Ailenize sırt mı çevirirdiniz? bir anda evet demekle olur mu?
Etrafınızda birçok çocuğu olan kişiyi gördüğünüzde, içinizde bir burukluk oluşup evliliğe yansımaz mı?
Eğer gerçekten seviyor ve tüm kalbimle onu istiyorsam bu engeller beni yıldırmazdı. Sonuçta tıp ilerledi ve artık her şeye çözüm bulundu. kısır gibi bir hastalıkta ameliyat olsun tedavi olsun tüp bebeğe kadar bir çok yöntem var artık. Yani evet evlenirdim. Aile konusuna gelirsek sonuçta ailem evlenmeyecek ben evleneceğim tabi ki de karışırlar istemeyedebilirler benim iyiliğimi düşünürler fakat onlara sırt çevirmek yerine onları kısırın artık hastalıktan bile sayılmayacak kadar ileri yöntemlerinin olduğuna ikna etmeye çalışırdım. :)
2 yıllık evliyim ne yaptıysak olmuyor yine dünyaya gelsem yine eşimi seçerim onun canı sağolsun
Valla helal olsun.
Zerre kadar umurumda olmaz. Yani, elbette evlenirdim.
Üstelik artık eski çağlarda yaşamıyoruz. Pek çok bilimsel yöntem var. Tüm bunlara rağmen halen sonuç sağlanmıyorsa Çocuk Esirgeme Kurumuna gidip bir çocuk evlat ediniriz. O kurum bünyesinde bir aile şefkatine ve sıcak bir yuvaya hasret yığınla yavrucak var.
İlaveten bazı kadın ve erkek üyelerin hiç hoş olmayan görüş ve yorumlarını okudum. Bariz bir şekilde onları bu yanıta iten sebepler aile ve mahalle baskısı dediğimiz şey...
Teşekkür ederim Sn. @Melekay
sevdıgım kısı kısırsa evlenırım ama kısır bırıyle devam etmem sanırı ısler aska meske varmaz.. kı sereflı bır ınsan durumu bılıyorsa ısler bır yere gelmeye basladıgında durumu soylemelı.. bılmıyorsa sonra ogrenıyorsa ve soyluyorda onu seven gıdıyorsa onunda serefsızlıgı bu.. yalnız basta dedıgım gıbı kısırlıgı ogrenırsem arada o an duygu yoksa sonradan asık olabılecegımı sanmıyorum, daha dogrusu surdurmem sanırım..
Cevap
88Cevap
Onunla o yola girdiğimde amaç direk 'benim bu adamdan çocuğum olsun' olmamalı zaten. Sonuçta bir hayat paylaşılıyor. Elbette ki kendi çocuğunu sevmek, büyütmek ister herkes.
Hele ki anneliği (hamileliğin her dönemini düşünün, kusma baş dönmesinden tutun da doğum sancısına kadar) aklı başında her bayan tatmak ister. Yine de evlilik sadece cocuktan ibaret değildir.
Gözü kapalı güvenebileceği, her anında sırtını yaslayabileceği bir erkekle/bayanla hayatını devam ettirmek ister insan.
Bu bakımdan evet evlenirdim.
oyyy iyilik meleğim benim <3
Ölesiye hemde sevdiğim ^^
gerçeği söylemek gerekirse evlenmezdim. her zaman evlat sahibi olmak istedim. ben sevginin bir gün biteceğine inanan bir insanım. sevgiyi devam ettirecek şartlarvar evlilikte. evlenince daha iyi anlıyor insan. çok aşık olarak evlendiğin insanlar yıllar geçtikçe alışkanlık oluyor. oysa çocuklar evliliğin tadı neşesi. ben evladım olmadan önce eşimi çok seviyordum. ama artık herşey normal heyecansız alışkanlık haline gelmişti. bir kaç yıl bile sıkıcı hale getirebiliyor evliliği. yanlış anlaşılmak istemiyorum ama iyi ki evladım var. o olduktan sonra her günümüz bir macera her günümüz neşe ve sevinç dolu..
Kimse kimseyi yargilamasin durust olalim tamam o zaman olalim... ben evlenmezdim herkes sevdikten sonra gerisi muhim degil demis ama bence muhim bencil diyebilirsin ama oldukca muhim cocuk aileyi aile yapan bir faktordur cocugu olmayan ciftin kolu kanadi kiriktir tamam birbirini seviyorsun severek evleniyorsun fakat evlendikten 10 yil sonra senle evlenen senden kucuklerin cocugu oldugunu gorunce hersey degisir evet tup bebek imkani var ama ya tutmazsa? Allahin bilecegi is. Evlatlik almak güzel fikir evet ama insanın kendi cani kani gibi olmaz eger kisir olan bensem asla evlenmezdim hicbir erkege o kotulugu yapmazdim karsimdaki erkek kisirsa yine evlenmezdim onunda bana bu kotulugu yapmasini istemezdim
Sonuçta o kişiye aşık olurken ''işte bu kadın benim çocuk yapacağım kadın'' diye aşık olmuyorsunuz ''bu kadın bir ömür beraber yaşacağım kadın ''diye aşık oluyorsunuz bu yüzden elbette evlenirdim
Böyle duaunursen ne ala
Evlilik aşamasına gelindiyse hastalıkta sağlıkta kavramı devreye girer. Onun sağlığında yanında olup hastalığında onu terkedersem ben onu sevmemişimdir zaten. Varsın olmasın Rabbimden ümit kesilmez. Nice anneye babaya hasret çocuklar var onlardan biri bir parçamız olur. Kan bağı değildir asıl önemli olan gönül bağını koparmamak gerek.
Evlenmeden once ogrenseydim gene evlenirdim, evliyken ogrenseydim evli kalirdim. Elbette cocugum olsun isterim, ama kesinlikle onu bunun yuzunden yargilayacak degilim.. O beni ben oldugum sevsin, sadık kalsin.. Ben onu her ne olursa olsun severim zaten.
Güzel bir düşünce
Tesekkurler
evlenirdim hiç düşünmeden.. ben de kısır olabilirim o da... sevmediğim birinden bir çocuğumun olmasındansa sevdiğim bir insanla mutlu olurum, nice anasız babasız yetimler var illa benim çocuğum diye değil Allah rızası için başla bir çocuğa da bakarım...
güzel düşünce..
Kendi çocuğum olsa bile evlat edinmeyi düşünüyordum, pek bir farkı olmayacak. 2-3 kardeşi evlat edinip kendi çocuğum gibi büyütürüm. Şuanki sevgilimi göze alırsak o yurt çocuğuymuş, ailem karşı çıkmaz. Olurda karşı çıkarlarsa onları karşıma almaktan çekinmem.
kadınlar çok duygusal cevaplar vermiş :) ama erkekler o kadar da duygusal değil sanırım. hoş evliliğin amaçlarından biri de soyun yürümesi olduğu için sanırım erkekler o raddede bile evlenmezdim demiş. toplum baskısı ve dayatma ile alakası olabilir.
bir kadın olarak ben de o durumda eksikliğini yaşamaması için elimden geleni yapar ve evlilik kararımdan dönmezdim. sonuçta bu kendi rızası sonucu ortaya çıkmış bir durum değil. yargılamak veya sorgulamak bana düşmez diye düşünürdüm.
Kısır olan taraf sen olsan ne olurdu? Empati yapmak gerekli.
Gelelim soruya. Bu benim için bir yıkım olurdu ama Yaradandan gelen her şeye amenna. Yapacak bir şey yok.
Sırf kısır diye evlenmedin diyelim çocuğu olan bir adamla evlendin çocuk oldu engelli. Halim'e şükrederim.
Kesinlikle düşüncelerine katiliyorum. Ama herkes iyisi olsun ister. Hangisi hayirlisi onu Allah bilir.
Bu yüzden herkes farklı düşünür
1-Nasil der kisirligini onemsemezdim
2- ailem kabul edene kaar ugrasirsim beklerdim
3- kucucuk cocuklar var yetim hanede geceleri yataklarinda titreyen... butcemiz yettigince cocuk sahillenirdik
Illaki cok zor psikoloji acisindan ama kosulsuz sevgiyle her kapinin acilacagina inananlardanim...
Ben evlenirim Rabbim büyük konusturmasin ama çocuk sevdiğin adamla güzeldir sevdiğim kişi den de olmuyorsa ssevdigim ile yaşarım bana saçma geliyor çocuk için evlilik... Ama erkekleri bilemeyecegim sanki biraz daha çocuk meraklı oluyorlar yani akrabalarimdan tespitin o yönde..
Aile istiyor genelde bundan da , 1 de neslinin devami icin
Neslin devamı sevgiyle yasanan bir hayata engelse bence buda saçma ;)
Bilemiyorum artik :)
çocuk birlikteliğin meyvesidir ve kesinlikle dünyada yaşanabilecek en büyük mutluluklardan biri (ki bence en büyüğü) bir yavruya can verebilmektir. ama annelik/babalık sadece biyolojik bağlamda değildir sevgi herkes için :) ne olmuş biyolojik çocuğun olamayacaksa evlatlık alınır bütün çocuklar güzeldir ve masumdur sevilmeye muhtaçtır
Ne güzel dusunce. Ama bunu o anda insan dusunebilirmi. düşünürse ne alâ
Haklisin
'kısır' çok kötü bir tabir, yalnızca yemek adı olarak kalmalı. evlenme meselesine gelince de hersey beraber bir çocuğa hayat vermek değil. dogmamis bir insan için varlığından mutluluk duydugun birinden vazgeçmek saçma. kaldı ki evlat edinmek de son derece asıl bir davranış ve bir kadının bir çocuğu derinden sevebilmesi için onu dogurmus olması da çok önemli bir şart değil.
asil*
Söylediklerinde haklisin..
başka bir cinsi evlat edinebilen hayvanlar dahi varken...
Kesinlikle..
sevdiğim kısır olursa bende marul yaprağı olurum geçünür giderük ^_^
Siteyi kapattıracan -;-
Ona bana sadık bir es olsun mutlu oldugumuz sürece çocuğun bir önemi yok gerekirse evlat ediniriz hemde vesile olmuş oluruz hem ailemde böyle bir sey için istesemde ayrilmaya olumlu bakmaz. Çünkü ayni durum dayımdada var 5 senedirde evliler.. ama şöyle bir durumda var teknoloji her geçen gün ilerliyor onada çözüm çıkar illaki :)
ben cocuklari coooooooooooooook seviyorum simdiden bile kendi cocum olmasini coooook istiyorum, ondan bu soruya cevap vermek biraz zor... Sevgi bile bir yerden sonra bitiyor malesef cocuksuz ev olmaz.. Allah hitc kimsenin basina vermesin gercekten cok zor bir durum yarapim allah herkesin gönlune göre versin
Çok zor bir soru...
Çalışmadığım yerden sordun :S
Eğer çok seviyorsam kabulümdür...
Amaa. .
Görücü usulü çok sevme olayı yok ve veya mantık evliliği ise o zaman ALLAH bilir...
O zaman ki duruma göre değişir ;-)
Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin... :(
Zor ve cok üzücü bir durum bazı hayallerin olamıcak çünkü o kişiyle.. Ama gerçekten seviyosam tabi evlenirdim sonuçta aynı durumda bende olabilirdim esirgeme kurumundan alırdık ufakken ve gayette kendi çocuğum gibi hissederdik bizim elimizde büyücek sonuçta
açıkça konuşayım ğerçekten ben'im sevdiğim yani aşık olduğum kişi kısır olsa bu benim hiç umrumda bile olmazdı çünkü aşık olmak sevmek sadece çocuğunun annesi olması değil senin hayat arkadaşın bir ömür onunla ğeçireceksin sana bişey sormak istiyorum hiç sevmediğin biriyle sırf çocuğun olucak tiye evlenir miydin açıkçası ben evlenmezdim (ve ne olursa olsun sevdiğim kişiyle evlenirdim) zaten böyle şeyler yüzünden evlenmekten vazğeçen insan o kişiyi hiç sevmemiş demektir.
Ne evlenmesi alay eder kaçardım. Çocuk olmadan yaşanırmı kavga ediceğin bir erkek evlat ya da güzelce süsleyeceğin bir kız bunlar hayatın ta kendisi asıl aşk bu, kısır bir kadinla anca bir kaç yıl gerisi mutsuzluk olur.
Dürüst yorum eyvallah
bu soruda kendimi düşündüm.. sevdigim adam evlenmezse kim evlenirdi o zaman benimle sonuçta bu noktada benim suçum ne? o yüzden öyle bir durum olsa evlenirdim.. evlatlık edinmek değil de eşim nasıl rahat edecekse öyle olmasını isterdim
Güzel düşünce
Evet evlenirdim ve kendisini bu yüzden kötü hissetmemesi için elimden geleni yapardım dünyada sevgiye muhtac onca çocuk var onlardan birinin anne babası olabiliriz ayrıca bazen kan bağı olmadan da çok güzel bir aile olunabiliyor
Güzel mantikli bir düşünce
Bence evlenmem diyenler ya gerçekten sevmiyordur ya da bencildir. Ne yani yarın birgün sen hasta olursan o da seni mi bıraksın. Bu mu gerçek sevgi. Ben olsam daha sıkı sarılırdım. Ayrıca yarın ne olacağımız belli değil. Gerçekten seven insan sevdiğine dört kolla sarılır. Kötü zamanındada yanında olur.
Tabi ki evlenirdim hem ileride illa çocuk istersek bir sürü kimsesiz yardıma ihtiyacı olan çocuk var hem onlardan birine de yardım etmiş oluruz. Sevdiğim kadını böyle bir durumdan dolayı asla yüz üstü bırakmam..
Belki de boyle olmak gerek
Başıma gelse ne yapardım diye düşündüm. Tamam evlilikte çocuk bambaşka bişey. Herkes olsun ister o duyguyu tatmak ister. Belki bir yanımız buruk olur aklımızda hep o düşünce olur keşke bir çocuğumuz olsaydı diye. Ama olmuyosada belkide en hayırlısı budur. Ortada sevgimiz olsun çocuk yerine onu büyütsekte olur :)
Güzel düşünce, bir meyve olsa güzel olurdu ama
Orası öyle tabi. Ama olmuyosa da yapacak bişey yok
Kesinlikle
Evlenmezdım , ve tam tersi olsa ben kısır olsam o adamı kendıme mahkum edemem gene evlenmezdım. Ne ben annelık duygusundan nede onu babalık duygusundan edebilirim öyle bır durumum olursa evlenmemeyı tercıh ederım
Dusuncen mantikli.2 tarafida düşünüyorsun
Çocukları çok severim kendi çocuğumun olmasını her şeyden çok istiyorum. Ama kısır olması sevgilimin elinde olan bir durum değil oda istemezdi. Onu severim çocuk diyeeeeeee, bırakılır mıymış hiç
Herkesin belli bir düşüncesi var. Bazıları istemiyor. Sen istiyorsun.
Kesinlikle
ben zaten eşim mutlu olsun diye doğuracam onun haricinde tabi ki insanın kendi kanından bir bebeğe sahip olması mutlu eder ikimizi de ama madem olmuyor belki de bu eşimle daha fazla vakit geçirebilmek için çok güzel bir fırsat
Evlenirdim.
Evleneceğim. kişiyi çocuk için değil, onu sevdiğim, huzur bulduğum ve anlaşabildiğim. için evleneceğim. Dolayısıyla sorun yok!! :)
O zaman ne alâ
Aynen ;)
Evlenirdim. Nikahta keramet var tıp ilerledi bir şekilde olur çocuk. zorlu bir süreç belki ama sevebildiğim kişiyi de bu yüzden bırakmak hoş değil
Evlatlık ediniriz. Evlenirim tabi ki. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif
evlenirdim niye evlenmiyim evlilikte bu değil mi zaten? hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde.. ben daha evlenmeden onu yarı yolda bırakacak biriysem oho benden adam olmaz
Onu severken çocuğu yoktu yani çocuğumuz yoktu. O yüzden evlenirdim. Allah'tan umut kesilmez. Belki evlatlık alırız eğer karşı tarafta isterse.
zor bir durum çocuk çok seviyorum evlenmeyebilirdim evlensemde sonunda mutsuz olup ayrılırdım heralde çocuk zaten evliliğin olayı diye düşünürüm hep çünkü ben tabi
Tabikide evlenirdim. Yani kendi kanın canın gibi olmaz belki ama evlatlık edinebiliriz veya tüp bebek deneyebiliriz ama sırf bu yüzden o kişiden vazgeçmem diye düşünüyorum
Evet evlenirdim. Anne baba sevgisinden mahrum bir suru cocuk var, elbet birine annelik yapabilirim. Esim olarak sececegim insan da babalik yapabilir gayet de.
Evlenirim. Evlatlik alirim sorun olmaz pek benim icin.
Malum bir kralligim olmadigi icin benim kanimdan birisine gerek yok. Bu devirde soyadinla da soy yuruyor. Ortacagda degiliz.
Belkide
onun beni sevdiğinden benim onu sevdiğimden eminsem yani birbirimizi seviyorsak bu bir problem olmaz çünkü bu dünyaya çocuk getirmekte istemiyorum şahsen :/
Çocuk getirmek istemiyor san sorun yok
Neden sorun olsun, olmaz
Size sordum soruyu zaten. ama sen bu dunyaya çocuk getirmek istemiyordum zaten demissin. Asagidada çocuk istersem sorun olur demissin. yani dünyaya çocuk getirmen sorun olmazneden olsun diye ccevap verdim
Evet olur
Bu o kadar basit düşünüp cevap verilecek bir soru değil kadın için annelik duygusu ağır basar. Ama kader kısmet nasip meselesi bu işler...
Aynen öyle zor bu is
Güncellemeyi okudum da bu durum öyle karşıdan seviyorum evlenirim evlatlık alırımlarla çözülmeyecek kadar ciddi bir durum. Evliliğe yansımaması mümkün değil dediğiniz gibi kimse kimseyi kandırmasın. Öyle bir durum ki bu aileyi aile yapan anne baba ve çocuk ya da çocuklardır. Çocuksuz insanın hep bir yarısı eksik olur. Evlilik lay lay lomlarla sürmez anne ve babalık duygusunu her insan yaşamak ister hakkıdır da ama kader kısmet işte. Başa gelen çekilir ve her işte bir hayır vardır. Çocuk olup olmaması yani infertilite insanın elinde olmayan bir şeydir böyle bir kişiyle evlenip evlenmemek ise tercihtir. Çok büyük risktir..
Evlenir dim , dusmez kalkmaz bir Allah bir gün sonra kolum kopacak felç olcam belki? Hem koruyucu aile olabiliriz
Evet haklisin
Kısmetse önümüzde duvar olsa evlenir mutlu oluruz ama kısmet değilse zorla bile evlendirmeye çalışsa aileler bu iş bir yerden patlak verir. Bu konularda da insanın net konuşası hiç gelmiyor ya :D
Evlenirdim herhalde çocuk elbette ki harika bir şey bir yuva için ama gittikçe dibe batan bu dünyaya bir çocuk getirip onu yetiştirebilmek de bir hayli zor artık
Ne yapar eder ailemi ikna ederim. Varsın kısır olsun. Çocuk güzel bir şey tabiki ama eşimi yarı yolda bırakmak da günah değil mi? O benim bebekim olur zaten :) atlatırdık hep birlikte. ..
Ben evlenirdim sevdiğim adamla bir ömür geçirmek herseye değer hem çocuk Esirgeme kurumları var o çocukların da anne babaya ihtiyacı var
Haklisin
Ne güzel
Gercekten seviyosam evet evlenirdim. Zaten evlilik raddesine gelinmis seviyosun demektir. Hic bir sey imkansiz degil Allah isterse olur zaten.
Orasi öyle Allah büyüktür.
O yanımda Olduktan Sonra.
Cocuğun ne önemi var.
Evlatlıkta edinilebilir.
Önemli Olan Onun Yanımda Ve Mutlu Olması değil mi?
Evlenirdim. Ben karşımdakine çocuk makinesi olarak bakmam. Hayvan alıp besleriz bebek kadar olmasada en azından azalır. Benim için gerçekten önemli olan sevmek sevilmek
Evlenirdim annemede kisir demisler şu an 4 kardesiz Rabbim buyuktur
Allah büyüktür eyvallah
Evet evlenirim ve evlatlık alırız. Sonuçta anne olmak için ya da çocuk yapmak için evlenmiyorum.
Olması gerekeni söyledim teşekkür ederim
Evet olabilir
Esim bunu bildigi halde benimle evleniyor :) bu rahatsizlik kimsenin sucu ya da kendi istegiyle olan bisey degil. Gercekten cok zor bisey insanin elinden bisey gelmemesi. Allah hepimizin yardimcisi olsun..
Cocuk elbette bir aileyi guzellestiren varlikdir fakat olmucaksa da esinin bu kusurunu kapatip guzel bir yuva sahibi olmakda guzeldir. Mevlamiz onun sabri ve mutlulugunu verir...
Valla ben acik ve net istemezdim cevrem beni baglamaz ben kendi acimdan istemem cocuk benim icin en onemli varlik :)
Iki tarafta illa cocuk karari yoksa evlenilebilir ama bir taraf cocuk istiyorsa zamanla sorun olabilir anlaşmazlık çıkabilir
bir evlatlik almak karsiliginda oluyorsa once tedavi olmasi on kosuluyla sonra anlasma yapip evlenirim. yoksa yokk
Ben kisir olsam evlenmem ama partnerim kisir olursa evlat edinmek kosuluyla evlenirdim. Bebekleri cok seviyorum çünkü.
Çocuk olayı ayrı bir evren. Allah kimsenin başına vermesin derim ben. Ne sevdiğinden vazgeçebilir insan ne onca yıllık hayalinden.
Evlenirdim, seviyosam pekte umrumda olmazdı, olmayan ve olmayacak bişey için herşeyi bitirmektense var olana tutunmak iyidir.
Yaşamadan bilemezsin yaşarsan düşüncelerin değişirdi emin ol :)
çocuk asla olmayacak diye bişey yok, bunun için yani kısır durumu için illa bir yol bulunuyor ama her zaman sevdiğimiz birini bulamayız, olay bu
Belki de öyle olmak gerekir
Çocuk istemeyen bir beyefendiyle evlenmek istiyorum zaten benim için hic sorun olmazdı.
Bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorsan , kısır olsa da sorun yok o zaman
aynen artık cocuk bakmak zorlastı anne baba ölünce cocuk ortalıkta kalıyor kediye acımadan süt su vermezken kimse kimsenin evladına hic bakmaz yani kimse bosuna demesin ben sahip cıkarım bilmem ne bos isler artık kımse yaranmıyor
Kimsenin ne zaman öleceği belli olmaz. Bundan dolayı çocuk imkani varsa yapilmali. Cunku evlilik ilk günlerdeki gibi olmuyor. Bir çocuk herşeye ilaç olabiliyor. Daha çok bagliyor insani
Hamileyken aldatılan hemsinlerii gördükten sonra cocuga tövbe ettim.
Ben sevdigim kisiyle evlensem gerisi muhim degil. O kadar yetim öksüz cocuk var. Kısır diye ne ondan vazgecerim, nede cocuktan. Kucuk bir bebek evlat ediniriz hem sevaba gireriz hemde mutlu oluruz daha ne olsun :))
Güzel düşünce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar