Bir insanın yaşattığı travma nasıl atlatılır?

Her şeyimden çok sevdiğim kişi yeni hayatına geçince beni terketti. Terketti lakin aralıklarla kendisini hatırlattı. O hatırlattıkça ben umutlandım ve sanki umutlandırmamış gibi bana takıntılı muamelesi yaptı. Her umutlandırdığında kendimi ezdirip yalvarmalar, ısrarlar içerisinde girdim. Bazen kabul etti 1 gün sonra tekrar terketti. Bu durum 1.5 ay devam etti. Ona 4 yıl boyunca bir adet yanlışım olmadı. Kendisi sevgimin onu şımarttığını, bazı hataları benim yerimde başka bir erkek olsaydı yapmayacağını, affedeceğime güvendiğini gibi mental yıkan sözler söyledi. Azarlamalar, engellemeler, dalga geçerek gülmeler. Bunları hak etmedim. Yeni hayatında geçince değişti. Bana verdiği zararı anlattığımda bile her şey zihinde bitiyor alışırsın diyen birisine döndü. Ayrıca merak edenler için nasıl bir değer verdiğimi hesabıma girip diğer soruma bakabilirler.12 kilo verdim, yalnız kaldım kafa dağıtacak hiç bir şeyim yok son sınıfım üniversitede. Vicudumda çeşit çeşit yaralar, uyku bozukluğu, kabuslar kusma hisleri. Yaşama sevincimi kaybettirdi ve çaresiz bir durumdayım.

Bir insanın yaşattığı travma nasıl atlatılır?