Evet veya hayır deseniz bile sebepleriyle yazarsanız en güzel görüşü seçelim..

Evet veya hayır deseniz bile sebepleriyle yazarsanız en güzel görüşü seçelim..
Tercih etmem. Neden derseniz açıklayayım müsaadenizle. Ben eğer ki sevgili yaptıysam onun hakkındaki düşüncem ciddidir. Yani evlenme niyetinde olurum. Aynı evde olmak hem uygun değil , hemde nefsimizle savaştayız bu hayatta. Bizde insanız hata yapabiliriz ama beden hata yapacak o zemini hazırlayayım. İnsan evet sevdiğiyle vakit geçirmek ister , güzel vakitler geçirmek ister. Ama bence bu Rabbimin uygun gördüğü şekilde olması daha münasip. Yani helalin olunca helal nasıl olur evlenince. Ben Rabbimden korkarım. Bu yüzden Rabbimin nefret ettiği o şeyin adımını atmaktır bu. Bu yüzden böyle konuda geri adım atarım. Sevgilime de bu durumu açıklarım. Ve bence bu hoşuna da gider ve daha çok sever. Eğer ki aynı evde kalıp yapılan herhangi bir yanlışta o pişmanlığın geri dönüşü olmaz. Ve Rabbimin huzuruna utançla çıkamam. Nefs öyle birşeydir ki siz evlenince nasıl olacak diye düşünüp bunun fragmanını yapmaya çalışırsınız oysa yapılan hata ise hayatın gerçeğiyle yüzleştirir sizi. Yapmam demeyin , bu nefs herkesin düşmanı. Ve tek kurtuluş kaçmaktır. Ben hapis olacağım yere neden gireyim. Sevgi ve saygılarımla 🙏
Yapılır ama Türk erkeği bunu kaldıramaz yetiştirilme tarzı gereği. Gözünde sevdiği kadın değersiz görünür bir süre sonra. Avrupa’da evlilik kavramı yok sayılır, beraber yaşamak evlilikle eşdeğerdir ve bizdeki bazı evliliklerden daha kuvvetli ilişkilere sahipler. Çünkü öyle yetişiyor öyle görüyorlar. Bizde öyle yaşamak kullanmak olarak görülüyor.
Güzel bir iliskide beraber yaşardım. Evliliğin simülasyonu gibi, zaten aynı evde anlasamiyorsak evlenmeden görmüş olucaz. Kaldi ki dengeli sevgili saygılı bir iliskinin garantiye ihtiyacı yok bence. Yani evlilik ilişkinin varış noktasi ya da başarısı değil. Önemli olan kafa dengi hayat arkadaşı.
🙏🌺tabi inanclara geleneksel yapıya uymadığı kesin.
Uymuyor zaten haram günah
Sürekli olarak kalmazdım ama arada bir uğrardım. Sürekli kalırsam evlendiğimizde sıkılırım çünkü yapılacak herşeyi yapmış oluruz.
Onayladığını sende karşılık olarak verir misin 😊
Miray 😊👍
Cevap
29Cevap
Tercih etmem.
İlişkiyi evliliğe taşıyacak her şeyi aynı evde yaşayarak tüketmiş olacaksın..
Evliliğe bir şey kalmadığı içinde evlenmek için sebebin olmayacak..
Evlenmeden sevgilimle aynı evde kısmen yaşarım. Evine gidip gelirim veya o benim evime gelir gider. Aynı evde yaşamak için evliliği şart görmüyorum. Eskiden hayır derdim belki ama şimdilerde cevabım kesinlikle evet, olabilir.
Kesinlikle evet bir deneme sürüşü şart
Evet tabi ki yaşardım. bu kişinin kendi kararıdır. zaten sevgilimle bakalım olursa olur gibisinden ilişki yaşamam gerçekten güvenirsem yaşarım ve birbirimiz severiz her zaman. ama burada tabi ki sevgilimin kararı daha çok önemli sevgilimde isterse yaşarım
Hayır asla istemezdim çünkü aynı evde ysayarak zaten yapabilecek herşeyi görmüş ve yaşamış oluyorsun bir merakın ve heyecanın kalmaz özlem duygusunu kaybedersin , aynı evde yaşadığın için birbirinizin eksi yönlerini de daha fazla görüceksin belkide hiç ilişkiyi evliliğe taşımıyacaksın , oyuzden derler aşkın gözü kördür diye o göz evlenince açılır merak etmeyin 😂🤣🤣
sanırım yaşayamam, evet her zaman yanyana olmak güzel ama henüz evlilikteki gibi bir samimiyet olmadığından dolayı ister istemez ufacık şeylere bile takılırım ve bu durumu doğru bulduğumu da söyleyemem kendimce bu yüzden hayır diyorum
Eskiden kesinlikle hayır derdim ama son zamanlarda fikirlerim değişti evet yaşarım
Bilemiyorum.
Eğer çok güveniyorsam belki bu zamanda yok öyle biri
Önce guven vermeli insan ondan sonra hakkında düşünürüm
Ailemle yaşamayı tercih ederim evlendikten sonra nasıl olsa aynı evde ömür boyu yaşanılıyor. Evlenene kadar ailemle yaşamak daha iyi
hayır
evliliğe ceketimi alıp çıkma özgürlüğüm yok diyerek karşı çıkanların yaptığı karşılaştırma. gerçekten mükemmel bir sebep evliliğe karşı olmak için. evlenince ceketi almadan çıkıyor insan, o ceket önemli. özgürlüğün bir numaralı simgesi adeta. çok zekice, evet.
katılmıyorum. evlenmeden önce insanların birbirlerini aynı evde tanımaları gerektiğine inananlardanım. türkiyede bu ne kadar geçerli onu tartışmıyorum. ama bu böyle olmalı. insan insanı aynı eve girmeden tanıyamıyor, tanıyamaz da. yaşayış şeklini bilemez. nasıl davranacağını bilemez.
Yaşarım da diyemem yaşamam da. Ancak sevdiğim adamla aynı evde olmak eğlenceli olabilir. Beraber yaşamasak da beraber evde bolca vakit geçirebiliriz. Aynı evde yaşamak büyük bir karar
Hayır. Ya bide üstüne hamile kalsan yarın öbür gün tartıştığın zaman seni kapının önüne koyar hiç bir hak iddia edemezssin
Evlilik Metro hattıysa bu olay tren testleri gibi olurdu hayatımdaki hatunu daha net tanıma fırsatı
Evet çünkü insanlar iki yüzlü ve aynı evde yaşamak eninde sonunda gerçeğini gösterir.
Öyle bir imkanım yok ama imkanım olsa yaşamak isterim evet çünkü aynı evde yaşamadan kimseyi tanıyamıyorsun
Cok dogru , güvenmek lazım
Bu devirde bir imzanın hiç bir anlamı yok. imzanin ağırlığını bilen yok. Devir diyorum çünkü insanı çevre yaşatır çevre şaşırtır. Bu devirde sosyal medya olsun TV olsun çok farklı boyuta sokup insan beynini yönlendiriyor.
Benim evliliğim eski esimin her gece sosyal medyada pahalı makyaj videolari izleyip pahalı çantalar izleyerek beynini yıkamasiyla bitti.
Hayır, yapmam. Zaten sevgilim ya da flörtüm olmasını da istemem. İnancım gereği böyle bir şeyi bulmuyorum.
Evliliğin ne önemi, değeri kalır ki o zaman. Bazı şeyleri erkenden tüketmek, yaşamak bu sadece. Benim tercih edeceğim bir durum değil.
Beraber yaşamanın evlilikten bir farkı yok. Yaşamam.
Olabilirdi, neden olmasın.
Hayır ama yalnız yaşasaydım arada akşam yemeği ya da film izlemeye çağırırdım
Hayır
Ne kadar kuralları sorgulayan birisi olsamda
Muhafazakarlık iyi bir kuraldır
Dinen olmaz
Birlikte yaşamadan evlenen net gerîzekalıdır, aksini iddia eden kendi fikirleri olmayan koyundan ibarettir
Evleneceğimiz kesin ise olabilir yani. Sonradan karşı tarafın vazgeçmek gibi bir durumu yoksa elbette
Ben kararsızım ama türbanlılar namusluyum diye geçinenler aynı evde yaşıyor valla evlenmeden. Çekinmeden utanmadan da söylüyorlar
Benim tahammül sorunum var, aynı evde yaşarsam evlenmeden ayrılırım kesin. Risk almaya gerek yok 😂
Evlenmeyi gerekli bulmuyorum neden bir imza bağlı tutsun ki adam sadıksa aynı evde de yaşarken adam gibi durur. Adam fırıldaksa o adamı imza bile tutmaz
Sevgili olma durumu zaten haramken biraz daha kendimi yakamam. Seviyorsa evlenir ve öyle yaşar aynı evde.
Benim örf ve adetimde, sevgili ile birlikte aynı evde yaşamak yok. Soyadını taşıyayım ancak öyle..
Yaşamam.
Aynı eve gireceksem aynı soyadını taşımam gerek.
Hiç benlik değil işin cırkı çıkar herkes yerinde sağolsun
farklı anlamda boyutlari olmasa bunu deneyip test etmek isterdim
Yok yok evlendikten sonra zaten her dakika birbirimizi göreceğiz.
Hayır. yıllarca aynı evi paylaşıp evlenince ayrılanlar var demekki hikmet evlenmeden önce aynı evi paylaşmakta değil
O da ayrı bir üzüntü
@zeynep3000 evet maalesef öyle birde biriyle beraber yaşayıp ondan ayrılıp başka biriyle hemen evlenenler var o daha kötü ya düşünsene evlenecek değerde bile görmüyor ben en çok da onlara üzülüyorum
Yaşayana cok kotü
@zeynep3000 tabiki
Hayır. Din var, o var, bu var... Bazı erkeklere güvenilmez, s*kp atarlar
bu nasıl bir yorumdur hahahahhaahhah
Doğruya doğru abi
Aynı evin içinde her iki tarafın birbirini tanıyabilmesi için çok güzel bir yöntem ama sınırları bilmek şartıyla...
Ailem ve onun ailesi bu duruma karşı çıkacak olmasaydı kesinlikle isterdim
Evlenmeden de yaşarım ne var bunda
Yok benlik değil
Yaşayamam kasarım kesin
eğer gerçekten seviyorsam ve hem kendimden hemde ondan eminsem yaşarım nolucak ki
Yasamazdim, zinaya sebep olacak seylerden uzak durmak lazım.
Yanlız yaşamayı tercih ederim vede öyle yapıyorum
Nevvır evvır evvır!!! 😅
Hayır. Kaza bela çıkar.
Evin kirasını verecekse neden olmasın
Evet daha iyi tanımak için olabilir
Cıks yaşamam bi tık özleme duygusu olmalı arada
Elbette yaşardım, zaten evli gibiyiz.
Bence doğru değil olmamalı
Dunyanın en sacma olayı , tavsiye etmem
Kesinlikle hayır Elhamdülillah..
Zina olm haram yaşamam
Yasarım anlasabiliyorsak evleniriz
Yaşamam, bazı şeyler zamanı gelince yaşanmalı.
Hemen eksileyin zaten,😅😅
Evet çünkü evlenince o yoldan donemessin
Evet yani neden olmasin
Yaşarım.
Yaşarım
Uzun süreli yaşamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?