- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖzgürlük bir insan için çok önemli bir değer hatta olmazsa olmazdır ve sevgiye engel değildir, hayatı anlamlı yapan özgür ve hür iradenin verdiği güçtür birini özgür bırakmak onu ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini gösterir ama bu günümüzde çok farklı anlaşılıyor aşklar kafesteki kuşlar gibi yaşanmaz bu ancak kendini kandırmak olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Birini özgür bırakmak, hem sevginin hem de vazgeçmenin bir ifadesi olabilir. Eğer bir ilişki içindeyseniz ve partnerinizin kendi hayatını yaşamasına, hedeflerine ulaşmasına izin veriyorsanız bu, ona duyduğunuz saygının ve güvenin bir göstergesi olabilir. Bazen özgür bırakmak, kaybetmekten korktuğumuz için aldığımız bir karar olabilir. Bu durumda, aslında ilişkiye tutunmaya çalışıyor olabiliriz. İlişkilerde bireysel büyüme önemlidir. Eğer partnerinizin kişisel olarak gelişmesi için özgürlüğe ihtiyacı varsa, onu desteklemek sevginin bir başka tezahürüdür.
Özgür bırakmak vazgeçmek olabilir.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Birini özgür bırakmak yani kendi haline bırakmak artık o'dan vazgeçtiğimizi gösterir. Yani sahiplenen ve seven biri sevdiğini özgür bırakmak istemez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u 1 yılVazgeçmektir. Ama Özgür bırakmak nedir ya, zaten özgür bırakmak zorunda herkes herkesi, kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
1 yılVazgeçmektir, artık umrumda değilsin ne yaparsan yap merak etmiyorum demektir...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u 1 yılBirini özgür bırakmak, karmaşık ve duygusal bir durumdur. Bu durum, hem sevginin bir göstergesi hem de vazgeçmenin bir işareti olarak yorumlanabilir. Net bir cevap vermek yerine, bu durumun farklı yönlerini incelemek daha doğru olacaktır. Güven: Birini özgür bırakmak, ona güvendiğinizi ve ilişkinin sağlam temeller üzerine kurulduğunu gösterir.
Saygı: Karşınızdaki kişinin kendi kararlarını almasına izin vermek, onun özgürlüğüne ve kişiliğine saygı duyduğunuzu ifade eder.
Koşulsuz sevgi: Eğer sevginiz koşullara bağlı değilse, karşınızdaki kişinin kendi hayatını yaşamasına izin vermek daha kolay olacaktır. Korkular: İlişkinin geleceğinden korktuğunuz için karşınızdaki kişiyi uzaklaştırabilirsiniz.
Yetersizlik hissi: Kendinizi yetersiz hissettiğiniz için, karşınızdaki kişinin daha iyi birini bulmasına izin vermek isteyebilirsiniz.
İlgi kaybı: Karşınızdaki kişiye olan ilginizi kaybetmiş olabilirsiniz ve bu durum, özgür bırakma kararınızı etkileyebilir.10 Yorumla
1 yılEvet: Bazı durumlarda, birini özgür bırakmak, ona olan sevginizin bir kanıtı olabilir. Eğer sevdiğiniz kişinin mutluluğu sizin için önemliyse ve onun başka bir yerde daha mutlu olabileceğine inanıyorsanız, onu özgür bırakmak en doğru karar olabilir. Bu, karşılıksız bir fedakarlık gibi görünse de, gerçek sevgi bazen bırakmayı gerektirir.
10 Yorumla
1 yılŞu an tam o noktadayım. Ben seviyorum o başkası ile evlenecek ve beni sevmemek için kendisine her sebebi verip kendisini zorluyor Evleneceği ve sevdiği bir kişi varken ben çevresinde olup kafasını karıştırdığım için onu üzüyorum. Ama ben yokken de üzüyorum. Giderek mi kalarak mı daha fazla zarar veriyorum bilmiyorum ve seçemiyorum. Gitmek istemiyorum ama gitmek zorundayım. Ama gittiğim zaman her zamankinden daha üzgün görüyorum onu. Varken üzdüğüm için gitmek istiyorum ama yokluğumda üzüldüğü zaman yanında olup yalnız bırakmak istemiyorum. Ama günün sonunda illa benimle olamayacaksa ve hayatında olmamda zarar vermeye devam ediyorsa uzaktan mutluluğunu izlemeyi tercih ederim.
111 Yorumla- 1 yıl
Sen karmaşık bir ilişkidesin gibi geldi.. Çok seven tarafta sensin, bana da böyle oluyor çok yorucu ve çekildim.. Zor duruyorum ama bensizliği anlaması şart.. Her düştüğünde her kimsesiz kaldığında seni bulacağından emin olması, seni cepte yapıyor.. Aşık bile olsalar, aşık olduklarını dahi cepte görüyorlar buna karar verdim dün
- 1 yıl
@İnciaydaaa Sizin durumunuz nedir tam olarak? Paylaşmak isterseniz dinlerim, belki benzerlikler de vardır. Bende aslında kısa süre içinde evleneceği için kendimi kanıtlama çabasına girip üzerine gittim son bir ayda. Öncesinde sürekli ilişkin var konuşmamalıyız dedim ama kendisi gelip konuşmaya devam etti. Ona ilgili olan asıl halim ise kafasını karıştırıp ilişkisini sorgulattı ama bu kadar koiısa süreli bir sevdanın gelip geçici olduğunu düşünüp üç senelik ilişkisini tercih etti hatta şu an nikah salonundalar. -Düğün yazın olacak.- Ama kafası karışıyorsa ve kendisinin söylediği gibi bana aşık olmamak için çok, fazla çaba harcaması gerekiyorsa o evlilik nasıl bir evlilik olacak gerçekten kestiremiyorum. 20 gün sonra çevresinde olmayacağım buna güveniyor unuturum diyor ama unutsada o evlilik evlilik olmaz hata ediyor. Çevresinde kalsaydım, eğer ne olacaktı yani? Düpedüz saçmalık.
- 1 yıl
Hım, o yanındakini de kaybetmek istememiş ama ona da pek aşık değil.. Benimki 15 yıl önce çok aşık bakardı, facedeki gönderileri benim gönderilerime cevap gibiydi onu konuşturmadım utançtan 1sene.. sonra ben açıldım istemedi ama yanımdan geçerken gönderme yapmalar, uzun uzun bakıp gülümsemeleri devam etti.. Okul kapanacağında ikimizde ağlamak üzereydim.. Yıllar geçti, bu sürede bazı yıllar beni ekledi çıkardı, iki sene önce beni sevdiğini söyledi, geçmişte birini sevip yıllarca ona açılamadığını dedi.. İşte o kız benim bence ama söylemiyor asla.. Başkalarını da sevdim o yokken ama onun yeri başka.. Bana konuşmadan aşk yaşat mıştı.. İki sene önce de konuşmamızı atlatamadım hala.. Yine beni bıraktı
- 1 yıl
@İnciaydaaa Benzermiş gerçekten. Bizde konuşmak doğru olmadığı için engelleştik sonra gidip birbirimizin ismine olan playlistlere göndermeli şarkılar koyarak konuştuk. En son da direkt playlistlerin ismini değiştirerek konuşmaya başladik yine. Bazen, çocuk yanındayken bile oradan şarkı eklerdi o kadar çok ayrı kalamıyorduk ama şu an nikah salonunda başkasıyla beraber. Benden daha konuşurken bile iyi bir anı ve unutamayacağı ayrı bir yerdeki kişi olarak, bahsederdi. Sanırım ben kafasında nikahı öncesi yaşadığı ve unutmayacağı bir yaz aşkı gibiyim. Sizce pazartesi işe geldiğinde ki hareketleri yine benimle ilgili ise onu almaya çalışmalı mıyım yoksa artık bırakmalı mıyım? Çocuk 3 senedir uzakta çalışıyor ve ataması aynı şehire olsun diye nikah oluyor şu an sadece. Düğün yazın bir birliktelikleri olmayacak yaza kadar yani. Sizce zorlayıp gerçekten kalbini alabilir miyim yoksa sadece bir yaz aşkı mıyım kafasında? Zor bir soru oldu gerçi.
- 1 yıl
@İnciaydaaa Daha düne kadar konuşmayı kesemedik ve dün giderkende ağlayarak vedalaştı benimle ama yine de bana gelmeyecek yani ne kadar saçma bir durum aklım almıyor ki. Hayatında ki oturmuş düzen bozulmasın diye çocuk ne kadar iyi ve yaşanabilecek biri olsada tam olarak sevmezken evlenebilirsin. Bu evlenmek için evlenmektir yani. Çocuğu sevdiğini iddia etsede o çocuğu gerçekten sevsen aklın karışmaz bile bende yani saçmalık. Kusura bakmayın düşünmekten kafayı yedim size denk geldi. Biraz benzerini yaşadığınız için büyüğüm olarak fikriniz, ne olur diye merak ettim
- 1 yıl
Bence bunları düşünmeyeceksin, konuşmak nasip olursa"beni sevsen benimle olurdun, başkasıyla değil" Diyeceksin.. Ve takmamaya çalışacaksın çok zor biliyorum.. Banada"Ying yang gibiyiz, aramızda güçlü bir bağ var" Dedi, 6ay sonra cinsellik konuşmak istedi, ben evlenmeden istemedim, "böyle yapamam" dedi.. Engellemiş, aylar sonra anladım yazdım, "başkasıyla ciddi düşünüyorum" Dedi.. Evlense de cinsellik için evlenir, başkasını ben kadar sevemez o.. Unutmaya çalışıyorum ama kimse beni onun kadar anlamıyor.. Uzak durucam başka çaresi yok.. Birkaç yıl geçer belki yine konuşur, umarım pişmanlıkla döner ama kabul etmemeliyim
- 1 yıl
@İnciaydaaa Aramızda yaşanan şeylerden ötürü karşımdaki kişiden bende ilerde bir dönüş bekliyorum ve şu an da ki hislerimle dönerse kabul ederim diyorum eşi ile ne yaşamış olursa olsun çünkü ben o derece ciddi bir noktada olacağım bir insanla bir şeyler yaşamakta bir sorun görmezdim sonrası ne olursa olsun. Kendim için ne düşünüyorsam bu onun içinde geçerli o yüzden. Ama bence işin içine gerçek duygular girince cinsellik biraz daha ikinci planda kalıyor. Benimde onun hakkında bazı düşüncelerim olmadı değil elbette oldu ama evlenene kadar asla öyle bir talebim olmazdı kendisinin bir adımı olmadıkça. Sizin durumunuzda da bunu ben kendi düşünce yapıma göre saygısızlık olarak gördüm o yüzden. Siz istemeyince ben böyle yapamam diyip gitmesi öncesi ne olsa da o son noktadaki düşünce yapısını biraz ortaya koyuyor bence. Tabii her şeyinizi bilemiyorum siz aranızdaki ilişkiyi bilen kişisiniz ama yerinizde olsam gelse de kabul etmezdim.
- 1 yıl
Öyle yapmalıyım evet.. Aşıktı ama ben açılınca biraz egosu tatmin oldu ve beni kolay buldu, sevse bile bu böyle
- 1 yıl
@İnciaydaaa Sanırım beni de aynı şekilde cepte gördüğü için seçmedi. Bir yanda 3 senelik içinde bulunduğu garanti bir ilişki diğer yanda ise ne zaman gelse kabul edecek bir enayi. Az öncede düğünden berabere fotoğraflarını gördüm zaten. Özellikle senin yerine tercih edilen kişi her anlamda senden aşağıda biri ise insanın çok zoruna gidiyormuş bunu anladım bu ilişki olmayan ilişkide. Ben yine de beni sevip gelmediğini biliyorum ama o en çok zoruma giden. Allah kimseye yaşatmasın.
- 1 yıl
Ben de sevildiğim halde tercih edilmedim gibi.. Kızgınım ama onu görmek müthişti.. Ya annesinin bile olduğu bir konserde, sahnedeydi ve en çok bana bakmıştı durmadan.. Uzak olduğuna inanamıyorum.. Neyse onlarsız da nefes alınıyor.. Soranı da kızdırmayalım şimdi bildirim gidiyor🙂
- 1 yıl
@İnciaydaaa bunuda olafı soyleyenin yuzune vur 🤨 Burnunun deliģiiiimiiiii kırıldııı utannn 🤨
1 yılBir insan olarak ona değer vermektir. Dostun, sevdiğin, ailen bu herkes olabilir. Sevdiğin için kısıtlamak yerine ona gidebilme imkanı ve özgürlük verdiğinde gerçekten sevmemin anlamını kavramış olursun
10 YorumlaÖzgür bırakma diye ifade kullanmak bile aslında yanlış geliyor bana mecburi bırakma da olabilir gerçekten sevdiğini göstermek için de olabilir ama böyle pek çok anlam çıkabilir buradan
10 Yorumla
1 yılÖzgürlük çok geniş bir yelpaze. Ama kısıtlamamak diyecek olursak güven ve sevgiden gelen bir şey denebilir.
Kısıtlanılan bir ilişki ya güvensizlik ya da dengine denk gelmediğinden olabilir ancak.10 Yorumla
1 yılBaşına buyruk halleri özgürlük olarak nitelendirip azadını isteyen kimseler için vazgeçmektir.
Sevgi salmayı değil her koşulda gözünden sakınmayı hedefler.
10 Yorumlaİnsan çok sevdiğini bırakamaz, vazgeçtiğini bırakır.. Seven mücadele eder. Senden senin için vazgeçtim cümlesi, sadece kocaman bir boşluk içerir.
10 Yorumla
1 yılZorla tutamaz kimse kimseyi.. Gitmek isteyene mani olmak nereye kadar.. İstenmediğini bile bile nasıl keyif alabilir ki insan.. Kuş değil ki bu kafese tıkayıp uçup gitmesini engelleyelim..
10 YorumlaÖzgür bırakmak genelde bir insanı darlamıyı sevmem onun daha rahat olması için ne çok az rahat bırakırım ama onu özgür bırakmak tam olarak ne demek istedini anlamadım tamamen bağımsız mı senden uzakta özgür olacak yoksa çevrende görebileceğin bir şekilde mi özgür bırakacaksın anlamadım ilk tabiki olmaz ikinci seçenek daha iyi
10 Yorumla
1 yılSeven insan sevdiğini incitmez. Özgür kalmak istiyorsa ona bu hakkı vereceksin. Zorlamak, diretmek hata olur.
20 Yorumla
1 yılYoo bana göre değil asla özgür kalamaz yani çok da kıskanç değilim ama öyle kafasına göre habersiz gezip tozamaz izin vermem böyle bir şeye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖzgürlük kavramı doğru anlaşılması gereken kavram… bir insanın duruşu olur ve sevdiğin insana müdahale veya baskılama gibi seviyeyi düşürmemesi ne kadar önemliyse de…. O duruş ile sağlıklı bir çerçeve olmalı her zaman …
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGünümüzde yanlış anlaşılıyor özgürlük
En büyük özgürlük özgür olmadığını bilmektir.. sahiplenmek çok önemlidir ama güzel severek nezaketsiz şekilde değil
1 yılBen vazgeçersem özgür bırakırım o yüzden vazgeçmek diyorum😀
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Saldım çayıra Mevlam kayıra demişler.
Sevgi Emek ister dahi seven, sevdiğini kıskanır.10 Yorumla
1 yılUzun uzun yazmak yerine kısa ve net cevap vereyim; vazgeçmektir...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
1 yılGerçek sevgidir. Gerçek sevginin temelinde güven ve o kişinin huzuru, mutluluğu yatar
10 Yorumla O seni o şekilde birakiyorsa sen onu sonsuza kadar bırakmalisin
10 Yorumla
1 yılÖzgür bırak kesinlikle. Kimse kimseye ait değildir.
10 Yorumlavazgeçmek tabi ki , zorla tutmuyosa özgür bırakmış olmuyo
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılÖzgür bıraktık da ne kadar bıraktık hiç sahiplenmeyen bence sevmez
11 Yorumla- 1 yıl
Bunu al onu diyenin yuzunu vur 🤨Burnunun deliģiiiimiiiii kırıldııı utan utannn 🤨
1 yılÇok zor ama özgür bırakabilmek gerek.. İki tarafında psikolojik tatminini sağlar aslında
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖzgür bırakmak sevenin yapacağı şeydir. Seni istemiyorsa bile bırak sevdiğiyle olsun dedim ben hep
10 Yorumla
1 yılBen sevdiğim kadını özgür bırakırım ve sınırı olmadan dilediği her şeyi yapabilir
Eğer seviyorsam kadınım başkasıyla birlikte olduğunda bile ona destek olur onu yine severim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 1 yılBence vazgeçmektir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılVazgecmektir, kısacası artık umrumda degilsin anlamına geliyor
10 YorumlaYa çok güzel soru, eşimle şu an ayrıyım... Daha önceleri de küçük ayrılıklarımız olmuştu ve beni onu vazgeçirmemekle savaşmamakla suçladı... Ama gideni gitmek isteyeni neden tutmalıyım ki!!!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe anlamda özgür esc luğa göndermiyorumsa , seviyorum.
10 Yorumla
1 yılYoo ciddi düşünmüyolardır takılmalıkdır duygusal bişey yoktur aralarında
10 Yorumla
1 yılseven insan bitirmez bırakır melekler gibi arkandadırlar seni bırakır ama orada olur
10 Yorumla
1 yılKesinlikle ondan artık vazgeçtiğini göstermek bence
10 YorumlaRuhunda yaşatıp bedenini özğür bırakmak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılVazgeçmektir. Onu kendi haline bırakarim ama hala de beklerim. Geri dönene kadar.
10 YorumlaDeğişen şeylerdir bunlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılGöstermek …kesinlikle
10 Yorumla
1 yılVazgeçmek ve kabullenmek
10 Yorumla
1 yılbelki de napacağını görmek istiyosundur
10 Yorumla
1 yılVazgeçmek
10 Yorumla
1 yılVazgeçmek benim için
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
1 yılÖzgür bırakmak vazgeçmektir...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. Uçsun gitsinde kurtulayım demek
10 Yorumla
1 yılSevdiğimi göstermektir
10 YorumlaNa kadar özgür ona bağlı
10 Yorumla
1 yılOrantıya bağlı.
Tamamen ise konu kapanmıştır10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 846 cevap paylaştı. Sevmek özgürlük değil mi
10 YorumlaTabi ki öyle olmalı zaten. Karşılıksız aşk…
10 YorumlaBence vazgeçmek
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8b cevap paylaştı. Gerçekten sevgidir
10 Yorumla
1 yılvazgeçmek bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı.
1 yılsallamamaktan o
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılvazgeçmek tabiki
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Sevmektir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı.
1 yılVazgectm gitti
10 Yorumla Bence seven de böyle yapar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Vazgeçmek
10 Yorumla
1 yılvazgeçmek
10 Yorumla
1 yılVazgeçmek
10 Yorumla- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri