Ben kesin "Tüm dertlerin bitti, bir o kaldı" derim. Buradan türeteceği şeylerle biz hep kavga ederiz...🤭
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Bayan ile kadın arasındaki ayrımı ve neden kullanıldığını açıklayabilen biri ise yapılır. Yani bayan değil kadın diyip altını dolduramayan insanlar laf kalabalığından başka bir şey yapmıyorlar. Keşke farkında olsalar...
Bizim kelimelerimizi neden birileri belirliyor anlayamıyorum. Meselâ neden "iş adamı" demek yerine "iş insanı dememiz isteniyor? Halbu ki "adam" kelimesi bir cinsiyet atfetmez, bu TDK'da böyle diye binlerce yıllık kullanımı değişmez. "Bay" kelimesi "zengin" demektir, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yazılı basın kadınlar için "bayan" kelimesini kullanmaya başladı. Zengin Katung" anlamında olsa da, biz onu dublaj sanatı ile ingilizcede ki karı koca tanımının uerine "bay ve bayan" olarak kurguladık. Şimdi "aman ele dime" deniyor. Halbu ki zamanla "yabancı kadın anlamında kullanılır olmuş. Buna tepki gösterenler medya kurbanları.
Gelmiş geçmiş en saçma konu "Kadın" mevzusudur.
Ben dünyanın hiçbir yerinde Girl değil Woman, lady değil woman, miss değil woman... Diyenini hiç görmedim.
Bu sadece bizim ülkeye ait bişeydir. Bay Bayan kelimesini araştırmalarım sonucu Atatürk Türkçe içine eklemiştir.
Kadın demek farklı anlama gelir bunu herkes bilir. Bayan kelimesinde ayrımcılık yoktur.
Konunun detayına girmeyeyim. Kadın, kız, hanımefendi, ... gibi kelimeler yerinde kullanılır.
Bu bana biraz subliminal mesaj olarak gelip küçük yaştaki kızların da kadın olarak ifade edilmesinin yolunu açıyor. Lütfen bu konu hakkında tartışmayalım.
19 yaşında tanımadığınız birine ismiyle mi hitap edersiniz... hanım diyemi
@Cemrekelebek 19 yaşında tanımadığınız birine de Kadın denmez demi? Ne biliyosun Kadın olduğunu?
Benim için ikisi de aynı ama farklı mıymış ki😂
Cevap
15Cevap
Ne farkeder ikiside aynı kapıya çıkmıyor mu gadası
Evet ben yaparım tabi ki de
Eskiden çok iyi hatırlıyorum kadın dediğin zaman kadın değil bayan diceksin derdi kadınlar şimdi bu muhabbet çıktı bayan değil kadın diceksin oldu hatırlayan vardır umarım zittina kadın diyesim geliyordu şimdi zittina bayan diyesim geliyor ashabahxh
Kesinlikle evet çünkü o kadın kendi değerini biliyor bundan daha güzel bir şey mi var tok tabi
Yok*
Bu muhabbet daha öncede vardı sadece ciddiye alan yoktu
Evet değişiliklik oldu çoğu insan artık ‘bayan’ yerine ‘kadın’ diyor çok şükür
@nemünoseboo tüm değerinizin bayan yerine kadın denilince yerine geldiğini sanıyorsun. Benim zoruma giden yok ama senin gibi karşısındakine hitap etmeyi bilmeyen birisi en başta erkekler tarafından "adam" yerine konulmaz. Büyüdükçe hayatı öğrenirsin. Magazincilerden kendi kimliğini öğrenenlerle muhatap olmam.
@Tersy bahsettiğim şey bayan yerine kadın denmesi olayı değil onla bir derdim yok benim, dediğim şey senin 'kendi değeriniz farkına sosyal medyadan mı varıyorsunuz '. Sosyal medyadan görüldü diye yapılmıyor bu, olsa olsa farkındalık oluşturmuştur. Kadının her zaman bir değeri ve bunu kabul edemeyen birinin bana senin tabirinle "adam" demesini istemiyorum ztn.
@nemünoseboo okuduğunu anlamak kafi gelmiyorsa, destek alman lazım. Ben soru soruyorum, eğer dikkat edersen senin mantıktaki kişilerin görüşünü de beğeniyorum. Kişinin fikridir, aynı düşünmesem de saygı duyarım. Sen gibi absürt tepki göstermem. Burada zoruna giden kişi sensin yani.
Kadın kelimesini sevmiyorum, bayan daha kibar geliyor ama onu yasaklamışlardı. Bence siz erkekler her çeşidiyle yaparsınız bayan, kadın, erkek, erko ne derse desin , fark edeceğini sanmıyorum 😂🤪
Yapamam. Feminist özentilil içerisindeki bir insandır, herşeyi kendi bildiğini zanneden egoist ve kibirli bir yapıdadır
Ahahah ben yaparım da o benimle yapabilir mi bilmiyorum 🤣🤣🤣
Bana o kadar saçma geliyor ki şu bayan kadın muhabbeti
Ne fark eder ki ikiside aynı şey hiç takılmam öyle şeylere
ayol insanlar ismimdeki e i ayrımını yapamıyor daha kadın bayan kız dediklerine mi takacağım ndndn
Ben zaten herkesi "bayan değil, kadın diyeceksin" diye düzeltiyorum.
Kadın yerine bayan diyenle yapamam.. “Bay”dan sonra geliyormuşuz izlenimi uyandırıyor ya da sanki onlar olmadan varlığımızın bir ehemmiyeti yokmuş gibi..
Verirse neden yapılmasın, ağzını kapatır... 😈🤣🤣🤣
İtfaiyeci : "merak etmeyin bayan, sizi kurtariciim"
"bayan diiiil, kaadııınn"
kadın yangında ölür
İtfaiyeci: "iii evet, onu bulduğumda çoktan ölmüştü"
Feminist sinyallemesi direk uzak durulması gereken BAYAN tipi
Asla. Ben belki kadınlara elma diyorum benim materyal hayatımda elma = kadın kimene.
Kadın veya Bayan deyimine takılan biriyle ilişki bile yürümez
Kesinlikle yaparım
alnından bile öperim
Kesinlikle yaparım bir ömür
Yaparım detaylara takılan kadın iyidir
Tek derdin bu olsun..
Komuma yorum yapmıştınız bişey soracaktım konumla ilgili
@Sevdalii111 Banami söylüyorsunuz?
Evt
@Sevdalii111 Buyrun sorun
@Sevdalii111 kapali mesaj kutun
@Sevdalii111 Tamam actim buyrun yazın
Deme tarzı belirler, yerine göre hepsi denebilir.
Evet bayan değil kadın
asla, uğraşamam
Asıl onunla yaparım.
Yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?