Bence özel günleri sadece erkeklerin hatırlaması gerekmiyor, bu her iki taraf için de geçerli olmalı. İlişkilerde her iki kişi de birbirini önemsemeli ve özel günlere değer vermeli. Hediye almak, kutlama yapmak ya da küçük jestlerde bulunmak sadece erkeklere ait bir şey olmamalı. Özel günler, karşılıklı bir anlayış ve sevgiyle kutlanmalı. Yani, bu sorumluluğun her iki tarafa da eşit şekilde dağılması gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü kadın, "memnun edilmesi gerekendir, onu memnun etmek de erkeğin görevidir". Erkek birey bu görevini ihmal ederse, kadından gelecek "bana değer vermiyorsun, ilişkimize önem vermiyorsun" gibi suçlamalara maruz kalacağını bilir. Kadınların ise asla ve asla, özel günleri hatırlamak gibi bir yükümlülüğü yoktur.
Kadınlar öncesinde her şeyi itinayla düşünüp bir plan yapıyor zaten. Hediyesini alıyor, o gün için özel olarak süsleniyor, özeniyor, eşiyse onun için en sevdiği yemekleri yapıyor. E kadın bu kadar değer verip emek sarf ederken erkeğin unutması haliyle biraz kırıcı oluyor.
Öyle bir algı genellikle erkek hediye alır ya da erkeğin parası vardır ya ya da kadınlar hediye bekler ilgi bekler ya ondan dolayı olduğunu düşünüyorum. ama tabi ki de yanlıştır bu. sadece erkek hediye almak zorunda değildir. kadın da hediye alabilir düşünebilir sürpriz yapabilir tabi ki de.. zaten önemli olan iki kişinin mutlu olmasıdır illa hediye almak zorunda değiller bana kalırsa.
Katılıyorum, ama bu devirde, özel günlerin sadece erkekler tarafından hatırlanmak zorunda olduğu dayatılıyor, odunuz ya hani duygusuzuz falan biraz da kalpsiziz, kadınlarda iş yorgunluğundan, yoğun hayat temposundan, spordan vs. unutabiliyor, ki insanız kadın da unutabilir erkek de. Ama nedense kadın unuttuğu zaman kimse erkeğe yaptığı baskıyı kadına yapmıyor, nasıl unutursun o senin özel günün diye dayatmıyor. Bu da pozitif ayrımcılığın en net örneklerinden birisi..
Biz kadınlar herşeyi yazarız 10 yıl öncesini sıralarız unutmayiz. Erkekler 7 saniyede herşeyi unutuyorlar hatta bazıları o kadar unutkan ki özel günü bırak evdeki eşini bile unutup aldatıyor.. biraz hatırlanmak tüm özel günleri olmasada güzel bir jesttir hatırlamak kutlamak..
Cinsiyet ayrımı yapmayın diyen kadınlar erkeklere herşeyi aldıran kadınlar herşeyi erkekten bekleyen kadınlar hiçbişey yapmayan gene kadınlar kadınların özel günü bitmez istekleri bitmez bazen ne istediklerini kendileride bilmezler ki onlar ne derse desin ben kendi dalgama bakarım 😄
Kadının karşısında Umutdan bahsetmek ne mümkün 😄 kadınlar hep olağan dışı birşeyler gerçekleşsin ister örneğin bir kadına ben dağları yerinden söküp sırtımda taşısam bile amele deyip gülüp geçer halime hiç Umut yok hiç 😄
Kadınlar genel olarak zaten özel günleri hatırlar, özel bi gün olmasa bile öyle davranma eğilimimiz daha yüksek bence. Daha ince düşünceliyiz erkeklere göre. 365 günün hiçbir döneminde romantik olmuyorlarsa kadınlar da o 1gün için gayet de kıyamet kopartabilir
Cinsiyetçi ve içi tamamen boş bir algı sebebiyle böyle şeyler erkeklere dayatılıyor ama. Genele bakınca da erkeklerin hoşuna gidiyor bunu bir gövde gösterisi haline getiriyorlar