Salt aynı kutuplar veya salt zıt kutuplar demem kesinlikle.. Hayatın her alanında olduğu gibi aşkta da dengeyi kurmak önemlidir. İnsanın sevdiğiyle ortak yönleri olması gerektiği gibi, zıt tarafları da olması gayet normal; hatta bir ilişkiyi daha kaliteli hâle getirmek için vazgeçilmez bir durumdur..
Zıt kutupların da mıknatıs misali müthiş bir çekim içinde olacağına inanıyorum. Hatta bu tarz çiftler hayata dair ne varsa birbirinden öğrenmeye daha da müsait olurlar.
Burada püf noktası şudur ki; bir taraf diğer tarafa kendi görüşünü veya doğrusunu baskıyla kabul ettirmeye çalışmamalıdır
İşin içinde kesinlikle zıt kutuplarda olmalı diye düşünüyorum. Tamamen aynı olmak belli bir süre sonra sıkıcı hale gelir çünkü. Aşk, sadece birbirini çekmek değil, aynı zamanda bir uyum içinde, karşılıklı anlayış ve saygı içinde büyüyebilmektir.
Aşkta zıt kutuplar beni çekiyor diyebilirim. Farklılıklar ilişkiye heyecan katıyor; birbirimizin eksik yönlerini tamamlıyoruz. Ancak saygı ve anlayış olmadığında bu zıtlık zorlayıcı hale gelir ama tabii ki çok fazla bir zıt kutup içerisinde olursak bu sefer birbirimize zarar verebiliriz
Araştırmalara göre insanlar kendisine benzeyen, hitap eden insanlardan hoşlanma eğilimdedirler Zıt kutuplar ifadesi şehir efsanesidir. İlişki olsa bile uzun sürmez