Statü farkı olması ilişki yürütmesinde engel mi?

Bugün bir arkadaşım ile konuşurken sevgilim ile aramızdaki statü farkını dile getirdi ben hazırlık artı 6 yıl tıp okumak niyetindeyken sevgilim 2 yıllık bir bölüm okumak ardından lisans programları vs ile 4 yıla tamamlamak istiyor arkadaşımla konuştuktan sonra benim hem okul bitirdikten sonraki çevremde hem de ailen arasında problem yaşayacağımızı düşündüğümü belirttiğimde kendisi bana çok kırdın beni öyle şey olur mu sevdikten sonra açılmayacak engel yok dedi ancak şu an ilk mezunlar ile tıpta 120.000 alırken onun bölümünde 70.000 ile başlıyor aradaki fark çok da az değil ve gelecekte de bu fark olacak ve alışveriş tarzından tutun çevreye kadar her şeyin farklı olacağını düşünüyorum evet kendisi çok değer veriyorum ama gelecekte daha çok bağlandıktan sonra birbirimize sorun yaratacağı kanaatindeyim sizce ne yapmalıyım (ikimiz de üniversite sınavına hazırlanıyoruz ben bu yıl mezuna kalacağım ona da söyledim sen de mezuna kal mühendislik bölümünden devam et diye bu yıl tercih yapma niyetinde)

Statü farkı olması ilişki yürütmesinde engel mi?