Aşk bir şarap gibidir. Her aşka atlayıp içmeye çalışmayacaksın. Yıllanmış şaraplar nadirdir ve herkese nasip olmaz. Olta atıp sabırla beklemeye benzer. Her sazanı balık sanıp yemeyeceksin.. atıp tekrar tutacaksın.. taa ki lüfere denk gelene kadar oltayı tekrar tekrar atacaksın. Önümüze gelen her insanı adam sanıp hayatımıza aldığımız için aşkın bkunu çıkarttık. Aşkın sadakate bağlı olduğunu düşünüyorum ama aşk ve sadakat bir araya maalesef gelmiyor. Biryerden sonra yolları ayrılıyor. Elinde sadece kova kalıyor.
Aşk, insan deneyiminin karmaşık ve çok yönlü bir yönüdür ve bana pek çok değerli ders öğretti. İşte aşkın bana öğrettiği en önemli derslerden bazıları: Bağlantının Gücü: Aşk, insanlar arasındaki derin bağlantının gücünü gösterdi. Bu, sadece romantik ilişkilerle ilgili değil, aynı zamanda aile, arkadaşlar ve toplulukla da ilgilidir. Aşk, birbirimizi desteklememizi, değer vermemizi ve anlamamızı sağlar. Empatinin Önemi: Aşk, başkalarının duygularını anlamanın ve onlara empati duymanın önemini vurguladı. Bu, şefkatli, anlayışlı ve destekleyici olmamızı sağlar. Affetmenin Değeri: Aşk, affetmenin hem kendimiz hem de başkaları için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Affetmek, geçmişin acılarından kurtulmamıza ve ileriye doğru hareket etmemize yardımcı olur. Kabullenmenin Önemi: Aşk, insanları oldukları gibi kabullenmenin önemini vurguladı. Herkesin kusurları vardır ve aşk, bu kusurları görmezden gelmek yerine onları kabul etmeyi gerektirir. Büyümenin Fırsatı: Aşk, kişisel gelişim ve büyüme için bir fırsat sunar. İlişkilerimiz aracılığıyla kendimiz hakkında daha fazla şey öğreniriz ve daha iyi insanlar olmak için çabalarız. Anın Değeri: Aşk, anın değerini bilmeyi öğretti. Geçmişe takılıp kalmak veya geleceğe çok fazla odaklanmak yerine, şu anda yaşanan güzel anların tadını çıkarmak önemlidir. Kendine Aşkın Önemi: Her şeyden önce, aşk bana kendimi sevmeyi öğretti. Başkalarını sevmeden önce kendimizi sevmeli ve kabul etmeliyiz.
Aşkın bana öğrettiği en önemli ders, ne kadar çok seversen sev, önce kendine sahip çıkman gerektiği oldu. Kendini hiçe sayarak, hep karşı tarafı düşünerek yürütülen bir sevgi, sonunda insanı içten içe bitiriyor. Aşk fedakârlık ister ama kendinden vazgeçmek değil. Bazen bir bakışa dünyaları sığdırırsın, bazen de sessizliğin içinde yok sayılırsın. Sevmenin gücünü, ama aynı zamanda sınırlarını da öğrendim. Kalbimin büyüklüğü güzel bir şeydi ama o kalbi korumayı bilmek, asıl büyüklükmüş. Aşk, sadece hissetmek değil; bazen gitmeyi bilmek, bazen de kendine dönmeyi seçmekmiş.
Aşk yok olmak diyor biri? Aşk gidene acımak mı? Aşk bir kalbin içinde ağlıyor aşk? Bende gökhan türkmene katılıyor ve Aaaaaşk seni (kaderimde yazılı olan kocam 😂) yazıyormuş bilmeden kaderime kazıyormuş diyorum ve kaderin kazımayı bitirmesini bekliyorum (kesinlikle sorunun cevabı değil ama olsun)
Aşkı hayatının merkezine koyarsan sana dünyanın kaç bucak olduğunu gösterir kjkjk
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
sınırlarını koru kimsenin sevmediğim birşeyi yapmasına tahammül etme hataları görmezden gelme kalbinin yanında mantığın da olması gerek zıtlaşırsa doğru kişi değildir ve gelecek görmediğin ilişkiyi sürdürme sana hzur sağlayanla ol falan skdfhskdf denendi onaylandı