Aşkta gurur olmaz derler ama hep gurur yaparız. Kendimiz haklı gördüğümüz zaman genelde bundan ödün vermemeye çalışırız. Aslında her iki tarafta her zaman kendini haklı görür.
Peki bu durumda haksız olan kim? Ortada ki sevgi mi? Şayet bir sevgi varsa neden mücadele olmuyor? Neyden kaçar dururuz? Neyin ıstırabını yaşayarak kendimizi özlemlere mahkum ederi?
Sorular, sorular işte.. Bir türlü bitmiyor..
İnsan birini özlediğinde ona yazmamak için neden direnir?
Aradaki konunun büyüklüğü ve istenmediğim net şekilde söylemediği sürece ufak tefek şeylerin arkasına sığınmam. Pat diye çıkarım karşısına ya seni merak ettim derim ya dayekten özledim... Ama karşındaki insanın tavırları her şeyi belirler, bir hevesle yazarsın o özlem dediğin duygu koşar adım seni ona sürükler ve özlemin hüsrana dönüşümü seni koca bir enkazın altında bırakır, keskin bir düğüm oturur boğazının tam ortasına... Özlemek güzel şey bırak adam gibi özlemi çekeyim dersin ve aynı yıkıma uğramaktansa içinde yaşarsın ve bazen inan susmak ve izlemek lazım hem kendini hem özledim dediğini...
Özlüyorsaniz yazın, arayın. Seviyorsaniz söyleyin, hoslanmiyorsaniz belli edin. Bazi şeyler için hayır demeye kendi mutluluğunuz için yaşamınızda yer vermeye baslayin. Nasil mutlu olacaksaniz kim ne der diye düşünmeyin hayat sizin. Onlar mükemmel de olsanız sizi elestirecekler veya şöyle yap demeye devam edecekler önemli olan sizin ne düşündüğünüz, hisleriniz. O yüzden hayatta hiçbir şeyi ertelememeli, emin olun keşke gurur yapmasaydim yazsaydım, arasaydin dediginiz zamanlar daha çok uzuleceksiniz. Tabi bu durum gerçekten ortada ciddi bir durum olmadığı zaman geçerli yani sana yapılan ciddi bir hata varsa, kalbin çok kiriksa zaten ona yazmayı düşünme bile, tekrari büyük ihtimalle olacaktır.
Gurur sandığı aslında ümitsizliğidir. Uzaktan uzağa sever, iyi olup olmadığını kontrol eder sosyal ağlardan ama aramaz. kırılmaktan, üzülmekten ve yine aynı şeyleri yaşamaktan korkar içten içe. Ne yeniden aşık olmak ister ne de yeni biriyle vakit geçirmek.. Ölene dek yalnız kalma fikrine de alıştırmıştır kendisini. onu sevmek, hem de çok sevmekten mutludur. Aşkın, aşık olduğun insanı elde etme hırsından çok daha fazlası olduğunu anlayacak kadar büyümüştür. içten içe merak eder durur; ''o da beni düşünüyor mu, ara sıra da olsa özlüyor mu acaba'' diye..
Özlem konusunda geçmişinde çok mücadele etmiştir, her defasında özlemini belirten kendisi olmuştur fakat mücadelesi her zaman olumsuz sonuçlanmıştır.. Kalbi mantık dinlemiyordur ama gururununda farkındadır. İçinde yaşaması daha makbul. :)
Aşkta gurur olmazsa sen yaz o halde mademki konu kapansın dimi? Bir de böyle düşün sen ondan bekliyorsun o senden beklemek niye ki? Yaz o halde nasıl olsa aşkta gurur olmaz diyorsun ya hani? Haklı, suçlu, arama yaz mesela yani.;)
Bırakın şu özlediyseniz, seviyorsanız söyleyin muhabbetini. Karşınızda ki kim olursa olsun aranızda ki olay bitmişse ya da onu özlediğinizi söyleyemeyecek konuma gelmişse ilişki zorlamanın hiçbir anlamı yok, o her şeye rağmen attığınız mesaj, karşıdakinin bir yerlerinin kalkmasından başka hiçbir işe yaramaz. İlişkide bir problem varsa ve düzeltilemiyorsa bıçak gibi kesmelisiniz muhabbeti.
Eğer terkeden karşı yazmayın kızlar yapmayın eskiden aranızdaki olan o saygıda kalmaz istersen aşığım sana özledim de istersen allahından bul de onun anlayacagı şey başkasına kakalayamamış kendini hala beni unutamamış sonra kalkan o pilot popon pervanesi iyice yüreğinizi deşer hayatınıza bakın hobileriniz olsun gerçek aşkınızı sizi sevmeyen bir adamın oyuncağı haline getirmeyin mutlaka hakedecek biri çıkar
Özlediğim birine yazamıyorsam eğer araya mesafeler girmiştir kırgınlıklar birikmiştir ve en önemlisi başka biri girmiştir çok istersin yazmak ama işte bazen çok kilit yerde özlüyor insan ne yaparsan yap olmuyor o boşluk o hissiyat geçmiyor en kötüsü.
Özlediği halde, gurur prangasıyla kendini bir nevi bağlıyor. Ayrılıklarla, acılarla, dertlerle kendini cenderenin içine atıyor... Haklı olsa ne faydası olur. Ödün verse, zillet mi olur... Bir nevi hem kendine hem sevdiğine ceza kesiyor... Zannederim içine düşen, çıkış yolunu göremeyecek acziyete düşüyor...
Açıkcası ben birini gerçekten sevip özlüyorsam bunu ona söylerim. Çünkü bunu söylememekte direnip neyi elde edebileceğim ki? Sadece içime atmış olurum duygularımı. Bence bu çok anlamsız. hayat çok kısa sevdiğinize sevdiğinizi özlediğinizi söyleyin.. hadi diyelim bir karşılık alamadım, tamam o zaman yapacak bir şey yok devam ederim yoluma ama en azından kafamda sorular ve o içime attığım duygularım kalmaz. Karşı taraftaki yerimi değirimi bilip ona göre hareket ederim.
Askta gurur olmaz bence. Sevdiysem ve ozlediysem her daim yazarim. Asla gurur yapmam.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim aramızda ki bu bağ kopmadı çok şükür. Hatalıydım ve hatamı kabul ediyordum onada söylüyordum haklısın diye. Yazmamak için direnmem özlediğimde ya mesaj atarım ya da ararım. Aşkta gurur olmaz diyenlerdenim ama hatamı kabul etmeme rağmen istemediği o dönemde çaba göstermeyi bırakmıştım ikimizde gurura yenik düştük sayılırdı o zamanlar.
Bos isler sonunda üzülecegini bildigin işe kalkişamazsin 2929922. Defa 1 olur 2 olur 10 kez olur ama 11. Kez olamaz anladin mı. Sevmek yalan. Sevmek yalan. Sevmek yok menfaat var. Güzellik var. para var. Fizik var. Bunlar menfaattir.
Özlenilen kişiye yazınca hiçbir şeyin değişmeyeceğini hatta her şeyin tepetaklak olup daha beter bir hale dönüşmesi ihtimalini bilir, ağzının payını bir şekilde birinden almıştır.
Olamayacağını düşünür olursa tekrar üzüleceğinş tekrar kırılacağını bildiği için gerekirse özlemini hasretini kalbine gömer Unutama kadar bu acıyla savaşır
Baska birine yazarak😛 Şaka bir yana unutmak istiyorsan ona ait herseyi sil Amacin sadece yazmamak ise arkadaslarinla vakit gecir onlarla konus onlara yaz
İnsan önce kendini mutlu etmeyi bilmeli. Hiç kimse kimseyi tamamlayacak sevgiye güce ve ruha sahip değildir. Özlemek çok masum, saf ve temizdir. Özleyin ama sizi terk eden birini asla Umursamayın..
Yazarsa bir yerlerinin kalkacağını biliyordur. Ondan bekler durur belki bir gün bildirim panelinde ismini görürüm diye umutlanır. Ama gün gelir arkadaşın ya da birisi ya gecenlerde onu bir kızla el ele gördüm der sevgilisi varmış öğrenirsin. Sonra da dersin ki ne kadar salakmisim ben. Bir hic uğruna ne kadar üzülmüşüm dersin. Senin ona ihtiyacin olduğu günlerde o başkasıyla gayet de mutluymus.
Akıl ve kalp hiç bir zaman anlaşamaz uzlasamaz da o yüzden. Akıl der ki ;saçmalama tabi ki yazmayacaksın.! Kalp de der ki ; ahh ponçik seni nasıl özledim bı bilsen😄