Kaderimde yokmuş bu yaşa kadar istesemde evlenemedim. Seven ben oldum sevilmedim. Kısaca sizi sevmeyen insanı zorla alukoyup evlenemezsiniz. Her şey karşılıklı. O nedenle bu yaştan sonra kendimi bu konuyla meşgul etmek istemiyorum artık ve evlilik defterini kapatmak istiyorum. En çok istediğim şey çocuk sahibi olup anne olmaktı. Ama anne olmasam da hayatımda çok şey kaybetmiş olmam değil mi? Zorlamanın alemi yok.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yıl
Hayatta mutluluğu sağlamak için toplumsal beklentilere göre değil, kendi içsel motivasyonlarınıza göre hareket etmeniz önemlidir. Eğer anne olma isteğiniz yoksa ya da evliliği düşünmüyorsanız, bu son derece normaldir.
Anne olmanın bir zorunluluk olmadığını bilmek önemlidir. Toplumda hâlâ yaygın olan bazı yanlış algılar, bireylerin kendi seçimlerini sorgulamalarına yol açabilir. Ancak modern dünyada pek çok insan, çocuk sahibi olmadan da mutlu ve tatmin edici bir yaşam sürdürmektedir. Bu süreçte, kişisel hedeflerinize, kariyerinize, hobilerinize ve diğer ilgi alanlarınıza odaklanma fırsatınız olacaktır.
Kendi yaşam tarzınızı seçme özgürlüğüne sahip olduğunuzu unutmayın. Belki kariyerinize odaklanmak, yeni deneyimler yaşamak ya da kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Bu aşamada, kişisel mutluluğunuz ve tatmininizin en önemli unsurlar olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Kendi değerlerinizi ve hedeflerinizi belirlemek, hayatınıza anlam katmanın en etkili yoludur.
Son olarak, ileride farklı bir bakış açısı geliştirebilir ya da yaşamınızın gidişatında değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak, şu anki duygularınızı ve isteklerinizi dikkate alarak hareket etmeniz en sağlıklısıdır. Kendi hikâyenizi yazmaya devam edin ve sizin için en iyi olanı seçin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Önceden evlilik yapanların %80'ni aile, eş, dost tavsiyesi ile evlendirdi. Yani görücü usulü. Ailesine ve kız/erkek tarafına birisi kefil olurdu ve ilişki yavaş yavaş rayına oturdu. Biz otuzlu yaşlarda ki insanlar kolay kolay evlenemez çünkü çok düşünüyoruz. Cahillik mutluluktur lafı boşa söylenmemiş. 20'li yaşlarda millet evleniyor. Hayattan bi haber. 30'a kadar 2 çocuğu oluyor. Onların okul derdi falan yaşıyorlar. Bana sorsan evlenmeyi istiyor musun? Cevabım hayır. Çocuk hiç istemiyorum mesela
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen 12 yıllık evliyim , ben de anne olamadım. Bazen çok istiyorum neden olmadı, genç yaşta da evlendim diyorum, bazen sevindiğim oluyor. Ettafıma bakıyorum annelere o kadar mutsuz üzgün yorgun görünüyorlar ki. Belki de bir çocuğun sorumluluğunu üstlenebilecek biri değildim kim bilir diyorum bazen de olanlar benden daha mı donanımlı sanki diyorum. Bazen evliliğimde o kadar yanlız hissediyorum ki sana anlatamam. Birlikte ama yanlız iki yabancıyız durumu. İki insan birbiri ile konuşmadan sohbet etmeden birbirinin hayatında ne olup bitiyor bilmeden günler geçirebilir mi? Geçiriyoruz. Kendimi meditasyona hobilere verdim bu ara. İşe gidip geliyorum , kadın arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Dışardan baksan altımda son model araba zenginlik içinde bir ailenin gelini, oh para bok, gez toz. İçimde bazen ne fırtınalar kopuyor. Ama mal mülk koca çocuk evlilik bunlar mutluluk getirmiyor insana. Sadece toplumun dayattığı normlara uymanı daha az soru ile muhatap olmanı sağlıyor: yoksa mutluluk inan içimizde: arayıp bulmazsan kendi iç huzurunu sen sağlamazsan kimse senin yerine sağlamıyor
86 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Krypto61 ne diyorsun kardeşim sen
- 1 yıl
İşin nedir peki senin gizli?
Cevap sahibi1 yılNiyetleriniz iyi olabilir kötü olabilir bilmiyorum, ama soru sahibi dışında muhatabım yok. Yazmayın lütfen
- 1 yıl
Pek de atarli
Korkma yemeyiz...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAynı ṣeyleri düṣünüyorum. Bir tane arkadaṣım var 34ünde evlendi kendinden 2 yaṣ küçük biriyle bana hep der aynı durumu yaṣadım, çok ümitsizdim ama gerçekden sana uygun biri varmıṣ bu dünyada sadece karṣına çıkmıyor o kadar. Buna inanmak istiyorum ama yani 30a sadece aylarım kaldı bu senede kimse olmadı hayatımda. Her sene birini beklemekdende yoruldum bıktım bunaldım. Aksi yaṣlılar gibi oldum. Yıllar sonra karṣıma biri çıksa onuda kaybederim. Anne olmakdan zaten bende vazgectim erkeği bulamıyoruz ki anne olalım. Bazılarına altın tepside sunulan ṣeyler bazılarına hiç uğramaz demek ki gerekde yokmuṣ anne olmaya belkide gen'imiz bozuk ve çoğalması gerekmiyor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
146Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Ben ümidimi kesmedim. Ümit ediyorum hayal ediyorum. Çünkü sevgili istemiyorum, kullanmıyorum bana ters!
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!
Yanlış insanlara denk gelmiş olabilirin. Bende hayatıma giren üç kişi hayatımın içine etti, yerle bir etti, çok canımı yaktı ama yine de umut ediyorum!
Vazgeçeceksen eğer sen bilirsin!
Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırarı kader ızdırarı kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..
Evlilik cüzi irade ihtiyari kaderdir!
Bazen elinden geleni yapmak ile olmuyor. Çünkü yaptım fazlasını yaptım ama umudumu kaybetmedim!
Hep derdim olursa olur, önemli olan niyet çünkü fani dünya ahirette de var evlilik. Ahirete de kalabilir ama ben niyetimden dönmedim!416 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim iyi geceler
- 1 yıl
Etkileme çabası derken?
Ameller niyetlere göredir hadisi şerif
Dilin kemiği yok her şeyi söyler parmaklarda yazar gerçeği Allah bilir
Yazdıklarım kişilik ve karakter günümüzde de sevilmeyen cinsten günümüz ilişkileri ile zerre alakası yok
Örneğin ilk kız arkadaşım ilanı aşk ettiğinde
İki gün düşündüm niyetin ciddi ise evleneceksen olur demiştim gezip tozmak peşindeysen eğer istemem demiş
Haramdan uzak helale yakın Ben sadece yuva kurmak istedim
Ve istiyorum Müslüman erkeğin istemesi gereken budur - 1 yıl
Estağfurullah sadece açıklama yaptım
- 1 yıl
Ön yargı art niyet varsayım kötüdür. Açıklama yaptım devamı yok.
Yazdıklarına karşılık yazdım. Kopyala yapıştır yazanların canı cehenneme ön yargılı olanların da canı cehenneme 😅 - 1 yıl
EyvAllah 🌸Mutlu akşamlar diliyorum Nuranf
- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u 1 yılönemli olan sizin mutlu olmanız bence.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43b cevap paylaştı.
1 yılUmudunu yitirmek sana yakışmıyor gadası
00 Yorumla
1 yılBu dönemde evlenen erkek MALDIR. Açık be net söylüyorum. Kanunların haline bak. İnstagramda Erkekleri Koruma Derneği sayfası var. Bir bak istersen. Evlenen erkeklerin halini görüyoruz. Kadınların çoğu evlenip iki gün sonra boşanıp ömür boyu nafaka alma derdinde. 3 milyona yakın erkek süresiz nafaka ödüyor farkında mısın.
Kadın beyanı esastır var ve evlilik içi taciz, tecavüz gibi saçma kavramlar çıkarmışlar. Yani düşün evin içinde eşinlesin. Kadın diyor ki kocam bana tecavüz etti.
Ayrıca velayet, boşandıktan sonra tazminat, erkeğin yıllarca emeğiyle çalışarak oluşturduğu malına el konularak kadına verilmesi, ömür boyu nafaka ödeme saçmalığı….. bu şartlar altında evlenen erkeğin IQ seviyesinden şüphe ederim.
Siz feminizmi savunmaya devam edin. Daha çok evlenirsiniz. Feminizm yok olmadan işiniz zor. Ayrıca feminizm varken sevgililik ve cinsellik de çok zor. Hepsi erkek düşmanı, erkeksi dominant maskülen tipler. Ortada feminen kadın kalmamış.
06 Yorumla
Soran1 yılAllah aşkına bana gelip para muhabbeti yapma benim midem bulanıyor maddiyat konularından. Kötü art niyetli hayatı parafan ibaret kadınlarla sırf güzel diye evlenip başınızı belaya sokan sizsiniz. Güzellik değil karaktere bakarak evlenin 👍🏻
- 1 yıl
Ya bak benim ağzımı bozma. Yine erkekleri mi suçluyorsun bu durumda bile? Dış görünüşe bakan da sizsiniz. Bu konuda en acımasız olan da sizsiniz.
Ayrıca sen ne demek istiyorsun? Dış görünüşü iyi diye bir kızla çıktı diye o kadının o erkeği iki gün sonra boşayıp ömür boyu nafaka almasının normal olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun sayın gold digger? Senin de zihniyetin ortaya çıktı. Anlaşıldı ne olduğun
Soran1 yılsende anlama problemi mi var kardeşim? karaktere değil tipe bakarak kadınlarla evleniyorsunuz ve sonuç hüsran oluyor diyorum. (yani bahsettiğin boşanıp boşandığı adamı yemeye çalışan karaktersiz kadınlar) cümeleleri nerenle okuyorsun acaba?
- 1 yıl
Ulan ge. ri ze kalı senin niye yalnız kaldığın ortaya çıktı şimdi. Bu nasıl üslup bu nasıl bir kafa yapısı bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir ıq. Beyinsiz sen diyorsun ki Güzelliğe göre kız seçerseniz bunu hak ediyorsunuz diyorsun değil mi.
Yani bir yakışıklı erkek güzel bir kızla sevgili olduğu zaman ve karakteri için o kızla birlikteyse sen diyorsun ki hak ediyor erkek o nafaka ödemeyi. Yani nafakayı savunuyorsun bu durumda. Buda senin bir gold digger olduğunu gösteriyor.
O zaman kadınlar da erkekleri yakışıklılıkları üzerinden seçtiği zaman, bu erkeklerin bu kadınları dövme hakkı var o zaman. O da yakışıklılığına göre seçmeseydi o zaman.
Hiçbir şartta hiçbir koşulda bir kadının nafaka almaya, erkeği sömürmeye hakkı yoktur. Düşüncen bu değilse, ki değil senden bir cacık olmaz. Sen zaten yalnız kalman gerekiyor. Yalnız olmana sevindim ve böyle devam etmen gerektiğini düşünüyorum. Sen erkeklerden uzak dur bize zarar verme. Düşüncelerin çok zarar verici çünkü. - 1 yıl
Ayrıca çok tartışmacı kavgacı ve hiçbir şekilde kadınsı enerjisi olmayan birisin. Kadın dediğin biraz uyumlu olacak tartışmayacak huyuna suyuna gidecek. Daha en baştan nafakayı savundun ya. Sonra da tartışma çıkardın ve bana kardeşim diyorsun sen kadınsın bu üslupla ne böyle kardeşim diyemezsin bana.
Senle flört eden erkeğin beyin hücrelerine so k a yım ben. Yoklukta olmayan hiçbir erkek senle flört etmez. Karakterini anladığı an gider. Bak ben senin fotoğrafını bile görmedim tamam mı. Ama istersen dünyanın en güzel kızı ol yemin ediyorum hiçbir şekilde senle ne flört ederim ne de benim karşımda bir şansın var. Benim karşımdaki şansın sıfır. Cümleyi bir de böyle söyliyim de kafan karışmasın anlamazsın bunuda sen. Ben senin eğitim seviyenin de ve zekanın da çok düşük olduğunu düşünüyorum.
En basit şeyi bile anlamıyorsun. Açık açık nafakayı savunmak için arkasına bir bahane yaslıyosun bu nafakayı savunduğunu gösteriyor. Hiçbir şekilde bunun arkasına bir bahane yaslayamazsın sebebi ne olursa olsun. Çünkü sen bu kafada hırsızlık da yaparsın. Bir işletmeci sana kötü davranır ve sen de oradan para çalarsın sonra da dersin ki o da bana kötü davranmasaymış hak etti. Yani işlediğin suçların ya da yaptığın kötü şeylerin arkasına bir bahane yaslıyorsan sen kötü birisin demektir. Son olarak söylüyorum senden hiçbir şey olmaz önce karakterini değiştirmen gerekiyor
Soran1 yılöfff bi s*ktir git ne kafa açtın yanlış seçimler yaptıysan bedelini öde b*yinsizin evladı burada gelip bana maval anlatma. hatalarınızın bedelini ödüyorsunuz. HAK EDİYORSUNUZ
1 yılArkadaşlar ben 29 yaşına giricem evleneli 4 sene olacak. Zaman o kadar hızlı geçti ki ne zaman dört yıl oldu bilmiyorum. Zamanın hızlı geçmesi değil zamanın nasıl geçtiği daha önemli. Bir. de bebeğim oldu Allah'a şükür. Tamam buraya kadar her şey çok şahane. Ya peki yaşadıklarım? Evlenmek anne olmak mutluluk getirmiyor inan bana. Dışarıdan çok şahane gözüküyorum ama neler yaşadım , evliyim ama sabahlara kadar eşim yüzünden ailesi yüzünden ağlıyorum bazen , anneyim ama çocuğuma yetemediğim oluyor, uykusuz geceler gündüzler beni bitirdi, çocuk sahibi inanın bana o kadar zor ki bu daha başlangıç bakalım neler bekliyor daha. Ben kendimi tanıyamaz hale geldim beynim resetlenmiş. Eskiden ne kadar güzeldim şimdi gözlerim çökmüş. Geriye dönüp baktığımda ailemle ettiğim kavgalar ne kadar güzelmiş hiç olmazsa gün sonunda annen baban o senin. Ama eş ya da eşinin ailesi maalesef onların yanında her zaman yabancı, el kızısın. Sakın olmadığı için üzülme, hatta sevin.
40 Yorumla
1 yılSelam.
Şunu söylemeliyim ; Her birimiz insanız severek güzelleşir sevilerek güç buluruz ancak önemli olan doğru insanı bulmak tabi ondan önce doğru olmak gerekir umudunuzu yitirmeyin karamsar olmayın bu durumda olan yalnızca siz değilsiniz. İnsanın en çok bu dünyada kendisine ihtiyacı olur kendi kendinize sarılmayı bilin çünkü size siz lazımsınız. Hayatın içerisinde mutluluk hüzün sevinç acı hepsi biz insanlar içindir düşe kalka büyür o şekilde öğreniriz aslında bir çok durumu sabrınızı korumaya özen gösterin dik durarak önünüze bakarak ilerleyin.
30 Yorumla
1 yılBen de sürekli bir şeylere geç kaldığımı düşünüyorum kaldım da belki de bilmiyorum ama bu düşüncenin sebebinin toplumsal baskılar olduğuna eminim anne olmayı gerçekten istiyor musun yoksa kadınlık ve annelik toplumda eşit ilerlediği için mi istiyorsun öncelikle bunu bilmen gerek
Onun dışında bir çocuğa annelik etmen için doğurmana gerek yok illa evlat da edin demiyorum ama o tarz yerlerde ablalık yapabilirsin sevgini bu şekilde yansıtabilirsin onun dışında illa doğrucam anne olmak istiyorum dersen de mantıklı biriyle mantık evliliği yapabilirsin aşk her şey değil bence mantık saygı bunlar aşktan tutkudan bazen daha önemli olabiliyor
30 Yorumla
1 yılGizli üye seni o kadar o kadar iyi anlıyorum ki. Bazen ben de öyle düşünüyorum. Belki bize nasip edilmedi anne olmak. Bilmiyorum hayır vardır demek zor ama belli de olmaz. 40 yaşında anne olanlar da var. Ama insan belli bir yaştan sonra ister mi, olur mu bilmiyorum.
Doğru insan hala karşına çıkmamış olursa çok zor. İşin gücün varsa maddi durumun yerindeyse evlat edinme ya da koruyucu anne olabilirsin bir araştır istersen.
Benim birkaç sene içinde hedefim bu yönde. İşimi kurduktan sonra kazancımı net sağladıktan sonra evlat edineceğim.31 Yorumla- 1 yıl
Bence bu kadar karamsar olmayın, doğru kişi karşınıza çıktığında mümkün olabilir günümüz tıp imkanlarıyla
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Artık öyle bir zamandayız ki evlilik uzak meşgale bir hayat yoldaşı bulup onu tanısam diyorum iyice ama hiç kırmadan ve kırılmadan sonuna kadar tutsak birbirimizi ucurumlarda, beraber aglasak beraber gulsek. Sonra adını ister "evlilik" koysunlar, ister "iki yoldaş" desinler ister çocuklu ister çocuksuz. Kaybolmuş iki puzzle parçası gibi eklensek birbirimize. İsteyen tüm tabloyu görse isteyen sadece bize bakıp gıpta etse. Sonra adını ister "evlilik" koysunlar ister "iki yoldaş".. Ne çıkar!
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. seni anlıyorum gizli üye. bu sorun bence ülkenin gündemde olmayan en büyük sorunlarından biri. öyle iyi insanlar varki ben tanıyorum cevremde yok hiç olup gidiyorlar. okumuşlar. ama aile. yok. umut da yok. oysa onun bi erkeğe karılık etmesi gerekiyor. bi erkeğe sevgisini vermesi. anneliği yaşaması. topluma yeni genc bir birey yetiştirmesi. kadınlıgın sanındandır yetiştirmek. ruhunda vardır bi ufaklıgı al büyüt eğit. severek yaparlar. bi baska hemcinsine gelin görme sevinci yasatması. erkekler acısından da yazabilirim ama sanırım olayı anlattım.
seni tek eleştirim soyle. annelik yani erkeği cocuk icin kullanmak. en azından algı bu okuyunca. bazısında bu var. bence bu itici. erkekler ask istiyor kadınlar ise dogurcam ana olcam ee onun ıcın ekrke lazım. mod bu. ve cirkn bence. kişisel algılama seni de üzmek istemem. sadece birinden bugun boyle bi itiraf duydum da onun tepkisi biraz.
00 Yorumla
1 yılHayat acımasız maalesef ki. Burada mutlu bir hayat yaşayıp, öleceğiz düşüncesi filmlerden ibaretmiş meğersem. Birçok zorlukla mücadele edip, birçok duygusal, zor anlar yaşayıp bu hayattan göçeceğiz. Çocuk istemek de çok güzel bir şey. Hepimiz evlenmek zorunda değiliz. Bu hayatta bir dosta ihtiyacımız olabiliyor bazen. Bunun eksikliğini yaşıyoruz maalesef. Gerçek bir arkadaş, dost veya derin duygular içine girebileceğimiz bir eş isteyebiliyoruz. Hayatımızı paylaşmak istediğimiz, birbirimize destek, dayanak olabileceğimiz birini isteyebiliyoruz. Devamlı yalnız bir hayat çekilmeyebilir. Psikolojik sağlığımız için sosyalleşmemiz, birlik beraberlik içinde olmamız şart. Yaşlara yine de takılma. Kimi insan var erken yaşlanır, 50sinde ölür, kimisi var 50de yolu yarılar. Sen istemesen de büyük bir ihtimal biriyle tanışacaksın, seveceksin ve onunla bir hayat paylaşacaksın. Bu olmasa bile çok iyi bir dost edineceğin kesin :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
1 yılBence erken kapatıyorsun kendini. Gönül işlerinde seçen her zaman sensin. Kendine baktığın, özen gösterdiğin halde istedğiğin ilişki olmuyorsa davranışsal problemlerin var demektir.
Kendine her zaman yatırım yap, işin olsun, kariyerini yönlendir. Evleneceksinde. Hepimizin hayatında istemediğin kişiler oluyor.
20 Yorumla
1 yılOlmaz. Bunun çok basit bir nedeni var, o da, Türkiye, artık, nüfusu azalma tehlikesi olan bir ülke olduğu için Türkiye'nin nüfusunun azalmaması için çocuk yapmanız çok ama çok önemli. Hem de elinizden geldiğince ne kadar çok sayıda çocuk yaparsanız Türkiye için o kadar iyi.
12 Yorumla- 1 yıl
Mal misin sen? Bu nasil laf ya. Cocuk oyle gelisi guzel dunyaya getirecek bir sey mi? Bakabilecekse getirmeli, istiyorsa yapmali. Ulke icin cocukmus. Senin kafa yapina uzuldum. Allahin milliyetcisi mal cahil.
Hiç öyle karamsarlığa düşme bence üzülmede belkide senin kısmetinde seni bekliyordur en hayırlısı olan tabiki olaya birazda olumlu yönden bak sana tabsiyem budur ama unutma herkesin kısmetı vardır. Şunu bil ne olursa olsun senin nasibin dağdaki taşın altında dahi olsa sana isabet edecektir az daha sabırla bekle bence 😊🌸
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 488 cevap paylaştı. Elbette ki hayatın sonu da değil bu durum. Lakin umudunu kesmek için henüz çok erken. Kuzenim 40 yaşında yaptı evliliğini ve anne oldu. Nasibin nerede olduğu, ne zaman çıkıp geleceği belli olmaz.
Geç gelir güzel olur, erken gelir hüsran olur. Gecikiyorsa vardır bir hikmeti.
Rabbim hakkında hayırlı olanı versin.🌺10 Yorumla
1 yılSelamlar
Kafaya tikalacak asla bir durum değildir
Elbette ilerleyen hayatında birini bulursun hiç sıkıntı değil önemli olan kendini birini bulacak kadar geliştirmek sürekli gelişmek lazımdır üzülecek bir durum yok yani bende evlenmek için uğraşıyordum ama üzülecek bir durum değil gercekten bos yere uzuluyorum 30 yaşında hiç evlenmemiş insanlar var neler var bir bilseniz insanlardan dahi kaciyorlar yani o derece10 YorumlaÜmitsizliğe kapılma derim, hayat çoğunlukla bizim planlarımızla veya önceliklerimizle ilerlemez. Her birey kendi yolunda kendi zamanında ilerler. Kendinize ve ve hayallerinize olan inancınızı kaybetmemek önemli olan her yeni güne ümitle bakabilmektir. 💫
00 Yorumla
1 yılHerkes aynı seeyleri yaşayacak diye bir şart yok, nasip te varsa olur yoksa bir hevesle yanlış evlilik yapıp birde ortada cocuk, oyuzden sevmediğin birine ömür boyu katlanmak çekilecek dert değil diye tahmin ediyorum. Zamana bırak hayırlısı neyse o olur inşallah.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 897 cevap paylaştı.
1 yılBen de 32 yaşına geldim birçok kez sevmeyi ve sevilmeyi, aile kurmayı denedim ama bir türlü nasip olmadı. Umut etmek beni yormuyor. Olacaksa en uygun kişiyle olsun. Bir ömrü birlikte paylaşmak için, bir kez evleniyoruz. Buna değen biri için beklemeye değer.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılValla bende de o defter kapandı kapanacak. Bir iki sene daha karşıma biri çıkmazsa kırklı yaşlarda evliliğe gerek duymam artık baba olmayı isterdim tabi ama hayat herkese eşit davranmıyor. Bir madde bağımlısı ya da şiddet yanlisi baba olurken normal erkeklerin olamamasi bu durum insanı daha çok üzüyor. Kaderimizde bu varmiş diyelim..
00 Yorumla Neden sorusuna Allah'ı katarak bulmaya çalış soracağın soru nasibim yok gibisinden şeylere dayanmasın. Neden evlendirmiyor? Evlenmem için ne yapmam gerek? Nelerimi düzeltirsem eşim beni bulacak. Unutma Allah kadirdir gerçekleştiremeyeceği hiç 1 şey yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEvliliği anne olmak için yapıyorsanız zaten yapmayın bir anlamı yok evlilik o değildir evlilik bir ortak paydada buluşmak bir şeyleri belli duyguları yaşamak paylaşmak dertleşmek bir elmanın iki ayrı parçası iken bir bütün olabilmektir evlilik
01 Yorumla- 1 yıl
Ben bir kutusu için çok şey veririm ama çok istiyorum ama yeğenim var diyorum geç istiyorum olmayacak bir şeyin peşinde koşmanın bir anlamı yok bence de
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bu iş nasip kısmet meselesi hemen ümidini kesme bence çok istediğin şeyi yine yapabilirsin olabilirsin bu hayatta her şey olabilir ve çare bulursun sadece ölmemeye çare yok hayat devam ediyor ve hayat senin hayatın yaşayacak olanda sensin sefasını sürende sen olursun cefasını çekende sen olursun önemli olan ne istediğimizi bilelim yoksa aşkın yaşıda olmaz zamanıda olmaz kapını çaldımı işte o an anlıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkadere isyan ediyorsun ama suç sende bence. seni sevmeyeni sevmeyecektin sende 30 yaşa kadar zaman kaybetmişsin. adam akıllı düzgün evlenecek bir erkek bulsaydın şimdiye çoktan evli çoluklu çocuktun gereksiz insanla zaman kaybetmişsin.. kaderi suçlama
02 Yorumla
Soran1 yılo kadar bilinçsizce konuşuyotsun ki. bir kadının çıkıp kendine erkek aramasını mantıklı buluyor musun gerçekten. 2 kişi birbirini görüp karşılıklı hoşlanırlar herhangi bir ortamda olabilir. sen kalkmış erkek bulsaydın diyorsun. erkek bulmak ne demek bana açıklar mısın? ben bu cümleyi ölene kadar anlamlandıramıycam. "etkek bulmak"
Cevap sahibi1 yılBir daha oku yazdıklarımı. düzgün bir erkek seni seven diye yazıyor. Kendi kafana göre yoracaksan cevap vermicem bu nasıl bi zihniyet kimse sana çık erkek bul demiyor garip bi şekilde yazıyı manipüle etmeye çalışmışsın iyi günler
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet ben de bazen senin gibi düşünüyorum. Çocukla uğraşmak çok zor gelmeye başlıyor günden güne. Simariklar, sürekli bir şey soruyorlar. Ben de aynı senin gibi anne olmayı çok istedim ama daha olamadım maalesef.
Ama evlilik defterini kapatmak doğru değil. 30 yaşından sonra da hamile olabilirsin. Sen erkeklere karşı hayal kırıklığına uğramış olmalısın.
12 Yorumla- 1 yıl
Sonra çocuklar niye ger**zekalı oluyor? Aha bu yüzden. Doğurma ablacım, senin doğurma yasaklanmalı.
Cevap sahibi1 yıl@esra_yüksekşerefli sen kim oluyorsun da beni yargılıyorsun! Bu benim düşüncem ve kendi düşüncen farklı olsa da bana saygı duymak zorundasın. Boşuna agresif olmaya gerek yok.
Gizli Üye(30-35)1 yılValla. İsteyen istediği yaşta evlenebiliyor. Yaşım geçti evlenmem diye kısmetini kendin kapatma. İsteyin vereceğim diyor rabbim. Sen iste, o verir. Ara bulursun, diyor rabbim. Allah istediğin herşeyi vererek seni razı edecektir. Duha suresi 39 uncu ayet
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOrtalama evlilik yasida ztb 30 larda artık millet 40 yaşında evleniyo 50 yaşında çocuk doğuruyo cevremde bir sürü öyle insan var dün 54 yaşındaki komsumuz ilk evliligini yapti annemin 40 lı yaşlarındaki bir cok arkadasida ilk çocuklarını 40 lı yaslarinda dogurdu hicbirsey icin gec degil umudunu kaybetme nasibindeki bir gün gelip seni bulacak çok kafana takma gez toz hayatın tadını cikar sanki evlenen napiyo
10 Yorumla
1 yılAnne olmak için doğurmak gerekmez o yüreğe sahipsen bir çocuk evlat edinebilirsin veya manevi çocugun olur tüm eğitim hayatını üstlenebilirsin. 30 yaş genç bir yaş ve bence insanlar 30-35 civarlarında evlenmeli.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBende kestim artık olmuyor olmuyor konuşmasını dahi bilmeyen andaval tipler dışında iki kelime konuşacak insan kalmamış işleri güçleri istigram resim atmak kıyafet bakmak kafelere gitmek hadi gel evlen böyle tiplerle
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence de olmuyorsa olmuyordur. Çünkü nasip bu işler. Bazen çok istiyoruz ama nedense her şey ters gidiyor. Bu da nasip demek oluyor işte. Bence herkes mutlu bir yuvası, sağlıklı çocukları olsun ister ama ne kadar zorlasak da olmuyor bazen işte.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Etrafımda 35 yaşında evlenen bir sürü kişi var. Sonra çocuk sahibi de oldular. Hatta iki çocuk çocuk sahibi olan bile vardı. Olur bence nasibinde varsa.
30 Yorumla
1 yılÜzüldüm senin adına ama bu mantığa sahip olmanda güzel. Erkek denilen yaratıkların seni sevmesini istiyorsan o*rsp olucaksın bunları her anlamda kullanacaksın ve asla sevmeyeceksin öyle olursan g*tünden ayrılmazlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSeni avutup şöyle böyle diyenler varsa mesajda yanılırsın en doğru sözleri evelemeden avutmadan net şekilde söyleyenleri dikkate almak lazım. Kabulleniş iyidir acı çekmek ise bir seçenektir sonuçlarından dolayı üzülmene gerek yok, bende evlenmedim. Evliliğe değecek bir kişi yok. Muhtemelen olmayacak yasa çok geç olacak hayatın tadını çıkarmaya bak bir daha buralara gelmeyeceksin.
10 Yorumla
1 yılBak benim teyzem 33 yaşında evlendi 34 yaşında anne oldu,37 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu. Ama bir 2 yıl falan eniştemle görüşmüş. Kadınlar 45 50 yaşına kadar doğurabiliyor. Karşına kimin ne zaman çıkacağı belli olmaz. Ben hayatımdaki adamla parkta tesadüfen tanıştım mesela. Hayat çok garip ve ümitsizlik çok kötü ve acıtıyor biliyorum ama yine de hiçbir şey belli olmuyor ki
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk yapamamış olman büyük avantaj farkında değilsin, öyle kalsın çok takılma. Evliliğiyse direkt silip atma derim, hayat karşına ne çıkarır belli olmaz.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bazen bir şeyi ne kadar çok istersek o kadar olması zorlaşır, sal akışına bırak hayatı olacak olan seni bulur
24 Yorumla
Soran1 yılbulmasın mümkünse geçti pazarı
Soran1 yılben ken adıma konuşuyorum isteyen 50sinde evlensin
Anne olmak ise amaç evlilik şart değil ama birey yetiştirmek için anne baba şart o yüzden sağlıklı bireyler için çocuk yapın böyle kafalar evlenmesin çocuk sahibi de olmasın yeterince sağlıksız evlilikler yapılmış zaten
00 Yorumla
1 yılEğer anne olmayı çok istiyorsan ve illa benim doğurmak lazım demiyorsun yetim, öksüz bir çok çocuk var ve anneye babaya muhtaçlar. Birini evlat edinmesen de hafta da - ay da bir yetimhane ziyaret edip onlara destek olabilirsin abla.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılBir süre daha zamanın var aslında, 35 yaşına kadar, ancak evet genel olarak doğru diğer kısımlar, olmaya değerse olsun yoksa sırf evlenmek için de evlenilmez.
10 Yorumla
1 yılEvlendiğin zaman da içinde tutunamayan bir can olduğunu öğretiyor bu hayat insana.. bu hayat insana öngörülemeyen bir hayat olduğunu silleleye silleye çok güzel öğretiyor..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yarın birisi çıksa karşına, senin hayatının aşkı olduğunu anladığında buraya gelip bizimle paylaş olur mu? Bence bu kadar karamsar olma. Belki hep kötü düşüncelerin kurbanısındır?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bakmışsın yarın evlenmişsin?
Bu hayatta karşımıza ne çıkacak bilemeyiz...
Bir laf vardır çokta şeyy etmemek lazım olursa herro olmaz ise merro :)
00 YorumlaYa 30 yaşına gelince hayat bitmiyor ki. Hiçbir şeye geç kalmış değilsin. Hala anne olabilirsin. Geç kalmadın. Evlenmenin ve çocuk yapmanın yaşı yok. 40'lı yaşlarda doğuran, evlenen gördüm etrafımda. Bir sürü örneği var. O yüzden 30'a gelince hayat bitmiyor.
00 YorumlaAnne olmak şartı diye bir şey yok
30dan sonra evlenen hatta anne olan arkadaşım çok
Önemli olan kendini tanımak anlamak ifade etmek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılHerkes evlenecek diye bir şey yok herkes çocuk sahibi olacak diye de bir şey yok yaşamın tek amacına bu değil başka şeylerle mutlu olabilirsin gez gör izle dinle başarılı ol kariyer yap
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılŞu anki aklım olsa asla evlenmezdim. çoçuk doğurmadanda anne olabilirsin. Kimsesiz o kadar yavrucak varki. Birine anne olabilirsin. Kanınla değil kalbinle ruhunla büyütürsün.
018 Yorumla- 1 yıl
Evliler neden böyle diyor. Sevmek sevilmek istiyor insan
- 1 yıl
@Minnoşcukk3 ağızlarının payını iyice alıyolarda ondan. Aynı eve girmeden kimse kimseyi tanıyamıyor. Sonrada foooosss büyü bozuluyor
- 1 yıl
Ayyy demeyin. Aile kurmayı çok istiyorum doğru (diye düşündüğüm) insan karşıma çıkınca. Böyle olmasın lütfennn
- 1 yıl
@Minnoşcukk3 yok yanlış anlamayın. İnşallah doğru insanla karşılaştırsın allah. Herkes aynı olamaz ya.
- 1 yıl
Amin inşallah o insanla karşılaşabilirim umarım🥹 Evlilik çok büyük kumar aceleci davranmak istemiyorum
- 1 yıl
@Minnoşcukk3 evet öyle. Dikkat et
- 1 yıl
Dikkat etmeye çalışıyorum bakalım
- 1 yıl
@Minnoşcukk3 bide bi şey var bir insani tamamen tanıma süresi 2 yıldır. Tabi yüz yılda bir olup kendi rengini belli etmeyenler var ama yinede.
- 1 yıl
O zaman şimdi hayatıma birinin girmesinin tam sırası 26 da evlenirim uyarsa😂 şaka bir yana dediğiniz gibi belli etmeyen yine etmiyor
- 1 yıl
@Minnoşcukk3 Ya sen bakma buna beni kardeşlerim kuzenlerim hatta arkadaşlarımın çoğu mutlu mesut yaşıyor evlilik çok güzel bir şey çünkü belli ki kendisi yanlış seçimi yaptı ondan böyle konuşuyor bence hiç iyi değil yaptığı sırf evlilik ona yaramadı diye herkes aynı şeyleri yaşayacak değil öyle bir dünya yok
- 1 yıl
@WatercolorEyeSsss Bir insanla 10 sene tanışsan bile tanıyamazsın asla ta ki aynı evde yaşayana aynı yatağı paylaşana aynı dertlere ortak olana aynı hayata dahil olana kadar maalesef bu hep böyledir
- 1 yıl
Tabii ki herkes mutlu olacak diye bir kaide yok ama erbabına rastlarsak hayat hem kolaylaşır hem de güzelleşir. Dediklerinize katılıyorum aynı derde ortak olmak, onun ne düşüneceğini bilmek satıp sarmalamaktır evlilik. Bu zamanda da böyle insana rastlamak çok zor🥺
- 1 yıl
@paptya0077 buna? doğru konuşmayı öğren önce. Soru soruluyor fikrimi söğledim. Ayri fikrin varsa sende belirt. Sane ne benim fikrimden?
- 1 yıl
Ne kadar saçma insanlar var ya
- 1 yıl
Ben sana bir şey demedim ki genel olarak konuştum bu kadarı alıngan olma bence canım
- 1 yıl
@paptya0077 Buna yazmişsin. Saygılı ol önce. Fikrin varsa ayrı belirt. Benim yorumuma niye yazıyorsun? Her kesin kendi fikri vardir. Sana göre evlilik peri masalı ola bilir.
- 1 yıl
Tamam işte ben kendi fikrimi belirttim sadece sana bir şey diyen olmadı neye alındın bu kadarı anlamış değilim dediğim gibi fazla alıngansın bu iyi bir şey değil canım
- 1 yıl
Sakin olun ortada bir şey yok. Birbirinizi kırıp üzmeyin🥺 İnşallah hepimizin hayatı istediği şekilde olur güzellerim🤍
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. 
.
12 Yorumla- 1 yıl
@silentfly mesele düzgün birisine denk gelme meselesi. Sırf evlenmek için evlenmemek. Sırf çocuk sahibi olmak için olmamak. Onun sorumluluğunu almak gibi gibi
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılDaha 30 yaşındaşın 60 yaşındaki biri gibi konuşmussun ya şu devirde zaten insanların çoğu 25-35 yaş aralığında evleniyor.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Anne olmak güzel bir duygu ama sırf onun için evlenilmez , sevilmeden de olmaz bilirim bu duyguyu.. Bence akışa bırakın hayatı..
10 Yorumla30dan sonra evlenemezsin diye bir şey yok sevildiğin sürece 60 yaşında da evlenirsin ve annem beni 43 yaşında doğurdu ümidini çabucak kesme
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBu yaştan sonra da evlenebilirsin artık 30 ortalama evlilik yaşı zaten ama evlenmek istemiyorsan evlenme. Bu bir zorunluluk değil
02 Yorumla- 1 yıl
Bizim cahil toplum 30 yaş üzeri olan bir kızı bakire ve dünya iyi olsa bile kusurlu olarak görüyor yani zor
- 1 yıl
Onları umursama hayatını onlar mı yönetecek
1 yılBence evlilik için acele etme, kısmetin varsa er ya da geç seni bulur. Çocuk ise ölü yatırım genç bile olsa yapmayın ülkenin durumu ortada
00 YorumlaUmudunu kaybetme. Anne olmak zorunda degılsın ama cok istiyorsan neden olmasın Allah sana da nasip etsin inşallah
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 750 cevap paylaştı.
1 yılYaw ne alaka benim komşu 35 yaşında geçen gün nişan yaptı seneye düğün var böyle ezik ezik konuşma sadece düzgün insanlarla takıl...
00 Yorumla
1 yılşart değil tabii ama en çok istediğin şey olduğu için hep bir keşken olabilir. bu işin 40a kadar yolu var ümidini kesmemelisin. 🌸
00 Yorumla
1 yılKuzenim 45 inde evlendi çocuk olayını bilemicem ama doğru kişiden çocuk çok önemli. Önyargısız tanışmaya tanımaya devam et 30 yaş genç
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Benim annem 30 yaşında evlendi. Yıl olmuş 2025 böyle şeyleri düşünmemelisin. Evlenip çocuk yapmak istiyorsan koca çok, seçici olunca olmuyor maalesef…
00 Yorumla
1 yılşimdi sana desem ki buyur gel tanışalım bende bekarım desem kabul etmezsin ya da kabul etsende ahiret sorusu yağmuruna tutarsın defalarca denedim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Ben 31 yaşındayım üniversiteye okumaya giderim olursa inşallah sonra açığa aldiracam. Geç değil ya dogru kişiyi bulmak gerek
00 Yorumla
1 yılÜzülmeni anlıyorum bu yüzden sana bir şey söylemek hakkım değil. yapacagın en iyi şey bunu düşünmemektir. Üzülmem olur mu? İleride belki
00 Yorumla- Devamını Gör (162)
Devamını Gör(207)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 30 yaşındayım, evlilikten umudumu kestim. Anne olmasam da olur, değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler