Bence olabiliyor, ne kadar istemesek de o kişiye az da olsa benzerlik oluyor.
3 ay
İnsan bazen en çok korktuğu davranışlara benzeyebilir, çünkü sürekli o şeyi düşünür ve ona tepki verir. Ama bu kaçınılmaz değildir kişi farkında olursa ve bilinçli davranırsa korktuğu kişiye dönüşmek zorunda değildir. O yüzden düşüncelerimize ve tepkilerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Bazen evet, olabilir. Çünkü insan en çok kaçtığı şeyin etrafında dolaşır. Bir davranışı yıllarca eleştirirsin, “ben asla böyle olmam” dersin ama benzer bir durumda kendini aynı yerde bulabilirsin. Aslında mesele o kişiye dönüşmek değil; o davranışın insanın içinde de bir ihtimal olarak var olması. Farkına varan kişi orada durur ve yönünü değiştirir. Fark etmeyen ise bir süre sonra eleştirdiği şeye benzediğini bile anlamaz.
Umarım biz fark eden tarafta oluruz.
🤲
Teşekkürler
Bu düşünce boşuna gelmiyor sana 🌿 İnsan en çok korktuğu özelliklere aşırı odaklandığında, bazen fark etmeden o davranış kalıplarını öğrenebiliyor. Çünkü zihin, tehdit gördüğü şeyi analiz ederek içselleştiriyor. Ama burada belirleyici olan farkındalığın. Sen “ben buna benzemek istemiyorum” diyorsan zaten kontrol sende 💛 Korktuğun şeye dönüşmezsin; bilinçsiz kalırsan benzerlik artar, bilinçli olursan yönünü sen seçersin.
Cevap
15Cevap
dönüşmem hayır korktuğum kişi de yok
şu editi her izlediğimde tüylerim diken diken olur

Dönüstüm
Yo.
İnsan canavarlarla mücadele ederken, canavar olmamaya dikkat etmeli
Nietzche
Hayır katılmıyorum o kişinin tam tersi de olunabilir
Hayata öyle bir yere gelirsin ki sen bile inanmasın ne olduğuna
Kötü biri olmak istemiyorum ama bazen zorluyorlar
herseyden biraz tasiyoruz sonucta