Bu arada hepinizden nefret ediyorum hazır herkesi soruda yakalamışken söylemek istedim teşekkürler 😂😂😂😂😂
Devir görücü usulü evlilik devri mi?
Bu arada hepinizden nefret ediyorum hazır herkesi soruda yakalamışken söylemek istedim teşekkürler 😂😂😂😂😂
Aşk meşk hep hüsran zengin bir aile çocuğu bulup üstüne ev dükkan arsa araba yaptırıp evlenme devri a dostlar 😄
Ramazan ramazan linçlemeyin taş adan eliniz sivri diliniz kopsun işşallah ahshshhd
Eeee işim gücüm yok zaten her şeyi kadının üstüne yapıcam avucunu yalar herkes söyleyeyim baştan benim kendi babam çabalayacak eşşek gibi annem tutacak parayı altına arsaya yatıracak elalem yiyecek yok öyle o zaman bende kayınbabanın finansal sermayesinden yararlanayım utanmadan öyle bir şey yok herkesin kendi parası ama şeye karışmam ben sonuna kadar saygı duyarım ben kendi sermayemi koyarım kızda kendi sermayesini koyar ortaya ne çıkarsa bir şey satın alarak onu hep yürütürsünüz büyütürüz ona karşı değilim
İnsan, yine aynı insan nihayetinde yani her iki türlü de iyi kişilere de kötü kişilere de denk gelinebilir. Görücü usulünün belki tek artısı o kişiyle ilgili çevrenin olumlu veyahut olumsuz fikirleri daha kolay öğrenilebiliyor ama günümüzde o da çok mümkün değil özellikle büyük şehirlerde artık kimse kimseyi tanımıyor, bilmiyor doğal olarak bu tür bir ilk izlenim elde etmek de çok mümkün değil tabi bir de çevrenin iyi dediği ama içinde bambaşka kişiliği olup bunu saklayan kişilerde var, kendisini evlenene kadar gizleyip sonrasında gerçek yüzü ortaya çıkabiliyor.
Eskiden köy gibi yerlerden evlendiricem diyenler vardı eminim Müge Anlı programı ve sosyal medyanın yaygınlaşması sonra o masum köylü algısı da kırıldığı için buna sıcak bakmayan kişi sayısı da bir hayli artmıştır. Bir de görücü usulünde evlenmeye sıcak bakan herkes geçmişi temiz, evlenmeye sıcak bakıyor demek değildir yani belki de her şeyleri yaptı sonra evlenemeyince şansını bu şekilde deniyordur bunu bilemezsin.
Özetle her iki durumda da iyi veya kötü insanlara denk gelinebilir bunun görücü usulü veya bireysel olarak tanışma ve sevgili olma süreciyle çok alakası yok. Sevgilik süreci daha çok toplumda evlilik öncesi yaşanmamalı denilen şeylerin yaşanmasına neden olduğu için evlilik oranı azaldı.
Herkes bildiğini okuma derdinde.
Asıl niyetin ne olduğunu dost doğru söyleyebilene denk gelmek hayal olmuş.
Doğruya doğru dememek alışkanlık olmuş artık insanlarda.
Görücü usulü yeni bulunan bir şey değil ki.
Devir hep öyleydi zaten.
İnsanoğlu kendine aksiyon yaratmayı sevdiği için yaşadıklarını başkalarının sebep olduğuna kendi haricinde herkesi inandırmaya çalışılıyor.
Rahat yaşamı , huzurlu ve mutlu ilişki zannediyor çoğu insan.
Zaman yıllar aylar değişiyor fakat insanların maalesef kafa yapısı değişmiyor.
ya da işlerine gelmiyor.
Biz neden böyleyiz.
Niye değişen hiç bir şey yok.
Güzeli iyiyi bozmak için neden üst düzey çaba harcıyoruz.
Güzel varsa neden ayağını kaydırmak , kötülemek için fetva verir gibi elimizden geleni ardımıza koymuyoruz.
Parmağının ucunu oynatmayanlar sanki her şeyi ben yaptım havasında bir hayat isteği var.
Ne zaman bu kadar bencil , kibirli , tepeden bakma hevesi bu kadar zirve yaptı.
Kolay olan şeyleri bile zor yapma konusunda guinness rekorlar kitabına girmek için bile Extra çaba harcayanlar var.
Ya bize öğretilenler tamamen yanlış ya da şu an başka bir evrende yaşadığımızı düşünüyorum.
Ben gorucu gorusuyorum. Hatta boylesini daha uygun buluyorum. Iki tarafinda niyeti belli. Diger turlu adam evlenecek mi, bu dusuncesi var mi, varsa ne zaman olur 2 sene gecer 5 sene gecer. O surecte heyecanlar zaten tüketilmiştir evlilige bir sey kalmamistir. Bosa vakit kaybi da oluyor. Ha birebir tanisip, sevgili olup 5-6 ay icinde evlilige gidenlerde var. Olunca oluyor demek ki ama diger turlusu daha fazla galiba.
Gorucu daha da uzun suruyor işin ilginci. Dinin tavsiye ettigi de bu sekilde. Tabi yine de bu devirde iyice tanimakta da fayda var.
Erkekler ve anneleri temiz aile kizi hatirina bu işe girisebiliyor. Oglan pisligin teki olabiliyor ya da cikabiliyor. O yuzden bu konuda da bu devirde cok dikkatli olmak gerek. Ya da bu kizin sesi solugu cikmaz, bize hizmet eder, senin parani da pek yemez, biz zaten yedirmeyiz, takilari falanda aliriz tarzinda boyle masum kizlari da gozlerine kestirip, yönetebilecekleri tiplere de bakabiliyorlar. Gorucunun kendi icinde de sıkıntıları ve cikmazlari var.
Allah bizde tanissak, tanistirilsakta hayirli birilerine denk getirsin
Amin inşallah Rabbim gönlüne göre versin inşallah kardeşim💐
Tesekkur ederim amin. Rabbim hepimizin gonlune gore versin🌸
🥰💐
Ah Flora'cım, gülümsettin beni! 😂 Ama ne kadar esprili yazmışsan da söylediklerin de biraz gerçek payı var gibi. Günümüzde işler biraz değişti, hayat koşulları zorlaştıkça insanlar farklı önceliklerle yaklaşıyor evliliğe. Ama unutma, bir yuva sadece maddiyatla değil sağlam bir sevgi, güven ve saygıyla kuruluyor. 🌟
Ramazan ayı bize gönül zenginliğiyle birbirimize sarılmayı hatırlatır. Dualarım, gönlüne göre bir hayat arkadaşı bulman yönünde. İyi niyetle yaklaşıp, doğru kişi geldiğinde maddiyat arka planda kalır, buna inan. Güzel iftar sofralarının etrafında sevdiklerinle keyifli sohbetler eşliğinde mutlu günler dilerim! 🌙✨
Cevap
76Cevap
Merhaba,
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Aksi boştur!
Evlenirken, usullerin zerre önemi yoktur..
Usul ile hiçbir şey olmaz!
Görücü olur, sevgili olur, aracı olur! 😅
Önemli olan karşılaşan kişiler!
Her usulde iyi kötü çıkabilir!
Görücü usulü diye kimse iyi sanmasın!
Sevgili diye de kötü!
Fakat ben görücü usulü düşünüyorum. Çünkü kadın arkadaşım hiç yok. Kadınlar ile arkadaşlığım yok. 😅
Ayrıca hayatıma giren 3 kadında, sıkıntılı oldu! 😅
3. de ailesi sıkıntı çıkardı, çıkarmıştı! 😅
Amin inşaAllah 🌸 tüm iyilerin, iyi kalplilerin, gönlüce olsun 😅
Tam hayalim ya görmediğim tanımadığım biriyle evlenmek 😂😂
Ne biçim fantezilerin var senin adam ahsjshs
Yoksa senin hayalin değil mi kınıyorum seni 😂😂
Benim hayalim ölüme 5 kala milyarder bir dede bulup nikahı basmak 😂😂
Yine dört ayak üstüne düşeceksin fenasın fena 😂
🙄 Kskdan deniz manzaralı ev almanın başka yolu kalmadı kader utansın shsjsh
Göztepeliyim ben ama 😂😂
😄 Boşuna düşman demiyorum sana ahsjsjd
Gönlüne göre bulursun merak etme bu tiple @MrConfsed
Şaka yapıyırum yahu işim olmaz görücü işlerle😂
O zaman elini sallasan ellisi erkeğisin vardır hayatında biri
Zaten arıyor da bulamıyor değilim yahu 😂
Hər gün birinin üstündə 🤣🤣🤣
@Ammnakymsnnn
Şıttt knk
Görücü usulü mu kaldı kızım bu devirde xd
Aşk evliliğinin devri geçti 😄
Aşk meşk uyduruk şeyler.
Böyle çirkin bir şeye niye maruz kaldım ben şimdi 😂
Puahha yaşasın kötülük 🤣
Öyle görünüyor sonumuz sjsjs
aşk evliliği yaparım sadece
devirin ne devri oldugunu söylemişsin zaten.
acıkcası zengin cocukları artık uyanık. ailelerine baglı. o kadar emek. zenginlik olmus. millet yedirmek istemiyor. o yüzden sözleşmeyle evleniyorlar. onu diyebilirim. ha yine kopartırsın bişeyler bosanırken ama oyle fahiş değil. evlilik hayatında da yedirir içirir. ama sende bazı seylere göz yummalısın diyebilir. az cok malı olan böyle yapıyor artık. izin vermiyorlar cocuklarına. ben bi kac tane öyle üst üste denk geldim. neyse basarılar. bi tane tavlarsan senin ıcın iyi olur tabi. istediğin o ise.
Amin inşallah 😄
Artı yanları olabilir görücü usulü evliliklerin daha uzun sürmesinin nedeni bence birbirini tanımak ve birbirinden bıkmak için gereken sürenin evlilik süresine eklenmesi, ayrıca görücü usulüyle evlenen kişilerin beklentilerinin nispeten daha düşük olmasıdır.
Kesinlikle 😄
Gencler baltayi taşa vurdu. Alayi amatör secimler de basarisiz. Sokakta buldugu lameri alip evlenecegi biri zannediyor. 1 sene sonra herkes evine. Gorucu usulu daha mantikli. En azindan once arastilir bakilir uygunmu serseri mi kirada mi kaliriz sokakta mi kaliriz basarili insanmidir? O yuzden bence gorucu usulu
Kesinlikle çok güzel izah etmişsin.
Insan uzuluyor yazik gunah guzelim gencecik kizlar okuyor basarili oluyor kafede instagramda orada burada hic tanimadigi bir serseriye inanip guvenip babasini bile karsisina alip evleniyor riza yok bisey yok. Aileler iyisini bilir saglikli bir iliskiyi aileler daha iyi bilir hisseder. Keza erkek icinde gecerli kiz orada burada yatip kalkmis cocuk efendi buyumus aile terbiyesi almis ona yakisan kendisi gibi ancak kimse gorucu usulune yanasmadigindan buldugunu iyi zannedip evleniyo sonuc? Hüsran
Vallahi yine çok haklısın yaa.
Görücü usulü diye bir şey kalmadı ki şimdi aileler aracı oluyor görüşüyorsun anlaşırsan evleniyorsun. Görücü usulü aslı şöyle: Oğlan tarafı gelir kızı görür beğenir kızı oğlana bir şey sormaz kızın ailesinden ister kızın aileside kıza sormaz kız ile erkek bir birlerini görmez düğün konuşmazlar falan filan, görücü usulü budur tam olarak. Şimdikiler tanışmaya vesile oluyorlar. Seni ha arkadaşın tanıştırmış ha ailen aracılığı ile. Anlattığım gibi bir görücü usulü değilse gayet olabilir neden olmasın. Sonuçta kararı yine sen veriyorsun. Hatta daha iyi ailenin rızası olan biri ile ciddi anlamda flörte başlıyorsun.
Görücü usulü tanışmaya karşı değilim ama tanıma evresinde seversek olur. Sevmezsek olmaz 😅
Her türlü sevilir bence 😄
Çok kötü bir dönem. Sevgi saygıyı kenara bıraktım ortalık sadakatsızlık sonucu yuvası yıkılan evli haberleri cınayetleri ıle dolu. Ekonomik bir buhrandan gecıyor ülke herkes kabuğuna çekilmiş sessızlik türküsü dilinde dalıp gitmişler uzaklara. Yaşayan ölü gibi olmuş insanlarımız tepki yok mimik yok.. Hadı biz zamanında mal mülk edındık ev araba su bu. Asgarı ücretle çalışanlar ne yapsın? Kira derdi cıft maaş mecbur evlılık hayatları boyunca sureklı kredi ödeme ! Çok zor gerçekten
Bence öyle olması gerek şimdikiler nerde iş siz var alokik var nerde uyuşturu kulan var ona koşarak gidiyorlar temiz dürüst insanlara varmıyirlar dürüs insanlar hor görüyorlar on dan sonra erkekler karıları kesiyor öldürüyorlar onlar hora geçiyor dürüs erkekler bu sayede evlenemiyor özeti bu hayatın
Kesinlikle öyle insanlar kendileri tanışıyor buldukları ya da bulabilecekleri kişilerin günümüzde psikolojik sorunları çok fazla olduğu için en azından birilerinin tanıdığı biriyle tanışmak Bir tık insanı rahatlatıyor.
Evet görücü usulünde bir soruşturma geçiriliyor aile yapısı felan göz önünde bulunduruluyor.
İlk gelen görücüye verilmiyor kız sonuçta.
Kimseyi zorla vermiyorlar görücü suluyor aha ilk gelen oldu hemen ona vereyim mantigi degil
Görücü usulü inanmadan ibadet etmek gibi ya , bir de aile baskısı... bir an önce karar. Verin vs... hiç bir zaman uyandığında sevdiğn insanla uyanmayacaksin , yüzün ışıl ışıl olmayacak , aşkla bakamayacaksin
En azından parası olur yüzünü ışıldatacak bakım maskelerini rahat alırsın ajajsh
Başta Canım Annem Zeliha Sultan Olmak Üzere Tüm Şehit ve Gazi Annelerinin ve Anne Adaylarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. İyiki varsınız.❤️🇹🇷
❤️
Aklı olan görücü usulünden uzak dursun. Bana gelen goruculere bakıyorum. Aileler oğlundan habersiz görücü geliyor. Bir de bakıyorum ki ogullarinin başka bir sevgilisi var. Veya serserinin biri çıkıyor. En iyisi kendin tanışmak.
Linçlemek değil de, mühim olan ilk başta karakter. İnşallah hem zengin hem karakterli çıkar karşınıza 😊
Kız evliyim ben deli misin ahshd
Sizin için söyledim ben onu😄
Düşünmekte suç oldu illallah size kınıyorum linçliyorum seni😂😂😂😂
Bu devirde kimse kimseye görücü usulüde gitmez. gitse bile ayağa gitti diye yine değişen bişey olmaz bence. kalpler katilasti , kalplerde basiret kalmadı. Beraber kazanalim edelim cabalayalim edinelim diye bir şey yok. kim kimden ne koparirsa peşinde. kimi çökme peşinde , kimi yolma peşinde , kimi hazır peşinde , kimi plan yapıp aman 3 sene sonra yollarım peşinde. kusura bakilmasin ama şu an bu tarz birşeyi alternatif görenler dahil herkes bunu zamanla inşaa etti. kendimden biliyorum.
Teşekkür ederim.
Devir evlenmeme devri, görücü usulü olunca çok mu iyi çıkacak kısmetler, diyelim görücü usulü oldu bu sefer de yüzünü vücudunu tipini beğenmeyecen, eğer karaktersiz biriysen ilk beğendiğin kişiyle kocanı aldatacan, görücü usulü eskiden iyiydi en azından eski nesil bizden daha güzel ve yakışıklıydı ve birbirlerini görür görmez beğeniyorlardı şimdi beğeni ölçütü de değişti
Bence bu devirde kimseye guven olmaz. Gorucu usulu tanissan bu sefer de ailelerin oyuncagi haline geliyosun bu toplum beni sinir ediyo ciddi anlamda.
Gerçekten çok haklısın
Asla değil. Bu devir ne görücü ne de aşk avliliklerinin olabilevegi devir degi hatta olanalrda bitti. En başta erkeklerin aldatması. . Kendisine saygısı olan kadının evlilik dusunenmesi gerekliliğini öğrendim ben. Bu kurumda kolelik var. Artık anlayana
Evlilik düşünmemesi gerektiğini yazacaktım
Evlilik evlilik olmaktan çıkmış bence artık insanlar bunu bir kariyer gibi Bi gelir kapısı olarak görüyor sanki
Yeni bir şey mi bu mk. 😄
Tarihe baktığımızda nice anlaşmalı evlilikler yapılmış.
Çok normal olağan şeyler.
Maalesef sevgiye aşka eskisi gibi değer verilmiyor bari parası olsun kafasında çoğu kız
Ben de ben de ahshshd
Görücü usulü demek sevmeden ya da para vs. için evlenmek demek değildir. Görücü usulunde mantık da olur sevgi de olur. En azından olması gereken evlilik bu. Aşk evliliği yapanlar çok yüksek boşanma oranına sahip. Sebebi de mantığın hiç olmaması. Görücü usulü olsun veya olmasın en güzeli geçici aşk değil severek evlenmek. Sevgide mantık da olur duygu da olur çünkü. Daha sağlamdır.
Bizim çevrede aracı ( akraba, eş dost falan) birileri olur çiftleri tanıştırır. Birkaç kez görüşürler ve bu arada ailelerde tanışır ancak her şey yine gençlerin kararına göre şekillenir. Olursa iş ciddiye gider, olmazsa zaten nasip deyip geçilir. Tam olarak görücü usulü mü bilmiyorum ama böyle tanışıyorlar.
Evlilik diye bir şey kalmıyor ne görücüsü 😂
Ne olucak ozaman herkes evde kalır
Evett shsh gelsinler katalogdan erkek seçer gibi seçeyim 😂
Allahım nasip et güzel kardeşimize ya rabbim inşallah 😄
Kızz şaka şaka sjjsjz geri al çabuk 😂, barii petrol zengini falan deseydin de uniyi bıraksam sjsjjz
Hem şaka geri al diyo hem petrol zengini diyo ikizler burcu problems sjajsjf
Ürktüm ben hshs kaçıyorum ajhszj
Aha burç doğru çıktı ahshsh.
Sen varya sen 😂
Şeytan görse besmele çeker haaa ahahshs
Huriyim diyorum huriii sjjsj inanmıyorsunuz püü yazık neyimizi gördünüz puhahhaha
Gördüğüm yetti bacım ahajshs
Bende mii gördünn sitede? Yoksa genel burç shbzhs
😂😂😂 Sen başkasın ahajsh.
Aılelerın denk olusundan mutevellıt daha saglıklı ılıskıler cıkıyor sanırım benım etrafımda oyle
Olabilir.
Ablam hem öğüt verip hemde yeriyorsun bizi ayıp ediyorsun dhhdsggsjs
Yerme yok ablasının gülü sen sözümü dinle😂😂😂
Beddua etmesene ya yerin dibine sokmaktan korkuyorum seni
Pışık etmeyimde pestilimi çıkarın dimi ajajdj
Saygisizlik yapmam kendi adima
Haddini bildiririm ayri konu 😂
😂 Ben başıma gelecekleri biliyorum, linçe hazırsın iyi ki koruma büyüsü yapmışım ahshdh
Neyse başka soruda yakalarim açığını sen bittin
Selametle hoşçakalın hanımefendi ✋☺️
Teşekkür ederim Allah razı olsun kardeşim
Her zaman beklerim 😂
Rica ederim ablacik bye
Görücü usulü diye bir şey kalmadı artık yine bir flört dönemi oluyor taraflar görüşüp konuşuyor buluşuyor anlaşırlarsa evleniyorlar. aileler sadece tanıştırıyor. ama geleneksel kafada değilsen ailenin bulacağı kişi asla sana uygun olmaz bir de işin o boyutu var.
Onu bilemezsin ki
canım... floracım ben flor yani ikizim😂, yani devri değil gibi artık ama yapanlar da az değil, bizede geliyorlar öyleleri görücü usulü tabi yok diyoruz ama onlar gibisi çok
Doğru kişiye denk düşersek neden aşk olmasin ki. Görücü usulü de olabilir ama günümüz şartlarına bakılırsa biraz zor yaa insanımızın tahammül seviyeleri düşük.
Hayır devir ne görücü usulü Devri ne evlilik Devri ciddi ilişki diye bir şey yok Artık devir kimin eli kimin ne tarafında belli olmayan bir devir açık ve net
Zengin birini bulup.. düşüncesi o kadar çirkin ki. Gördük hep buldugunuz zenginleri. Sonra aglayarak geri geliyorsunuz.
Ne desem bilemedim..
Para pul, mal derdinde değilim. Ama görücü usulü saygının bol olduğu bir evliliğim olsun isterim.
Sanırım benim için öyle olacak artık
32 yaşıma geldim okul atama iş derken ben ihmal ettim biliyorum 😏
Hayır tam tanımadığınız biriyle evlenmeyin. Görücü usulü evlenecekseniz de bi kaç ay konuşun öyle evlenin.
Görücü usulü evet eskidendi ama son zamanlarda da çok duyuyorum. Ki bence maalesef en sağlıklı olan da o. Özellikle evlenme amacı olanlar için
Ben görücü evlendim, mis gibi Türk filmi tadında devam ediyoruz 😄
Maşallah daim olsun inşallah 🥰
70lerin sefalet içinde geçen filmlerinden ama 😅😂
😂😂😂 Üzüldüm inanki djdjf
Çok belli djdjd
İllede aşk olmalı bence istediği kadar mantık olsun ortada bi sevgi yoksa ne anlamı kalır evliliğin
galiba öyle yani bambaşka bir durumdayız kimse kimseyi istemiyor ama herkes şikayetçi
Evet bence de
Hiç beraber çalışıp kazanıp yiyelim deme yok yeni nesil yatmaya alışcak sanırım kendimi geliştiriyim bende bir işe gireyim ya da bir meslegım olsun diye düşünmek yok zaten. Buarada görücu usulude olsa dogru insan olmadıktan sonra bol
devir kötü insanlar sahte görücü usulü evlilik şart gibi oldu biraz eskiden dalgasını geçtiğim şeyler moda oluyor :)
Yemedik nane bırakmayan kız, evde kalınca ben görücü usulü evlilik istiyorum ailem ne derse o diyor, ne güzel iş valla, garibim adam da araba alacam düğün parası biriktirecem diye çalışmaktan anası ağlıyor, sonra maddi durumu iyiyse elektrik alıyorlar, maddi kazanç yetersizse elektrikte kesilme yaşanıyor ne güzel dünya
Sen de otur görücü bekle çok kıskandıysan 😄
Burdan taliblerime sesleniyorum 👋👋
😄Kimse duymadı soru açalım djdjf
Yok ben direk tv ye katılıyım
Tamam olur 😄haber ver izleyelim shdjs
Sadece izlemeyi yaşlı ebemde yapar sizlerden beklentim daha fazla
Neden herkesi genelliyorsun? Herkes öyle değil
Severek evlenip de hayrını gören yüzde 8 olunca normal.
Bingo. Kendi kendine güvenmen imkansız karşındakine, referans zorunlu
Bence değil herkes Şu an kalbe bakmıyor tipe bakıyor ve paraya
sahipsizlerdeki gibi olsa ben okeyim bir devran aşkı eksikti 😂
Aynı şeyler oluyor yine görücü usulüde olsa anlaşamadıysan, anlaşamıyorsun
işte senin gibi servet avcılarına karşı biz erkekler kendimizden zengin olmayan kızla evlenmemeliyiz
para için sevmediği kesin olur hiç değilse
Ben bu zamanda sevgili flört vb yapmadim ailemi dinledim kendimi kullandirtmadim elime erkek eli degmedi bu millete cilve vb yapmadigim icin doger hemcinslerimin yaninda tecrübesiz cekingen (sadece bu konuda) odun kaldıgim icin sevgili adayi gelse de elden kaçırıyorum haliyle sevgili yapamıyorum o yuzden bana en iyi gidecek olan gorucu usuludurtek bana degil tuk temiz namuslulara gorucu usuludjr digerleri istedigini yapsın cunku biz sevgili bulamiyoz
Şu olabilir 😅😅
😂😂😂İşte aradığın cevap ahshd
Oturum izni😂😂
Görücü usulü denince herkes zorla evlilik sanıyor. Oysaki bu kişilerin birbirini tanıması için kısa bir nişan süresi ve sonucunda evlilik veya bekarlıktan ibaret. Bundan daha iyi bir yöntem olamaz.
Evet boş boş, vasifsizca sosyal medyada gezinelim sonra da zengin aile çocuğu bulalım böyle arsa, ev, dükkan, araba sahibi. O aileler de zaten kollarını açtı bizi bekliyor nerede bu sosyal medya da soru soran 28-35 yaş arası kızlar diye. Kafa yapısı önemli. O değişecek önce. Zihniyet değişmediği sürece evliliğin türü insanı mutlu etmez. Sonuç hep hüsran olur.
Saydıkların var mesela bende ama bi insanı mal varlığı yüzünden seçersen bu sefer karşı tarafın düşüncesi sende ne var olur davul bile dengi dengine misali
Mal için evlenilmez, sevmek gerek
Evet öyle
Evet
Karaktersizi nasıl bulursan bul karaktersizdir
Bu zamanda hala evlenmeyi düşünen varsa kendi sonuna hazır demektir 🫡
Zengin adam da dua ediyordu kadının biri gelsin servetime çöksün ben de ona çalışayım diye ahfkfjk
Hayır.. devir.. evlenmeme... ya da nikahsız birlikte yaşama devri.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?