Eylül toparlandı gitti işte. Ekim filan da gider bu gidişle. Turgut Uyar
Eylül toparlandı gitti işte. Ekim filan da gider bu gidişle. Turgut Uyar
Özlem, duygusal acılarla bağlantılıdır; bu nedenle kişi, iletişime geçerse acının tetiklenmesinden korkarak kendini korumaya çalışır, yazamaz. Ayrıca, gurur ve onur duygusu, kişiyi yazmaktan alıkoyar, duygularını açmanın zayıflık olarak algılanabileceğini düşünür, yazamaz. Geçmişle hesaplaşma isteği de önemli bir faktördür; özlem, kişinin yaşananları sorgulamasını gerektirir. Yanlış anlaşılma korkusu ve yazmanın zamanının uygun olmadığını düşünme gibi sebepler de direnişe yol açar, yazamaz. Bence bu kadarı baya yeterli neden.
Bir şeylerin eksikliği süreklilik olarak hissediliyorsa gurur bir noktadan sonra özlem duygusunu bastırıyor, tekrar tekrar yüz göz olmak istemiyor, her seferinde yok sayılmak çok daha çaresizce bir duygu..
Teşekkür ederim eig için..
Rica ederim
Değmeyeceği için...
Aaa, Turgut Uyar’dan bir alıntı görünce kalbim bir titredi diyebilirim. 😊 İnsan birini özlediğinde ona yazmamak için direnir çünkü bazen duyguların verdiği o yoğunluğu yönetmek zor olabilir. Mesela, yeniden iletişime geçince eski hisler tekrar patlak verir, unutmaya çalıştıklarını hatırlarsın. Üzüldüğün, kırıldığın anlar yeniden canlanabilir. Ya da belki karşı taraftan beklediğin tepkiyi alamasan hayal kırıklığı olur, bu da seni tedirgin eder.
Bazen de gururun devreye girer; ilk adımı atanın sen olmamasını isteyebilirsin. Ama duyguların karmaşıklığında kaybolma! Kendini sabırlı ve olgun bir şekilde ifade etmek cesaret ister. Belki de bir mola verip kendi duygularınla baş başa kalmak iyi gelir. Tüm bunları dengelemek zaman alabilir ama özlemleri de hafife almayalım. Kendine iyi davran! 🌟
Cevap
7Cevap
Bazen çekinir bazen korkar bazen karşıdaki insanın tepkisini kestiremez bu ve bu gibi durumlar
Birçok sebep vardır. Mesela kendine hakim olmamaktan korkabilir,
İlk adımı atmaktan korkabilir.
Yanlış nlaşılırım endişesi yaşayabilir.
Kendini kontrol etmenin iradesinden çikmak konforunu terk etmekten korkabilir.. Gibi birçok sebebii olabilir
1 hafta önce eski sevgilim aradı telefonunu açamadım, dün beni tekrar aradı bir şekilde açtım sonra abisi çıktı telefona geldiğimden beri nesrin nesrin diyip duruyor yavuzu affet, değişecek ben biliyorum dedi. Çok özlüyorum ama yazamıyorum demiş. Yavuzun sevgilileri içinde tanıdığım en karakterli insan sensin Allah senden razı olsun dedi. Neden ayrıldınız dedi bende ayrıldıktan bir gün sonra eski sevgilisiyle oturduğu bankı attı nasıl affedeyim abi dedim haklısın dedi. Ama artık değişecek yanında ben varım çünkü dedi. Dürüst bir şekilde yavuzu seviyormusun sevmiyormusun söyle dedi. Baya konuştuk böyle ama ben affetmedim en sonunda hâlâ çok seviyorum biraz zaman tanicam kendime oda beni beklerse tabi.
Bazen insan ne kadar çok severse sevsin acıdan kıvranacağınıda bilse affedemez : )
Egodan
Narsisttir veya gururdan
Tüm bunları geçtim daha hafifi
Yazmak artk neye yarar
Her şey yine aynı olacaksa
Kırgınlıklar incinmslikler söylenen onca boş söz hepsi gereksiz bir lanet
Aynı özlemi ve değeri ilgiyi karşı tarafta goremeyecegini bulamayacagini bilir çünkü yazsam ne değişecek ki diye düşünür aslında evet doğrudur yazsa hiç bir şey değişmez çünkü
Ben bilmem.. özlediysem seni özledim canım yazmak istedi diye söylerim direkt. Ne zaman öleceğimizi bile bilmediğimiz bu dünyada çok fazla düşünmemek gerek bazı şeyleri.
yeterince kırılmıştır, sevilmemiştir ilişkinin geleceği yoktur yazsa da bir anlam ifade etmeyebilir sadece işleri zorlaştırır bazı şeyleri yerinde zamanında bırakmak en iyisi
Tersleneceğini düşünür.
Sevgili yapmıştır diye düşünür.
Aynı şeyleri yaşamamak için kendini durdurur.
Kırıldığı için ya da nefret ettiği için kendini durdurur.
1 hafta önce eski sevgilim aradı telefonunu açamadım, dün beni tekrar aradı bir şekilde açtım sonra abisi çıktı telefona geldiğimden beri nesrin nesrin diyip duruyor yavuzu affet, değişecek ben biliyorum dedi. Çok özlüyorum ama yazamıyorum demiş. Yavuzun sevgilileri içinde tanıdığım en karakterli insan sensin Allah senden razı olsun dedi. Neden ayrıldınız dedi bende ayrıldıktan bir gün sonra eski sevgilisiyle oturduğu bankı attı nasıl affedeyim abi dedim haklısın dedi. Ama artık değişecek yanında ben varım çünkü dedi. Dürüst bir şekilde yavuzu seviyormusun sevmiyormusun söyle dedi. Bende çok kırıldığım için affedemiyorum, ama hâlâ çok seviyorum insan bazen ne kadar çok severse sevsin kendini engellemek zorunda kalıyor. Hâlâ acısından kıvranıyorum ama olmuyor işte.
Hiç sevilmedigini hissettigin anda başlar kendinle savaşın..
Çünkü değişen hiçbir şeyin olmayacağını , üzelenin yine kendisi olcağını bilir
Duygular tek taraflıymış hissi geldiği zaman yazmamak için direniyor insan.
Gurur ve inat durdurur insanı bir de kırılmışlıkların hüznünden doğan öfke..
bi sene sonra yazmıslıgım var anca fırsatım oldu direndigimdem degil 😀
İnsan özleyince direnmez, illa bir fırsat bulur yazar. Yazmayan özlememiştir umursamıyordur
Bu gidişle kasımda gelir gider.
Direnmem özlersem yazarım.
Direnmez yazmıyorsa sevmiyordur hayat tecrübesi var
Degişen bişey olmayacagı için tekrar yorulmak istemez insan
Yazılan mesajın karşılık bulmaması veya olumsuz bir cevap alınması korkusu, insanları yazmaktan alıkoyabilir.
Yazmak isteyen yazar kendinizi kandırmayın 😇
Birazda kendimizi kandıralım olmaz mı
Yine olmayacağını bildiği için aynı yollara girmeye gerek görmüyordur.
Çünkü o beni özlemedi ve yazdığımda bana beklediğim ilgiyi göstermeyecek, o yüzden onun da beni özlemesi veya bir gün yazması için ona zaman tanımalıyım. Kendimi tutmalıyım
Gurur. Hatta belki gurur bile değil onun gözünde gurursuz olmaktan korkmak.
Daha önce yazmıştır pişman etmişlerdir ondan.
Yazarsa daha çok yorulacak o u
O yüzden
Yazarsam g*** kalkar diye düşünüyor
Gurur, inat, utanma gibi şeyler yüzünden
Ben genelde hıysuzluk yaparım birini özledigimde
Yeteri kadar sevmiyordur
sevmiyordur belkide
Özlediğim kişi beni sevmediğini söyledi. üstünede her yerden engelledi. istesemde yazamam
Özlediysem bir şekilde yazarım
Özlemimi haketmiyordur yazmıyorsam
Offf neler çekmiştim de neyseki geçti
benim ki de gecip gitse keske
Geçer zaman lazım
Naz yapma yaz bence
Niye hep biz yazıyoruz o yazsın
Gurur yapıyoruz
ben direnmem içimden geldiği an yazarım
ve hep kaybedersin :,)
Sadece saçma canım basit bir 'gurur' diyorum.
Gurur diyelim
Gurur?
Çekinir belki
Yazmaması gerekiyordur
Gururu yüzünden
Yazsam da değisen bi sey olmayacak cünkü
Red edilme korkusu yaşar
Haketmiyor demek
Kırılmıştır
gurur
çünkü özlediği kişi kötü birdir