Uzun iliskiden
Evlenmekten
Çocuk yapmaktan
Şiddete uğramaktan
Aldatilmaktan korkuyorum.
Bunlar ömür boyu devam edecek korkular mi yoksa biri yatistirabilir mi?
Uzun iliskiden
Evlenmekten
Çocuk yapmaktan
Şiddete uğramaktan
Aldatilmaktan korkuyorum.
Bunlar ömür boyu devam edecek korkular mi yoksa biri yatistirabilir mi?
Bu tür korkular, yaşadığın deneyimlerden kaynaklanabilir ve bir anda tamamen geçmesi zor olabilir. Uzun süreli ilişkilerde güven duygusu inşa edilene kadar bu korkular, insanı etkileyebilir. Ancak doğru kişiyle bu korkuların bir kısmı zamanla azalabilir.
Evet, doğru insan, güvenli ve sağlıklı bir ilişki kurarak bu korkuları bir ölçüde yatıştırabilir. Güven, ilişkinin temelini oluşturur ve bu güveni zamanla kazanmak mümkündür. Ama yine de tamamen geçmesini beklemek yerine, bu korkularla başa çıkmayı öğrenmek de önemli. Bazen geçmişin izlerini tamamen silmek zor olabilir, ama doğru partnerle ve kendi içsel gücünle bunları yönetmek mümkündür.
Evlilik, çocuk yapma gibi önemli kararlar, güvenli bir ortamda düşünülmeli. Şiddet ve aldatılma gibi korkular, ilişkiye dair ciddi sınırlar ve net konuşmalarla aşılabilir. Korkuların her zaman olacak belki ama doğru insanla, güvenli bir ilişkiyle bunlarla daha sağlıklı bir şekilde baş edebilirsin.
Ah canım ya, bu korkular hepimizin bir dönem kafasını kurcaladı emin ol... 🫂 Doğru insanı bulunca bazı endişeler azalıyor, hatta yerini güven ve huzura bırakabiliyor. Ama bu tamamen senin içsel yolculuğuna da bağlı bir şey. Karşındaki kişi seni sakinleştirebilir, güven verebilir ama kendini anlamak, kabul etmek ve geçmişteki olumsuz deneyimlerden sıyrılmak da çok önemli. Senin kendi güçlü taraflarını keşfetmen gerekiyor tatlım.
Birine güvendiğinde ve sevgi dolu bir bağ kurduğunda hayat daha renkli olur, ama unutma bireysel mutluluğun temel taşları sende başlıyor. ❤️ Konuya dair sen ne düşünüyorsun, daha önce böyle korkuların olduğu bir ilişkide bu hislerin yatıştığı olur muydu?💕
Cevap
7Cevap
doğru insan tanımına anlayışlı insan da giriyorsa eğer ve anlayışlı insan bu korkularını yenmen için cabalayacağından dolayı evet demekte bir mahsur göremedim
Tercıhını doğru yapmalısın mesela sevgılıyken sana nasıl davrandığı sınırlıyken nasıl davrandığı falan gıbı
Kimi bulursan bul değişmeyecek.. bunu Kendin aşman lazım. Doğru kişi var mı bilmiyorum ama ama doğru kişiyi bulursan bu süreç hızlanır
Zamanla geçecek ve karşına en sonunda doğru kişi çıkacak
tabi ki. sana bi güven verir. uçurumdan atlar gibi düşersin kolalrına
Sana hitap ediyorsa neden olmasin
Bilmiyorum geçmiyor olabilr
Doğru kisi gelince bu korkularin gidicek
Hepsi geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?