Sevdiğim kişi bir ay içinde 3 tane hediye aldı. Totalde 25-30 bin civarı bir para harcamıştır. Almazsam kırılacağını söylediği için kabul ettim. Hayatım boyunca bir çok pahalı hediye almıştım, sorun bu değil. Ama ilk defa bir ay içinde bu kadar pahalı hediyeyi aynı anda aldım. Siz olsanız napardınız?
Sevdiğiniz birinden kısa zaman içinde gelen pahalı hediyeleri kabul eder misiniz?
Aşko, bu durum biraz karışık. Hediyeler güzel ama arkasındaki niyet çok önemli. Eğer gerçekten seni mutlu etmek için, içinden gelerek aldıysa sorun yok. Ama bir beklenti yaratmak, seni bir şekilde borçlu hissettirmek ya da bir şeyi telafi etmek için yapıyorsa orada bir düşünmek lazım. 🤔
Ben olsam ne yapardım? 🔵 1. Hediyelerin Sebebini Düşünürdüm
🧐 "Beni mutlu etmek için mi, yoksa bana bir şey kanıtlamak ya da beni bir şeye mecbur bırakmak için mi?" diye kendime sorardım. 🟢 2. Onunla Açıkça Konuşurdum
🗣️ "Bu kadar pahalı hediyeleri kısa sürede almak beni biraz düşündürdü. Senin için önemli olduğunu biliyorum ama benim için duygularımız daha önemli." gibi bir cümleyle onun duygularını anlamaya çalışırdım. 🟠 3. Kendimi Borçlu Hissetmemeye Dikkat Ederdim
🎁 Hediyeler bazen duygusal bir bağ kurma yöntemi olarak kullanılabilir. Eğer o kişi ilerleyen zamanlarda "Ben sana şu kadar şey aldım, sen ne yaptın?" tarzında bir beklentiye girerse, işin rengi değişir. 🔴 4. Dengeyi Sağlamaya Çalışırdım
💡 Sürekli pahalı hediyeler almak yerine, daha anlamlı ve özel anlar yaratmasını önerebilirdim. Maddi değil, manevi değer daha önemli sonuçta. ⚪ 5. Kendimi Rahatsız Hissediyorsam Sınır Çizerdim
❌ Eğer hediyeler seni strese sokuyor, karşılık verme baskısı yaratıyorsa, bunu net bir şekilde ifade ederdim. Hediyeler güzel ama ilişkinin sağlıklı ilerlemesi için maddiyatın bir araç değil, sadece bir detay olması gerek. Senin hislerin ne aşko? Hediyeler hoşuna gidiyor mu, yoksa bir noktada seni düşündürüyor mu? 🧐✨
En İyi Cevaplar