Ne yapacağımı şaşırdım hata benim mi?

Arkadaşlar 32 yaşındayım ve 6 yıllık bi ilişkim var. Bi takım zorluklar ardından bu yıl düğün yapmaya karar verdik lâkin sevgilimin bi takım tuhaf davranışları canımı sıkıyo. Örneğin kalp ritim bozukluğu var kullanmıyo. Göz sağlığı için kullanmak zorunda ama gözlük kullanmıyo. Kimliği kayboldu 1 yıldır onu bile yenilemiyo. Son 1 yıldır tek fotomuz yok kilosundan dolayı beni yanına yakıştıramadığını bu yüzden çekilmedğini söylüyo (oldukça zayıf fit vücutlu ve bakımlıydı eskiden) Kiloya bağlı olarak nefes darlığı oldu doktor kilo vermen gerekiyo dedi sanki doktorun inadına gece yarısı en büyük boy hamburger, noodle, kola cips mantı vs vs garip bsslenme alışkanlıkları var ve hassas bi şekilde uyarmama rağmen halimden memnunum diyo. En son akşam işten erken gelince bulaşığa yardım ederim gibi şaka yaptım bunu bile ciddiye alıp kendine hizmetçi mi alıyosun diye bana sataşmaya başladı. Ve dahası var. Onu seviyorum ama beni geçtim artık kendisine bile saygısı olmadığının düşüncesindeyim ve bu evlendiğimizde daha da sorun haline geleceğini düşünüyorum. Tüm bunlar birikince her şey gözüme batmaya beni rahatsız etmeye başladı. Yol gösterin fikir verin duyguma yenik düşüp hayatımı yakmak istemiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Ne yapacağımı şaşırdım hata benim mi?