mesela normal bir asgari ücret ile çalışan bir kişi öğretmen biriyle evlenebilir mi?

bence çok büyük bir engel her şeyden önce ne iş yaptığın soruluyor
ilerde boşanma sebebi
mesela normal bir asgari ücret ile çalışan bir kişi öğretmen biriyle evlenebilir mi?

bence çok büyük bir engel her şeyden önce ne iş yaptığın soruluyor
ilerde boşanma sebebi
Evet sorun. Aynı ilişkiyi yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Bir kere okumuş insanla okumamış insan arasında dağlar kadar fark var. Bunu kimse reddetmesin. Bunun haricinde ise erkek kendinden daha yüksek statülü bir kadınla birlikteyse bir müddet sonra aşağılık kompleksine giriyor. Daha sonra bunun stresiyle kadının iş yaşantısına dahi burnunu sokup kısıtlamalara gitmeye çalışıyor. Olay maaş değil statü. Toplumumuzda da maaştan ziyade statüye göre saygı görüyorsun zaten. Başta normal gelse de sonradan çok sorun çıkacaktır. Öğretmenlerin çoğu asker, polis, öğretmenlerle evli zaten.
Bence engeldir. Kadının statü olarak üst seviyede olması, kadının daha fazla maaş alması veya kadının çalışıp erkeğin işsiz olması erkeğin özgüvenini çok derinden zedeler, egoları aşırı sarsılır ve bir şekilde "erkek" gibi hissetmek için, güçlü hissetmek için ya durup dururken kavga çıkartıp huzur bozarlar, ya da ilişki içinde oldukları kadını gidip aldatırlar. Öte yandan erkeğin statüsünün yüksek olması kimseyi yaralamaz çünkü kadın yaratılış olarak zayıf, erkek ise güçün sembolü güç sadece fiziksel olarak değil maddiyat, zeka, kültürel birikim gibi...
Yüksek statü ve kültür farkı ister istemez sorunlar yaratacaktır. Aynı vizyona sahip olmayacaksınız çünkü ve sürekli farklı pencerelerden bakıyor olacaksınız. Anlaşmazlıklar ortaya çıkacak ve tartışmalar başlayacak
Geçim sağlanabiliniyorsa engel değil geçim derdi başlarsa o zamn engel olur
çok zor bence ileride mutlaka yüzümüze çarpar
elbette
evet kadrolu rehber öğretmeni
aslında oldukça durumum iyi hatta ondan da durumum iyi bilmiyor bunu bakalım fikri ileride değişecek mi onu merak ediyorum statü farkından dolayı.
Ricalar.
Bence değil asla
Benim hemşire arkadaşımın kocası bimde Kasiyer
çok iyiymiş özgüvenli falan olmak lazım galiba
Cevap
13Cevap
Benim için engel değildir.
Merhabalar,
maalesef bu konu erkekler için problemdir sadece. Ancak eğer birbirinizi seviyorsanız el ele vererek altından kalkamayacağınız bir durum yok. Kendinizi üzmeyin, evlenebilir tabiki bu yüzden. Eğer aile engeli varsa onlarla konuşarak onları ikna edebilirsiniz, unutmayın ailelerin tek istedikleri şey çocuklarının iyi yaşamaları, sıkıntı çekmelerini istememeleridir.
Asgari ücret ile çalışan biriyle bir öğretmenin evliliği fazlaca var çevremde. O büyük bir statü farkı sayılmıyor artık. Mimar bir adamla fotoğrafçıda çalışan bir arkadaşım evlendi birkaç yıl önce. Sanırım artık statü farkı sorun teşkil etmiyor ilişkilerde.
bazı erkeklerde eşi daha fazla kazandığı için aşağılık kompleksi oluşabiliyor bu yüzden karısına sürekli kötü davranıyorlar onlara üstten bakarak bu eksikliği kapatmaya çalışıyorlar maalesef böyle bir ilişkinin sonu boşanma… ama kadının geliri daha az olduğunda böyle bir sıkıntı olmuyor. gerçi iki insan birbirini seviyorsa karakterleri de uyuşuyorsa maddiyat nedir ki önemi yok…
Statü normalde medeni toplumlarda problem olmayabilir ancak toplum da maalesef hakir görülebiliyor o yüzden beş sefer tartıya koyup bir kere sonuca bakmakta fayda var güzellik çirkinlik bir zaman sonra toplum baskısına maruz kalabiliyor uyum sağlamakta zorluklar yaşanabiliyor geçmiş örnekleri çoktur
Davul bile dengi dengine kardeş..
Kadın çalıştığı parayı getirip kocasına bile verse, ilk tartışmada "benim param" der, diyecektir..
Bunu da erkek gururu kaldırmaz..
Business woman veya erkek olmadığı sürece çok da sorun görmüyorum alt tarafı öğretmen polis asker veya doktor çok üst seviyeler değil kesinlikle Rusya'da bir polis kadın inşaat işçisi ile evlenebiliyor bizim toplum böyle gençler boş gösteriş
Öğretmenlik kutsal bir meslek olabilir ama statü olarak ahım şahım da değil büyütülecek bişey yok.
Engel eski erkek arkadaşım benden az alıyodu triplere giriyodu erkekler genelde böyle şeylere takılıyor.
Kişiden kişiye değişir. Şahsen benim için statünün bir önemi yok ama kültürlü bir eşim olsun isterim.
Önemli olan statü maaş değil aslında. Mesela ben asgari ücrete takılmam ama yaptığı mesleğin adı önemlidir benim için.
Alakası yok ya. Kafalar uyuyor ise, güzel bir enerji varsa neden engel olsun ki
Burası Türkiye. Statü farklılığı olan ilişkiler genelde çıkara dayalı olduğu için herkesin denk olması daha doğru. Çıkar yoksa sorun olmaz zaten.
Ben gerçekçi biriyim maddi manevi denklik önemli.. kalbe mantığa sinmesi önemli…
Yani kişiden kişiye göre değişir kimine göre engel kimine göre değil ama bana göre engel değil
Kültür farkı görmezden gelinmeyecek kadar önemli bence.
Maalesef ki erkekler bunu sorun etmese de kadınlar sorun ediyor, önermiyorum
Şu anki toplum yapısında kadının daha yüksek statüde olması erkeği yıpratır. Olması gereken o mudur tartışılır
Olmaması gerekli bence ama engel ya genel olarak maalesef
Varlıklı bir ailenin kızı olduğum için başlamadan biten ilişkim oldu. Üstelik karşı taraf açıkça da söyledi
Tabi ki de engel olamaz.
Engel oluyor maalesef
Neden engel olsun ki stadü farkı değildir bence
2 gönül bir olduktan sonra neden olmasın kardeşim
Aklı başında olan biri için önemli değil
Evet engeldir
Benim için değil
Bence sorun olur.
Hayır ya olmamalı
Engeldir
Evet
Hayır değil