1 yılİlişkimin süresine bağlı aynı eve çıkmak. Fakat ben pek tavsiye etmem. Çevremde gördüklerimde mutlaka çiftler evlilik niyetiyle ilk etapta aynı evde yaşamasalar bile sonrasında birisi evliliğe taşımak istiyor. Limitlerde her anlamda hızlı tükendiğinden imza anlamsız geliyor. Evlilik istemeyene. Sonrası ayrılık. Psikolojik anlamda da ayrılınca toparlanmaları pek kolay olmuyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zenginsen birlikte yaşamış sayılırsın, orta halliysen dost hayatı..
Maddi durumun belirler sonuçları paranın her türlü kilidi açtığı ortamda.
Kimse zenginlere kolay kolay ahlak bekçiliği yapmaz, zwngin olmayanları da dilinden düşürmez.
Resmi metres denilen kadın şu an birçok genç kız için rol model mesela..
13 Yorumla
Soran1 yılO kadar yerinde ve doğru görüş yaptın ki tebrik ediyorum.👏eig bu teşekkür ederim. Sonuna kadar katılıyorum.
Soran1 yılRica ediyorum 😃😇
1 yılBence öyle olmalı çünkü evlenince anlaşabilecek misin bilmiyorsun. Tamamen kumar. En azından aynı evde nasıl biri görsen belki ilişki ilerlemeyecek ve dönülmez bir noktaya gelmeyeceksin. Evliliklerin %90 ı da pişmanlık olmazdı böylece
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
u 1 yılAynı evde yaşamak yeterli olmuyor. İlla o nikah defterine imza atıp öyle bakmak gerekiyor. İnsanlar imzadan sonra gerçek yüzlerini gösteriyor
45 Yorumla
Soran1 yılİkinci eig 👏 çok mantıklı ve doğru görüş. Nikahı basana kadar yine kendini iyi gösterir. Bunlar yani görüşleriniz bize hep kulağımıza küpe çok teşekkür ediyorum 😌🌹
- 1 yıl
Ne demek 🌸
Soran1 yıl🌹👏🥰
- 1 yıl
Çok doğru
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
u 1 yılBu yapılabilecek en mantıklı hareket bu arada
37 Yorumla- 1 yıl
musluman toplumlarin bozulmasi icin yapilmis bir oyun.
- 1 yıl
Bu en masumu o zaman. Müslüman olduğunu iddia eden bir toplum önce kul hakkı yemekten vazgeçecek. Şöyle bir adet var hâlâ, resmi nikahtan önce imam nikahı mesela. Kıy otur sevdiğinle. Hiç bağı olmadan birbiriyle buluşup yatıp kalkan insanlar var, ben sevgiliyle aynı evde yaşamaya sıcak bakıyorum açıkçası.
- 1 yıl
Imam nikahi konusu devlet yonetiminde yasaklandi. once resmi nikah. kadini korumak icin bu sart. kizlarimizi kullanip kenara birakan gereksiz erkeklerden korumak icin. ama haklisin buda olabilir ama arada nikah olacak.
- 1 yıl
Devlet yönetiminde yasaklansın, ne yazar? Zaten nikahsız isteyen istediğini yapıyor. Kadınları böyle mi koruyacaklar? Şu kullanıp kenara bırakılma tabiri de hoş değil. Herkesin o koca kafasının içinde bir de beyni var, kadın kendini korumalı. Ne erkek ne devlet ne başka bir şey, her insan kendisinden sorumlu. Cinsellik yaşanıyorsa bu da sadece erkeğin isteğiyle yaşanmıyor.
- 1 yıl
Soylediklerinde hem fikirim. herkes senin kadar bilincli, akilli ve guclu degil. birde dunya guzeli. :). lakin, evlilik umuduyla masum bir suru karakter kaybetmemek icin kendi nefslerinede yenilip yapabiliyor. yinede haklisin.
- 1 yıl
Hayır, o bahaneler eskidi. Evlilik sözü geçmiyor bile, kimse kimseye ‘sevişirsek seninle evlenirim’ demiyor. Bilinçli bir şekilde yapılıyor her şey. Ama biz evleniriz sanmıştım falan hepsi ucuz bahane. Nefsine hakim olamıyorsan, evlenene kadar sevgili yapmazsın. Sonuçta ne kadar uzun süre sevgililik = o kadar iyi tanımak diye bir olay yok. Kimse kendini kandırmasın. Ateş ile barutun yan yana yanmadan durduğu nerede görülmüş? ‘Benimle yattı ama evlenmedi’ diye kimse kimseyi suçlayamaz, bu eylem iki kişiyle yapılıyor. Masumlaştırmaya, suçlu aramaya vs hiç gerek yok yani.
- 1 yıl
Nokta.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 1 yılTanımak güzelde ben sevdim kadına laf gelmesini istemem ondan olamaz sanırım
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılİstemem hiç benlik bir şey değil...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
1 yılBen şahsen bunu yapmak istemem gadası
11 Yorumla
Soran1 yılBen de gadası
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbana fark etmez açıkçası.
10 Yorumla
1 yılHayır hiç bana göre değil.. Ateşle barut yan yana durmaz diyorum.. 😅
516 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle öyle 😅
- 1 yıl
34 yasondan sonra bilakis olmasin abla ya. Zaten kız kardesim senin yasinda 4 cocugu var.
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
@_kdrygt_ abi kadın dersinde yani yaş doluyor tamam mı bunu anlamak Hani biraz zor Belki kolay belki basit belki İmkansız ama doluyorsun hani diyorsun ki artık Hayat bitmiş yani Ya bu saatten sonra hani askere gitsen askere alınmaz savaş çıktı seni en sonunda gönderilir ya Yani 40 yaşından sonra erkek için
- 1 yıl
@birKarasevdali Yani bu dediklerin çoluk çocuğa karışmak isteyenler için önemli olabilir belki.
Ama içimizde evliliğe sadece çoluk çocuk, torun tombalak gözüyle bakmayanlar da var.
Evliliği, aynı evde yaşamayı değerli kılacak şeyler sadece maddesel şeyler değil yani, anlıyor musun? - 1 yıl
Soran1 yılAynen öyle ben de rahatsız oluyorum. Bildirim geliyor. Başka yerden sohbet edin, burası harbiden ne alaka
- 1 yıl
@madamlila kesinlikle öyle rahatsız oluyorum.. Bir de saçma sapan şekilde başlatıp devam edilen bir şey.. Özelde ne konuşuyorlarsa konuşsunlar.. Bu kadarı da saygısızlık yani..
Soran1 yılKeserler şimdi seslerini @TatlıKızzzz34 olmadı yorumunu silerim kökten kurtuluruz jljk
- 1 yıl
Sıkıntı yok bir engellemeye bakar.. Sesimizi çıkarmadık diye bu kadar da olmaz yani..
- 1 yıl
Hayır gerek yok böyle şeyler bence sürpriz olmalı
11 Yorumla
Soran1 yılBence de
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Hayır ben bu şeyleri çok saçma ve anlamsız buluyorum ve kaldı ki bizim dinimiz de böyle bir şey yok 😅
Allah'a dua ederim hayırlı güzel bir hayatım olsun diye eğer hayrlı bir şey ise devam eder değil ise zaten etmez ederse de demeki o benim kısmetim yapacak bir şey yok 😄
10 Yorumla
1 yılBu görüşe saygım var ama ben bazi duygularin bitirilmemesi taraftariyim. Ben böyle dusunmememe ragmen kiz arkadasim evlenmeden ayni evde kalmayi teklif ettigimi zannetti ve akabinde bu sebepten ayrildik. O yuzden bu konu her konusuldugunda kendimi kotu hissediyorum. Hak etmedigim seyler yasadim cunku. Haksizliga ugramis oldum. Ona da kizamiyorum hassas bir donemden geciyordu, guven problemi yasiyordu zaten. Her neyse...
10 YorumlaBi süre tanıma taraftarıyım ama aynı evde değil.
Evliliğin hemen kabul gören, zevkli yanlarını baltalamak gibi olur bu ki geriye sorumluluk alınması gereken, zorlu durumlar kalır.
Salt bunun fark yaratacak olması da işime gelmez açıkçası.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılInsanlarla ayni evde yasiyinca gercek yuzleri ortaya cikiyor. Verdikleri sozler birden bire degisiyor. Nikah surecinde hafif belirtiler oluyor ama dugun telasi stresi diyip geciyorsun. Ama evlendikten sonra insanlar oyle cirkinlesiyor ki.. Allah gostermesin. 3 yilimi verdim, 5 ay ayni evde zor dayandim. Yaptiklarini hic birini haketmedim. Allaha havale ettim. Ailecek belalarini bulurlar hem bu dunyada hem obur dunyada..
10 Yorumla
1 yılOlmazzz. Adamı dinden imandan çıkarır, burnundan getiririm. Bu nedenle evlendikten sonra tanışalım bence. Diğer türlü evde kalıcam 🤣🤣🤣
31 Yorumla
Soran1 yılAhahaha 🤣
Bunu deneyen çiftlerden çoğusu mutlu sona erişmeden ayrılıyor. Ya temizlik ya beslenme alışkanlıkları, ya yemek bilmemek gibi bir çok etkeni önceden keşfetmek kaçınılmaz sonu getiriyor.
12 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru
- 1 yıl
Evlendikten sonra bunları görüp boşanmayla uğraşmaktan veya daha da kötüsü ömür boyu o kişiyle sıkışıp kalmaktan daha iyi değil mi deneyip yürümeyeceğini önceden görmek?
1 yılEvlilik olmadan aynı evde yaşamak bana hiçbir zaman doğru gelmemiştir. Tanıdığıma emin olunca evlilik kararı alırım zaten o süreç yeterlidir.
21 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılya aslinda isterdim ben cunku ayni evde cok farkli olunuyor diyorlar ama toplum kurallari olarak pek etik degil 🙄
13 Yorumla
Soran1 yılHem ailemiz de hoş karşılamaz. Haklılarda
- 1 yıl
evet dusununce oyle haklisinn
Soran1 yıl꧂😌
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 1 yılYani bir bakıma iyi olabilir. Ancak Türk erkeği aynı evde yaşarsa evlenmeye gerek duymuyor maalesef
21 Yorumla
Soran1 yılEvet orası öyle
1 yılKesinlikle hayır derim ben tam bir resmi nikâh olmadan olmazcıyım.
21 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılDeneme sürümü şart. Düzenimiz uyuşur mu, ten uyumu var mı, birlikte çok vakit geçirince ilişki sıkıntıya giriyor mu vs. Böyle önemli faktörlerden emin olmalı ömürlük imzayı atmadan önce.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle isterdim bu konu cinsellik olarak algılanıyor ama kesinlikle alakası yok bence bir insanı tanımak için aynı evde bir süre vakit geçirmelisin
30 Yorumla Aynı evde yaşamak istemem şahsen.
Her şey zamanında ve usulüne uygun olmalı.11 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum sonuna kadar
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. bu çok iyi fikir bence ama ne kadarda birlikte yaşasan gün gelince tanınmaz bir hale geliyor o ilişki şöyle bir baktığın zaman çok da elzem değil bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 983 cevap paylaştı.
1 yılHayır. İnancım gereği evlenmeden aynı evde yaşamak doğru değil. İnancımdan bağımsız düşününce de mantıklı gelmiyor zaten.
10 Yorumla O zaman kimseyle evlenmedim. muhtemelen çünkü kimse mükemmel değil ve arada evlilik yoksa ayrılması da kolay olur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılOlması gereken bu. Müşterek ev hayatında uyumsuz olursanız evlenmekten vazgeçmek için fırsatınız olur.
10 Yorumla
1 yılZaten olması gereken bu bence “hiç kimseye aynı evde yaşamadan cok iyi bir insan deme”
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Mantıklı bir şey ama insan iyi veya kötü bir şekilde değişiyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı. Bence olması gereken bu şekilde bu devirde yoksa evlilikler cok hızlı bitiyor
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı.
1 yılİsterdim ama yapar mıydım bilmiyorum. Nikâh olmadan bu tür şeylerin yapılması taraftarı değilim.
20 Yorumla
1 yılEvlenelim yaşayalım, anlaşamazsak tekrar sevgili oluruz
20 YorumlaAslında fena fikir değil ama toplum açısından hoş karşılanmaz
20 Yorumla
1 yılMisafir olarak belki olabilir ama yaşama kısmı hoş olmaz.. Kaldı ki tanımak için beraber yaşamaya gerek yok.. Yeter ki tanımak isteyeyim, yaptıklarıyla ne olduğunu anlarım..
10 YorumlaBilmiyorum temiz isek ikimizde bence evliliğe kalsın, harama gerek yok
10 Yorumla
1 yılAslında çok mantıklı. Sevgilini çok yakından tanıma imkanını kazanıyorsun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
1 yılOlması gerek o aslında da kultire gire değişir işte
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Güzel olur ten uyumu var mı yokmu test edilir fayda saglar
10 Yorumla
1 yılDoğaçlama yaşamak tecrübe edinmek her zaman daha iyidir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Kendisini aynı evde yaşamadan da tanıyabilirim sorun yok
10 Yorumla
1 yılKültürü ve dinimizi düşümediğüöizdw yaşanmalı bence ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır mümkünse hep hasret kalsın aynı evde kocanizla bile yaşamak istemeyin :) en güzeli sinirlardir boku çıkıyor herşeyin aynı ortamda.
10 Yorumla
1 yılAyni seyi yasiyorum tabiri caizse herkes yapmalı evlenecegim adam benim gozumde artik evlenmeyecegim seviyeye dustu cunku
42 Yorumla- 1 yıl
Neden ki
- 1 yıl
Zaman gecirdikce goruyorsun ya cok bisey demiyim
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimle kimse anlaşamaz ki ben zor bir insanım 😀
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBilemedim ya gerçekten tanımak için çok mantıklı bir şey bu aslında
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yıl3 tane nişan atan var üçü ile de aynı evde yaşasın deneme sürüşü yaparlar en sen kişide sürer olur mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu duruma ölüyorum bitiyorum ya ❤️🩹❤️🩹💯💯🌹🌹
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAynı evde yaşamayı tasvip etmem evlilik öncesi, ancak fotoğraftaki durum hoş
Gizli Üye(25-29)1 yılBana göre bir şey değil bu. Aynı evde yaşıyorsam muhtemelen evlenmem.
10 YorumlaEvde yaşamak istemezdim de belki tatile çıkılabilir ya da birinin evi varsa gelip gidiliyosa iyi olur ama yaşamak noooo
20 Yorumlaİstemem direk olaya dalıp hecan şaşkınlık patlaması yaşamak daha süper yaa😂😂
00 Yorumla
1 yılEğer imkanı varsa bence herkesin yapması gereken bişey kesinlikle.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
1 yılAy yok sevmem öyle şeyleri
13 Yorumla
Soran1 yılBen de öyle geri kafalı olduk biz :< baksana görüşlere aşko
- 1 yıl
Ben hep öyleydim
Soran1 yılSanırım ben de
Yok ya pek benlik değil
14 Yorumla
Soran1 yılBenlik de değil
Soran1 yılAhahaha 🤣 al sana tanımak jkjj
1 yılHayır bana ters geliyor
12 Yorumla
Soran1 yılBana da ters bu durum꧂
- 1 yıl
Ateş barut yan yana m kalır 😅 evlensinler öyle ömür boyu kalsınlar
Çok gerekli bi uygulama bence mutlaka yaşanması gereken bi durum
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAsla. Bu durumda kadın yaralandığıyla kalır. Erkeklere güven olmaz. Sana öyle eşsiz hissettirecek sözler verirler ardından dımdızlak ortada bırakırlar. Çok üzülürsün.
10 YorumlaCiddi düşünüyorsak olabilirdi tabi önce bi aynı evin içinde vakit geçirmek için
10 Yorumla
1 yılBiz yasayamiycaz belli bir sure cunku aile cok dindar kesim olunca durum boyle oluyor.
10 Yorumla
1 yılKesinlikle bakış açısına göre bişey ama genel olarak nikah yok bunun huyu kötü diye ayrılık olma ihtimali yüksek nikahsız zevkimi aldım der çeker gider
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBu kadar rahat olunmamalı diye düşünüyorum
27 Yorumla
Soran1 yılBence de ama günümüzde her şey normal oldu maalesef
- 1 yıl
Normalleştirilmemeli bazı şeyler adet yerini bulsunda kalmalı özentilikten başka bir şey değil bunlar
Soran1 yılBak bu doğru
- 1 yıl
Ben bu tür konularda geri kafalıyım kimse kusura bakmasın ondan sonra görüyoruz biri birini kesmiş biri birini balkondan atmış
Soran1 yılKime ne boş ver herkes kendine baksın sonra ağlayan onlar oluyor
- 1 yıl
Tabiki herkes kendine baksın fakat İnsanız neticede bizlerde böyle duyunca görünce üzülüyoruz yazık günah yani
Soran1 yılMaalesef ꧂
1 yılZaten olması gereken şey
28 Yorumla- 1 yıl
@NavistaTatarov ciddi misin
- 1 yıl
@İnatçıbirkoç Evet. Evlenip bir ömür birlikte yaşayacağın insanla evlenmeden önce onunla yaşayabilmeyi öğrenmek gerekiyor. Türk evliliklerinin erken bitme sebeplerinden biri de bu. Bir anda hiçbir şey deneyimlemeden eve girince yapamıyorlar.
- 1 yıl
Haklısın bende böyle düşünüyorum peki sen nerelisin
- 1 yıl
@İnatçıbirkoç İzmirliyim ama yurtdışında yaşıyorum
- 1 yıl
Anladım yurtduıısında nerde
- 1 yıl
@İnatçıbirkoç İngiltere
- 1 yıl
Yaşa bu hayatı :)
- 1 yıl
@İnatçıbirkoç Sağolun
- Aşk İlişkileri konusunda 21,2b cevap paylaştı.
1 yılevet çok isterim zaten o kafada olan biriyim
20 Yorumla
1 yılNikahsız no istemezdim
10 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım