Kızlar, Görücü usulü ile ilk tanışma ve sonrası?

Dostlar selamlar,

Yaklaşık bir ay önce bir hanımefendi ile görücü usulü tanıştık. İkimiz de yurtdışında yaşıyoruz ve hanımefendi kötü bir evlilik yapıp ayrılmış.

İlk görüşme ikimiz için de iyi geçti diyebilirim. İkimiz de ilk defa böyle bir şey yaşadık. Yani görücü usulü tanıştık. İlk görüşme, kısaca tanışma, birbirini üstün körü tanıma, ve belli konularda karşılıklı iletişim halinde geçti.

Kendisi ilk görüşmeden sonra ailesi ile birlikte tatile gitti, ve tatil sonrası görüşmeye anlaştık. Tatil süresince de birkaç defa sık boğaz etmeden yazdım kendisine. Kendisi de nezaketle cevap verdi. Tatilden gelince, tekrar yazdım fakat tatil dönüşü işlerinin biriktiğini ve bir sonraki hafta görüşeceğimizi söyledi.

Bu hafta içinde, tekrar yazıştığımızda Çarşamba ve Perşembe günleri dolu olduğunu söyledi. Ben de çalıştığım için sürekli vaktim olmadığını, hafta sonu müsait olduğumu söyledim. Kendisi de görüşeceğimizi ve kendisinin bana tarih bilgisi vereceğini söyledi.

İlk görüşme sonrasında, görüşme planlarımız bir şekilde ertelendi ve mükemmel senaryo çalışmıyor şu aşamada.

Merak ettiğim husus ise, görücü usulü genelde böyle yavaş mı ilerler?

Arkadaşlarımla konuştuğumda, görücü usulünde çok acele etmemem gerektiğini, karşı tarafın haklı olarak bazı şeyleri ağırdan aldığını ve bunda kötü bir durum olmadığını söylediler.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Kıymetli yorumlar için çok teşekkür ederim.

Kızlar, Görücü usulü ile ilk tanışma ve sonrası?