Eşimin bana bu şekilde davranıyor ne yapmam gerekir?

Herkese merhaba eşimle yaklaşık olarak 2,5 yıldır evliyiz. Dün biraz tartıştık bana iyi geleceğini kötü geliyorsun dedi. Ben de ona sanki sen bana çok mu iyi geliyorsun diye cevap verdim. Bana bayağı bir sinirlendi arkadaşları aradı onlarla birlikte oyun oynamaya gitti. Benden izin almak zorunda değilsin ama rica bile istemedin dedim. Rica istemeyecegim madem ben sana iyi gelmiyorum gidiyorum dedi. Biz bir buçuk aydır adamakıllı bir aktivite yapmazken o arkadaşlarıyla dışarı çıkmayı tercih etti. Bunun sebebi de benim onu bu şekilde söylememmiş. Mutfakta derdimi anlatmaya çalışırken git başka odada konuş dedi. Ben de ben senin başından savabileceğin bir insan değilim diyerek cevap verdim. Tamam o zaman sen çıkıyorsan ben de çıkayım diye cevap verince anahtarı alıp kapıyı üzerime kilitlemekle beni tehdit etti. Üzerime yürüdü. Anahtarı elinden zor aldım. Onun kölesi olmadığımı beni bu eve hapsedemeyeceğini söyledim. Dünden beri birbirimize tek bir laf etmedik. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Güncellemeler
1 yıl
Bunların yanında ben bu adamın kumar borcunu ödemek için altinlarimi bozdurdum. Gece gündüz çalışıyor ömrüm onu beklemekle geçiyor. İşinden dolayı problemleri vardı yine yanında oldum. Ona sinirlenmem eve geldiğinde sürekli iş konusunda birini arayıp birini kapatmasıydı. Sürekli telefonla konuşuyordu. Aslında benimki biraz da patlama oldu. Bu sebeple ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Eşimin bana bu şekilde davranıyor ne yapmam gerekir?