1 yılİlişkilerde statü farkı, ekonomik, eğitimsel, mesleki veya sosyal düzeydeki farklılıkları ifade eder. Bu farklar, ilişkide çeşitli sorunlara yol açabilir. İşte bu sorunların bazıları:
1. İletişim ve Anlayış Sorunları:
Farklı statü seviyelerine sahip bireyler, farklı yaşam deneyimleri ve değerler geliştirebilirler. Bu durum, iletişimde yanlış anlamalar ve empati eksikliklerine neden olabilir. Örneğin, bir tarafın daha eğitimli olması, diğerinin kendini yetersiz hissetmesine yol açabilir. 2. Güven ve Kıskanma:
Statü farkı, güven sorunlarına yol açabilir. Daha yüksek statüdeki bir partner, daha düşük statüdeki partnerin niyetlerini veya sadakatini sorgulayabilir. Bu durum, kıskanma ve güvensizlik duygularını tetikleyebilir. 3. Sosyal Çevre ve Aile Baskıları:
Farklı sosyal çevrelerden gelen bireyler, aileleri ve arkadaşları tarafından eleştirilebilir veya onaylanmayabilir. Bu durum, ilişkide stres ve baskı yaratabilir. Örneğin, bir tarafın ailesi, diğerinin mesleki veya ekonomik durumunu yetersiz bulabilir. 4. Gelecek Planları ve Hedefler:
Statü farkı, bireylerin yaşam hedefleri ve beklentilerini etkileyebilir. Farklı eğitim ve meslek seviyeleri, kariyer planlaması ve yaşam tarzı seçimlerinde uyumsuzluklara neden olabilir. Örneğin, bir tarafın daha fazla seyahat etmeyi istemesi, diğerinin kariyer odaklı planlarıyla çelişebilir. 5. Ekonomik Farklılıklar:
Maddi durumdaki farklılıklar, günlük yaşamda ve ilişkide stres yaratabilir. Örneğin, bir tarafın daha yüksek gelir düzeyi, diğerinin kendini yetersiz hissetmesine veya maddi konularda gerilim yaşanmasına neden olabilir. 6. Kültürel ve Değer Farklılıkları:
Farklı statü seviyeleri, farklı kültürel ve değer sistemlerini beraberinde getirebilir. Bu durum, ortak ilgi alanları ve yaşam tarzı seçimlerinde uyumsuzluklara yol açabilir. Örneğin, bir tarafın daha geleneksel değerleri benimsemesi, diğerinin daha modern bir yaşam tarzını tercih etmesiyle çatışabilir. Bu sorunların üstesinden gelmek için açık iletişim, empati ve ortak hedefler belirlemek önemlidir. Her iki tarafın da ilişkideki farklılıkları kabul etmesi ve birlikte çözüm yolları araması, ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılStatü farkı, ilişkilerde çeşitli zorluklara neden olabilir. Ancak, bu farklılıkların üstesinden gelmek ve başarılı bir ilişki sürdürmek mümkündür. Farklı sosyoekonomik veya kültürel geçmişlere sahip partnerler, farklı iletişim tarzlarına sahip olabilirler. Bu durum, yanlış anlaşılmalara ve çatışmalara yol açabilir. Statü farklılıkları, değerler, inançlar ve yaşam tarzları konusunda farklılıklara neden olabilir. Bu farklılıklar, uyum sorunlarına yol açabilir. Partnerlerin sosyal çevreleri farklı olabilir. Bu durum, ortak etkinliklerde bulunmayı zorlaştırabilir ve kıskançlık veya dışlanma gibi duygulara neden olabilir. Statü farklılıkları, maddi konularda anlaşmazlıklara yol açabilir. Özellikle, para harcama alışkanlıkları ve gelecek planları konusunda farklılıklar yaşanabilir.
00 Yorumla
1 yılStatü farkı, ilişkideki iki kişinin bakış açısına göre ya büyük bir sorun olabilir ya da hiç mesele edilmeden aşılabilir. Eğer taraflardan biri kendini yetersiz hisseder ya da diğerini küçümserse, bu zamanla ilişkinin dinamiklerini bozar. Ama taraflar birbirine saygı duyuyor, farklılıkları bir zenginlik olarak görüyor ve birbirlerini oldukları gibi kabul ediyorsa, statü farkı bir engel değil, hatta bazen bir avantaj bile olur.. Sonuçta ilişkiyi belirleyen şey, dışarıdan nasıl göründüğü değil, içeride nasıl hissedildiğidir.
00 Yorumla
1 yılKafa yapısı önemli aslında. Düşünceleri, fikirleri, yapmak istedikleri yaptıkları uyuyorsa uyumluysa iki taraf bence sorun olmaz. En fazla şu olabilir birinin eğitim seviyesi daha yüksektir, diğerinin ise değildir. Gerek ekonomi gerekse eğitimden kaynaklı olarak durumu iyi olan daha lüks şeylere hakimken diğeri hakim olamayabilir. Bide bunun tam tersi olanı da var. İki tarafta anlayışla sabırla öğretebilirler birbirlerine.
Fakat benim toplumda gördüğüm olay şu. Yorumlarda bide gördüm katılıyorum. Kadınların ezici bir çoğunluğu kendisinden daha düşük bir branşa mesleğe sahip bir erkekle beraber olmuyor. Dengi ya da üstü seçiyor. Biz erkeklerde ise öyle değil örneğin bir patron olsa bile kasiyer, garson kızı beğenip ciddi düşünebiliyor.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet, statü farkı bir ilişkide sorunlara yol açabilir. Ancak bu, her statü farkı olan ilişkinin sorunlu olacağı anlamına gelmez Statü farkı, maddi konularda anlaşmazlıklara yol açabilir. Özellikle para harcama alışkanlıkları, tatil tercihleri veya yaşam standartları gibi konularda farklılıklar yaşanabilir. Çiftlerin aileleri, arkadaşları veya toplum tarafından farklı şekillerde karşılanması, ilişki üzerinde baskı yaratabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek bu konuyu pek takmiyor bence. Kadin ust konumdaysa kendinden asagi pek istemiyor. Ogretmenlik mezunuyum doktor sevgilimde oldu. Liseden kiz arkadasim iki yillik mezun, Şu an calismiyor da kocasi diş hekimi. Erkegin kadin kriterleri arasinda meslegi ve statusu daha aşağılarda. Onlarin oncelik verdigi seyler daha farkli. Belki guzellik, fizik, kafa uyusmasi, o kadini begenmesi arzulamasi, giyimi tesetturu ya da acik olmasi vs. Kriterler daha farkli. Ha kadinin maasina, kariyerine onem veren erkek mantik evliligi ya da iliskisi yapmistir. Gercekten sevdigi, tutuldugu ya da olur bu kizla dedikleri kizlarda statu, maas cok aramiyorlar diye gozlemledim kendi acimdan.
Ozellikle gorucu usulu tarzi tanismalarda kadinin statusune bir tik daha fazla onem verildigini gordum. burada da mantik var aslinda. Hani karsima gelen adam duz memur, muhendis falan atamamın olmamasini sorun ettiler mesela. Ama kendi kurdugum iliskilerimde sorun olmadı. Hatta doktor olanla ciddiydik evlenecektik uzak mesafe, annesi vs derken olmadı. Ayak ustu birden evlenme teklifi bile almistim. 3. kisiler dahil olunca olmadi. Ama gorucu gibi durumlarda kadinin statusune de daha cok bakiliyor gibi geldi bana.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bence statü farkı bir ilişkide sorun yaratabilir, özellikle de bu farkı bir taraf takıntı haline getirirse. İnsanlar genellikle sosyal ve maddi durumlarına göre bir hiyerarşi yaratabiliyor, bu da ilişkide eşitsizlik hissine yol açabilir. Eğer bir taraf, diğerine sürekli üstünlük taslarsa ya da bu farkı sürekli gündeme getirirse, ilişkiyi zedeleyebilir. Ama statü farkını kabul edip, birbirini saygı çerçevesinde anlayarak ilerleyen bir ilişki de olabilir. Önemli olan, insanların birbirine değer vermesi ve ilişkinin temellerinin sağlam olması.
10 Yorumla
1 yılTürk erkekleri genelde kendinden daha üstün bir kadını kaldıramıyor. Kıskanıyorlar ve gurur yapıyorlar.
21 Yorumla- 1 yıl
✍️
1 yılGerçeklerden bahsedeyim..
Kadınlar iş alanında daha yüksek bir alandaysa, Kendisi gibi ya da daha iyi iş alanına sahip bir adam seçiyor.
Fakat Erkekler için durumlar böyle değil. Bir kadın müdür personele aşık olmaz! Ama bir Erkek müdür Personeline aşık olabilir.
Biz kadınların çoğu alfa tipi erkek arıyoruz. Sonrada neden aşklar hep yalan dolan..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılErkek için yaratmasa bile kadın tarafından yaratacaktır kadın daha üst konumdaysa bu bayağı sıkıntı çünkü erkek kendini aciz de hissedecektir belki şiddete belki manipüle etmeye doğru gidecektir bu şey ve kızın çevresi ve ailesi büyük ihtimal istemeyecektir. Ama erkek açısından baktığımız zaman erkek üst konumdaysa çok umrunda olmaya yani benimle hiç doktor taradıklarım var gidip lise mezunu ev kızları ile evlendiler.
10 Yorumla
1 yılDeğişir kafa yapısıyla uyumlu olmaz doktor öğretmen okey subay doktor okey öğretim üyesi doktor okey ama fabrika işçisi doktor olmaz ya da öğretmen öğretim görevlisi bir kadınla market çalışanı aynı olamaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılkadınlar icin boy maaş statü tip hepsi sorun yaratır kadına zengin karaktersiz güclü yalancı sahtekar ol makam mevkin olsun paran cok olsun bol maas olsun herseyi örter o yüzden kel göbeklı zengin erkeklerin yanında fıstık gibi hatunlar yazık spor salonlarında kas yapıyım kızlar beni beyensin diye ugrasan zavallı cocuklar anca onlar sevgili yapar bi kac takılırlar sonra kızxalr gider yine zengin erkelkle evlenir maalesef
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılYaratmaz yani bence yaratmamali. Bana göre saçma geliyor kadın öğretmen erkek fabrikada çalışıyor yani sonuçta iki insan birbirini sevmiş ve yuva kurmak istiyorlar. Paranın malın mülkün Bi önemi yok.
Kac yüzyıldır. Kadinlar Ev hanımı erkekler çalışıyor. Hani statü nerde
Yani sonuç evlenecekseniz evlenin Bahane bulmayın...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bizim toplumumuzda çok ağır bir statü anksiyetesi var. Zengin hayatlara bu denli merak duyulması, Iphone’un son modeline sahip olmanın yarattığı arzu ve orta-alt sınıfların kendi yoksulluklarından utanç duymaları, utanma duygusuyla yaşamaları. Hepsi statü anksiyetesiyle iç içe.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı.
1 yılSosyal statü ilişkilerde bir rol oynayabilir, fakat önemi mutlak değildir. Birçok durumda, ilişkinin gücünü ve başarısını belirleyen, partnerler arasındaki kişisel dinamikler paylaştıkları ilgi alanları, karşılıklı saygı ve duygusal bağlantıdır. Duygusal bir bağ yoksa bazı şeyler bahaneden öteye geçemez.
00 Yorumla Statü farkında sınıfsal olarak aşağıda olan taraf komplekse girmezse ve sınıfsal olarak durumu daha iyi olan da havalara girmezse sorun olmaz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılErkek çok sorun etmiyor ama kadın için kadın için farketmesede ailesi için sorun yaratıyor.
Örnek veriyorum; erkek memur diyelim. Çalışmayan bir kadınlada evlenebilirim sorun olmaz lafını söyleyebiliyor.
Ama çalışmayan bir kadın doğal olarak geçim kaygısından aynı şeyi söyleyemiyor :D
İşin komik yanı özelde çalışan kadında memur bir erkek istiyor.
Memur olan kadın zaten memur olan erkek istiyor.
(istisnalar var ama kaideyi bozmazlar)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet yaratabilir. ancak genelde kadın tarafından gelir nu sorun. . öyle gördük cogunlukla erkek buna takmıyor seviyim ise gidip geleyim neyse zevkim onu yasayim ama kadınlar statu farkına takiyor. Sonradan birde buna kavusmus ise işte orada %99 sorun görür kadın. Ve çoğu eşinden ayrıliyor böyle durumlarda.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
1 yılStatü farkı varsa zaten öyle bir ilişki hiç başlamaz
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı. Bence yaratır davul bile dengi dengine diye boşu boşuna dememişler
10 Yorumla
1 yılbence yaratmaz insanın bi mesleği severek yapılması yeterli statü falan boş
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Kişisel gelişimini tamamlamış bireyler arasında ise yaratmaz.
10 YorumlaÖncelikle yaratmak Allah'a mahsustur, evet etkili olur özellikle çok fazla kültür ve uyumsuzluk olursa kişiler ilişki de sorunlar yaşamaya daha çok başlıyor. Bu yüzden davul bile dengi dengine diye boşa demiyor insanlar
00 YorumlaErkekler genel anlamda kendi statüsünden yüksek kadınlarla birlikteliklerinde kendilerini huzursuz hissediyor ama durum tam tersi olduğunda kadınlar öyle hissetmiyor. İnsana göre değişkenlik gösterir tabii.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 497 cevap paylaştı. Kimse kimseyi kandırmasın tabiki sorun yaratır. Sorun yaratmayan diyenler sonu mutlu biten masalları okumaya devam edebilir ama gerçekler maalesef acıdır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 411 cevap paylaştı. Statü farkı az ckk etkiler jnsanj fakir insanla ve statü düşük insanlarla yüksek inaanlar hep xevresi hemde kendisi icjn farklisir ve karşılaşınca birlikte uyum sağlamakta zorlanırlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılAslında statü farkının ilişkide bir problem olmaması gerekiyor ama taraflardan biri bu konuya çok değer veriyorsa veya kafasında farklı konumlandırdıysa istisnai olarak sorunlar da yaşanabilir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
1 yılTabiki sorun yaratır. Kadınlar için de erkekler için de. Sadece erkekler çok güzel bir kız ise statüsüne bakmayabilir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 352 cevap paylaştı.
1 yılEğer bi türk dizisinde falan yaşamıyosanız evet sorun yaratıyo. İnsan kendi seviyesinde birileriyle ilişkide olmak istiyo
00 Yorumla klasik bir cümle söyleyeyim davul bile dengi dengine erkek olsun kız olsun kendi statüsünün altındaki biri ile olmaz yaa
00 Yorumla
1 yıl15 yaşındayken sorun olur, eğerki 35 yaşındaysanız da elinizi tutmazsa oda sorun olur 😃 durum ve yaşa bağlı
01 Yorumla- 1 yıl
Pardon yanlıs soruya yanlıs cevap vermişim 😃😃
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Başlanmamasi gereken bir ilişki. Bir tarafın böbürlenmesi diğer tarafın da idare etmesi ve icten icten nefret gelistirmesi olasıdır.
00 YorumlaYaratır saygılı olurlarsa olmaz dicem ama arkadas ortamında bıle yaratır yüksek statüdekı ınsan affallar biraz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Kadınlar sorun etmezler ama Erkekler kendilerinden güçlü kadınlara tahammül edemezler
10 YorumlaKendileri sorun etmiyor ve çevrelerini umursamıyorlarsa hayır yaratmaz.
00 YorumlaYaratır tabi çöpçü adam ile girişimci kadın nasıl anlaşsın?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEvet mesela öğretmenin temizlik işçisi eşi çok saçma durabilir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılYaratır ama şöyle erkek kadından bir tık fazla kazanıyorsa problem olmaz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
1 yılElbette yaratır. Aslında bu gibi farklar da ilişki başlamıyor bile hiç ama bilemedim.
00 Yorumla
1 yılGenəl kültür olaraksa evət ama maddi olaraksa hayır.
00 YorumlaBenim için yaratmıyordu ama karşı taraf bunu çok önemsiyordu
00 YorumlaMaalesef kadin ustunde erkek eziliyor bide tipsizse adam canavara dönusuyor
00 Yorumla
1 yılKafa yapısı bile sorun yapıyor tabii ki statü farkı da sorun yapabilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılHer 2 kişinin de bir mesleği varsa ve iyi bir geliri de varsa sorun olacağını zannetmiyorum..
00 Yorumla
1 yılbizim işyerinde bi çocuk ortaokul mezunu sevgilisi psikolog evlilik teklifi etti kız kabul etti herif bok gibi bir insan ama etti yani kız kızı bilmiyorum nasıl biri oldugunu umarım mutlu olurlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaalesef evet yüksek statüde olsaydım alt statüdekine yüz vermezdim, alt statüdeysem de yüksek statüdekine gönül vermem
00 Yorumla
1 yılBu durum kızlar için pek sorun olmuyor bence
Ama erkekler kendisinden güçlü ve daha üst seviyede olan kozları sevmezler
Hep ona muhtaç olsun kafasında oldukları için iki taraftan birinde sorun olabilir06 Yorumla- 1 yıl
Aslında tam tersi, kızlar daha çok sorun ediyor. Erkek kendisinden üstün olsun, kendisinden daha çok para kazansın istiyor. İnşaat işçisine aşık olan kız gördün mü hayatında?
- 1 yıl
Alakası yok kişilikle alakalı
Brn hemşireydim babasının dükkanında doğru düzgün çalışmayan ipsiz sapsız birisine aşık oldum
Olabiliyor yani - 1 yıl
Sen istisnaymışsın ama istisnalar kaideyi bozmaz. Ya statüler denk oluyor, ya da erkeğin statüsü yüksek oluyor. Statüsü yüksek bazı kızlar birlikte oldukları erkekleri hayattan soğutabiliyor. Amaçları "sevdiğim işi yapayım, tatmin edici bir hayatım olsun" değil, yaptığını başka insanların gözüne sokup egolarını doyurmak. Sonradan görme oluyor sanırım bu tipler.
- 1 yıl
Allah herkesin karşıdına dengini sevip sevileceği kişiler çıkarsın
- 1 yıl
Beklemediğim ama nedense doğru gelen bir cevap. Amin.
- 1 yıl
Ben ne yazsamda insanlar değişmeyecek
Kendimi hırpalamayada da gerek yok
Bu konulardan çok muzdabirim
O yüzden hayırlısı olaun herkes için
Gizli Üye(30-35)1 yılTabiki sorun olur herkes poliyanalık yapıyor ama maalesef göz ardı edilemez
11 Yorumla- 1 yıl
aslında avrupada vs hiçte sorun olmuyo benim çok tanıdığım var ultra zengin kadınla evlenen fakir erkekler başka ülkelerde
Gizli Üye(18-24)1 yılBen anestezi okuyorum sevgilim tıp bir sorun olmadı 3 yıldır. Kendimi geliştirdim çünkü
00 YorumlaHipergamik olarak illaki yaratır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılHerkes hayır der ama yaratır net
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Denk olmak önemli ya, en azından yakın olmak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Sevdikten sonra yaratmamalı
10 YorumlaSevince sorun olmaz
10 YorumlaKesinlikle yaratır. Uyumlu olmak şart. 💅🏻
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBana göre yaratır gerçekçi olmak lazım
10 Yorumla
1 yılErkeksen yaratır kızsan yaratmaz
10 Yorumla
1 yılBu toplumda sorun olur, ama avrupada veya amerikada yasasam sorun etmezdim kimse kimsenin hayatiyla ilgilenmiyor sonucta
00 Yorumla
1 yılSorun eden için yaratıyor. Sorun etmeyene de sorun oluyor böylelikle. Yani aslında sorun değil ama iki tarafın da umursamaması lazım.
00 YorumlaYaratır, lamı cimi yok. Kadın memnun olmaz, erkek de kendini güçsüz hisseder. İstisnalar kaideyi de bozmaz
00 YorumlaÇok yaratmaz ama erkek altta olursa genel anlamda yaratır kadınlarda çok yaratmaz bence
00 YorumlaYaratmamali ancak kizlar cok dikkat ediyor nedense böyle şeylere
00 Yorumla
1 yılHerkes için olmasa bile genel anlamda yaratır.
00 Yorumla
1 yılGerçekçi olmak gerekir. Arada uçurum varsa sorun olur. Kadın erkekten üstün de olmamalı
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat