• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Statü farkı bir ilişkide sorun yaratır mı?

straliiewygꯁ s
straliiewygꯁ Takip Et
Master Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
65
Yapay Zekaya Sor
İlişki Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ÇİKOLATA_CANAVARI_
    ÇİKOLATA_CANAVARI_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 19 , eic 100%
    1 yıl

İlişkilerde statü farkı, ekonomik, eğitimsel, mesleki veya sosyal düzeydeki farklılıkları ifade eder. Bu farklar, ilişkide çeşitli sorunlara yol açabilir. İşte bu sorunların bazıları:

1. İletişim ve Anlayış Sorunları:
    Farklı statü seviyelerine sahip bireyler, farklı yaşam deneyimleri ve değerler geliştirebilirler. Bu durum, iletişimde yanlış anlamalar ve empati eksikliklerine neden olabilir. Örneğin, bir tarafın daha eğitimli olması, diğerinin kendini yetersiz hissetmesine yol açabilir. 

2. Güven ve Kıskanma:
    Statü farkı, güven sorunlarına yol açabilir. Daha yüksek statüdeki bir partner, daha düşük statüdeki partnerin niyetlerini veya sadakatini sorgulayabilir. Bu durum, kıskanma ve güvensizlik duygularını tetikleyebilir. 

3. Sosyal Çevre ve Aile Baskıları:
    Farklı sosyal çevrelerden gelen bireyler, aileleri ve arkadaşları tarafından eleştirilebilir veya onaylanmayabilir. Bu durum, ilişkide stres ve baskı yaratabilir. Örneğin, bir tarafın ailesi, diğerinin mesleki veya ekonomik durumunu yetersiz bulabilir. 

4. Gelecek Planları ve Hedefler:
    Statü farkı, bireylerin yaşam hedefleri ve beklentilerini etkileyebilir. Farklı eğitim ve meslek seviyeleri, kariyer planlaması ve yaşam tarzı seçimlerinde uyumsuzluklara neden olabilir. Örneğin, bir tarafın daha fazla seyahat etmeyi istemesi, diğerinin kariyer odaklı planlarıyla çelişebilir. 

5. Ekonomik Farklılıklar:
    Maddi durumdaki farklılıklar, günlük yaşamda ve ilişkide stres yaratabilir. Örneğin, bir tarafın daha yüksek gelir düzeyi, diğerinin kendini yetersiz hissetmesine veya maddi konularda gerilim yaşanmasına neden olabilir. 

6. Kültürel ve Değer Farklılıkları:
    Farklı statü seviyeleri, farklı kültürel ve değer sistemlerini beraberinde getirebilir. Bu durum, ortak ilgi alanları ve yaşam tarzı seçimlerinde uyumsuzluklara yol açabilir. Örneğin, bir tarafın daha geleneksel değerleri benimsemesi, diğerinin daha modern bir yaşam tarzını tercih etmesiyle çatışabilir. 

Bu sorunların üstesinden gelmek için açık iletişim, empati ve ortak hedefler belirlemek önemlidir. Her iki tarafın da ilişkideki farklılıkları kabul etmesi ve birlikte çözüm yolları araması, ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olabilir.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Statü farkı, ilişkilerde çeşitli zorluklara neden olabilir. Ancak, bu farklılıkların üstesinden gelmek ve başarılı bir ilişki sürdürmek mümkündür. Farklı sosyoekonomik veya kültürel geçmişlere sahip partnerler, farklı iletişim tarzlarına sahip olabilirler. Bu durum, yanlış anlaşılmalara ve çatışmalara yol açabilir. Statü farklılıkları, değerler, inançlar ve yaşam tarzları konusunda farklılıklara neden olabilir. Bu farklılıklar, uyum sorunlarına yol açabilir. Partnerlerin sosyal çevreleri farklı olabilir. Bu durum, ortak etkinliklerde bulunmayı zorlaştırabilir ve kıskançlık veya dışlanma gibi duygulara neden olabilir. Statü farklılıkları, maddi konularda anlaşmazlıklara yol açabilir. Özellikle, para harcama alışkanlıkları ve gelecek planları konusunda farklılıklar yaşanabilir.

0
    0 Yorumla
  • Enperatriz
    Enperatriz Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    1 yıl

Statü farkı, ilişkideki iki kişinin bakış açısına göre ya büyük bir sorun olabilir ya da hiç mesele edilmeden aşılabilir. Eğer taraflardan biri kendini yetersiz hisseder ya da diğerini küçümserse, bu zamanla ilişkinin dinamiklerini bozar. Ama taraflar birbirine saygı duyuyor, farklılıkları bir zenginlik olarak görüyor ve birbirlerini oldukları gibi kabul ediyorsa, statü farkı bir engel değil, hatta bazen bir avantaj bile olur.. Sonuçta ilişkiyi belirleyen şey, dışarıdan nasıl göründüğü değil, içeride nasıl hissedildiğidir.

0
    0 Yorumla
  • F1F2F3F4F5
    F1F2F3F4F5 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    1 yıl

Kafa yapısı önemli aslında. Düşünceleri, fikirleri, yapmak istedikleri yaptıkları uyuyorsa uyumluysa iki taraf bence sorun olmaz. En fazla şu olabilir birinin eğitim seviyesi daha yüksektir, diğerinin ise değildir. Gerek ekonomi gerekse eğitimden kaynaklı olarak durumu iyi olan daha lüks şeylere hakimken diğeri hakim olamayabilir. Bide bunun tam tersi olanı da var. İki tarafta anlayışla sabırla öğretebilirler birbirlerine.

Fakat benim toplumda gördüğüm olay şu. Yorumlarda bide gördüm katılıyorum. Kadınların ezici bir çoğunluğu kendisinden daha düşük bir branşa mesleğe sahip bir erkekle beraber olmuyor. Dengi ya da üstü seçiyor. Biz erkeklerde ise öyle değil örneğin bir patron olsa bile kasiyer, garson kızı beğenip ciddi düşünebiliyor.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

62

Cevap

63

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.

Evet, statü farkı bir ilişkide sorunlara yol açabilir. Ancak bu, her statü farkı olan ilişkinin sorunlu olacağı anlamına gelmez Statü farkı, maddi konularda anlaşmazlıklara yol açabilir. Özellikle para harcama alışkanlıkları, tatil tercihleri veya yaşam standartları gibi konularda farklılıklar yaşanabilir. Çiftlerin aileleri, arkadaşları veya toplum tarafından farklı şekillerde karşılanması, ilişki üzerinde baskı yaratabilir.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Erkek bu konuyu pek takmiyor bence. Kadin ust konumdaysa kendinden asagi pek istemiyor. Ogretmenlik mezunuyum doktor sevgilimde oldu. Liseden kiz arkadasim iki yillik mezun, Şu an calismiyor da kocasi diş hekimi. Erkegin kadin kriterleri arasinda meslegi ve statusu daha aşağılarda. Onlarin oncelik verdigi seyler daha farkli. Belki guzellik, fizik, kafa uyusmasi, o kadini begenmesi arzulamasi, giyimi tesetturu ya da acik olmasi vs. Kriterler daha farkli. Ha kadinin maasina, kariyerine onem veren erkek mantik evliligi ya da iliskisi yapmistir. Gercekten sevdigi, tutuldugu ya da olur bu kizla dedikleri kizlarda statu, maas cok aramiyorlar diye gozlemledim kendi acimdan.

Ozellikle gorucu usulu tarzi tanismalarda kadinin statusune bir tik daha fazla onem verildigini gordum. burada da mantik var aslinda. Hani karsima gelen adam duz memur, muhendis falan atamamın olmamasini sorun ettiler mesela. Ama kendi kurdugum iliskilerimde sorun olmadı. Hatta doktor olanla ciddiydik evlenecektik uzak mesafe, annesi vs derken olmadı. Ayak ustu birden evlenme teklifi bile almistim. 3. kisiler dahil olunca olmadi. Ama gorucu gibi durumlarda kadinin statusune de daha cok bakiliyor gibi geldi bana.

1
    0 Yorumla
  • Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.

Bence statü farkı bir ilişkide sorun yaratabilir, özellikle de bu farkı bir taraf takıntı haline getirirse. İnsanlar genellikle sosyal ve maddi durumlarına göre bir hiyerarşi yaratabiliyor, bu da ilişkide eşitsizlik hissine yol açabilir. Eğer bir taraf, diğerine sürekli üstünlük taslarsa ya da bu farkı sürekli gündeme getirirse, ilişkiyi zedeleyebilir. Ama statü farkını kabul edip, birbirini saygı çerçevesinde anlayarak ilerleyen bir ilişki de olabilir. Önemli olan, insanların birbirine değer vermesi ve ilişkinin temellerinin sağlam olması.

1
    0 Yorumla
  • TürkKızıyız
    TürkKızıyız Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 42%
    1 yıl

Türk erkekleri genelde kendinden daha üstün bir kadını kaldıramıyor. Kıskanıyorlar ve gurur yapıyorlar.

2
    1 Yorumla
    • straliiewygꯁ s
      straliiewygꯁ
      1 yıl

✍️

Yorumla
  • CazibeKedisi
    CazibeKedisi Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    1 yıl

Gerçeklerden bahsedeyim..

Kadınlar iş alanında daha yüksek bir alandaysa, Kendisi gibi ya da daha iyi iş alanına sahip bir adam seçiyor.

Fakat Erkekler için durumlar böyle değil. Bir kadın müdür personele aşık olmaz! Ama bir Erkek müdür Personeline aşık olabilir.

Biz kadınların çoğu alfa tipi erkek arıyoruz. Sonrada neden aşklar hep yalan dolan..

2
    0 Yorumla
  • Psikolojisigidik
    Psikolojisigidik Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Erkek için yaratmasa bile kadın tarafından yaratacaktır kadın daha üst konumdaysa bu bayağı sıkıntı çünkü erkek kendini aciz de hissedecektir belki şiddete belki manipüle etmeye doğru gidecektir bu şey ve kızın çevresi ve ailesi büyük ihtimal istemeyecektir. Ama erkek açısından baktığımız zaman erkek üst konumdaysa çok umrunda olmaya yani benimle hiç doktor taradıklarım var gidip lise mezunu ev kızları ile evlendiler.

1
    0 Yorumla
  • afatsumlamek
    afatsumlamek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 37%
    1 yıl

Değişir kafa yapısıyla uyumlu olmaz doktor öğretmen okey subay doktor okey öğretim üyesi doktor okey ama fabrika işçisi doktor olmaz ya da öğretmen öğretim görevlisi bir kadınla market çalışanı aynı olamaz

1
    0 Yorumla
  • mehmetsercan06
    mehmetsercan06 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

kadınlar icin boy maaş statü tip hepsi sorun yaratır kadına zengin karaktersiz güclü yalancı sahtekar ol makam mevkin olsun paran cok olsun bol maas olsun herseyi örter o yüzden kel göbeklı zengin erkeklerin yanında fıstık gibi hatunlar yazık spor salonlarında kas yapıyım kızlar beni beyensin diye ugrasan zavallı cocuklar anca onlar sevgili yapar bi kac takılırlar sonra kızxalr gider yine zengin erkelkle evlenir maalesef

0
    0 Yorumla
  • KerpetenRamiz
    KerpetenRamiz Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 96%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 441 cevap paylaştı.

Yaratmaz yani bence yaratmamali. Bana göre saçma geliyor kadın öğretmen erkek fabrikada çalışıyor yani sonuçta iki insan birbirini sevmiş ve yuva kurmak istiyorlar. Paranın malın mülkün Bi önemi yok.

Kac yüzyıldır. Kadinlar Ev hanımı erkekler çalışıyor. Hani statü nerde

Yani sonuç evlenecekseniz evlenin Bahane bulmayın...

0
    0 Yorumla
  • TheMurad
    TheMurad Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Bizim toplumumuzda çok ağır bir statü anksiyetesi var. Zengin hayatlara bu denli merak duyulması, Iphone’un son modeline sahip olmanın yarattığı arzu ve orta-alt sınıfların kendi yoksulluklarından utanç duymaları, utanma duygusuyla yaşamaları. Hepsi statü anksiyetesiyle iç içe.

0
    0 Yorumla
  • Gldn207208
    Gldn207208 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı.

Sosyal statü ilişkilerde bir rol oynayabilir, fakat önemi mutlak değildir. Birçok durumda, ilişkinin gücünü ve başarısını belirleyen, partnerler arasındaki kişisel dinamikler paylaştıkları ilgi alanları, karşılıklı saygı ve duygusal bağlantıdır. Duygusal bir bağ yoksa bazı şeyler bahaneden öteye geçemez.

0
    0 Yorumla
  • Morbid12
    Morbid12 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Statü farkında sınıfsal olarak aşağıda olan taraf komplekse girmezse ve sınıfsal olarak durumu daha iyi olan da havalara girmezse sorun olmaz

2
    0 Yorumla
  • KalkYerimeYat
    KalkYerimeYat Takip Et
    Guru Yaş: 35
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Erkek çok sorun etmiyor ama kadın için kadın için farketmesede ailesi için sorun yaratıyor.

Örnek veriyorum; erkek memur diyelim. Çalışmayan bir kadınlada evlenebilirim sorun olmaz lafını söyleyebiliyor.
    Ama çalışmayan bir kadın doğal olarak geçim kaygısından aynı şeyi söyleyemiyor :D
    İşin komik yanı özelde çalışan kadında memur bir erkek istiyor.
    Memur olan kadın zaten memur olan erkek istiyor.
    (istisnalar var ama kaideyi bozmazlar)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Evet yaratabilir. ancak genelde kadın tarafından gelir nu sorun. . öyle gördük cogunlukla erkek buna takmıyor seviyim ise gidip geleyim neyse zevkim onu yasayim ama kadınlar statu farkına takiyor. Sonradan birde buna kavusmus ise işte orada %99 sorun görür kadın. Ve çoğu eşinden ayrıliyor böyle durumlarda.

0
    0 Yorumla
  • uomoitaliano
    uomoitaliano Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 61%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.

Statü farkı varsa zaten öyle bir ilişki hiç başlamaz

1
    0 Yorumla
  • Shiva37
    Shiva37 Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı.

Bence yaratır davul bile dengi dengine diye boşu boşuna dememişler

1
    0 Yorumla
  • çakarkaçar31
    çakarkaçar31 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 96%
    1 yıl

bence yaratmaz insanın bi mesleği severek yapılması yeterli statü falan boş

1
    0 Yorumla
  • jeru_
    jeru_ Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı.

Kişisel gelişimini tamamlamış bireyler arasında ise yaratmaz.

1
    0 Yorumla
  • Assassinn
    Assassinn Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Öncelikle yaratmak Allah'a mahsustur, evet etkili olur özellikle çok fazla kültür ve uyumsuzluk olursa kişiler ilişki de sorunlar yaşamaya daha çok başlıyor. Bu yüzden davul bile dengi dengine diye boşa demiyor insanlar

0
    0 Yorumla
  • yagmur68
    yagmur68 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 90%
    1 yıl

Erkekler genel anlamda kendi statüsünden yüksek kadınlarla birlikteliklerinde kendilerini huzursuz hissediyor ama durum tam tersi olduğunda kadınlar öyle hissetmiyor. İnsana göre değişkenlik gösterir tabii.

0
    1 Yorumla
    • Besyocu89
      Besyocu89
      1 yıl

biz kadınız erkekler bize muhtaç psikolojisinde olduğunuz için hissetmiyor olabilir misiniz 😃😃

Yorumla
  • Kiangs23
    Kiangs23 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 497 cevap paylaştı.

Kimse kimseyi kandırmasın tabiki sorun yaratır. Sorun yaratmayan diyenler sonu mutlu biten masalları okumaya devam edebilir ama gerçekler maalesef acıdır.

0
    0 Yorumla
  • Nzli89
    Nzli89 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 411 cevap paylaştı.

Statü farkı az ckk etkiler jnsanj fakir insanla ve statü düşük insanlarla yüksek inaanlar hep xevresi hemde kendisi icjn farklisir ve karşılaşınca birlikte uyum sağlamakta zorlanırlar

0
    0 Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Aslında statü farkının ilişkide bir problem olmaması gerekiyor ama taraflardan biri bu konuya çok değer veriyorsa veya kafasında farklı konumlandırdıysa istisnai olarak sorunlar da yaşanabilir

0
    0 Yorumla
  • Shiningdiamond
    Shiningdiamond Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.

Tabiki sorun yaratır. Kadınlar için de erkekler için de. Sadece erkekler çok güzel bir kız ise statüsüne bakmayabilir

0
    0 Yorumla
  • İremYalcnn
    İremYalcnn Takip Et
    Bilge Yaş: 20 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 352 cevap paylaştı.

Eğer bi türk dizisinde falan yaşamıyosanız evet sorun yaratıyo. İnsan kendi seviyesinde birileriyle ilişkide olmak istiyo

0
    0 Yorumla
  • merakdolu
    merakdolu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 79%
    1 yıl

klasik bir cümle söyleyeyim davul bile dengi dengine erkek olsun kız olsun kendi statüsünün altındaki biri ile olmaz yaa

0
    0 Yorumla
  • Matraxwoman
    Matraxwoman Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 99%
    1 yıl

15 yaşındayken sorun olur, eğerki 35 yaşındaysanız da elinizi tutmazsa oda sorun olur 😃 durum ve yaşa bağlı

0
    1 Yorumla
    • Matraxwoman
      Matraxwoman
      1 yıl

Pardon yanlıs soruya yanlıs cevap vermişim 😃😃

Yorumla
  • GGƏĆƏ
    GGƏĆƏ Takip Et
    Guru Yaş: 126 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Başlanmamasi gereken bir ilişki. Bir tarafın böbürlenmesi diğer tarafın da idare etmesi ve icten icten nefret gelistirmesi olasıdır.

0
    0 Yorumla
  • Belin35
    Belin35 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Yaratır saygılı olurlarsa olmaz dicem ama arkadas ortamında bıle yaratır yüksek statüdekı ınsan affallar biraz

0
    0 Yorumla
  • Olgunateş
    Olgunateş Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.

Kadınlar sorun etmezler ama Erkekler kendilerinden güçlü kadınlara tahammül edemezler

1
    0 Yorumla
  • gika0
    gika0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Kendileri sorun etmiyor ve çevrelerini umursamıyorlarsa hayır yaratmaz.

0
    0 Yorumla
  • ekoben
    ekoben Takip Et
    Xper 4 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Yaratır tabi çöpçü adam ile girişimci kadın nasıl anlaşsın?

0
    0 Yorumla
  • Darkkklifeee
    Darkkklifeee Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Evet mesela öğretmenin temizlik işçisi eşi çok saçma durabilir

0
    0 Yorumla
  • Zorunne388
    Zorunne388 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 98%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.

Yaratır ama şöyle erkek kadından bir tık fazla kazanıyorsa problem olmaz.

0
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.

Elbette yaratır. Aslında bu gibi farklar da ilişki başlamıyor bile hiç ama bilemedim.

0
    0 Yorumla
  • Алеся_Хира
    Алеся_Хира Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Genəl kültür olaraksa evət ama maddi olaraksa hayır.

0
    0 Yorumla
  • idrex
    idrex Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 100%
    1 yıl

Benim için yaratmıyordu ama karşı taraf bunu çok önemsiyordu

0
    0 Yorumla
  • Seda23344
    Seda23344 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 99%
    1 yıl

Maalesef kadin ustunde erkek eziliyor bide tipsizse adam canavara dönusuyor

0
    0 Yorumla
  • BiMAşMarket
    BiMAşMarket Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Kafa yapısı bile sorun yapıyor tabii ki statü farkı da sorun yapabilir.

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Her 2 kişinin de bir mesleği varsa ve iyi bir geliri de varsa sorun olacağını zannetmiyorum..

0
    0 Yorumla
  • WITCHKINGGG
    WITCHKINGGG Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    1 yıl

bizim işyerinde bi çocuk ortaokul mezunu sevgilisi psikolog evlilik teklifi etti kız kabul etti herif bok gibi bir insan ama etti yani kız kızı bilmiyorum nasıl biri oldugunu umarım mutlu olurlar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Maalesef evet yüksek statüde olsaydım alt statüdekine yüz vermezdim, alt statüdeysem de yüksek statüdekine gönül vermem

0
    0 Yorumla
  • Somurtkan_şirine
    Somurtkan_şirine Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    1 yıl

Bu durum kızlar için pek sorun olmuyor bence
    Ama erkekler kendisinden güçlü ve daha üst seviyede olan kozları sevmezler
    Hep ona muhtaç olsun kafasında oldukları için iki taraftan birinde sorun olabilir

0
    6 Yorumla
    • fewobligation
      fewobligation
      1 yıl

Aslında tam tersi, kızlar daha çok sorun ediyor. Erkek kendisinden üstün olsun, kendisinden daha çok para kazansın istiyor. İnşaat işçisine aşık olan kız gördün mü hayatında?

Yorumla
    • Somurtkan_şirine
      Somurtkan_şirine
      1 yıl

Alakası yok kişilikle alakalı
      Brn hemşireydim babasının dükkanında doğru düzgün çalışmayan ipsiz sapsız birisine aşık oldum
      Olabiliyor yani

Yorumla
    • fewobligation
      fewobligation
      1 yıl

Sen istisnaymışsın ama istisnalar kaideyi bozmaz. Ya statüler denk oluyor, ya da erkeğin statüsü yüksek oluyor. Statüsü yüksek bazı kızlar birlikte oldukları erkekleri hayattan soğutabiliyor. Amaçları "sevdiğim işi yapayım, tatmin edici bir hayatım olsun" değil, yaptığını başka insanların gözüne sokup egolarını doyurmak. Sonradan görme oluyor sanırım bu tipler.

Yorumla
    • Somurtkan_şirine
      Somurtkan_şirine
      1 yıl

Allah herkesin karşıdına dengini sevip sevileceği kişiler çıkarsın

Yorumla
    • fewobligation
      fewobligation
      1 yıl

Beklemediğim ama nedense doğru gelen bir cevap. Amin.

Yorumla
    • Somurtkan_şirine
      Somurtkan_şirine
      1 yıl

Ben ne yazsamda insanlar değişmeyecek
      Kendimi hırpalamayada da gerek yok
      Bu konulardan çok muzdabirim
      O yüzden hayırlısı olaun herkes için

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Tabiki sorun olur herkes poliyanalık yapıyor ama maalesef göz ardı edilemez

1
    1 Yorumla
    • arda77745757
      arda77745757
      1 yıl

aslında avrupada vs hiçte sorun olmuyo benim çok tanıdığım var ultra zengin kadınla evlenen fakir erkekler başka ülkelerde

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Ben anestezi okuyorum sevgilim tıp bir sorun olmadı 3 yıldır. Kendimi geliştirdim çünkü

0
    0 Yorumla
  • ghostvari
    ghostvari Takip Et
    1 yıl

Hipergamik olarak illaki yaratır

1
    0 Yorumla
  • aloneenolaa
    aloneenolaa Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Herkes hayır der ama yaratır net

1
    0 Yorumla
  • Aybuke6 u
    Aybuke6 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Denk olmak önemli ya, en azından yakın olmak

1
    0 Yorumla
  • Arda1966
    Arda1966 Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 33%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Sevdikten sonra yaratmamalı

1
    0 Yorumla
  • sheevy
    sheevy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Sevince sorun olmaz

1
    0 Yorumla
  • Bay__İBNE
    Bay__İBNE Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Kesinlikle yaratır. Uyumlu olmak şart. 💅🏻

1
    0 Yorumla
  • Winstonn75
    Winstonn75 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Bana göre yaratır gerçekçi olmak lazım

1
    0 Yorumla
  • Atesmavi99
    Atesmavi99 Takip Et
    1 yıl

Erkeksen yaratır kızsan yaratmaz

1
    0 Yorumla
  • yalancipislikzenci
    yalancipislikzenci Takip Et
    Xper 4 Yaş: 109
    1 yıl

Bu toplumda sorun olur, ama avrupada veya amerikada yasasam sorun etmezdim kimse kimsenin hayatiyla ilgilenmiyor sonucta

0
    0 Yorumla
  • NorthernlightsMp
    NorthernlightsMp Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    1 yıl

Sorun eden için yaratıyor. Sorun etmeyene de sorun oluyor böylelikle. Yani aslında sorun değil ama iki tarafın da umursamaması lazım.

0
    0 Yorumla
  • Qbyte
    Qbyte Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    1 yıl

Yaratır, lamı cimi yok. Kadın memnun olmaz, erkek de kendini güçsüz hisseder. İstisnalar kaideyi de bozmaz

0
    0 Yorumla
  • Orianass
    Orianass Takip Et
    Xper 1 Yaş: 19
    1 yıl

Çok yaratmaz ama erkek altta olursa genel anlamda yaratır kadınlarda çok yaratmaz bence

0
    0 Yorumla
  • sexicocuq
    sexicocuq Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    1 yıl

Yaratmamali ancak kizlar cok dikkat ediyor nedense böyle şeylere

0
    0 Yorumla
  • zehratimur
    zehratimur Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    1 yıl

Herkes için olmasa bile genel anlamda yaratır.

0
    0 Yorumla
  • ꕤBalꕤBademm
    ꕤBalꕤBademm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20
    1 yıl

Gerçekçi olmak gerekir. Arada uçurum varsa sorun olur. Kadın erkekten üstün de olmamalı

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Statü farkı bir ilişkide sorun yaratır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Statü farkı ilişkide sorun açar mı? 9 cevap verildi
İlişkide statü farkı sorun olur mu? 16 cevap verildi
İlişkide statü farkı olur mu? Bu sorun mudur? 6 cevap verildi
Statü farkı ilişkiye engel mi? 80 cevap verildi
Statü farkı ilişkiye engel mi? 67 cevap verildi
Statü farkı olması ilişki yürütmesinde engel mi? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Evliler neden hu saatte burada?
  • Çekici görünmeye bağımlı mısınız?
  • Daha önce hiç kayboldun mu?
  • Birinin cüzdanında resminiz olacak kadar sevildiniz mi?
  • Astra J mi Astra K mi?
  • Eğer beni dış görünüş ve para için sevicek biri olucaksa hiç sevmesin kafasındayım?
  • Korku içerikli şeyler izlediğim zaman geceleri uyuyamıyorum, neden böyle oluyor?
  • Minyon tipli insanlar yaş aldıkça gerçekten daha mı güzelleşiyor?
  • Sizce ben bunu kaç dk da çizdim, bilene centro muzlu gofret alacağım?
  • Kot şortlar gerçekten rahat mı yoksa yazın daha iyi alternatifler mi var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨