En azından temkinli bir yol alır. Korku düzeltilmesi veyahut üstüne gidilmesi gereken bir şey değil. Herkes cesur olmak zorunda değil ve herkes yükseğe çıkmak zorundada değil. Birer koruma mekanizması, fren gibi düşünebiliriz aslında.
Araba ile seyahat ettiğimizi düşünelim (hayat gibi). Karşımıza virajlar çıkıyor. Bu durumda insan gaza mı yüklenir yoksa frene mi basar? Gaza yükleyen virajı alamaz yoldan çıkar (kaza). Frene basan, o virajı temkinli alır yolunda devam eder.
Hayatta bunun gibi bir yol. Korkularımız bizi korur. En azından önlem almış olursun.
Üzerine gidip gitmemek tamamen insanın kendisine kalmış. Kimisi bu durumdan haz alır, kimisi ise endişe. Önemli olan o korkuyu bizim yönetmemiz, korkunun bizi yönetmesi değil. Direksiyonun başında sen olmalısın, korku ise yol arkadaşın 🚗😀
Korka korka yol almadık mı zaten bu hayatta, bazı korkularımız bizi daha da güçlü yapıp küllerimizden dogdururken bazıları ise korktuğumuza haklı çıkardı bizi mesela birine güvenmekten korktuğumuz halde güveniriz ama sonu hüsran ve o kişi güvendiğimiz gibi çıkmazsa korkularımız kazanır ve birdaha da birine güvenmekten vazgeçeriz, sonra da kimseye güvenmemeyi seçeriz, ama isteklerimize sahip olmak için korktuğumuz şeylerin üstüne gideriz ve başarılı olunca da korka korka bile olsa o şey olacak diye durmayiz ve sonunda korkuyla bile yol almaya alışırız.
yol alabilir çünkü korku bazen en güçlü motivasyon olur Ama sürekli korkuyla hareket etmek yorucu ve yıpratıcıdır Cesaretle dengelendiğinde ise korku insanı daha temkinli daha bilinçli hale getirir
Korkular, yol almayı engellemez, bazen yön gösterir. Önemli olan onlara teslim olmamak, onları birer rehber gibi kullanabilmektir. Korku, stratejiyle birleşince güç verir.
Korkular insanın yolculuğunu durdurabilir gibi görünse de, aslında tam tersi; onları yenmek insana inanılmaz bir güç verebilir. 👊 Mesela bahsettiğin dublaj sanatçısı gibi. Korkular da deneyimlerin bir parçası, onları tanıyıp avantaja çevirmek mümkün. 💪 Yeter ki insan kendi potansiyeline inansın. Bu yüzden, korkularını yolculuğunda bir rehber gibi gör. 🌟
@_SeRDeM_ hasta falan mısın? Girip çıkmam gördüğüm anlamına mı geliyor? Bir ton bildirim geliyor hepsine aynı anda mı bakicam? Ayrıca sen kimsin de neyin hesabını soruyosun? Şu an gördüm şu an cevap veriyorum. Boş yapma uzatma hadi sizin takintilarinizla uğraşamam ben
Ne yazdığını şu an gördüm şu an söyledim. Birilerinin siteye giriş çıkışlarını kontrol edecek ve buna yönelik hesap sormaya yeltenecek kadar takıntılıysan gir tedavi ol