insanız ihtiyaçlarımız arzularımız var ama sırf bundan da evlenilmez böyle kaldık günaha da dalmak istemiyoruz... dertleşelim en azından ki zorluğu hafiflesin var mı böyle olanlarınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her gün sabah akşam 10 kere oku bunları iyi gelir inşaAllah Bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi şükranlillah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ( allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tü-di-mü biha hudurana ileyke allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tes-lü-kü-na biha meselike evliyaike allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tü-ar-ri-fü-na biha iy-yah allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tüs-li-hu biha ehvalena allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tü-ci-ru-na biha ma-fate minna allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten terzukna bihal istikameti fi ta-atike allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tem-hu-vü biha fi za-ti-ke za-va-ti-na allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve nebiyyina ve mevlana muhammedin salaten tenhalüna biha hubbe ali-hi ve sahbihi ecmain allahümme salli ala seyyidina muhammedin bi-kaderi hubbike fihi ve zidni ya mevla ya hubben fihi vebi ca-hi-hi indek fer-ric anni ma-enafi ilahi la eselüke rad-del kadai bel eselükel lütfe fihi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin ve ezvacihi ümmehatil müminin ve zürriyetihi ve ehli beytihi ve sahbihi kema salleyte ve sellemte ve barekte ala seyyidina ibrahime ve ala ali seyyidina ibrahim fil alemine inneke hamidün mecid essalatu vesselam bi-adedi ma-fi ilmillah aleyke ve ala alike ya seyyidena ya rasulallah huz-bi-yedi gal-let hi-le-ti edrikni allahümme rabbi zidni ilma allahümme rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hık-ni bis-salihin allahümme inni eselüke ilmen na-fi-a ve rızkan tayyiba ve amelen mü-te-kab-bela allahümme inni eselüke ima-nen daima ve eselüke kalben haşia ve eselüke ilmen na-fi-a ve eselüke ya-ki-nen sa-di-ka ve eselüke di-nen kayyima ve eselükel afiyete min külli beliyyeh ve eselüke temam-el afiyeh ve eselüke devam-el afiyeh ve eselükeş-şükra alel afiyeh ve eselükel ğına a-nin-nas allahüm-meftah aleyye fütuhal arifin bi-hikmetike venşur aleyye rahmeteke ve zek-kir-ni ma ne-si-tü ya zel celali vel ikram allahüm-mef-teh-lena ebvabe hikmetik venşur aleyna hazaine rahmetik ya zel celali vel ikram ve minallahil i-a-ne-tü vet-tev-fik vebi yedihi ezim-metüt tahkik allahümme ekrimni fehmen nebiyyin ve hıfzal mürseline ve ilham-el melaiketil mukarrabin kelamun kadimun la yümellu semauhu tenezzeha an kavlin ve filin ve niyyeti bihi yeştefi min külli dain ve nuruhu delilün li kalbi inde cehli ve hayrati fe ya rabbi met-ti-ni bi sir-ri hurufihi ve nev-vir bihi kalbi ve semi ve mukleti allahümmağfirli verhamni vehdini ve afini verzukni ve erşidni allahümme rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi lena min emrina raşeda rabbişrahli sadri ve yes-sir-li emri muhammedün beşerün ve leysekel beşeri bel hüve ya-ku-te-tün ven-na-sü kel haceri ümmün nebiyyi amine min harri naril ahirah ahyel ilahu mev-te-ha fe amened fil ahirah büşra lena maşeral islami inne lena minel ı-nayeti ruknen gayra mün-he-di-mi allahümme rabbena te-kab-bel minna inneke entes semi-ul alim allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ezvacihi ümmehatil müminin ve ehli beytihi ve ala alihi ve sahbihi salaten tag-be-lü biha dua-ena allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike ) amin bi-ca-hin nebiyyil muhtar indeke ve ali-hil ahyar amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin.
02 Yorumla
Soran1 yıl😱😱😱😱😱😱😱 aminnn Allah razı olsun da çoook uzun her gün sabah akşam 1 kere okurum belki de on kere okuyana kadar hatim yaparım 🙈
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılŞeytan, her zaman bizi yoldan saptırmaya çalışır. Özellikle nefsani arzularımızla. Kabul ediyorum ki benim en zayıf noktalarımdan biri buydu ama böyle bir anda bile Yaradanımıza güvenmek her şeyi değiştiriyor. Kendini direncin yitiyormuş gibi hissettiğin zaman, Yaradanımıza dua et. O, içinde dayanması zor bulduğun nefsani arzunu bastırabilmeni nasip edecektir. Yaradanımın rahmeti ve bereketi üzerine olsun.
16 Yorumla
Soran1 yılduygulandım 🥲 teşekkürler... hepimizin üzerine olsun
Cevap sahibi1 yılEmin ol, özellikle şu son günlerde Şeytan, beni de nefsani arzularımdan vurmaya çalışıyor. En dirençsiz hissettiğim anlarda "Yaradanım, sen niyetimi biliyorsun. Şeytan beni yoldan saptırmak için her şeyi deniyor. Sen, onun bende oluşturduğu bu nefsani arzuları def et. Beni Şeytan'ın sürüklemeye çalıştığı her türlü fitnelikten, fesatlıktan ve kötülükten koru. Bunun için yalnızca sana sığınıyorum. Sen bana yardım et. Şüphesiz ki her türlü kötülükten, şerden, fitnelikten ve fesatlıktan sana sığınırım." gibisinden dualar ediyorum ve o nefsani arzu bir anda yok oluyor.
Cevap sahibi1 yılSana da tavsiye ederim. Yaradanım, hidayet yolunda kalabilmeyi cümlemize nasip etsin.
Soran1 yılamin... edeceğim, ettim bile çok teşekkür ederim. amin, Allah razı olsun
Cevap sahibi1 yılBu duayı her zaman et. Burada mesele, sadece ettiğin duada değil. Mesele Yaradanımı seviyor olman ve O'na güveniyor olmanda. Bunu sakın unutma. Yaradanımız bizi karşılıksız seviyor. Seni darda bırakmayacaktır.
Soran1 yıl🥲🥲🥲🥲💐
1 yılBu çağda artık şöyle şeylere inanıp hayatınızı mahvetmeyin, her gördüğünüzle de olun demiyorum ama sırf bir şeye inanıyorsunuz diye tüm hayatınızı hapishaneye çevirmeyin
04 Yorumla
Soran1 yılbu bi çözüm değil ki inancım bu kaldı ki diğer türlüsünü de yakın çevremde gözlemliyorum o anlamda da güvensiz ilişkiler çoğunlukla kadın mağduriyetleri ve unutuldu sanılan ama kadına yapışan toplumsal yaftalarla yine zindan oluyor. güzel ilişki aramak da d bir o kadar aynı yoksunluğu içeriyor..
- 1 yıl
Ben gerçekten sizin gibi birçok kadın görüyorum ve çok üzülüyorum, güvenilir bir erkekle mutlu bir ilişkiyi hak ediyorsunuz
Soran1 yılhak ettiğimizi buluruz inşallah ne diyimmm teşekkürler görüşünüz için
- 1 yıl
Umarım bulursunuz rica ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılÇözümü bulunca banada anlat. O kadar katı bi konu ki. Konuşulması dahi yasak atup. E peki nasıl çözğcez. Sqna hak verdin yazdıklarını okuyunca. İnançlı olupta bu konuda elin kolun bağlı olmak. Kimsenin tek kelime yol göstermemesi. Karanlıkta ışık arıyosun ama her an mayını basacakmış gibi bi korku.
12 Yorumla
Soran1 yılkorunmak için tamamen duygularına da kendini kapatmak.. yabancı kaynaklarda İslam'a dönmüş gençler için vs çok kaynak var aslında ama birilerinin burada da bunları konuşması lazım sanki kısırlaştırılmış kediyiz genciz ya neden kimse bu durumu önemsemiyor.. hakkını yemeyin birkaç kanalda videolar gördüm ama bunun toplumsal bi bilinç olması lazım gençlere öneri tavsiye teşvik yönlendirme.. yoksa kayboluyoruz içinde bu sefer insanlar çift kişilikli oluyor gizli günahlar bş yan bi de Müslüman bi genç. çünkü doğasını inkar ediyor. böyle olmamalı çok ciddi bi konu psikolojiyi de hayatı da etkiliyor :(
Cevap sahibi1 yılİhtiyaç gerçekten, insanı bir durum. Belli sınırlardan çıkılmazsa ne ayıp nede günah. O sınırların içide kör. Hata yapmadan öğrenmenin yolu yok mu. İlla batmak mı lazım. Bi şekilde mücadele etmeliyiz çünkü olduğumuz kişiye ters durumlar içine girme ihtimalli çok yüksek. İnsan olmak çok zor ya. Orta halli takılamıyon ya hep ya hiç oluyo
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
25Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 43,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik yolunun acilmasi gerek gadası
05 Yorumla
Soran1 yılevet gadası bize kısır muamelesi yapıyorlar gençlerin durumu zor bi şey olsa meraklısın isteklisin oluyor bu ayıplanıyor filan
- 1 yıl
İnsanları anlamak zor iş
Soran1 yılbazı şeyler kültür gelenek haline gelmeli anlayış yoksa da otomatk olmalı ama onları da anca sapkın canım işlerinde oturtmuşlar güzel şeyleri yok etmişler
- 1 yıl
Onlarda bu dönemlerden geçtiler ama nedense şimdi daha çok baskıcı oluyorlar
Soran1 yılmaalesef o lar bizim gibi seçme hakkına sahip değildi bu kadar, mecbur gibiydiler ondan belki de
Aşk İlişkileri konusunda 846 cevap paylaştı. Bu durumun tek çözümü evleneceğin kişiyi bulana kadar mastürbasyon yapmak ama çokta abartmadan ve cinsel olarak uyarılacağın durumlardan uzak durmak
15 Yorumla
Soran1 yılsuçluluk hissettiriyor bazen
Soran1 yılaslında evet de işte denge lazım
1 yılBende aynı zorlukları çekiyorum ama ihtiyaçlar da ağır basıyor
118 Yorumla
Soran1 yılAllah yardımcımız olsun. aslında yabancı kaynaklar yabancı müslüman medya bu konularda gençleri çok önemsiyor ama bizim millet ancak tabu oluşturup kendi ahlaksızlık yapsın.. bi yardımları dokunsa keşke
- 1 yıl
Sabredeceğiz evlenene kadar ufak da olsa kendi kendimize rahatlatarak uzak durmaya çalışacağız
Soran1 yılevet bundan bile suçluluk hiisedip psikolojiyi bozuyorum ben bazen denge şart
- 1 yıl
Yok ya o kadar çok üzme kendini sonuçta bir ihtiyaç
Soran1 yılişte bizim millet yetiştirilme tarzlarımız tabular halbuki halden anlayıp destek olunması lazım bunun hatta sistemleşmesi lazım insanlar birbirine tanıyıp güvenene kadar çok imtihan oluyor
- 1 yıl
Hep aynı yetiştirilme tarzımız çok üstümüze geldiler bizi hep korku ile yetiştirdiler ve maalesef içimize kapanık biri olduk
Soran1 yılmaalesef.. ben dışarıdan çok içe kapanık biri değilim ama içimize yerleşmiş bazı korkular var dediğiniz gibi
- 1 yıl
Aynen işte bu korkuları atlatamıyoruz maalesef bizi bitiren de bu
Soran1 yılİnşallah kendimiz olarak gönlümüze göre ve her zaman çok şükür diyeceğimiz evlilikler yaparız hayırlısıyla bir an önce
- 1 yıl
İnşallah gerçekten bu çok önemli her konuda uyum olmalı
Soran1 yılevet olabildiğince
- 1 yıl
İnşallah diyelim hakımız da hayırlısı
Soran1 yılaminn
- 1 yıl
Amin sohbet için teşekkürler
Soran1 yılben teşekkür ederim rahatladım biraz, insan herkese kafasına göre yaşıyor kendisini sıkıyor gibi düşününce daha zor oluyor böyle en azından kendimiz gibi olanlar olduğunu öğreniyoruz daha iyi teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim ne demek faydam olduysa daha da konuşmak istersen buradayım
Soran1 yıltamamdır teşekkürler aklımda
- 1 yıl
Rica ederim 🥰
Gizli Üye(36-45)1 yılHaklısın ama harama bulasmayalim diye erken evlilik tavsiye ediliyor
Sabretmek zorundayız yoksa da19 Yorumla
Soran1 yılevlenmek bu devirde insanın kolayca atlayacağı bi yol da değil gibi sabır evet...
Cevap sahibi1 yılMaalesef öyle
Allah gönlüne göre versin çok dua etmek lazım gerçekten
Soran1 yılamin hepimizin şükür dediği diyeceği şekilde versin siz de mi bekarsınız
Cevap sahibi1 yılAmin ablacım
18 yıldır değilim 😀😀
Soran1 yılheh iyi bari ahaha 😀 çevrenizdeki gençlere destek olun eşinizle birlikte gerçekten dikkat edenler birbiriyle tabışacak ortam imkan bulamıyor bu sefer sekğler erkek dinda kız seküler kız dindar erkek füryası oluyor bi taraf daha iletişime açık girişken davrandığı için filan gibi şeyler.. aracı olun ama kefil olmayın, tanıştırım şu gençleri 😅😅😅
Cevap sahibi1 yıl😀😀
Tanıştırmakla olsa keşke
Bol bol dua
Soran1 yılediyoruz abla ediyoruz demek ki şu an hayırlısı değil diyoruz Allah da psikolojimizi korusun, 😀😀
Cevap sahibi1 yıl😀
Amin amin
O hepimize lazım
Soran1 yıltabii her evde yeni bir evre değil mi sonuçta Allah hepimize yardım etsin, 🙈
1 yılİnsanı olan şeyler tabu olarak insanların önüne sürüldü. En insani şeyleri bile yaparken suçluluk hissi duymamalisin
11 Yorumla
Soran1 yılsınırı var onun da. diğer türlü de yine psk olarak biraz üzücü
- Aşk İlişkileri konusunda 383 cevap paylaştı.
1 yılZor tabiki bazı şeyleri ertelemek ama inanıyorsan sabretmen gerekiyo
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Çok zor durum. Kolaylıklar dilerim. Eline kuvvet
02 Yorumla
Soran1 yılson dilek ipi koparttı omg
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Zaten kolayına cennet vermiyor Allah değilmi
12 Yorumla
Soran1 yılIE şimdiden doğru kişiyi bulsak da cennetlik olabilirdik ahahah şaka bi yana tabi sabır istiyor
Gizli Üye(25-29)1 yılBaşka sebeplerden düzgün olan biri varsa evlenebilirsin canım
01 Yorumla
Soran1 yılcannım sennnce bunu söyleyen biri tam olarak ne demiş oluyor :)
Helalini bulup evleneceksin en mantıklı olanı bu
02 Yorumla
Soran1 yılneden düşünemedim daha önce :/
Olmaz mi ayni dertler
11 Yorumla
Soran1 yılAllah yardımcımız olsunn
Bence evlenin
03 Yorumla
Soran1 yılAA bilin bakalım ne eksik
Soran1 yılvalla kimseden yat kat istemedik güzel ahlak sorumluluk ve kafa uyumu bekledik. hepsi olsa sorumluluk olmayınca olmuyor siz de bunu hala kadınlar paran yoksa blabla diye sayıklayın.. erkek kavvam olacak düşünebilen ve çözüm üretebilen bi varlık olacak. nerde kaldı şimdikiler bunu sen halletsen filan diyor kendi işlerine
Gizli Üye(18-24)1 yılİstegin fazla mi bu aralar ve hicbir sey yapamıyor musun
04 Yorumla
Soran1 yıldönem dönem öyle oluyor
Cevap sahibi1 yılO dönemde misin peki
Soran1 yılöyle hissediyorum ki bu soruyu sordum destek almak amaçlı kimliksiz şekilde
Cevap sahibi1 yılVaktin var mi dme gelebilir misin peki
Aşk İlişkileri konusunda 14,3b cevap paylaştı. Yaşla alakası nedir çözemedim
09 Yorumla
Soran1 yılnasıl nedir ya ergenlikten beri kendimizi koruyoruz bunun biyolojik yaşı var hormonu var nefsi var duyguları var sosyal çevresi var ne kadar önemli etkiliyor insanı
Soran1 yıltutuyoruz zaten ama bu duygu psikoloji nasıl yönetilebilir bazı zamanlar bu düşünce çok basıyor
Soran1 yılöyle tabi
Soran1 yılahaha yok
Soran1 yılöyle..
- Aşk İlişkileri konusunda 873 cevap paylaştı.
1 yılZinadan uzak durmaya devam
01 Yorumla
Soran1 yılevet inşallah ama bu psikolojiden nasıl çıkıcaz moralim bozuluyor bazen cidden ya
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de aynı 🙈
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYaş kaç
- Aşk İlişkileri konusunda 11,1b cevap paylaştı.
1 yılBastirilmis duygular zor dimi ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBurası onlarla dolu
01 Yorumla
Soran1 yılne gibi
Gizli Üye(30-35)1 yılSanki seks için bahane arıyormuşsun gibi
02 Yorumla
Soran1 yılya ne iğrenç bi zihinsin çık git ya
Cevap sahibi1 yılSus kız zilli
Gizli Üye(25-29)1 yılZaten başka ne için evlenilir ki?
03 Yorumla
Soran1 yılyuh
Cevap sahibi1 yılBuyur anlat. Seks ve çocuk sahibi olmak dışında evlenme sebeplerini anlat?
Soran1 yılaidiyet sevgi ve tercih temelli bir birliktelik yuva
Allah yardımcın olsun.
10 YorumlaSen harikasın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılCok zor imtihan,
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende muhafazakarim ama bu sxtng benide cekiyor
00 YorumlaBir erkek olarak daha zor
01 Yorumla
Soran1 yılevet erkek görselden daha çok etkilenir ortalık çıplak dolu jartiyerle gezecekler yakında, yapan da vardır zaten
1 yılÇay taze gel
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇareyi ne görüyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılgöremiyorum
Cevap sahibi1 yılkriterlerini gözden geçirip talip olan birine evet diyeceksin
yapacak pek bir şey yok gibi
hangi ilden
Gizli Üye(25-29)1 yılBeğendim ulaş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaz bana dertleselim
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bu yaşta dindar ve bekar olmak çok zor geliyor artık... :( sizde de böyle mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler