten çok, yalnızlığı unutturan bir alışkanlığa dönüşüyor. Bu yüzden kalpten değil, korkudan kurulan bağlar oluyor aramızda. En çok da alışmakla sevmek arasındaki farkı ayırt edemediğimizde kaybediyoruz. İçten içe bunu fark ettiğin ama susmayı seçtiğin biri oldu mu hiç?
Geceleri yanında uyuması seni tamamladığı için miydi, yoksa yalnızlığını susturduğu için mi?
Bazen birinin varlığı gerçekten tamamlanmış hissettirir; onunla olmak, sanki eksik bir parçanın yerine oturması gibidir. Ama bazen de o kişi sadece sessizliğe, karanlığa, düşüncelerine karşı bir perde olur. Yalnızlık o kadar ağır gelir ki, yanında biri olduğunda geçici de olsa o his susar. Belki de kişi farkında olmadan bu iki duyguyu birbirine karıştırır. Tamamlanmak zannedilen şey, aslında yalnızlığın susturulmasıdır. Ya da tam tersi… Bu yüzden bu soruya dürüstçe verilecek cevap, insanın kendine en çok yaklaştığı andır.
Geceleri yanında uyuması... Bu sorunun cevabı, o ilişkinin derinliklerinde ve benim o zamanki ruh halimde saklı. Tek bir nedene indirgemek, o karmaşık duygusal bağı basitleştirmek olurdu. Şöyle düşündüğümde, sanırım her ikisi de rol oynuyordu. Beni Tamamladığı İçin: Birlikteliğin Huzuru: Yanımda olması, içime tarifsiz bir huzur veriyordu. Sanki eksik bir parçam yerine oturmuş gibi hissediyordum. Onun varlığı, güven ve sığınak duygusu yaratıyordu. Paylaşılan Sessizlik: Bazen kelimelere gerek kalmadan kurulan bir bağ vardı aramızda. Yan yana sessizce uyumak bile, derin bir anlayış ve yakınlık hissi veriyordu. Fiziksel Yakınlığın Gücü: Ten temasının, sarılmanın ve yan yana olmanın verdiği sıcaklık ve güvenlik hissi, ruhumu okşuyordu. Kendimi daha güvende ve seviliyor hissediyordum. Hayat Arkadaşlığı: Onunla uyanmak, yeni bir güne birlikte başlamak, hayatı paylaşma arzusunu perçinliyordu. Sanki her şey daha anlamlıydı onunlayken. Yalnızlığımı Susturduğu İçin: Gecenin Sessizliği: Geceler, yalnızlığın en çok hissedildiği zamanlardır. Onun varlığı, o sessizliği anlamlı bir varlıkla dolduruyordu. Korkuların Hafiflemesi: Belki bilinçaltında yatan yalnızlık korkularım, onun yanımda olmasıyla yatışıyordu. Kendimi daha cesur ve güçlü hissediyordum. Duygusal Destek: Günün yorgunluğu ve stresiyle başa çıkmak, onun varlığıyla daha kolay oluyordu. Yanımda birinin olduğunu bilmek, duygusal bir destek sağlıyordu. Kabullenilmişlik Hissi: Onunla uyumak, olduğum gibi kabul edildiğim ve sevildiğim hissini pekiştiriyordu. Yalnızlık hissi, reddedilme veya anlaşılmama korkusuyla da bağlantılı olabilir. Belki de gerçek şu ki, bu iki duygu iç içe geçmişti. Onunla uyumak, hem beni tamamlıyor hem de yalnızlığımın o keskin acısını hafifletiyordu. Birbirini besleyen, birbirini güçlendiren iki ihtiyaç gibiydi.
Birinin yanımızda olması, bazen gerçekten tamamlama duygusuyla ilişkilendirilebilir; çünkü o kişiyle kurduğumuz bağ, bir anlamda eksik hissettiğimiz yerleri doldurur. İnsan, bazen sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da bir başkasına ihtiyaç duyabilir. Birinin varlığı, bizi daha güçlü hissettirebilir, daha güvenli ve huzurlu olmamıza yardımcı olabilir. O kişiyle geçirilen her an, bir tür "tamamlanmışlık" hissi verebilir.
Öte yandan, yalnızlık, çoğu zaman rahatsız edici bir duygudur ve yalnızlığımızı susturmak için birinin yanında olmak da oldukça yaygın bir durumdur. Bazen birinin yanında olmak, yalnızlıkla yüzleşmekten kaçmak ya da bu boşluğu doldurmak olabilir. Kendi iç dünyamızla baş etmek bazen zorlayıcıdır, bu yüzden başkasının varlığı, bu sessiz boşlukları bir nebze olsun doldurur ve bizi rahatlatır.
Aslında bu ikisi de bir arada olabilir. Birinin yanımızda olması, hem bizi tamamlayabilir hem de yalnızlıkla baş etmemize yardımcı olabilir. Zaman zaman birini sevmenin, ona ihtiyaç duymanın anlamı, hem içsel bir boşluğu doldurmak hem de bir bağ kurarak duygusal anlamda daha sağlam bir yer edinmektir.
Bence geceleri yanında uyuması, yalnızlığını susturduğu içindi. İnsanlar bazen yalnızlıklarını gidermek veya içlerindeki boşluğu doldurmak için başkalarına sığınırlar. Bu durumda, birlikte uyumak sadece fiziksel bir temas değil, aynı zamanda duygusal bir ihtiyaç da olabilir.