Lütfen açıklamayı okurmusunuz biraz uzun ama kafayı yemek üzereyim gerçekten yardıma ihtiyacım var?

Sürekli dışarı da birisi sevgilime veya eşime bakarsa nasıl tepki göstermeliyim diye düşünüyorum. Bunu düşündükçe de fark ettim ki ben sevgilimle veya eşimle dışarı çıksam kavga etmeden geri dönmem çok zor. Her en ufak bakana tepki gösteremem bunu biliyorum ama tanıdık biri bakarsa en ufak bakana bile tepki gösteririm diye düşünüyorum. Tanıdık derken de illa arkadaş kast etmiyorum. Yani tanıdığınız ama arkadaşınız olmayan belki sevmediğiniz ama merhabanız olan insanları da kast ediyorum. Yani sonuçta tanıdığım biri en ufak bile baksa bunu nasıl yutarım diye düşünüyorum. Bir şey olmamış gibi adamın gözünün içine bakmaya nasıl devam ederim. En ufak bakmaya bile tepki gösteririm diye düşünüyorum tanıdık olursa. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum. Ancak bu en ufak bakmaktan kastım gerçekten en ufak bakmayı kast ediyorum. Yani bir saniye değil bir salise bile olsa tepki gösteririm diyorum. Eğer o niyetle bir bakma hissedersem. Hatta bazen yolda yürürken bende bakıyorum insanlara ve kendimle kıyaslıyorum biri böyle baksa tepki gösteririm diyorum. Bazen de o niyetle bakmıyorum reflesk olarak bakıyorum ya da farkında değilim sonra kendi kendime düşünüyorum bu benim baktığım gibi tanıdığım biri baksa net tepki gösteririm ama ben o niyetle bakmıyorum aslında. Yani sorduğum şey şu ben mi doğru düşünüyorum yani tanıdığın biri en ufak bile baksa tepki mi göstermeliyim en ufak şüphede bile yoksa bunun bir sınırı mı var. Siz nasıl bunu yapıyorsunuz. Özellikle tanıdık biri bakarsa diye kafama çok takıyorum ne yapmalıyım doğru mu düşünüyorum yanlış mı?

Lütfen açıklamayı okurmusunuz biraz uzun ama kafayı yemek üzereyim gerçekten yardıma ihtiyacım var?