Yani yazın getirdiği enerji ve mutluluk sayesinden aşka olan direnç daha mı düşük oluyor.

Yani yazın getirdiği enerji ve mutluluk sayesinden aşka olan direnç daha mı düşük oluyor.

Mevsimsel aşık olma durumu yoktur saçmalıktan ibaret yazları doğa ile birlikte insanın da içi kıpır kıpır olurmuş vs vs boş geliyor bana zira buraya yaz değil cehennem azabı geliyor klima altından çıkıp sevgili yapılmaz 😂
Ya ne hormonu bu sıcakta 😀
Bu soru, bana Ömer Seyfettin'in Falaka adlı kitabındaki öykülerden birini hatırlattı. Bir arkadaşının, tertip ettiği bir davete gidiyordu. Orada tanıştığı bayana da aşık oluyordu. Durumu en yakın arkadaşıyla paylaştığında; "Sen, bu yaz havalarından ötürü aşık olmuşsun. Böyle mevsimlerde, insanın içi yaşam enerjisi ile dolar." Diyor. Tabi, Ömer Seyfettin de bunu saçma buluyor. Lakin tezinde ısrarlı olan arkadaşı, onu balıkçı bir arkadaşının yaşadığı soğuk bir semte götürmeyi ve bir süre orada kalmasını teklif ediyor. O da kabul ediyor. Birkaç ay boyunca, orada yaşıyor. Geri döndüğünde, "Kaç yaşına gelmişim. Benim, neyime aşık olmak? Bir de, aşk mektubu felan yazmaya kalmışım." Tarzında şeyler söyleyerek, bu aşk meşk işlerini rafa kaldırıyor.
Yazları daha kolay aşık olmuyor ama yazın hormonlar tavan yapar insanın için de eğlenmek gezme isteği doğar bu yüzden de bunun verdiği gazla sevgili edinmek ister direk ama bir anda yapılan sevgili de ayazı görmeden biter zaten. aşkın kalıcı olması için üzerinden sağlam zaman geçmesi ve doğru aşk olması gerekiyor.
Yaz vakti depresyon oranı çok daha yüksek olduğundan ötürü sanırım. Zor zamanlarımızda rol yapanlara çok çabuk kanar ve bağlanırız. Yanındayız derler ama ilk onlar gider...
Cevap
19Cevap
Mevsime göre aşık olanlar bunu aşk sanmasın bence...
Öyle mimiymiş? 🤣🤣
Aşkın mevsimi olmaz...
Di tabiii
Kışın kar yağarken, eylülde yağmur, nisanda çicek açarken, ramazanda sahura kalkınca, yazın da iste güzel gezmek için hep aşık olmak isterim😅 bilin bakalım ne eksik 🤫🫣🤔
Bunu biliyorim bu filmi çok sevmiştim 🥹🥹
Bi o kadar da üzülmüştüm ama yaaa yani adama çok sinirlendim
Pardon yaaa dizi sorusu değil miş😂😂😂
Yani sanırım evet bence yaz kış mantiksiz çünkü insan her an aşık olabilir
Yazları köpek alıp sahiplenirler. Kışları ise sahiplendikleri köpekleri dışarı salar insanız derler. Aşk da onlar için tam da böyle. Yaz aşkı diye yaşarlar , kış geldiğin de hayatından çıkarırlar. İnsanız derler , hayvan gibi yaşarlar. Aşk diye adlandırdıkları sadece heves ve hoşlantıdan oluşan bir duygu onlar için. O yüzden aşıl olmuyorlar , sahipleniyorlar taki hevesleri kaçana kadar.
Diğerlerini bilemem ama ben kış mevsiminde aşk yaşarım. O sicakta kimseye dokunamam. Bana da kimse dokunmasın. Klimanın önünden bile kalkamiyoruz. Ahhh buluşmaya giderken güzel olmak için makyaj yapamam.
İlk baharda bi kıpırdanma olurdu yaşama sevinci gelince aşık olasımız geliyordu heralde ama ergendik o zamanlar mübah bi kere ahajsjsjdjdjdjd
Mevsimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum aşk hemen olacak bir durum değil zaten ilk hoşlanırsın sonra aşık olursun
Bunu ben de düşündüm ve yazları daha çabuk aşık olunduğunu düşünüyorum. Sebebi gevşemişlik duygusu. Kışın aklımız başımıza geliyor 🤣🤣
Düşündüm düşündüm sebebi budur 😬
Öyle galiba bence kışın olmak daha güzel her şey solmuşken içinde bir şeylerin yeşermesi cok romantik😅
Enerji yaz ayında artıyor doğal olarak yaz girişi falan en doğal olan.
✌️✌️
hic yaz askim olmadi, ben sicaktan yuruyemiyorum yazin asik olmaya enerjim olmaz
Kalp kimi severse yaz onun Bakışlarında olur mevsim farketmez ki
Bahar ayında yaylar bir gevşiyor. Yaza komple kopuyor sanırım kxmdk
Evet insanlar Yaz mevsiminde daha kolay aşık oluyor. Yaz aşkları meşhur oldu artık hahaha.
Benim için dört mevsim de zor, tek aşk ömürlük bende.
Kesinlikle yaz ya kim kışın 10 kilo montun altında aşk yaşar ki
Hayır tamamen yanlış kışın zemheri ayazında bile içini ısıtan, kalbini titreten, yüzünü güldüren bir melaike bulabilirsin. Tıpkı benim @TatlıKızzzz34 ı bulduğum gibi 💞
Ay canım benim.. 🥰 İyiki bulmuşsun beni bitanem.. 😍
Doğruluk payı var hani derler ya. Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları laf böyleydi sanırım gaf yapmamışımdır umarım 🙄😀
Bence sonbaharda filan olmak daha kolay başka yapacak şey yok odak dağılmıyor yaz mevsiminde insan kendi kendine daha kolay vakit geçirebilir
Yani yaz aşkları biraz daha libidosal geliyor bana. Aşkın mevsimi olmaz bence
Kalp sevmeye meyilli olunca daha kolay oluyorsun mevsim fark etmeksizin.
Yazın kandolaşımı sıcaklar dolayısı ile fazlalaşır
Yani yaz aylarında aşık olduğunu zannediyor libidosu yükseldiği için
Evet yaz aylarında hormonlar daha hızlı çalışır bu yüzden aşık olma artar
Ben kış'ı seviyom kışta olayım. Bence alakası yokda neyse ahaha
Yaz ayları hormonları farklı biçimde etkiliyor tabii
Sanmıyorum, aşkın yazı kışı olmaz ya
Sen daha iyi bilirsin😂
Kız bende sana soruyorum
İnsan olmadığıma karar verdim 😂 teşekkürler.
Yazın insanın içi daha bir kıpır kıpır oluyor
Aşk mevsime bağlı gelişen bir olgu degl benm icn
Ben aşık olmuyorum, neyiiim beeeeeen
Şu yaz mevsimi bir benim kanımı emiyor 😔
Yazın gönül yayları gevşeyenler var
Mevsime göre aşık olunmaz
Yazları sıcaktan beyinleri yanıyor çünkü..😒
Evet, yaz aşko diyelim..
Yaz aşkları daha yakıcı oluyor 😀
Yok kışı tercih ederim
Aşk diye birsey yokki yazı kışı olsun
Evet çünkü yaz cıvıl civildir
hormon seviyesi yazın artıyor
Sonbahar aşkı güzel oluyor..
Düğünlerden dolayı olabilir mi sizce 😂😂😂
bence evet
Ceykıııııppppp💞
Yazın öyle ya bana da bir şeyler oluyor
hormonlardan dolayı
Olabilir 🙄🙄🙃
Yok ya
Yoooo
Benim fikrim evet daha çekici.
Karakter meselesi
nooğ
Öyle mi oluyormus
Galiba
Evt melatonin arttıkça libido artiyor
melatonin uyku hormonu yalnız
@İsmiolmayanbirbey malatin
@İsmiolmayanbirbey melanin
melanin diye bir hormon yok pigment var o da göz rengini belirliyor
@İsmiolmayanbirbey ten rengini de belirliyo iste güneşte artiyo arttıkça da libido artiyo
Evet öyle gerçekten
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?