Bunu çözmenin yolu yok mu?

Merhabalar ben güven problemleri olan biriyim. Bu yaşa geldim ama hiç sevgilim olmadı. 2 tane flörtüm oldu o kadar. Devamının gelmemesinin sebebi bir bakıma benim. Hayatım boyunca kimsenin beni koşulsuz seveceğine inanmıyorum. En ufak hareketimde benden soğuyacaklarmış gibi hissediyor, sürekli kendimi açıklamaya çalışıyorum. Ve karşıdan beklediğim şeyi kendim de yapıyorum. Şöyle anlatayım karşımdaki insandan çok çabuk sıkılıp, soğuyorum. Bunun sebebi sınırları biraz fazla olan bir kızım. O sınırları aşan olursa direk üstünü karalıyorum. Yanlış anlaşılmasın bu sınırları önceden belli eden biriyim. Yani onlar açısından şaşırılacak bir şey yok denebilir. Sevgili yapmamamdaki en büyük etkenlerden biri de şu ki. Bunca zaman yakın erkek arkadaşlarım senin nasıl hiç sevgilin olmadı falan dediler. Benle konuşmaya çalışan çok erkek oldu. Ama yüz vermedim. Yanlış anlaşılmasın kendimi bulunmaz nimet saymıyorum, saymam. Sadece o erkeklerin amacının başka olduğunu biliyorum. Amacı olmayan sadece seven biri olsa ne ala ama ona da nasıl güveneceğim bilmiyorum. Neyse konudan konuya atlamayayım. Amaçlarının tam anlamıyla kötü olup olmadığını bilemem ama yüz vermememdeki en büyük etkenlerden biri ailem biri de herkesin öğrenecek olma korkusu. Bu yüzden bunca zaman kimseye hoşlandığımı söylemedim. Zaten birinden hoşlanmam çok kısa sürüyor. Dediğim gibi kolay güvenemediğimden daha yolun başında güvenimi kırdıklarında soğuyorum, yol veriyorum. Ama bunun değişmesini ve artık gerçekten birini sevmek istiyorum. Bazı hataları kasten yapmadıklarını biliyorum ama elimde değil soğuyorum. Söylemeyi az kalsın unutuyordum.. Bir erkek benle konuşmaya çalıştığında bir süre hiç yüz vermiyorum beni gerçekten sevip, sevmediklerini anlamak için ve henüz bu testi geçen olmadı. Keşke insanlara güven testi yapmayı bırakabilsem çünkü bu testlerle sadece kendimi üzüp, yıpratıyorum. Uzattıysam kusura bakmayın iyi akşamlar.

Bunu çözmenin yolu yok mu?