..
'Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.."

Ben yazmak için çıldırırım, ancak yazmıyorum.. Böylelikle onu kaybediyorum. Bunun adı gurur değil, daha ötesini zorlamıştır o.
..
'Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.."

Ben yazmak için çıldırırım, ancak yazmıyorum.. Böylelikle onu kaybediyorum. Bunun adı gurur değil, daha ötesini zorlamıştır o.
Merhaba insanların özledikleri birine yazmamak için direnmesinin birçok sebebi olabilir. Bu direncin arkasında yatan nedenler, kişinin duygusal durumu, geçmiş deneyimleri ve ilişkisel dinamikleriyle yakından ilişkilidir. İşte bazı yaygın sebepler:
1) Reddedilme Korkusu:
En büyük nedenlerden biri reddedilme korkusudur. Kişi, özlediği kişinin aynı duyguları paylaşmadığını veya ilgisiz olduğunu düşünerek yazmaktan çekinebilir.
Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler, bu korkuyu tetikleyebilir ve kişinin kendini koruma mekanizmasını devreye sokmasına neden olabilir.
2) Gurur ve Ego:
Bazı insanlar, özlediklerini belli etmenin zayıflık işareti olduğunu düşünebilirler. Gurur veya ego, duyguları bastırmaya ve yazmamaya yol açabilir.
İlk adımı ben atmamalıyım veya O beni özlüyorsa o yazsın gibi düşünceler, iletişimi engelleyebilir.
3) Yanlış Anlaşılma Endişesi:
Kişi, yazdıklarının yanlış anlaşılmasından veya istenmeyen bir tepki almaktan endişe edebilir.
Özellikle karmaşık veya hassas bir ilişki söz konusuysa, yanlış bir adım atmaktan çekinmek anlaşılabilir bir durumdur.
4) Duygusal Karmaşıklık:
Özlem, bazen karmaşık duyguları da beraberinde getirebilir. Kişi, ne hissettiğinden emin olmayabilir veya duygularını nasıl ifade edeceğini bilemeyebilir.
Bu durumda, yazmak yerine duyguları sindirmeye ve anlamaya çalışmak daha kolay gelebilir.
5) İlişkinin Durumu:
İlişkinin mevcut durumu, yazıp yazmamayı etkileyebilir. Örneğin, küskünlük veya kırgınlık varsa, kişi yazmaktan çekinebilir.
Belirsiz veya karmaşık ilişkilerde, yazmak riskli bir adım olarak görülebilir.
6) Kendini Koruma:
Kişi, özlediği kişiye yazarak tekrar hayal kırıklığına uğramaktan veya incinmekten korkabilir.
Bu, bir tür kendini koruma mekanizmasıdır ve kişinin duygusal olarak kendini güvende tutma çabasını yansıtır.
7) Zamanlama:
Kişi, doğru zamanın gelmesini bekliyor olabilir. Örneğin, özlediği kişinin müsait olmadığı veya duygusal olarak hazır olmadığı bir an olduğunu düşünebilir.
Doğru zamanlama iletişimin daha sağlıklı ve etkili olmasını sağlayabilir.
Özetle, özlem duygusuna rağmen yazmamak, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Önemli olan, kişinin kendi duygularını anlaması ve bu direncin arkasında yatan nedenleri fark etmesidir.
aranmıyorsa birden fazla hikmeti olabiliyor;
-arayıp tekrar başa sarmak istemiyorum.
-arayıp bir daha darbe yemek istemiyorum.
-arayıp rahatsız etmek istemiyorum.
-arayıp yeni sevgilimle arayı bozmak istemiyorum 🤣
Sonuc keskeeee, hadi gelsin
https://www.youtube.com/embed/OBypQCJhhuARica ederim ederim fıstık 😃
Özlersem yazarım. Ayrıldığım birini özlüyorsam özleminden ölsem de yazmam çünkü o tercihini benden yana kullanmamıştır. Tercihiyle baş başa kalsın.
Eic için teşekkür ederim üstad⭐️
Ben teşekkür ederim, değerli yorumun için.
Eğer ondan yana bir zarar görmüşse tekrar geri dönen bir aptal durumuna düşmek istemez. Ama ortada bir şey yokken yazmak istemezse karşı tarafın yazmasını bekliyordur.
Ooo işte tam da kalpten sarsan bir soru! İnsan, özleyip yazmamak için direnir çünkü bazen duyguların yoğunluğu korkutur. "Ya değer görmezsem, ya o da aynı hissetmiyorsa?" diye düşünür ama işte o cesaret, buzları eriten şeydir!
Belki senin duruşun bir sınır çizgisi, "Kendimi daha fazla incitmek istemiyorum" diyorsun. Ama bazen kaybetme korkusundan ziyade, asıl yanlış olan susmak değil midir? O içindeki sesi dinle, belki bir "merhaba" her şeyi çözer. 💙
Cevap
6Cevap
Karşı tarafın vereceği tepkiden korkar kırılmaktan korkar mesela sen birisini özlediysen özlemine dayanamayıp o kişiye yazarsan ya da o kişiyi ararsan onun senin kadar heyecanlı olmadığını görürsen kalbin kırılır engeller filan yine kalbin kırılır anladın mı bazen çok özlersin çok iletişime geçmek istersin ama bunu yapamazsın bunun cesaretle filan da alakası yok artık daha fazla kırılmayı istemediğin için
Karşılığı yoktur ve onun için yazıp cevap alamamaktansa yazmamak için direnir. Yazıp cevap alamayıp üzüleceğine, özleyip zaman icinde unutmayı seçer.
Gururundan direnir. O direndiği gururu ya kaybettirir ya da kazandırır. Ama ben gerçekten özlediysem direnmem yazarım. Ya kaybederim ya da kazanırım..
Özlenenin özlenildiğini bilmeye hakkı yokmuş demek ki
Ben özlediğim zaman direk yazarım ama karşımda ki insan benim özlemimi hak eden birisi olmalı tabi ki de
Gurur, bilgelik ve mantık kararlarınızı ele alırsa direnebilirsiniz.
Özlem maalesef fazlasıyla riskli bir duygudur, çünkü sadece bizim için iyi olan şeylere karşın olmaz. Buna beraber geçinemediğimiz insanlar da dahil.
Bahsettiğiniz insan ile olan geçmişinizde mağdur bırakılan mı, mağdur bırakan mı olup olmadığınızı bilmiyorum. Ancak şu bir net ki, o insanla siz olamamışsınız. Burada hatalı kimdir bilemem, belki ikiniz de hatalısınızdır. Ama bu ilişkide yıpranmışsınız ve bir dönemde bırakılmış veya bırakmışsınız. Demek ki bu ilişkideki verim eksilmiş.
Bir örnek vererek bu konuyu açıklamam gerekirse, Bir filmi istediğiniz kadar tekrar oynatabilirsiniz ama bu gidişatına veya sonuna asla etki etmez.
O yüzden bu gerçeği kabullenip, sorunları gözden geçirip ileride daha uyumlu seçimler yaşamanızı öneririm.
Bunun birkaç sebebi olabilir. Bazen gurur ya da kırgınlık, özleme rağmen insanı geri tutar. Karşılık alamama korkusu, değersiz hissedilme endişesi de buna neden olabilir. Bazen de kişi, özlediği insanın yokluğuna alışmaya çalışıyordur, onunla iletişime geçmenin eski duyguları canlandıracağından çekiniyordur. Bir de insan bazen kendine bile itiraf edemediği bir şeyleri bastırmak için direnir. Sence en çok hangi sebepten insanlar kendini tutuyor?
Bazen birini özlediğimde ona yazmamak için direnirim, çünkü ya gururum ağır basar ya da onun beni özleyip özlemediğini bilmemek canımı sıkar. Belki de aramızda geçenler, hissettiklerimi belli etmemem gerektiğini düşündürtür ya da onun hayatına karışmak istemem. Bazen de sadece bir mesajın her şeyi değiştirmeyeceğini, hatta belki daha kötü hissettireceğini bilirim. Ama içimde hep bir savaş olur; yazsam mı, beklesem mi, unutmaya mı çalışsam? En zoru da özlemenin ağırlığını tek başına taşımak olur.
Terkeden kişi yazar. Terkedilen niye yazsın. Erkekler niye gurur yapıyor onu anlamadım. Seviyorsan istiyorsan peşinden koşacaksin kalbini kazanacaksın. Baktın olmuyor hayatına devam edecen ne gururu.
Belki de karşı tarafın yazmasını istiyordur. Aynı şekilde özlendiğini bilmek için. Görmek için duymak için. Fotoğrafın üstündeki sözü de biliyorum ve doğru. Anlıyorsun sevdiğin insanın senin için ne kadar önemli ve özel olduğunu. Vazgeçemeyeceğini ve bırakamayacağını..
Mevzuya göre değişir bu. Büyük bir kabahat varsa yazmamak daha doğru olur. Kendi değerini bilmeli bir insan. Yazsa bile yine kaybedecek çünkü.
Affedilmeyecek hatalar yapmıştır sevmiyodur istemiyordur ya da yazsada bisey değişmeyecektir gibi gibi bir sürü şey bazen olmaz işte yazılmıyor yazilmazda..
Özlem yeterli bir etken değil benim için. Bazen yazmamak gerekiyordur mesela bittiyse bazı şeyler o zaman içimde özlem de kalmaz.
Sizin ilişkinizin dinamiğini bilemiyorum ben yapmam bunu
Üzülmemek için, biliyordur çünkü yazdıkça içindeki kelebeklerin kanatları kalbine vuracak ☺️
Ben özlersem yazarım. Ama aramızda altama, yalan dolan olmuşsa kalbime taş basarım yine de yazmam
Gurur engel oluyor. Gurur yapmadığım kişilere özlediğimde yazarım.
Gurur buna engel oluyo ama keşke olmasada yazabilsem
eğer kırgınsam beni kırmışsa o kişi özlemimden ölsem de yazmam. kırgınlık çok kötü bir şey çünkü hele ki kıran kişi telafi bile etmiyorsa
Daraldığımda beklerim elbet ki bir ferahlık vardır.
Yazsan ne değişecek ki zaten birbinizin için doğru olsaydınız bu duruma gelmezdiniz
İstenmiyorsa ne yapabilirki
Gurur yediremez kendine çünkü, ego yapar
Istenmediğini bildiği için.
Gurur meselesi
Kırılmaktan korkuyordur belkide…
kendine olan saygısından
Özlemek biriyle konuşmaya yetmez çünkü
Sonunda hayal kırıklığı var.
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildiği için direnir.
Karşılığının olmadığını bildiğindendir
Sevgide gurur olmaz olmamalı
Denklik meselesinden
Sebepleri vardir.))
Yazma boş ver kimse hak etmiyo
Gururdur
O kişiden emin değilsem yazmmam
Gururu yüzünden
Egoooo
Gururdan tabiki
Gurur
Bende böleyim ya