Bana göre kaçarak evlenmek, oldukça cesaret isteyen bir karar. Özellikle ailelerin onayını almadan bir yola çıkmak hem eşler arasında hem de aileler arasında gerginlik olabilir. Ama bazı durumlarda da aşkın baskın geldiği anlar olabiliyor ve insanlar bu riski göze alabiliyor. Evlilik bir şans işi, gerçekten iki insanın uyumunu ve karşılıklı saygıyı içinde barındıran bir macera. Bana sorarsan, eğer iki taraf da bu karardan emin ve bir gelecek hayali kırabiliyorlar, her şey yoluna girebilir. Sonuçta hayatın içinde bazen göze almak gerekiyor.
İnsan severek evlenmiş bunun kaçarı gideri yok. Reşit bir yaşta gidip evlendiyse bence bir sorun yok. Bir insan evlenecek diye ailesini rızası olmazsı bence saçma. Herkes sonuçta kendi hayatını yaşayacak iyi veya kötü o seçecek. O yüzden kimsenin hayatına karışmamak lazım. Bu senin çocuğun bile olsa. Görücü usulü evlenenler çok mu mutlu sence. Aileni bulduğu kişiyle evlendiğin çok mu iyi dünyanın en iyisi mi oluyor. O yüzden dediğim gibi kaçarak evlenmek yerine Gönül rızası ile çocuğunu vereceksin. Herkes kendi hayatını yaşayacak. Uzaktan izleyeceksin üzüldüğünde sen de üzüleceksin sevindiğinde sen de sevineceksin. Anne baba olarak gerektiğinde de müdahale edeceksin. Yapacak bir şey yok dünyanın kanunu bu şekilde. Çünkü istesen de bazı şeyleri engel olamıyorsun. Yapmak isteyen her şeyi gizliden yapıyor.
Zamanında sevdiğim biri vardı anneme bahsettim izin vermedi kaçalım demişti çok sevdiğim halde kabul etmedim beni büyüten bu günlere getiren anama babama ihanet edemem çünkü degmeyecegini biliyordum
Ekonomik özgürlüğüm varsa kaçarım yoksa kaçmam çünkü her şey kadını evin içine koyana kadar sonra ilgisizlik psikolojik şiddet başlıyor cepte görüyor bu yüzden iş kadını olmak istiyorum
Ailenizi ezmeyin kaçmak çözüm değil arkanızda bir ailenizin olmadığını bilen eş ve ailesi sizi ezebilir çoğunlukla bu böyle oluyor olmayan da vardır ama risk alıp hayatınızı maf etmeye değmez.
Hayatımda gördüğüm en saçma şey o adam gerçekten adam gibi çıkmazsa yine ailene dönüceksin sonuçta e hangi yüzle dönüceksin yani o kapının önüne koyar ama aile hiç bi zaman bırakmaz.
Ailen karşı çıkıyosa vardır bir bildikleri bence tabi kişiden kisiye degisir ama ben bu zamana kadar ailenin rızası olmayan bir işten hayır göreni görmedim. Eğer sen aileni çiğneyip bir erkekle kaçarsan ona zaten direk Ben kimsesizim arkamda kimse yok bana istedigin zulmüde yapsan gıkım çıkmaz ben sana mecburum demek oluyo.(maalesef böyle evliliklerin sonuda kadın için hiç iyi bitmiyo )
Kâbus gibi. Allah korusun. Hiçbir erkek peşine takılıp aileden vazgeçmeye değmez. Her erkek illaki yarıyolda bırakır kadını. Aklı olan kadın evleneceği zaman ailesini karşısına değil arkasına almalı.
Kimse kaçarak evlenmek istemez. Böyle bir durum gerçekleştiyse sebebini bilmek lazım. (İki tarafın da bekar olması gerekir. ) Diğer türlü iğrenç bir durum