Evlilik arifesi? lutfen ne yapmalıyım?

Benim yaklaşık 6-7 aydır kız arkadaşım var böyle yavaş yavaş evlilik muhabbetleri yapmaya başlıyoruz
Işte altındır düğündür Ev esyası tarzı şeyler
Kız arkadaşimda kürt , bi arkadaş vesilesiyle taniştik çokta iyi anlaştık ve anlaşıyoruzda
Dogudan kendisi,
Altın çok istiyormuşlar laf arasinda soyledi altınlari bi hesapladim nerden baksan 1 trilyon 250 bin tl ediyor🙄 tabi ben şok :)
[Damadın evi varsa cok altın istemiyorlarmis
Bende dedim o kadar çok yapamam ama yapabildigimi yaparım, babası vefat etmis annem çok altın ister diyor bana
Bende annenle konuşur halimizden anlar zate evlenince 1 sene icinde ev aliriz felan dedim.
Annem inattır kabul etmez dedi bana
Ya altın çok ya ev ister kesin dedi
Sonrq birde başlık parasi dedi :) ben 2. Şok :)
100 bin tl başlık parasi ister dedi ama kendine almiyor babam olmadigimdan bana ceyiz almak icin ister dedi bende buna olumlu baktim sonucta ikimize kalcak ceyizde
2 kardesi calisiyir eve para getiriyor başka gelirleri olmadigindan ceyiz parasi adi altinda başlik parasi ister dedi
Abileri de var aama onlarda istemeyez herhalde şimdi para
Orayi tam kavrıyamadım
100 bin tl ceyiz parasinida ne yapacaksa anlıyamadım , evle ilgili herseyleri ben alirim dedim beyaz esya olsun koltuk, yatak, masa, takimlari olsun hepsini aliriim dedim. Laf arasinda da 100 bin tl yetmez 200 bin tl başlik parasından bahsetmeye basladi. bende annen sana ceyiz biriktirmemiş birde 100 bin tlyi begenmiyor 200 bin tl istoyir annen sana kendi koca bulsun dedim biraz kalbini kirdim sert konuşunca

Evlilik arifesi? lutfen ne yapmalıyım?