Sevdiğimi ailem kabul etmiyor sizce ne yapmalıyım?

kendisi ile para mevzusundan dolayı bitirdik ona istemediği hâlde yardımcı oldum daha sonra benden ayrıldı para için olduğunu başta söyledi 3 gün sonra geri geldi ve aslında sebebin bu olmadığını söyledi fakat ayrıldığımız gece ablam ona mesaj atıp parayı istemişti ben istememesini istedim ama beni dinlemedi neyse o da ablamın yazdıklarından ötürü atmadı parayı bu defa ailem biraz gururu varsa yollar dediler yüklü bir miktar değil bu arada benden istememi istediler eğer seviyorsa yollar dediler bende istedim fakat kendisi zoruna gittiği için ablamın yazdıkları atmak istemiyorum dedi daha sonra tam 2 ay boyunca ben bizim için yap lütfen dedim birkaç defa tamam dedi ama atmadı hâl böyle olunca bende bitirdim beni aileme karşı zor durumda bıraktın dedim tamam deyip kandırdın falan yaşadığım şehre geldi ailemle konuşmak için anneme söyledim izin vermedi ve bitirmemi istedi bitirdim bittikten sonra tabii kendisi vazgeçmedi ara ara bir şekilde bana ulaşıyordu bitirmemi istemiyordu en son 1 ay falan ayrı kaldık tabii bu süreçte kendisi devamlı bana ulaşmaya çalıştı en son cevap verdim şu an çok pişman ablamın ibanını istedi vermedim herkesten özür dilerim yeter ki gitme diyor acı çektiğini bensiz yapamadığını söylüyor ne istersen yaparım çabalarım bu defa netim ya sen ya hiç diyor bende çabasını görmek istediğim için ve gerçekten yapacak mı diye merak ettiğim için özür dilemesini istedim öncelikle ablamdan kabul etti ablam ile konuştum kesinlikle bana yazmasın dedi daha sonra beni kandırdığını çabalayan adam başından çabalardı dedi seni bize karşı zor durumda bırakmazdı ne annem ne de babam onu istemiyor nasıl ailemize getireceksin öyle bir yalancıyı diyor bir taraftan ablamın söyledikleri diğer taraftan sevdiğim adamın yalvarışları var hâlâ bitmesini istemiyor ne söylersen yaparım diyor özür diliyor gitme nolur diyor Allah ömür verdikçe ben herşeyin üstesinden gelirim herşeyin çaresi vardır diyor hallederiz falan kafam çok karışık sizce devam etmeli miyim yoksa bitirmeyi miyim?

Sevdiğimi ailem kabul etmiyor sizce ne yapmalıyım?