Arkadaşlar evli bir insan başka birine aşk duyabilir mi sevebilir mi siz de böyle bir duygu oldu mu hiç?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar evli bir insan başka birine aşk duyabilir mi sevebilir mi siz de böyle bir duygu oldu mu hiç?

Maalesef böyle bir şeyin yaşanması kimse için hoş karşılanmaz. Ancak hepimiz biliyoruz ki hislere de engel olunmaz. Bu yüzden zaman zaman evli kişilerin birbirini aldattığına, gönüllerinin başkasına kaydığına şahit oluyoruz.

Bazen en beklenmedik zamanlarda en beklenmedik kişilere kapılarımızı açabiliyoruz. Peki ya bu kapılar evli birine açılırsa? Bunu kaderin bir oyunu olarak mı görmeliyiz, yoksa duygular üzerinde kontrol mü sağlamamız gerekiyor? Bu zorlu süreçte başa çıkman için bazı düşünceleri paylaşalım.

Evli birine duygusal olarak çekilmek genellikle karmaşık ve yoğun duygularla doludur. İlk olarak bu durumda kendini suçlu hissetmen çok normal. Yine de duyguların kontrolü her zaman elinde değildir. Burada önemli olan bu duygularıyla nasıl başa çıktığındır.
Bu tür bir aşk yaşantısı, genellikle 'yasak aşk' olarak görüldüğü için daha çekici gelebilir. Ancak bu durum uzun vadede hem sana hem de karşı tarafa zarar verebilir. Kendine şu soruları sormalı: Bu ilişkiden beklentin ne? Gerçekten bu kişiyle bir gelecek görebiliyor musun? Yoksa bu duygular geçici mi?

Evet aşık olunur; çünkü kalp kimi seveceğine karar vermiyor. Önemli olan bu duygularla nasıl ilerlediğindir. Evli biriyle duygusal bir ilişki yaşamanın getireceği karmaşıklıkları göz önünde bulundurarak hareket etmelisin. Evli birinin partnerine ve belki de ailesine karşı olan sorumluluklarını unutmamalısın. Kendi duygularını ikinci plana atıp durumu daha geniş bir perspektifle değerlendirmeye çalışmak en doğrusu olacaktır.
Evet gunah. Ama sen bu duygulara engel olamazsin elinde olan birsey degil bu hissedersin.Gonul isi bu.
Amaaaa o kisiye bulasmamak sapitmamak ondan uzak durmak senin elinde Yuva yikanin yuvasi asla olmaz unutma sakin unutma. Yikarsin yuvayiy ama asla mutlu olamazsin hep icinde kalir heo pismanlik duyarsin.
O yuzden oyle birsey yasamak istemiyorsan duygularina olamiyorsan hareketlerine ve davranislarina olmak zorunda -SIN!
aşıkta olabilir,sevedebilir gönül bu günah niye olsun sevmek ?.ama cinsellik yaşayamaz katiyen haram.
Opusmekte mi haram
@ecemmercan haram
Mesleği, cinsiyeti her ne olursa olsun eşini aldatan / beyin yolu ile dahi olsa, SEREFSİZDİR, kusura bakma. geçinemiyorsan boşanacaksın! ne demek miş o evli birisi başkasına aşık ve sevecek. Tut ki eşin bunu sana yaptı! aaa olabilir mi diyeceksin. Aklını başına devşir. boş hayaller peşinde koşma. evli bir kadina bakan erkek o becermek icin birliktedir. bir kere o adaminda bundan haberi varsa aşık oldugun kişinin. de bakalim ona kocamı boşuyorum seninle evlencem ne diyecek sana. :)))
şimdi evli değilim ama evliyken dönüp birine yan bile bakmamıştım fakat kocanda olmasını isteyipte olmayan bir özelliği başkasında bulmuş olabilirsin buda bir etkilenme yaratmış olabilir sorumluluklarını biliyorsan mutlaka bir çaresini de bulabilirsin
Cevap
24Cevap
Günah eylemdedir Sevap sadece niyet etmekle bile elde edilebilir Eyleme dökmedikçe günah değildir. ANcak kişi bu durumdan Allaha sığınmalıdır. Ciddi bir günahtır aldatmak ve bunun yanında karşında ki insanın bu güne kadar harcadığı emeğin zamanın ve maddi olanakların HAKKINA GİRMEK anlamına gelir ki Bu baya korkunç bir şey Ahirette çok şiddetli hesaplaşması olur. Varsa savep verirsin yoksa veya yetişmezse Karşı tarafın yüklü miktarda günahlarını üstlenmek sırtlanmak zorunda kalırsın. Bedavadan cennete gönderirken onun yerinede Baya sağlam azap çekersin. Ah ben bu günümüz kadınına nediim bilemedim Peygamberimizin neden Cehennemliklerin çoğu kadınlardı dediğini çok daha iyi anladım zamanla ve aldatan kadınları gördükçe
Aslında aşk değilde duygu yoğunluğu diyelim ama esişle en ufak bir duygusal yakınlıkda pişmanlık duyup kendinden utanır. Bazen farklı bir insan özellikle eşinden ruhsal ve fiziksel açıdan farklıysa erkeğe hoş gelebilir birde hala beğenilmek egosu varya o işte erkeği cezbedebilir ama eninde sonunda asıl doğrunun eşinin olduğunun farkına varır korkarım ki geç kalmamış olsun.
HAYır olamaz eger olucaksa zaten ilk başta karısının aşkını kalbinden çıkarmıştır çoktan başka bir arayış içerisindedir sonra başka bir kadın bulmuştur ve ona gönül koymuştur bu böyle olur ancak diger türlü olamaz karısını seviyorsa ötekilere bakmaz zaten
Zaten evliliğin amacı budur başkasına yöenlmemek bütün ihtiyaçlarını evlı olduğun kişiden karşılamandır yok ama olmuyorsa gönül başkasına kayıyorsa zaten içinde bişeyler bitmiş ve eşine olan bağının kopmaları başlamış demektir taviz tavizi doğurur buna taviz verirsen küçük küçük ilerlemeler yani hatalar başlar
O duygu bende olmaz. Ama benim pederde oldu. Evli olduğu eşine kötü davranmaz, onun güvencesini sağlayıpta başkasına aşık olursa erkek, o zaman günah olmaz.
Gerçi benim peder günahkar adamdı da şimdi tövbeli gidiyor.
evlenin ce başka birine aşık olmak istemez erkek tabiki sorun yoksa yani .. ama cinsel ihtiyaç duyar bence korkma aşık olur diye aşkı sen cinselliği başkasıdır...
ama sende bi problem olursa aşkı ile ilgili çıkabilir...
Ben anlam veremiyorum artık ya millette ki derde bak, bekarlar evlenmek için hayırlı birini arar, evliler sapıtır başka dert peşinde koşar. ...
oluyor bazen.. birileri icini hoplatiyor ama o da evli olunca oturuyorsun oturdugun yere
Olabilir tabi, oluyor da zaten. Ha doğru mu? Değil ama olabiliyor malesef...
Uzak durmalısın şayet kul hakkına giriyorsun senin için boşansa bile günah hem kadına hem sana yazılır sizin için hiç birşey helal olmaz adamın vebalini ödeyemezsiniz mutlu olalım derken sonsuza kadar mutsuz olmayın uzak dur çok tehlikeli
Peki sevgilisi olan ama henüz sevgilisi ile ciddi adım atmamış yani söz vs aile tanışması yok.
Böyle birine aşık olmak günah mı?
bu olay içinde kalırsa fiiliyata dökmessen ki bakmak ta yok inş. o zaman zararı olmaz.
olabilir ama olmamasını yeğleriz tabiki. eğer aşık olduysan da kocanı kandırmayı bırakıp aşkını yaşamalısın. diğer türlüsünün sonu hüsran olur
Ewli bir insanın aşık olma lüksü yok sadece karsı cinsi sexs objesi olarak görür.
evlenince otomatik olarak o tip duygular yok oluyormuş
Bu hayatta her şey mümkün.. Olmaz demeyeceksin hiçbir şey için..
Sevmediğin birisiyle evlendiysen ve başkasını seviyorsan olur
Olabilir ama sıkıntılı durum.
Bence imtihandır
etik olarak olmaması gerekir
evlı insanda aşık olabilir ama ıcınde tutcak.yaşamamalı.ki eşine saygı duymalı en azından.aldatan da bır sekıld buluyo belasını.bu belayı alma pısman olma
ne aldatmasi ya uyle birsey asla yapmam
evet sadece bakiyorum onu baskada birsey yatdigim yok olamaz da
gunahsa gunahkayrim yaradana kul oldugum affetsin allahlm:(
amin
bence günah.çünkü sen kocana aitsin
Olabilir neden olmasın
Olmaması gerekn bir şey bu. Çok yanlış.
Kurbanlık bakmaya petshopa giden ulvi ler..
bi saçmalamayı kes allasen
Günah
Bence sevebilir ya
sana böyle mi oldu
yok banadeyil
Evet olur.Kızına ;)
Ahlaksızca olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?