"Birine her şeyini adamak, ruhunun derinliklerinde kaybolmak gibidir. Özgürleşmek, sevdikçe kendi kimliğini bulmak değildir; aksine, sevdanın içinde kaybolarak, yalnızca onun yansımasında kendini bulmaktır."

"Birine her şeyini adamak, ruhunun derinliklerinde kaybolmak gibidir. Özgürleşmek, sevdikçe kendi kimliğini bulmak değildir; aksine, sevdanın içinde kaybolarak, yalnızca onun yansımasında kendini bulmaktır."

Kendini kaybetmek
'Yolların ölüm olsa yine sana gelirim' diyecek kadar seviyorum onu
Biz birbirimizi çok sevdik ve biz birbirimize aşık olduk Aylar sonra evli ve çoçuklu olduğunu öğrendim ama yine de aşkımdan vazgeçmedim Çoçukken babasını kaybettiğini yıllarca baba hasreti çektiğini yıllarca aile baskısı gördüğünü ve özgür olayım derken yanlış bir evlilik ettiğini söyledi Bu yanlış evliliğe devam etmeyeceğini ve benimle evleneceğini söyledi Babamı kaybettim seni de bırakmak istemiyorum senin sevgin bana güç veriyor diyen sevgilimden vazgeçemem ki Evet ama evli bir kadın ile olmaz boşanman lazım dedim tamam boşanırım dedi Ama her geçen gün daha da kötü oluyordu her gün kavga ediyorlardı her gün ölüm tehditleri alıyordu Can güvenliğim yok gel beni kaçır diye bana yalvarıyordu Biz de ortak bir karar aldık Onu kaçıracaktım ama biz aynı evde yaşamayacaktık onu sığınma evine teslim edecektim onunla boşandıktan sonra yanıma gelecekti Kaçırdım sığınma evine teslim edecektim ama vazgeçti kocam ve ailesi benim aileme zarar vermesin diye ailemin evine gitmek zorundayım dedi Belli bir zaman sonra sosyal medya da Kocam ve ailesi benim aileme zarar vermesin diye çoçuğu babasına teslim ettim dedi belli bir zaman sonra da Ben yokum diye çoçuğum yemek yemiyor ben de onlarla aynı ev de yaşayacağım ama merak etme karı koca gibi değil iki yabancı insan gibi ben yokum diye çoçuk yemek yemiyor ailem de sen gel ama çoçuğunu getirme diyer ben çalışıp çoçuğu kreşe de veremem çok küçük dedi ben de tamam dedim Sen onun ne kadar kötü bir insan olduğunu bilmiyorsun ben onunla aynı ev de kalmaya o kadar acılara katlanıyorsam sen de beni beklemeye katlan zamanı gelince ondan boşanıp seninle evleneceğim ve bir ömür birlikte olacağız dedi ben de ne olursa olsun seni bekleyeceğim diye söz verdim İki ay oldu hiç konuşmadık ailesi diyor kocası telefonu elinden almış bizimle de konuşmuyor
Sence ne yapmalıyım
Tam özgürleşmek diyeceğim ama bir şey engel oluyor. Bireysel yalnızlık ile kısıtlanmak arasında kalıyor zihnim. Hayatımızı adadık desek, bu defa onun etrafına ördüğü çitler aklıma geliyor. Birisi olmasa olması isteği ve özlemine yenik düşüyoruz.
Ruhunun derinliklerinde kaybolmak diyemem, çünkü mental yanım buna müsait değil. İki kişinin de rahatça yaşadığı kıskançlığın dozunda olduğu güvenin hat sahfada yaşandığı özgürce bir ilişki daha uygun bir tanım olacak zannedersem.
Sağlıklı gelmiyor kulağa. Sevmek, sadık kalmak ve yalnız onu görmek evet güzel. Ama tam olarak kendini ona adamak, hayattan soyutlanmak da demek. Bu sadece çok büyük bir fedakarlık değil, aynı zamanda öz saygını da yitirmek oluyor.
Kendini kaybetmek bence herşeyimi adarsan özgür değil aksine tutsak olursun
Cevap
9Cevap
bana göre özgürleşmektir tabi ki de.. kendini sevdiğim kadına bırakırım her şeyimi ona adarım ben de
Birine herşeyini adadığında bağımlı bir ilişki çıkar ortaya.
Bunu istemem. Yapmam, yapanı da yanımda tutmam.
Bunu yapan herşeyden önce öz benliğini yitirir. Kendisine saygısı, sevgisi kalmaz. Dolayısıyla başkalarına da veremez..
Felsefe ve arabesk:)
Ne birine herseyimi adarim
Ne kendi Ne başkasının ruhunda kaybolurum
Gayet özgürüm arabesk de dinlemem :)
Körü körüne kimseye kendimi adayamam bana da adasın istemem şahsen. Birbirinin ruhuna karışmak çok başka bir kavram elbette ve çok güzel lakin köleliğe gerek yok.
Kendini kaybetmek çünkü dün iyi olan yarın düşman olur
Kendini kaybetmektedir. Birine tüm ömrünü adarsan sen kendini feda ederken o sadece kar eder.
Enerjiyi bir kişi de odaklamak bir enerji patlaması meydana getirir ve bu yeni bir seviyeye kapı açar…
Özgürleşmek kendine has bişey kendini adamak ise bir başkasina sonucu değişmez kaybetmek
İnsana yaslanma, insan ölür.
özgürleşmek. değil. tabiki
Kendini kaybetmektir.
Kendini kaybetmektir.
Kendini kaybetmek.
Kendini kaybetmek bence
Benliğini kaybetmek.
Kendini kaybetmektir
Kaybetmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?